• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve gelecek insan , evin hanımını aramaz mi ?

Gercekten dayanamadim yazacam birincisi hamileyken insan gercekten bitkin olabiliyor ruh hali farklilik gostereboliyor hepiniz biliyorsunuz aslinda calisanlarda isteyerek calismiolardir sonucta ee para alirken de hamileler sonucta :) ikincisi herkese ne kadar kolay.basiniza arkadas ben kaynanama gderken kayinpederimi arasam biz g

Peki kayınvalideye giderken. Siz mi srıyorsunuz. Size geleceğiz vs diye yoksa Eşiniz mi arıyor. Birde böyle düşünün.
Kayınvalide de evin hanımı değil mi.

Abartma bu kadar, sadece kendin üzülürsün, bugün kızıma kuzeni yazmış yarın sabah kahvaltıya geliyorlarmış bi gece yatıp pazar giderler, hiç takmadım kalktım pastamı yaptım temizliğimi yaptım ütülerim duruyor birazdanda onları hallederim. Ben kızsamda gelecekler sinirkrizi geçirsemde gelecekler o yüzden sakin sakin işimi yapıyorum mümkün olduğu kadar hizmetimide yapar yolcu ederim, üzme kendini hamile halinle akışına bırak, seni üzecek davranışta bulunursalar ver cevaplarını o kadar

Daha beş aylık evlilikte ne ara evliliğe adapte olup da evin hanımı triplerine girebiliyorsunuz şaşıyorum doğrusu. Aramazsa aramasın. Geldiği zaman da hizmeti aradığı kişi yapar. Bence hanımların efendisi olmaktan vazgeçin her şey üstünüze kalmasın.

arkadaşlar

kaynanamgil kendi kizinin yanina baya uzak bir sehre gittiler gezmeye.
yolunun üstü de bizim sehrimizden geçiyor.
esimi arayip geçerken kahvaltıya gelecegiz demişler. sabah gelecekler onceki gün aksam söylediler
neyse dedim (ki hamilelikdeki sıkıntımı kaynanam biliyor. bu aralar da sık sık tansiyonum düşüyor. )
saat 22:00 da temizlige giristik esimle. yaptik yattik. sabah da kahvaltiyi hazirladim geldiler.
kaynanam gelir gelmez evimi incelemeye basladi. koltugumun bir kac lekesini tirnakladi. mutfagimi inceledi. kafam atti ama bisey demedim.
şimdi dönüyorlar yoldalar ve esimi arayip çay icecegiz diyorlar.
hayatta kim olursa olsun emri vaki yaptigi an beni kesseler yapmam dedigini.
sinirlendim bende . ya gelecek adam evin hanimini arayip da musait misin kizim geliyoruz demez mi ya ?
insanin iyi gunu olur hasta gunu olur insan biraz düşünür.!
ben bu evin iti miyim ki bana sormuyorsun?
esimde dedi bir cay veririz tamam dert etme diye.
ben simdi bu kaynanaya ne deyim o sinirle arayip diyecektim beni niye aramiyorsun diye. sustum.
gelince napiyim simdi ben
sinirim gecmiyor haksiz miyim.

haa bu arada uzak gelemem uzak gelemem diye ne esyalarimiz alinirken geldi ne de kinama gelmek istedi zorla getirttik. daha düğün olmadan kisin gelecem bilmem ne demeye basladi hala diyor 15 tatilde gelecem diye.
gelir. niye çünkü düğün bitti uzaklar yakın oldu artik.

