• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve gelecek insan , evin hanımını aramaz mi ?

Ben sizi çok iyi anliyorum. Erkeklere göre kolay. Hamile olmayadabilirdiniz. Her an insan misafir kaldiramiyor. Gelmek isteyen insan önce size haber vermeli eşinize değil. Sonucta evin durumunu siz biliyosunuz. Eşiniz mi kahvalti hazirlayacak sanki.

yoook ben zaten bir çay veririm.
bu halimde onu düşünecek değilim ya.

iyi de arkadaşım daha nisandan hemen sonra ben kinaya gelmem diye tutturan kaynana şimdi kalkmis filan zaman gelirim şöyle böyle diyor. ln o zaman niye gelmedin. o zaman anne değil miydin

Bu halimle dediğiniz nedir hanımefendi. Daha 18 haftalık hamilesiniz. Bulantı kusma falan bu aylarda zaten geçmiş olur ayrıca evde oturuyorsunuz insanlar son 3 haftasına kadar çalışıyorlar onlar ne yapsın. Evinde sen normalde yemek temizlik yapmıyor musunuz. Onu düşünecek değilim ne kadar çirkin bir söz bana göre. Onlar sizin eşinizin anne babası gelememiş olabilir niye eskileri karıştırıyorsunuz bu bir saygıdır hele ilk defa geliyorlarsa hiç olmazsa bir kek çırpmak bana göre zor olmamalı çok bencilsiniz kusura bakmayın. Siz torunu da göstermez doğumda da istemezsiniz insanları yazık kapınızı çift kilitleyin de kimse girmesin hamilesiniz ya çok ağır hastalık mazallah. Kendi aileniz olsa aynısını yapar mıydınız acaba.

Yol üzerindeyseniz uğrarlar tabi, yani bu akıl edilebilecek bir şey.
Bir çayla kuru kuru geçiştirmek de hoş olmaz. Hazır bile olsa bir şeyler alıp, çayın yanına koyarsınız zor değil. İlla el açması börek yapın diye sipariş vermiyor kimse size. Oğulları da ayıp etmiş yani "Çay veririz" demek ne ya? Annen baban gelecek, çok mu zor bir şeyler ayarlamak?
Geleceğiz diye haber etmişler işte, o ev salt sizin eviniz değil.
Hiç habersiz çat kapı mı geliyor sanki? Abartıyorsunuz, yapmayın bu kadar.

Evinizi incelemesi, karışması hoş değil anlıyorum; bunu da yeri gelince söyleyin yani öyle susup izleyeceğinize "Noldu, niye bakıyorsunuz?" filan deyin. Kendi kendinizi gerip doldurup durmayın.

gelmesi değil mesele.
oğlunu arayıp geleceğiz diye emri vaki yapması.
ben agirliyorum misafiri. ben yapiyorum temizliğini.
Yine evime bakacak inceleyecek.
Bence büyütüyorsunuz. Eşinizi ararlar eşiniz de size bilgi verir ya da sorar müsait misin, durumun iyi mi diye. Kayınvalidende bir sorun göremedim. Bir çaya, kahvaltıya da gelsinler yahu ne var bunda? Eşine söyle sen bana önceden sor lütfen diye. Habersiz de gelmiyorlarmış üstelik.

''Evin hanımı benim, beni arayacaklar'' kafasını da bu sitede gördüm ben. Sanki kraliçe elizabeth in sarayına geliyorlar da 255 kişilik yemek takımı çıkaracakmışsınız gibi strese giriyorsunuz. Enteresan.

Bu hamile halimle lafını çok duymaya başladım bu aralar yahu. Niye bu kadar abartılıyor anlamıyorum. Düşük tehlikesi, sorunlu gebeliği olanları falan tenzih ediyorum ama sırf doğum iznim sonraya kalsın diye insanlar son haftasına kadar çalışıyor.

Eşimle temizliği yaptık demişsin demekki eşin yardımcı oluyor sana. Burada da sorun yok. Evin beyi hanımı muhabbetine hiç girmiyorum zira ev tek kişinin değil, iki kişi paylaşıyorsunuz.

Son olarak madem eviniz yollarının üstü, senin arayıp davet etmen daha şık olurdu.

arkadaşlar

kaynanamgil kendi kizinin yanina baya uzak bir sehre gittiler gezmeye.
yolunun üstü de bizim sehrimizden geçiyor.
esimi arayip geçerken kahvaltıya gelecegiz demişler. sabah gelecekler onceki gün aksam söylediler
neyse dedim (ki hamilelikdeki sıkıntımı kaynanam biliyor. bu aralar da sık sık tansiyonum düşüyor. )
saat 22:00 da temizlige giristik esimle. yaptik yattik. sabah da kahvaltiyi hazirladim geldiler.
kaynanam gelir gelmez evimi incelemeye basladi. koltugumun bir kac lekesini tirnakladi. mutfagimi inceledi. kafam atti ama bisey demedim.
şimdi dönüyorlar yoldalar ve esimi arayip çay icecegiz diyorlar.
hayatta kim olursa olsun emri vaki yaptigi an beni kesseler yapmam dedigini.
sinirlendim bende . ya gelecek adam evin hanimini arayip da musait misin kizim geliyoruz demez mi ya ?
insanin iyi gunu olur hasta gunu olur insan biraz düşünür.!
ben bu evin iti miyim ki bana sormuyorsun?
esimde dedi bir cay veririz tamam dert etme diye.
ben simdi bu kaynanaya ne deyim o sinirle arayip diyecektim beni niye aramiyorsun diye. sustum.
gelince napiyim simdi ben
sinirim gecmiyor haksiz miyim.

haa bu arada uzak gelemem uzak gelemem diye ne esyalarimiz alinirken geldi ne de kinama gelmek istedi zorla getirttik. daha düğün olmadan kisin gelecem bilmem ne demeye basladi hala diyor 15 tatilde gelecem diye.
gelir. niye çünkü düğün bitti uzaklar yakın oldu artik.
Uzaklar yakın oldu lafına bittim :)
Kvler oğullarının evini kendi evi sanıp hareket ediyor ama evi gezerken gelini teftiş eder gibi geziyor... kahrolsun bazı şeyler :)

Onlar esini ariyorsa esinde kafasina gore buyur etmek yerine size soracak, bu kadar basit. Herseyi düşünmeyi karsi taraftan beklerseniz cok beklersiniz.

