• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve gelecek insan , evin hanımını aramaz mi ?

Arama konusunda haklısın.. aynı durumu yasadıgım için ne hissettiğini cok iyi anlıyorum
Ben işteyken kv eşimi aramış komsumla kapının onunden geciyoruz evde misin geliyorum diye
Eşim beni aradı soyledi ben cıldırdım hadi tek olsa neyse yanında birde komsusu var
Neyse ben aradım sakince dedimki bize gelcekmişsiniz ben işteyim baska bi zaman buyrun gelin hem birseylerde yaparım dedim.
Kv de de yok yok ben oğlumla otururum dedi

Ya evde karı koca varken tabiki birbirimize soralım müsait miyiz diye ama birinden biri yoksa ne gerek var yani uzaktan hayır gelmesinler dicek kişi tanimiyor-DUM ben.
Yok evde eşim varken de ben sadece haber veririm annem babam abim vs gelecek diye. Sormam , eşim de sormamı beklemez. Tam tersi onun için de geçerli. Sadece haber veririz yani , ne münasebet kendi evimize misafir kabul ederken izin mi isteyeceğiz?

arkadaşlar

kaynanamgil kendi kizinin yanina baya uzak bir sehre gittiler gezmeye.
yolunun üstü de bizim sehrimizden geçiyor.
esimi arayip geçerken kahvaltıya gelecegiz demişler. sabah gelecekler onceki gün aksam söylediler
neyse dedim (ki hamilelikdeki sıkıntımı kaynanam biliyor. bu aralar da sık sık tansiyonum düşüyor. )
saat 22:00 da temizlige giristik esimle. yaptik yattik. sabah da kahvaltiyi hazirladim geldiler.
kaynanam gelir gelmez evimi incelemeye basladi. koltugumun bir kac lekesini tirnakladi. mutfagimi inceledi. kafam atti ama bisey demedim.
şimdi dönüyorlar yoldalar ve esimi arayip çay icecegiz diyorlar.
hayatta kim olursa olsun emri vaki yaptigi an beni kesseler yapmam dedigini.
sinirlendim bende . ya gelecek adam evin hanimini arayip da musait misin kizim geliyoruz demez mi ya ?
insanin iyi gunu olur hasta gunu olur insan biraz düşünür.!
ben bu evin iti miyim ki bana sormuyorsun?
esimde dedi bir cay veririz tamam dert etme diye.
ben simdi bu kaynanaya ne deyim o sinirle arayip diyecektim beni niye aramiyorsun diye. sustum.
gelince napiyim simdi ben
sinirim gecmiyor haksiz miyim.

haa bu arada uzak gelemem uzak gelemem diye ne esyalarimiz alinirken geldi ne de kinama gelmek istedi zorla getirttik. daha düğün olmadan kisin gelecem bilmem ne demeye basladi hala diyor 15 tatilde gelecem diye.
gelir. niye çünkü düğün bitti uzaklar yakın oldu artik.

Şimdi arkadaşlar:

ilk olarak;

ben 18 değil 16 haftalık hamileyim. ara kanamalarim devam ediyor düşük tehlikem devam.
bulantilarim hiç gecmedi serum takıyorlar, kanım 9 a düşmüş sürekli baş dönmesi yaşıyorum. ve kaynanam biliyor .