Şimdi arkadaşlar:

ilk olarak;

ben 18 değil 16 haftalık hamileyim. ara kanamalarim devam ediyor düşük tehlikem devam.
bulantilarim hiç gecmedi serum takıyorlar, kanım 9 a düşmüş sürekli baş dönmesi yaşıyorum. ve kaynanam biliyor .

ikincisi; kaynanamdan isteğim beni de sayip araması. daha bayramda kayinbabam haber vermeden misafir geldi diye bir ton laf püskürmüs insandir kendisi. o evde eşim değil gelene ben hizmet ediyorsam , haliyle aranmayi da beklerim. yapacagi kizim yola ciktik bir uğrayacağız demesi. bu kadar.
üçüncüsü: kaynanam koltugumun kirine bakarken ( ki sakız yapışmış sadece) koltuğun burasına ne oldu falan diye sorguladi. sonra da mutfakda oraya buraya dolandı hatta ben görünce çıktım bisey dememek adına.
dördüncüsü: annem herhangi bisey yapilacaksa beraber esimi arar ona sorar eşim beni arar böyle diyor diye.
beşincisi; daha 5 aylik evli bile değilim ve düğün arefesinde kaynanam uzakligi bahane etti. esim kinamiza gelmiyor diye tartisti. ogluysa eger gelseydi eşya seçilirken bir büyük olarak dursaydi. uzak uzak diyen insan sonra düşünmez mi ben bunların evine gitmeyeceğim diye.
bir yardimini istemedik de görmedik de zaten ama iki gün sonra zor gucul dayayip dosedigimiz evimize gelmesi de ayri bir yüz ister. uzaklığı bahane eden kadin daha düğüne bir kac gun kala kisin gelirim şu zaman bir daha gelirim derse kendi yuzsuzlugudur bence. iş başa düşünce uzak gelemem demeyecekti ogluysa madem.
besinciyi söylüyorum galiba;
Yine de esimi aradim ve adamlar yoldan geliyor dışarıdan biseyler yaptır dedim. yani evin hizmetini ben düşünüyorum. bişey olsa iki gün sonra ogluna degil gelinine laf eder.
ayrica hala eve gelenin evin sahibini aramasi gerek dusuncemin arkasındayım.
hizmetini ben goreceksem beni arayacaklar.
Sen yeni evlisin sanirim 5 ay mi?
Bende boyleydim yeni evliyken halen kaynanam orasi oglumun evi der oglunun değil cocuklarinin derim hatta sen beni evden kovdun bile dedi ki asla yapmadim
Anlattığında abartilacak birsey gormedim zamanla alisirsin inan onu mu aramis seni mi amannnn diyeceksin birde bebegin olacak insaallah dunya umrunda olmaz

Benim için ha ben ha eşim aranmış farketmez. Eşim de benden onay almadan cevap vermez zaten. Orayı burayı incelemesi ve düğün zamanı bahanelerinde kv haksız tabi ama arama konusunda ben tuhaflık görmedim.

Katıldım size

Ben 11 yılı aşkın süredir evliyim Kv ile toplam 10 kere tel ile konuşmadım

Beni niye arasın ki

Oğlunu arar o da konuşalım ararım seni der olur biter

Bir de ben yüzüne şu işim var dersem sıkıntı olur belki de oğlu önceden şu planı varmış der süsler gerekirse, böylelikle kırmadan gelme der

Bu arada Kv kendisine davet ederken de eşimi arar eşim de bana döner sorar

Konu Kv değil eşiniz olmalı yani

arkadaşlar

kaynanamgil kendi kizinin yanina baya uzak bir sehre gittiler gezmeye.
yolunun üstü de bizim sehrimizden geçiyor.
esimi arayip geçerken kahvaltıya gelecegiz demişler. sabah gelecekler onceki gün aksam söylediler
neyse dedim (ki hamilelikdeki sıkıntımı kaynanam biliyor. bu aralar da sık sık tansiyonum düşüyor. )
saat 22:00 da temizlige giristik esimle. yaptik yattik. sabah da kahvaltiyi hazirladim geldiler.
kaynanam gelir gelmez evimi incelemeye basladi. koltugumun bir kac lekesini tirnakladi. mutfagimi inceledi. kafam atti ama bisey demedim.
şimdi dönüyorlar yoldalar ve esimi arayip çay icecegiz diyorlar.
hayatta kim olursa olsun emri vaki yaptigi an beni kesseler yapmam dedigini.
sinirlendim bende . ya gelecek adam evin hanimini arayip da musait misin kizim geliyoruz demez mi ya ?
insanin iyi gunu olur hasta gunu olur insan biraz düşünür.!
ben bu evin iti miyim ki bana sormuyorsun?
esimde dedi bir cay veririz tamam dert etme diye.
ben simdi bu kaynanaya ne deyim o sinirle arayip diyecektim beni niye aramiyorsun diye. sustum.
gelince napiyim simdi ben
sinirim gecmiyor haksiz miyim.

