- 12 Temmuz 2022
- 25.020
- En iyi cevaplar
- 3
- 80.788
- 528
- Konu Sahibi Orangegreysky
-
HukukOkuduğu bölüme göre değişir bu sorunun cevabı. Tıp falan okumuyosa trende idare edebilir aslında.
Ay şımarıklık gibi olacak belki ama görece yeni evli olduğumuz için (2 sene) eşyalar da yeni, bi yere kapatasım gelmiyor hiçEşyaları bir depoya kapatıp 1+1 uygunundan geçici süre ev tutsanız eşyalı vesaire
Eşimin memleketten Ankara'ya trenle gelmesi çubuktan iş yerine geçmesinden daha kısa sürer galibaAnkara merkez değil de çubuk, gölbaşı gibi ilçeletden bakabilirsiniz.
Çok teşekkürler, biz de sincana yakınız malum dibimiz, buraya bile garip gurup insanlar dadanıyor geceleri kavga kıyamet hep maalesef13 - civarna bulursunuz bence. ben senelerce elvankentte oturdum. şimdi saraycık tokideyim sincanda. çevre berbat, ama ev kendimin mecbur kuzu kuzu oturuyorum.
sizinde hakkınızda hayırlısı olsun.
Abuutrene güvenip evi taşımayın ben tcddnin özelleştirileceğini ve tren biletlerinin 4-5 kat zamlanacagini duymuştum
yani kesin değil ama kur tcdd zararları vs düşününce olası bir ihtimal. ona güvenilmez....Abuumuhtemelen 1 sene daha Ankara'da kalacak gibiyiz herhalde
Aynen yarı yarıya düşecek, giderler de yarı yarıya düşer hatta. Memlekete gitmek istememizin amacı da oydu en başta taşınma konusu yokken ortada, bi birikim yapabiliriz orada, Ankara'da yapamıyoruz maalesef.
Ben de Avrupa yakasında oturuyordum okulum Anadolu yakasındaydı, her gün gidiş geliş 5-6 saatim gidiyorduben yaparım alışık olduğum için ama eşim hem okuyor hem de çalışıyor, o yollar yorar mı onu bilemiyorum.
Çocuk yok da karavan videoları izledim geçtiğimiz günlerde, ben uğraşamam onlaBİZB
Biz de Ankara'da oturuyoruz eşimde yaklasik 36 40 bin arası alıyor.Bende oğlumu kreşe veremedigimden bu sene de çalışamıyorum.bizde yakında tasinacagiz ve bulunduğumuz semtte kiralar 15 b 20 arası.Dediginiz gibi ucuz yerler var ama burayı çok seviyoruz.som zamanlarda bu durum beni de hayli üzüyor...Ama sizin çocuk olmadığı için bir nevi daha rahat olursunuz bence de gidip gelmesi daha zor ve yıpratıcı olurAnkara'nın varoşlarında her gün birbirlerini öldürüyor Suriyeliler ya
Canım almanyada yaşıyorum benim iş yerime günü birlik Polonya’dan trenle 3 saat gelip akşam gene trenle 3 saat sonra evine giden işçiler varHanımlar selamlar. Dün gören vardır belki, 2 senemizin dolduğu evimizde ev sahibi evleniyormuş, bu yüzden en geç 6 ay içinde çıkmamızı istiyor, 1 ay içinde haber verecekmiş 4-5 ay gibi bir süre de olabilir nikah tarihine göre dedi. İyi dedik. Tam iyi diyemedim içimden, baba evimde kendime ait odam bile yoktu o yüzden ilk evim burası olmuş gibi hissediyordum, adam anlattı ben içeri geçip ağladımorayı geçelim.
Şimdi kafamız karışık. Bu semti çok seviyoruz açıkçası ama en düşük 18 bin olmuş sarı siteden kontrol ettiğimizde, biz 3 veriyorduk 7 yaptı ev sahibi şu 6 aylık süre için. Eve giren maaş 40 bin civarı. 18 bin de verilir mi belki verilir ama zorlar şu durumda, birikim vs yapılması imkansız olur.
Eşim nöbetli çalışıyor 1 hafta hiç gitmeyip 1 hafta akşam 5-8 arası ve hafta sonu 8-8 gidiyor. Ben evden çalışıyorum biliyorsunuzdur zaten benlik sorun yok. Ama bizim kafamızı karıştıran konu şu, eşim okul okuyor ve okulu bitecek seneye. Bittikten sonra mesleğe başlamayı düşünüyor ne kadar mümkün olursa. Bunu da memleketinde yapabileceğini konuşmuştuk. Memleketinde en kral evler 8-9 bin. Bir ara "biz oradan ev tutalım, trenle 3 saat sürüyor, insanlar büyük şehirlerde bu yolu her gün gidip geliyor ben ayda 2 hafta yapacağım sadece. Zaten 1 sene sonra komple ben de o tarafa gelmiş olurum okul bittiği için" dedi. Yani 5-8 çalıştığı o haftalarda işe memleketten gidip gelecekmiş. Tayin dönemine denk gelmiyor sanırım o yüzden taşınana kadar isteyemiyoruz, o yüzden böyle bi şey düşünüldü.