ikincisi; kaynanamdan isteğim beni de sayip araması. daha bayramda kayinbabam haber vermeden misafir geldi diye bir ton laf püskürmüs insandir kendisi. o evde eşim değil gelene ben hizmet ediyorsam , haliyle aranmayi da beklerim. yapacagi kizim yola ciktik bir uğrayacağız demesi. bu kadar.
üçüncüsü: kaynanam koltugumun kirine bakarken ( ki sakız yapışmış sadece) koltuğun burasına ne oldu falan diye sorguladi. sonra da mutfakda oraya buraya dolandı hatta ben görünce çıktım bisey dememek adına.
dördüncüsü: annem herhangi bisey yapilacaksa beraber esimi arar ona sorar eşim beni arar böyle diyor diye.
beşincisi; daha 5 aylik evli bile değilim ve düğün arefesinde kaynanam uzakligi bahane etti. esim kinamiza gelmiyor diye tartisti. ogluysa eger gelseydi eşya seçilirken bir büyük olarak dursaydi. uzak uzak diyen insan sonra düşünmez mi ben bunların evine gitmeyeceğim diye.
bir yardimini istemedik de görmedik de zaten ama iki gün sonra zor gucul dayayip dosedigimiz evimize gelmesi de ayri bir yüz ister. uzaklığı bahane eden kadin daha düğüne bir kac gun kala kisin gelirim şu zaman bir daha gelirim derse kendi yuzsuzlugudur bence. iş başa düşünce uzak gelemem demeyecekti ogluysa madem.
besinciyi söylüyorum galiba;
Yine de esimi aradim ve adamlar yoldan geliyor dışarıdan biseyler yaptır dedim. yani evin hizmetini ben düşünüyorum. bişey olsa iki gün sonra ogluna degil gelinine laf eder.
ayrica hala eve gelenin evin sahibini aramasi gerek dusuncemin arkasındayım.
hizmetini ben goreceksem beni arayacaklar.
Bende nefret ederim bu gibi durumlarda evliliğin ilk başlarında benim de başıma geldi bende çıngar çıkardım insanı insan yerine koyular az aramasını bilsinler..
eşinle konuş canım sana sormadan hareket etmesin hiç hoş şeyler değil.
Kendi ailemiz bile arayıp geliyorsa bizi omlarında bizi sayıp aramaları Laz'ım, insan bekliyor formaliteden de olsa beklersin yani

genel yazıyorum
ben böyle "ben evin hanımıyım" , "eşim benden de izin alacak" tarzı ilişkileri samimiyetten uzak buluyorum
adamla evleniyorsun ve adam evine gelmek isteyen annesi babası için karısından izin almak istiyor
davetsiz gelen misafiri ben de sevmem ama haberli gelişler için "evin hanımı" uygulaması nedir yahu
bence bu kompleksten başka bir şey değil

Sizin anneniz kızım geçerken sende bir çay içeriz dese,anne,kusura bakma,ahmete bir danışayımmı dersiniz?o_OÇok absürt bir durum olmadıkça buyurun gelin anne der,arkadan ortalığı toplamaya girişirsiniz büyük ihtimal...Normali de budur bence:KK51:

Ben demem ama o desin

Benim normalim de bu valla :halay:

genel yazıyorum
ben böyle "ben evin hanımıyım" , "eşim benden de izin alacak" tarzı ilişkileri samimiyetten uzak buluyorum
adamla evleniyorsun ve adam evine gelmek isteyen annesi babası için karısından izin almak istiyor
davetsiz gelen misafiri ben de sevmem ama haberli gelişler için "evin hanımı" uygulaması nedir yahu
bence bu kompleksten başka bir şey değil
İzin almak değil aslında kayınvalidesi arasa kızım sana geliyoruz dese buraya kadar sorun yok, ha oğluna da söyleyebilir bunda da sorun yok..
ama kayınvalidesi sorunlu bir kadınmış ne yaşadıklarını bilmediğimiz için aslında bişey demek yanlış olur. Olay bi çay meselesi değil kınama gelmedi diyor öyle önemli bi günde yalnız bırakmış soğukluk baştan olmuş. Şimdi bunlar anne kız olduysa anne arasın o zaman kızını belki ev dağınık belki ortalık heryerden belki bu kadın çok rahatsız hasta yatıyor belki belki... onu arasa kendini önemli hissedecek ortada bi sorun kalmayacak