haa bu arada uzak gelemem uzak gelemem diye ne esyalarimiz alinirken geldi ne de kinama gelmek istedi zorla getirttik. daha düğün olmadan kisin gelecem bilmem ne demeye basladi hala diyor 15 tatilde gelecem diye.
gelir. niye çünkü düğün bitti uzaklar yakın oldu artik.

Şimdi arkadaşlar:

ilk olarak;

ben 18 değil 16 haftalık hamileyim. ara kanamalarim devam ediyor düşük tehlikem devam.
bulantilarim hiç gecmedi serum takıyorlar, kanım 9 a düşmüş sürekli baş dönmesi yaşıyorum. ve kaynanam biliyor .

ikincisi; kaynanamdan isteğim beni de sayip araması. daha bayramda kayinbabam haber vermeden misafir geldi diye bir ton laf püskürmüs insandir kendisi. o evde eşim değil gelene ben hizmet ediyorsam , haliyle aranmayi da beklerim. yapacagi kizim yola ciktik bir uğrayacağız demesi. bu kadar.
üçüncüsü: kaynanam koltugumun kirine bakarken ( ki sakız yapışmış sadece) koltuğun burasına ne oldu falan diye sorguladi. sonra da mutfakda oraya buraya dolandı hatta ben görünce çıktım bisey dememek adına.
dördüncüsü: annem herhangi bisey yapilacaksa beraber esimi arar ona sorar eşim beni arar böyle diyor diye.
beşincisi; daha 5 aylik evli bile değilim ve düğün arefesinde kaynanam uzakligi bahane etti. esim kinamiza gelmiyor diye tartisti. ogluysa eger gelseydi eşya seçilirken bir büyük olarak dursaydi. uzak uzak diyen insan sonra düşünmez mi ben bunların evine gitmeyeceğim diye.
bir yardimini istemedik de görmedik de zaten ama iki gün sonra zor gucul dayayip dosedigimiz evimize gelmesi de ayri bir yüz ister. uzaklığı bahane eden kadin daha düğüne bir kac gun kala kisin gelirim şu zaman bir daha gelirim derse kendi yuzsuzlugudur bence. iş başa düşünce uzak gelemem demeyecekti ogluysa madem.
besinciyi söylüyorum galiba;
Yine de esimi aradim ve adamlar yoldan geliyor dışarıdan biseyler yaptır dedim. yani evin hizmetini ben düşünüyorum. bişey olsa iki gün sonra ogluna degil gelinine laf eder.
ayrica hala eve gelenin evin sahibini aramasi gerek dusuncemin arkasındayım.
hizmetini ben goreceksem beni arayacaklar.
Evlenmek isteyip duruyordun al sana evlilik yine seninkiler eşini aramayı akıl ediyorlarmış

haklısın. yine de şaka yollu kayınvalidene sitem edebilirsin. anne aşk olsun beni neden arayıp söylemiyorsun gibi. onun dışında ben olsam ben de sinir olurdum gelicem kalıcam muhabbetine. gerektiği zamanda yanınızda olmadıysa bi zahmet burnunu sokmasın uzak dursun biraz. çay içmeye geldiğinde idare edeceksin mecburen. ama bu kalma işine alıştırma saygısızca buldum çünkü tavrını. kocana şikayet edip aranı bozma. kendin hallet.

