100000 kere aamiiinAllahım evladımı hayırlı eyle ,Hanımını hayırlı eyle ,hayırlı bir evlat hayırlı bir gelin nasip eyle yaraabbbbbbbbim AMİN
Yok evde eşim varken de ben sadece haber veririm annem babam abim vs gelecek diye. Sormam , eşim de sormamı beklemez. Tam tersi onun için de geçerli. Sadece haber veririz yani , ne münasebet kendi evimize misafir kabul ederken izin mi isteyeceğiz?Ya evde karı koca varken tabiki birbirimize soralım müsait miyiz diye ama birinden biri yoksa ne gerek var yani uzaktan hayır gelmesinler dicek kişi tanimiyor-DUM ben.
Aynen öyle. Gel de anlat :)))Yok evde eşim varken de ben sadece haber veririm annem babam abim vs gelecek diye. Sormam , eşim de sormamı beklemez. Tam tersi onun için de geçerli. Sadece haber veririz yani , ne münasebet kendi evimize misafir kabul ederken izin mi isteyeceğiz?
Bende nefret ederim bu gibi durumlarda evliliğin ilk başlarında benim de başıma geldi bende çıngar çıkardım insanı insan yerine koyular az aramasını bilsinler..arkadaşlar
kaynanamgil kendi kizinin yanina baya uzak bir sehre gittiler gezmeye.
yolunun üstü de bizim sehrimizden geçiyor.
esimi arayip geçerken kahvaltıya gelecegiz demişler. sabah gelecekler onceki gün aksam söylediler
neyse dedim (ki hamilelikdeki sıkıntımı kaynanam biliyor. bu aralar da sık sık tansiyonum düşüyor. )
saat 22:00 da temizlige giristik esimle. yaptik yattik. sabah da kahvaltiyi hazirladim geldiler.
kaynanam gelir gelmez evimi incelemeye basladi. koltugumun bir kac lekesini tirnakladi. mutfagimi inceledi. kafam atti ama bisey demedim.
şimdi dönüyorlar yoldalar ve esimi arayip çay icecegiz diyorlar.
hayatta kim olursa olsun emri vaki yaptigi an beni kesseler yapmam dedigini.
sinirlendim bende . ya gelecek adam evin hanimini arayip da musait misin kizim geliyoruz demez mi ya ?
insanin iyi gunu olur hasta gunu olur insan biraz düşünür.!
ben bu evin iti miyim ki bana sormuyorsun?
esimde dedi bir cay veririz tamam dert etme diye.
ben simdi bu kaynanaya ne deyim o sinirle arayip diyecektim beni niye aramiyorsun diye. sustum.
gelince napiyim simdi ben
sinirim gecmiyor haksiz miyim.
haa bu arada uzak gelemem uzak gelemem diye ne esyalarimiz alinirken geldi ne de kinama gelmek istedi zorla getirttik. daha düğün olmadan kisin gelecem bilmem ne demeye basladi hala diyor 15 tatilde gelecem diye.
gelir. niye çünkü düğün bitti uzaklar yakın oldu artik.
Şimdi arkadaşlar:
ilk olarak;
ben 18 değil 16 haftalık hamileyim. ara kanamalarim devam ediyor düşük tehlikem devam.
bulantilarim hiç gecmedi serum takıyorlar, kanım 9 a düşmüş sürekli baş dönmesi yaşıyorum. ve kaynanam biliyor .
ikincisi; kaynanamdan isteğim beni de sayip araması. daha bayramda kayinbabam haber vermeden misafir geldi diye bir ton laf püskürmüs insandir kendisi. o evde eşim değil gelene ben hizmet ediyorsam , haliyle aranmayi da beklerim. yapacagi kizim yola ciktik bir uğrayacağız demesi. bu kadar.
üçüncüsü: kaynanam koltugumun kirine bakarken ( ki sakız yapışmış sadece) koltuğun burasına ne oldu falan diye sorguladi. sonra da mutfakda oraya buraya dolandı hatta ben görünce çıktım bisey dememek adına.
dördüncüsü: annem herhangi bisey yapilacaksa beraber esimi arar ona sorar eşim beni arar böyle diyor diye.
beşincisi; daha 5 aylik evli bile değilim ve düğün arefesinde kaynanam uzakligi bahane etti. esim kinamiza gelmiyor diye tartisti. ogluysa eger gelseydi eşya seçilirken bir büyük olarak dursaydi. uzak uzak diyen insan sonra düşünmez mi ben bunların evine gitmeyeceğim diye.
bir yardimini istemedik de görmedik de zaten ama iki gün sonra zor gucul dayayip dosedigimiz evimize gelmesi de ayri bir yüz ister. uzaklığı bahane eden kadin daha düğüne bir kac gun kala kisin gelirim şu zaman bir daha gelirim derse kendi yuzsuzlugudur bence. iş başa düşünce uzak gelemem demeyecekti ogluysa madem.
besinciyi söylüyorum galiba;
Yine de esimi aradim ve adamlar yoldan geliyor dışarıdan biseyler yaptır dedim. yani evin hizmetini ben düşünüyorum. bişey olsa iki gün sonra ogluna degil gelinine laf eder.
ayrica hala eve gelenin evin sahibini aramasi gerek dusuncemin arkasındayım.
hizmetini ben goreceksem beni arayacaklar.