Konu sahibi beni arasın izin istesin demiyor ki .
Beni arasın kızım nasılsın müsaitmisiniz yol üstü bir uğrayacağız haberiniz olsun dese hem gelinin gönlünü hoş tutacak canla başla karşılanır .
Ama gelini yok sayar gibi oğlunu aramasını bende hoş bulmuyorum .
Kimse kimseden zaten izin almasını beklemiyor .
Ağzına sağlık katılıyorum bu yorumuna
Benim kayınvalidemle böyle sorunlarım olmadı ama
Teyzeleri halaları başlarda beni aramak şurda dursun eşimi arayıp biz kapı önündeyiz aha geldik söyle derlerdi.. bi kere yaptılar bi daha yapamadılar almadım eve kim ne derse desin insan yerine koyup aramayan az evime gelmesin..
numara telefon diye bişey var sonuçta siz aynı nezaketi gösterip uyguluyorsanız karşı kim olursa olsun aynı şeyi beklersiniz z

Konu sahibi haklı kızlar eşlerin birbirlerinin haberi olmadan eve birini davet etmesi yada ben çıkıp geliyorum mantığında esin ben bir x kişiyle konuşayım anne biraz hastaydı demek bu kdr zor olmamalı. Ondan konu sahibine altı üstü bir çay moduna girismeyin kız altı üstü saygı bekliyor.

Yok evde eşim varken de ben sadece haber veririm annem babam abim vs gelecek diye. Sormam , eşim de sormamı beklemez. Tam tersi onun için de geçerli. Sadece haber veririz yani , ne münasebet kendi evimize misafir kabul ederken izin mi isteyeceğiz?
Elbette,ben sonuçta bilirim müsaitmiyiz değilmiyiz,ha eşimin işi varsa acil yine gitsin.Ailem o niye gitti diye sorun etmez zaten.Ama ,canım annemler gelsek dedi ama,gelebilirler mi,ne diyorsun mu diyeceğim,asla.Annemi babamı rahatça çağıramadığım yer benim evim olamaz zaten.Orada sığıntıyım demektir.
Geçen bir üye konu açmış,kayınvalidem bayram sabahı kahvaltıya buyurun demeye gelmiş,ben de çorba içiyordum,çıkmadım.
Eşime yalandan sarılmalar,öpmeler.Çok kızdım,ya başka bir şey yapıyor olsaydık,yemek yiyorduk tamam,ama ya yapıyor olsaydık.
Gerçi Allah evlatlarımızı hayırlı etsin, onun eşide,elmasın eşinin,tek çay veririz dediği gibi,annem beni 30 yıl gördü,artık görmese de olur demiş.:tokat:Hazırlanın erkek anneleri,evlatlarımızın her türlü zorlukla büyüteceğiz,ondan sonra geçtiği yollarda bekleyip,uzaktan uzağa bakacağız...Yapacak birşey yok:KK51:

:KK71::KK48:
Ağzına sağlık katılıyorum bu yorumuna
Benim kayınvalidemle böyle sorunlarım olmadı ama
Teyzeleri halaları başlarda beni aramak şurda dursun eşimi arayıp biz kapı önündeyiz aha geldik söyle derlerdi.. bi kere yaptılar bi daha yapamadılar almadım eve kim ne derse desin insan yerine koyup aramayan az evime gelmesin..
numara telefon diye bişey var sonuçta siz aynı nezaketi gösterip uyguluyorsanız karşı kim olursa olsun aynı şeyi beklersiniz z

Olay bu ama herkes dallanip budaklandirdi farkli yerlere cekti durumu neyse anlamak isteyenler anladi nasilsa :olamaz:

Ben demem ama o desin

Benim normalim de bu valla :halay:
İşte erkekler de ağaç kovuğundan çıkmadıklarına göre,pekala da aileleri gelecek,oğullarına haber vererek,gelinler istese de istemese de:halay::halay::halay::halay::halay::halay::halay::halay:Ben bugün gelinim,yarın kayınvalide olacagım nasipse.Ölçüm insaf,izan,başka hiç birşey değil:halay::halay::halay:

Bir seminer çıkışı arkadaşlarımı evime davet etmek durumunda kaldım. Cunku başka ilçeden geliyolardı. Öğleden sonra bi toplantı daha vardı. Arada 3 saat beklemeleri gerekiyordu. Ramazandı ve bulunduğum yerde açık kafe yoktu. Biz size gelsek dediler -ki bekarken ben onların evinden çıkmıyordum.- O an için eşime soramadım o da aynı siz gibi izin alınması taraftarı. Buyurun dedim.önden gideyim ev biraz dağınık diye bahane ederek zaman kazanmaya calistim. Eve giderken aradığımda başladı tartışma. Tabi sonrası kavga kıyamet. Nasıl haber vermezmisim. Soracakmisim. Şimdi rahat yatamayacakmİş evde. Ağla ağla canım çıktı. Sonra arkadaşlardan biri aradı. Sanırım tedirginligimden anlamislar, biz kuaföre gitsek ayıp olmaz dimi diyerek gelmediler. Ben günlerce kendime gelemedim. Diyecegim o ki sevgili konu sahibi ve eşim gibi insanlar EVLENMEYİN. insanların hayatına girip bu denli rahatsız edeceğinize oturun ananızın dizinin dibinde. Nasıl sorsun esin ben bi sorayım karıma diye. Bir çay koy geç demiş. Yormak istememis seni. Valla 8 aylık hamileyim. Oğlan anası olacağım. Ne gece uykusu ne derman kaldı. Boşuna mı emeklerim. 25 30 yıl sonra şimdiden bu kadar emek verdiğim oğlumun evine gitmek için önce karısından izin alacaksam. Valla çok üzücü.

B
arkadaşlar

kaynanamgil kendi kizinin yanina baya uzak bir sehre gittiler gezmeye.
yolunun üstü de bizim sehrimizden geçiyor.
esimi arayip geçerken kahvaltıya gelecegiz demişler. sabah gelecekler onceki gün aksam söylediler
neyse dedim (ki hamilelikdeki sıkıntımı kaynanam biliyor. bu aralar da sık sık tansiyonum düşüyor. )
saat 22:00 da temizlige giristik esimle. yaptik yattik. sabah da kahvaltiyi hazirladim geldiler.
kaynanam gelir gelmez evimi incelemeye basladi. koltugumun bir kac lekesini tirnakladi. mutfagimi inceledi. kafam atti ama bisey demedim.
şimdi dönüyorlar yoldalar ve esimi arayip çay icecegiz diyorlar.
hayatta kim olursa olsun emri vaki yaptigi an beni kesseler yapmam dedigini.
sinirlendim bende . ya gelecek adam evin hanimini arayip da musait misin kizim geliyoruz demez mi ya ?
insanin iyi gunu olur hasta gunu olur insan biraz düşünür.!
ben bu evin iti miyim ki bana sormuyorsun?
esimde dedi bir cay veririz tamam dert etme diye.
ben simdi bu kaynanaya ne deyim o sinirle arayip diyecektim beni niye aramiyorsun diye. sustum.
gelince napiyim simdi ben
sinirim gecmiyor haksiz miyim.

haa bu arada uzak gelemem uzak gelemem diye ne esyalarimiz alinirken geldi ne de kinama gelmek istedi zorla getirttik. daha düğün olmadan kisin gelecem bilmem ne demeye basladi hala diyor 15 tatilde gelecem diye.
gelir. niye çünkü düğün bitti uzaklar yakın oldu artik.

Şimdi arkadaşlar:

ilk olarak;

ben 18 değil 16 haftalık hamileyim. ara kanamalarim devam ediyor düşük tehlikem devam.
bulantilarim hiç gecmedi serum takıyorlar, kanım 9 a düşmüş sürekli baş dönmesi yaşıyorum. ve kaynanam biliyor .