Gelecek olan kişiler 10 kat yabancı olsa bir ihtimal haklısınız derdim ama gelecek olanlar eşinizin anne ve babası. Uzaktan bir akrabaymış gibi muamele etmeniz yanlış bence. Zaten haber vermiş insanlar.eşinizi aramışlar. Nedir bu illa beni aramaları gerek takıntısı? O evin kural koyanı,yöneteni,izin vereni siz misiniz? Ego meselesi olduğunu düşünüyorum.

Haline şükret. Yakınında olup her hafta hatta 2 günde bi gelinin evinden çıkmayan kv.ler var :işsiz:
Ayrıca hamilelikten bu kadar sinir yaptın diye düşünüyorum. Kv.ne "anne aşkolsn bana haber verseydiniz hazrlık yapardm " bidaki sefere bni arayın" de.

İzin almak değil aslında kayınvalidesi arasa kızım sana geliyoruz dese buraya kadar sorun yok, ha oğluna da söyleyebilir bunda da sorun yok..
ama kayınvalidesi sorunlu bir kadınmış ne yaşadıklarını bilmediğimiz için aslında bişey demek yanlış olur. Olay bi çay meselesi değil kınama gelmedi diyor öyle önemli bi günde yalnız bırakmış soğukluk baştan olmuş. Şimdi bunlar anne kız olduysa anne arasın o zaman kızını belki ev dağınık belki ortalık heryerden belki bu kadın çok rahatsız hasta yatıyor belki belki... onu arasa kendini önemli hissedecek ortada bi sorun kalmayacak

bence bunlar ayrı mevzular
kınaya gitmemiş, başka türlü tepki verilir
haa evime gelmesin bile denilebilir, bir şey diyemem
fakat "evin hanımını aramak" ayrı bi olay, çok saçma
evin hanımı varsa evin beyi yok mu?
kadın kendi oğlunu arayamaz mı gelmek istiyoruz diye
oğlu evlenince illa geline mi haber verilecek? bana göre çok saçma
size göre değil
lakin bu mevzular elma ile armut, bizzat konu başlığından da belli derdin ne olduğu

Aynisini bizimkilerde yapar Bazen... ama kvdem okuma yazma bilmez
Kendi arayamaz soramaz. Kpderim arar. Gorumcemlere gelince. Onlarda hep kardessslerini ararlar !

galiba size sorulunca sizde kendinizi inisiatif kullanmis yani onemsenmis hissetmek istiyorsunuz .ikinizde evin sahibi degilmisiniz ne fark ediyor ?

Aman ya alti ustu bir lahvaltiya geleceklermis o kadarda takintili olmayin,esimin ailesi de cogunlukla esimi ararlar ki hepte yatili gelirler ne var yani en fazla bir hafta kalacaklar diye ses etmem,sizinkiler sadece kahvaltiya geleceklermis o kadar sinir sana da bebegine de zarar.

Valla cnm böyle durumlarda genelde gelinden yana olurum ama sen sebepsiz tribe girmişsin. Fazla gerginsin bence. Madem eşinin ailesi sizin evin olduğu şehirden de geçerek bir yere gidip dönüyor zaten senin araman gerekirdi bize de uğrayın yemek yiyelim vs diye. Senden bunu beklemişler bence ve haksız da değiller neticede farklı şehirlerdeymişsiniz sürekli görüşülmüyor. Senden bu adımı göremeyince az da olsa uğrayıp görmek istemişler hem de yemek de beklememişler. Biraz empati

Çok küçük şeyleri dert ediyorsunuz.Böyle yapmaya devam ederseniz siz yıpranırsız.Ne diyeyim Allah başka dert vermesin.şu kadınlar kulübünün bana öğrettiklerinden biri de,oğlunu evlendiktirdikten sonra ararken 2 kere düşüneceksin.evine giderken 3 kere:)