Sizin anneniz kızım geçerken sende bir çay içeriz dese,anne,kusura bakma,ahmete bir danışayımmı dersiniz?Çok absürt bir durum olmadıkça buyurun gelin anne der,arkadan ortalığı toplamaya girişirsiniz büyük ihtimal...Normali de budur bence
İzin almak değil aslında kayınvalidesi arasa kızım sana geliyoruz dese buraya kadar sorun yok, ha oğluna da söyleyebilir bunda da sorun yok..genel yazıyorum
ben böyle "ben evin hanımıyım" , "eşim benden de izin alacak" tarzı ilişkileri samimiyetten uzak buluyorum
adamla evleniyorsun ve adam evine gelmek isteyen annesi babası için karısından izin almak istiyor
davetsiz gelen misafiri ben de sevmem ama haberli gelişler için "evin hanımı" uygulaması nedir yahu
bence bu kompleksten başka bir şey değil
Ağzına sağlık katılıyorum bu yorumunaKonu sahibi beni arasın izin istesin demiyor ki .
Beni arasın kızım nasılsın müsaitmisiniz yol üstü bir uğrayacağız haberiniz olsun dese hem gelinin gönlünü hoş tutacak canla başla karşılanır .
Ama gelini yok sayar gibi oğlunu aramasını bende hoş bulmuyorum .
Kimse kimseden zaten izin almasını beklemiyor .
Elbette,ben sonuçta bilirim müsaitmiyiz değilmiyiz,ha eşimin işi varsa acil yine gitsin.Ailem o niye gitti diye sorun etmez zaten.Ama ,canım annemler gelsek dedi ama,gelebilirler mi,ne diyorsun mu diyeceğim,asla.Annemi babamı rahatça çağıramadığım yer benim evim olamaz zaten.Orada sığıntıyım demektir.Yok evde eşim varken de ben sadece haber veririm annem babam abim vs gelecek diye. Sormam , eşim de sormamı beklemez. Tam tersi onun için de geçerli. Sadece haber veririz yani , ne münasebet kendi evimize misafir kabul ederken izin mi isteyeceğiz?
Ağzına sağlık katılıyorum bu yorumuna
Benim kayınvalidemle böyle sorunlarım olmadı ama
Teyzeleri halaları başlarda beni aramak şurda dursun eşimi arayıp biz kapı önündeyiz aha geldik söyle derlerdi.. bi kere yaptılar bi daha yapamadılar almadım eve kim ne derse desin insan yerine koyup aramayan az evime gelmesin..
numara telefon diye bişey var sonuçta siz aynı nezaketi gösterip uyguluyorsanız karşı kim olursa olsun aynı şeyi beklersiniz z
İşte erkekler de ağaç kovuğundan çıkmadıklarına göre,pekala da aileleri gelecek,oğullarına haber vererek,gelinler istese de istemese deBen demem ama o desin
Benim normalim de bu valla
Benim de en nefret ettiğim şeydir.ariyorlar eşimi geliyoruz diyorlar hiç müsait misiniz falan yok beni zaten aramazlar Cat kapı gelirler. Ben bir şey diyemiyorum sen de ne yaparsn bilmiyorum.arkadaşlar
kaynanamgil kendi kizinin yanina baya uzak bir sehre gittiler gezmeye.
yolunun üstü de bizim sehrimizden geçiyor.
esimi arayip geçerken kahvaltıya gelecegiz demişler. sabah gelecekler onceki gün aksam söylediler
neyse dedim (ki hamilelikdeki sıkıntımı kaynanam biliyor. bu aralar da sık sık tansiyonum düşüyor. )
saat 22:00 da temizlige giristik esimle. yaptik yattik. sabah da kahvaltiyi hazirladim geldiler.
kaynanam gelir gelmez evimi incelemeye basladi. koltugumun bir kac lekesini tirnakladi. mutfagimi inceledi. kafam atti ama bisey demedim.
şimdi dönüyorlar yoldalar ve esimi arayip çay icecegiz diyorlar.
hayatta kim olursa olsun emri vaki yaptigi an beni kesseler yapmam dedigini.
sinirlendim bende . ya gelecek adam evin hanimini arayip da musait misin kizim geliyoruz demez mi ya ?
insanin iyi gunu olur hasta gunu olur insan biraz düşünür.!
ben bu evin iti miyim ki bana sormuyorsun?
esimde dedi bir cay veririz tamam dert etme diye.
ben simdi bu kaynanaya ne deyim o sinirle arayip diyecektim beni niye aramiyorsun diye. sustum.
gelince napiyim simdi ben
sinirim gecmiyor haksiz miyim.
haa bu arada uzak gelemem uzak gelemem diye ne esyalarimiz alinirken geldi ne de kinama gelmek istedi zorla getirttik. daha düğün olmadan kisin gelecem bilmem ne demeye basladi hala diyor 15 tatilde gelecem diye.
gelir. niye çünkü düğün bitti uzaklar yakın oldu artik.