ikincisi; kaynanamdan isteğim beni de sayip araması. daha bayramda kayinbabam haber vermeden misafir geldi diye bir ton laf püskürmüs insandir kendisi. o evde eşim değil gelene ben hizmet ediyorsam , haliyle aranmayi da beklerim. yapacagi kizim yola ciktik bir uğrayacağız demesi. bu kadar.
üçüncüsü: kaynanam koltugumun kirine bakarken ( ki sakız yapışmış sadece) koltuğun burasına ne oldu falan diye sorguladi. sonra da mutfakda oraya buraya dolandı hatta ben görünce çıktım bisey dememek adına.
dördüncüsü: annem herhangi bisey yapilacaksa beraber esimi arar ona sorar eşim beni arar böyle diyor diye.
beşincisi; daha 5 aylik evli bile değilim ve düğün arefesinde kaynanam uzakligi bahane etti. esim kinamiza gelmiyor diye tartisti. ogluysa eger gelseydi eşya seçilirken bir büyük olarak dursaydi. uzak uzak diyen insan sonra düşünmez mi ben bunların evine gitmeyeceğim diye.
bir yardimini istemedik de görmedik de zaten ama iki gün sonra zor gucul dayayip dosedigimiz evimize gelmesi de ayri bir yüz ister. uzaklığı bahane eden kadin daha düğüne bir kac gun kala kisin gelirim şu zaman bir daha gelirim derse kendi yuzsuzlugudur bence. iş başa düşünce uzak gelemem demeyecekti ogluysa madem.
besinciyi söylüyorum galiba;
Yine de esimi aradim ve adamlar yoldan geliyor dışarıdan biseyler yaptır dedim. yani evin hizmetini ben düşünüyorum. bişey olsa iki gün sonra ogluna degil gelinine laf eder.
ayrica hala eve gelenin evin sahibini aramasi gerek dusuncemin arkasındayım.
hizmetini ben goreceksem beni arayacaklar.
Benim de en nefret ettiğim şeydir.ariyorlar eşimi geliyoruz diyorlar hiç müsait misiniz falan yok beni zaten aramazlar Cat kapı gelirler. Ben bir şey diyemiyorum sen de ne yaparsn bilmiyorum. :(

Bir seminer çıkışı arkadaşlarımı evime davet etmek durumunda kaldım. Cunku başka ilçeden geliyolardı. Öğleden sonra bi toplantı daha vardı. Arada 3 saat beklemeleri gerekiyordu. Ramazandı ve bulunduğum yerde açık kafe yoktu. Biz size gelsek dediler -ki bekarken ben onların evinden çıkmıyordum.- O an için eşime soramadım o da aynı siz gibi izin alınması taraftarı. Buyurun dedim.önden gideyim ev biraz dağınık diye bahane ederek zaman kazanmaya calistim. Eve giderken aradığımda başladı tartışma. Tabi sonrası kavga kıyamet. Nasıl haber vermezmisim. Soracakmisim. Şimdi rahat yatamayacakmİş evde. Ağla ağla canım çıktı. Sonra arkadaşlardan biri aradı. Sanırım tedirginligimden anlamislar, biz kuaföre gitsek ayıp olmaz dimi diyerek gelmediler. Ben günlerce kendime gelemedim. Diyecegim o ki sevgili konu sahibi ve eşim gibi insanlar EVLENMEYİN. insanların hayatına girip bu denli rahatsız edeceğinize oturun ananızın dizinin dibinde. Nasıl sorsun esin ben bi sorayım karıma diye. Bir çay koy geç demiş. Yormak istememis seni. Valla 8 aylık hamileyim. Oğlan anası olacağım. Ne gece uykusu ne derman kaldı. Boşuna mı emeklerim. 25 30 yıl sonra şimdiden bu kadar emek verdiğim oğlumun evine gitmek için önce karısından izin alacaksam. Valla çok üzücü.
:( :( :(

İşte erkekler de ağaç kovuğundan çıkmadıklarına göre,pekala da aileleri gelecek,oğullarına haber vererek,gelinler istese de istemese de:halay::halay::halay::halay::halay::halay::halay::halay:Ben bugün gelinim,yarın kayınvalide olacagım nasipse.Ölçüm insaf,izan,başka hiç birşey değil:halay::halay::halay:

Yoo ogluna haber verebilir ama oglu da arayip bana soracak dedim sadece, hizmetin buyugu benden beklenecekse bu kadarindan kimse ölmez herhalde :dondurma:

Back