Sizce mantıklı mı, ne önerirsiniz? 3 saatlik mesai için 9 saati geçecek, saçma da geliyor bir yandan ama Ankara'da kiralar malum. Bu semtten gitsek yine işe ulaşabileceği semtler benzer fiyatlarda olacak. Tavsiyeleriniz varsa alırım
Söğütözü adliyesinde mi? Ankara'da fiyatlar İstanbul kadar değil en azından makul yerleri var.Eşim adliyede memur ama okuyor da, o ek bir şey yapamaz. Ben yapabilirim aslında düşüneyim doğru diyorsun
Sıhhıyede, Söğütözü mü oluyor ad olarak hiç bilmiyorumSöğütözü adliyesinde mi? Ankara'da fiyatlar İstanbul kadar değil en azından makul yerleri var.
İyi de Sıhhıye çok merkezi her yerden ulaşım var. Ben de Söğütözü ya da Yenikent sandım ev bulmak zor diye.Sıhhıyede, Söğütözü mü oluyor ad olarak hiç bilmiyorum
Nasıl değil ? Biz de 6 ay önce haber verdik evleneceğimizi, çıkmasını istedik evleneceğimiz için çıkmadı. Bizi çok zor duruma soktu. 3 ay kira almayalım, taşınma masraflarını karşılayalım dedik çıkmadı. 1,5 sene sonra mahkeme kararı ile çıkartıldı. Evi yaptırma maliyeti 1,5 senede 3 katına çıktı. Biz bu süreci başka bir evde geçirdik.Ben evden çıkmanıza takıldım. Ev sahibinin düğününün olması sizi evden çıkartmak için haklı bir neden değil ki? Başkaca bir evi var mıydı aynı ilçede?
sanirim konya ankara arası gidip geleceksiniz, eskisehir desem o kiralar kaldımı bilmiyorum ama bu iki şehir arası ev kirası vermemek icin gunluk işe gidip gelen insanlar var bahsettiginiz sekilde.Hanımlar selamlar. Dün gören vardır belki, 2 senemizin dolduğu evimizde ev sahibi evleniyormuş, bu yüzden en geç 6 ay içinde çıkmamızı istiyor, 1 ay içinde haber verecekmiş 4-5 ay gibi bir süre de olabilir nikah tarihine göre dedi. İyi dedik. Tam iyi diyemedim içimden, baba evimde kendime ait odam bile yoktu o yüzden ilk evim burası olmuş gibi hissediyordum, adam anlattı ben içeri geçip ağladımorayı geçelim.
Şimdi kafamız karışık. Bu semti çok seviyoruz açıkçası ama en düşük 18 bin olmuş sarı siteden kontrol ettiğimizde, biz 3 veriyorduk 7 yaptı ev sahibi şu 6 aylık süre için. Eve giren maaş 40 bin civarı. 18 bin de verilir mi belki verilir ama zorlar şu durumda, birikim vs yapılması imkansız olur.
Eşim nöbetli çalışıyor 1 hafta hiç gitmeyip 1 hafta akşam 5-8 arası ve hafta sonu 8-8 gidiyor. Ben evden çalışıyorum biliyorsunuzdur zaten benlik sorun yok. Ama bizim kafamızı karıştıran konu şu, eşim okul okuyor ve okulu bitecek seneye. Bittikten sonra mesleğe başlamayı düşünüyor ne kadar mümkün olursa. Bunu da memleketinde yapabileceğini konuşmuştuk. Memleketinde en kral evler 8-9 bin. Bir ara "biz oradan ev tutalım, trenle 3 saat sürüyor, insanlar büyük şehirlerde bu yolu her gün gidip geliyor ben ayda 2 hafta yapacağım sadece. Zaten 1 sene sonra komple ben de o tarafa gelmiş olurum okul bittiği için" dedi. Yani 5-8 çalıştığı o haftalarda işe memleketten gidip gelecekmiş. Tayin dönemine denk gelmiyor sanırım o yüzden taşınana kadar isteyemiyoruz, o yüzden böyle bi şey düşünüldü.
Sizce mantıklı mı, ne önerirsiniz? 3 saatlik mesai için 9 saati geçecek, saçma da geliyor bir yandan ama Ankara'da kiralar malum. Bu semtten gitsek yine işe ulaşabileceği semtler benzer fiyatlarda olacak. Tavsiyeleriniz varsa alırım
yenibayındır taraflarına bakın.Ankara'nın varoşlarında her gün birbirlerini öldürüyor Suriyeliler ya
Etlikten gelen var eşimin arkadaşlarından. Eşim buradan iş yerine 45 dakikada gidiyor o çocuğun 2 saate yakın sürüyormuş.İyi de Sıhhıye çok merkezi her yerden ulaşım var. Ben de Söğütözü ya da Yenikent sandım ev bulmak zor diye.
Etlikten ev bakın. Olmadı Kırkonaklar tarafından. Çok seçeneğiniz var. Bence gitmeye değmez.
Araç yoksa 2 saat sürmez o abartı ama 1 saat sürer. Ulustan çıkana kadar trafik.Etlikten gelen var eşimin arkadaşlarından. Eşim buradan iş yerine 45 dakikada gidiyor o çocuğun 2 saate yakın sürüyormuş.
Yok konya değil, iç Ege'de bi şehir.sanirim konya ankara arası gidip geleceksiniz, eskisehir desem o kiralar kaldımı bilmiyorum ama bu iki şehir arası ev kirası vermemek icin gunluk işe gidip gelen insanlar var bahsettiginiz sekilde.
6 7 aya zaten oraya tasinacaksaniz bana mantikli geldi. ama surekli olursa sizi yorar
Muhtemelen Ankara'da kalacağız bi süre daha. Daha ev sahibinden de ses yok, birbirimize güvendik ihtar falan da çektirmedik ama 10 güne çıkın demez umarımKonu ilgimi çekti . En son hangi kararı aldınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?