Benim de en gıcık olduğum durum. Ne görümce, ne kaynana beni arar geliyoruz diye. Hep eşimi ararlar o da bana sormadan tamam der. Ama hazırlığı yapan ben yok ya!! Eşime koydum tavrımı ya dedim beni adam yerine koyup ararlar, ya sen eşimi arayın dersin, ya bir sorayım da döneyim dersin, ya da ananla, bacınla başbaşa oturursun beni bulamazsın onlar gelince dedim. Artık eşimi arasalar bile beni aramalarını söyler ya da bir sorayım döneyim der. E onlarda anladı artık.
Burada büyütülecek birşey yok diyenler; İnanki var sanki seni hiç sayıp, sen kimsin der gibi davranıyorlar. Allah aşkına hangi eve giderken evin beyi aranır ki? Koy tavrını, birkaç kez gelecekleri zaman hiç haberin yokmuş gibi davran eşim söylemedi dersin anlarlar.İş eşinde biter bi hanıma sorayım da size dönerim demeyi öğrenmeli. Benimki öğrendi çok şükür..

Konu sahibi benden izin alsınlar dememiş ki niye gerildi ortam ?
Benim kayinvalidem hep eşimi arardi eşim anne istersen nsccktsi bı ara ben gecikebilirim unutabilirim kız hazırlık yapmak isteyebilir siz kendi aranızda haberlesin dedi

Bende bı yere giderken hatun kişisini ararım eşimde yolda gelirken herifcan kişisini arar abi bişey lazımmı gelirken diye genelde akşam aile bireyleri yan yana olduğu vakitlerde sozlesiriz hoparlör açık olur falan ...

Çünkü iki kişininde yaşadığı evde ikisinide adam yerine koymak gerekir ... Annem bile gelirken haber verir musaitmisin diye veya eşimi arar planiniz varmı yoksa geleyim diye...

Telefon icat edilmiş çok çeşitli operatörler var sınırsız kampanya var nezaket diye birşey var ... Hele hele evden biriyle arada bı gerginlik haz etmeme durumu varsa zaten kesin aranmalı haber verilmeli diye düşünüyorum
Çok yaşa gercekten , izinde izinde taktilar sanki izin alin diyen olmus gibi .
Telefon gibi cok kolay bir ulasim aleti var ararsin haber verirsin gelininin de gonlunu hoş tutmus olursun ortadada herhangi bir sorun olmaz bu kadar basit

Evin hanımı nedir ya..
Yolunun üstü kadın belli ki yemek falan da hazırlayip zahmetle girmenizi istemiyor bı cay icecegiz demiş ne abartmissiniz.
Nerenin prensesisiniz anlamıyorum ki bu tripler niye.

Bence büyütücek bir durum yok. sonucta o ev ikinizin evi ve kv niz nihayetinde oglunun ve gelininin evine gidiyor. Bende olsam oglumun evine giderken oglumu kizimin evine giderkende kizimi ararim. Tamam hizmeti siz yapiyorsunuz olabilirsiniz ama o evin geciminide esiniz karsiliyor sizinde esiniz o kadinin oglu sonucta. Düsünsenize edinizde sizin gibi düsünse sizin hosunuza gidermi. Mesela size deseki; Annen gelmeden beni arasin geliceyini bana haber versin, sonucta bu evi ben gecindiriyorum dese bence sizinde hosunuza gitmez. Hamileliyiniz zor geciyor anladigim kadariyla, her hamilelik zor gecer. gördüyünüz üzere evlat kolay olmuyor kolay büyütülmüyor. Kv sizin huzurunuzu bozmuyor anladigim kadariyla oglunun evine gidip gelmek istiyor, en tabi hakki olarak. Sizde bence esinize bu tür seyler söyleyip anne ogul arasina bu gibi tatsizliklari sokmayin derim ben.

Back