Şimdi arkadaşlar:
ilk olarak;
ben 18 değil 16 haftalık hamileyim. ara kanamalarim devam ediyor düşük tehlikem devam.
bulantilarim hiç gecmedi serum takıyorlar, kanım 9 a düşmüş sürekli baş dönmesi yaşıyorum. ve kaynanam biliyor .
ikincisi; kaynanamdan isteğim beni de sayip araması. daha bayramda kayinbabam haber vermeden misafir geldi diye bir ton laf püskürmüs insandir kendisi. o evde eşim değil gelene ben hizmet ediyorsam , haliyle aranmayi da beklerim. yapacagi kizim yola ciktik bir uğrayacağız demesi. bu kadar.
üçüncüsü: kaynanam koltugumun kirine bakarken ( ki sakız yapışmış sadece) koltuğun burasına ne oldu falan diye sorguladi. sonra da mutfakda oraya buraya dolandı hatta ben görünce çıktım bisey dememek adına.
dördüncüsü: annem herhangi bisey yapilacaksa beraber esimi arar ona sorar eşim beni arar böyle diyor diye.
beşincisi; daha 5 aylik evli bile değilim ve düğün arefesinde kaynanam uzakligi bahane etti. esim kinamiza gelmiyor diye tartisti. ogluysa eger gelseydi eşya seçilirken bir büyük olarak dursaydi. uzak uzak diyen insan sonra düşünmez mi ben bunların evine gitmeyeceğim diye.
bir yardimini istemedik de görmedik de zaten ama iki gün sonra zor gucul dayayip dosedigimiz evimize gelmesi de ayri bir yüz ister. uzaklığı bahane eden kadin daha düğüne bir kac gun kala kisin gelirim şu zaman bir daha gelirim derse kendi yuzsuzlugudur bence. iş başa düşünce uzak gelemem demeyecekti ogluysa madem.
besinciyi söylüyorum galiba;
Yine de esimi aradim ve adamlar yoldan geliyor dışarıdan biseyler yaptır dedim. yani evin hizmetini ben düşünüyorum. bişey olsa iki gün sonra ogluna degil gelinine laf eder.
ayrica hala eve gelenin evin sahibini aramasi gerek dusuncemin arkasındayım.
hizmetini ben goreceksem beni arayacaklar.
Bir seminer çıkışı arkadaşlarımı evime davet etmek durumunda kaldım. Cunku başka ilçeden geliyolardı. Öğleden sonra bi toplantı daha vardı. Arada 3 saat beklemeleri gerekiyordu. Ramazandı ve bulunduğum yerde açık kafe yoktu. Biz size gelsek dediler -ki bekarken ben onların evinden çıkmıyordum.- O an için eşime soramadım o da aynı siz gibi izin alınması taraftarı. Buyurun dedim.önden gideyim ev biraz dağınık diye bahane ederek zaman kazanmaya calistim. Eve giderken aradığımda başladı tartışma. Tabi sonrası kavga kıyamet. Nasıl haber vermezmisim. Soracakmisim. Şimdi rahat yatamayacakmİş evde. Ağla ağla canım çıktı. Sonra arkadaşlardan biri aradı. Sanırım tedirginligimden anlamislar, biz kuaföre gitsek ayıp olmaz dimi diyerek gelmediler. Ben günlerce kendime gelemedim. Diyecegim o ki sevgili konu sahibi ve eşim gibi insanlar EVLENMEYİN. insanların hayatına girip bu denli rahatsız edeceğinize oturun ananızın dizinin dibinde. Nasıl sorsun esin ben bi sorayım karıma diye. Bir çay koy geç demiş. Yormak istememis seni. Valla 8 aylık hamileyim. Oğlan anası olacağım. Ne gece uykusu ne derman kaldı. Boşuna mı emeklerim. 25 30 yıl sonra şimdiden bu kadar emek verdiğim oğlumun evine gitmek için önce karısından izin alacaksam. Valla çok üzücü.
+1Elmas muradina erdin daha ne karistiriyorsun hala otu çöpü.
Geldiler, gelmediler falan takma artik ya.
Haber verdiler ya kime haber verdiklerinin pek de onemi yok bence.
Tabii esin sana danisip onay verdiyse.
Yoksa paşa paşa kendisi ayarlasin cayi boregi.
İşte erkekler de ağaç kovuğundan çıkmadıklarına göre,pekala da aileleri gelecek,oğullarına haber vererek,gelinler istese de istemese deBen bugün gelinim,yarın kayınvalide olacagım nasipse.Ölçüm insaf,izan,başka hiç birşey değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?