Bence bu insan ilişkileriyle alakalı. Belki de insan sevmiyorsunuzdur...

Sizin eşinizin annesi,oğlunun evine gelecek diye kurul izni falan mı alacak? Yatılı bile değil. Yol üstü ve uğramak istemiş. İnsanlar evinize geleceği zaman ezile büzüle "ııı şeyy acaba size gelebilir miyizzzz" mi desinler? normal bir şekilde geleceklerini haber vermişler.

Benim erkek arkadaşımın annesi,ki arada nişan söz vs yok,geçen gün alışverişten dönüyormuş oğlunu aradı beni al diye ısrar ettim anneni getir bi çay içelim diye aldı geldi annesini oturduk bir çay demledim evde ne varsa kek kurabiye vs bir şey çıkardım oturduk. O kadar keyifli bir sohbetti ki. Ama ben evime gelen herkese böyle muamele yaparım.

Siz davet etseniz bile olurdu,"anne şuraya gidiyormuşsunuz yol üstü bize de uğrayın" deseniz. Yani anlamıyorum bu hanımlık sevdası ne ki... Babamın ailesi çok kalabalık hep çıkıp çıkıp gelirler babamın eşinden hiç olumsuz bir şey duymadım çünkü babama değer veriyor onun ailesi olduğu için saygı gösteriyor. garip dertler edinmişsiniz.

arkadaşlar

esimi arayip geçerken kahvaltıya gelecegiz demişler. sabah gelecekler onceki gün aksam söylediler
neyse dedim (ki hamilelikdeki sıkıntımı kaynanam biliyor. bu aralar da sık sık tansiyonum düşüyor. )
saat 22:00 da temizlige giristik esimle. yaptik yattik. sabah da kahvaltiyi hazirladim geldiler.
kaynanam gelir gelmez evimi incelemeye basladi. koltugumun bir kac lekesini tirnakladi. mutfagimi inceledi. kafam atti ama bisey demedim.
sinirlendim bende . ya gelecek adam evin hanimini arayip da musait misin kizim geliyoruz demez mi ya ?
ben simdi bu kaynanaya ne deyim o sinirle arayip diyecektim beni niye aramiyorsun diye. sustum.

haa bu arada uzak gelemem uzak gelemem diye ne esyalarimiz alinirken geldi ne de kinama gelmek istedi zorla getirttik. daha düğün olmadan kisin gelecem bilmem ne demeye basladi hala diyor 15 tatilde gelecem diye.
yanlış düşünüyorsun oğlunun evi sonuçta senin onayını beklemesi saçma olur ama gelip evini incelemesi çok yanlış gerçekten temiz ya da pis senin evin sonuçta hem bence çok takılma boşver içsin çayını gitsin ona ihtiyacın mı snki çok rahatsız ettiyse bu konu gelince anne keşke haber verseydin önceden bende hazırlık yapardım durumum malum dersin ama bence sert de söyleme o mesajı alır zaten

arkadaşlar

yanlış düşünüyorsun oğlunun evi sonuçta senin onayını beklemesi saçma olur ama gelip evini incelemesi çok yanlış gerçekten temiz ya da pis senin evin sonuçta hem bence çok takılma boşver içsin çayını gitsin ona ihtiyacın mı snki çok rahatsız ettiyse bu konu gelince anne keşke haber verseydin önceden bende hazırlık yapardım durumum malum dersin ama bence sert de söyleme o mesajı alır zaten

Hiç takılmam böyle şeylere eşimi aramışlar ya da beni ne farkeder... çağıracakları zaman da gelecekleri zamanda benim için aynı şey..

Böyle bir durum olduğunda eşim bana "bir çay veririz yeter" dese ben olur mu öyle şey derim önce onu dışarı gönderir eksik varsa aldırır onlar gelene kadar yufkadan börek bi de kek yaparım daha olmadı yemek hazırlar arkasından çay veririm aaa rica ederim biraz pozitif olun incelesin evinizi takılmayın bazı şeylere görmezden gelmeyi öğrenin..

Ben bu tür durumlar da söylediğinde birşey kayınvalidem "tamam annecim bundan sonra öyle yaparım" diyorum ama o gidince kafama göre davranıyorum idare edeceğiniz sadece 3 -4 saat fazla abartmamış mısınız ?

Burda yorum yapanların bi çoğu evin hanımı aranır ayip etmissin cart curt diye benim üstüme gelmişlerdi (1 ay tatile çıkmış gelinimiz icin) şimdi bi değişik versiyonu size oluyor. Siz evdeyseniz tabi ki size haber verilmesi gerekiyor. Ayıp etmişler.

Ben de hoşlanmam evin hanımı dururken oğlunu aramasından.. Eşime birkaç kez "Tikkabilla'ya da sorayım belki müsait değildir" dedirttim, sonrasında artık beni arıyor. Benim kayınvalidem anlayışlı kadın da her kayınvalide böyle değil işte..

Back