- 1 Mart 2007
- 6.002
- 12.263
- 37
-
- Konu Sahibi Orangegreysky
Çok teşekkürlerÖrnek için link atıyorum eşyalı 14 bin eşyasız 11 bin çok var bu tarz daire bakın bu yerlere.
Ona da sanki bi birikmiş gerekiyor ya, bi ev alabilecek birikmişimiz yokBenim aklıma daha farklı bir fikir geldi bende Ankara'da yaşıyorum eve 40 bin giriyorsa kredi çekip ev almanızı tavsiyeler ederim 18'e kira vermekten iyidir. Evet biliyorum faizler fazla ama o para iki yıla pul olur zaten. Yani bir iki yıl sabredin sonra rahat edersiniz. Sarı sitede 1, 1,5 civarı güzel evler var Ankara'dan.
Ben çok az bir birikmiş ile yaptım ama tâbi evli değilim onunda etkisi olmuş olabilir ama dediğim gibi ilk 2 hatta 3 yıl zorlandım zaten tek olduğum için 2+1 yetti ama o zaman gıda ulaşım falan daha ucuzdu tâbi. Bu arada Mart ayında taşınmayı planlıyoruz demişsiniz ama Mart ayından sonra her şeyin çok zor olacağını söyleyenler var banada mantıklı gibi geldi şimdi siyasete hiç girmeyimOna da sanki bi birikmiş gerekiyor ya, bi ev alabilecek birikmişimiz yok
Valla bu ülkede her zaman yarın bugünden daha zor. Şaşırmam o yüzdenBen çok az bir birikmiş ile yaptım ama tâbi evli değilim onunda etkisi olmuş olabilir ama dediğim gibi ilk 2 hatta 3 yıl zorlandım zaten tek olduğum için 2+1 yetti ama o zaman gıda ulaşım falan daha ucuzdu tâbi. Bu arada Mart ayında taşınmayı planlıyoruz demişsiniz ama Mart ayından sonra her şeyin çok zor olacağını söyleyenler var banada mantıklı gibi geldi şimdi siyasete hiç girmeyim.
Bırak yarını bir saat sonra ülkede ne olacağımız belli değilValla bu ülkede her zaman yarın bugünden daha zor. Şaşırmam o yüzden
Aslında kayınpeder aynısını diyor kira vereceğinize şunu satalım bunu satalım bi ev alalım size kira ödemeyip kredi ödeyin diyor. Ama kredi ücretleri de o kadar düşük değil ki belki birimizin maaşından bile daha fazlası gidecek krediyeBırak yarını bir saat sonra ülkede ne olacağımız belli değil. Umarım en iyisi neyse o olur sizin için ama ev işini bir düşünün derim ben.
Bende maaşımın yarısı krediye gittiği için zorlanmıştım zaten ama iki yıla evi aldığım ücret çok düşük kaldı yani para pul oldu bildiğiniz gibi. Biraz insanı yoruyor bu süreç ama sonunda yorulduğunuza değiyor hazır kayınpederde yanınızdaymış bence bu fırsatı kaçırmayın eşinizle bir konuşup Ankara'da veya gideceğiniz bir şehirde eminim iyi bir ev bulursunuz.Aslında kayınpeder aynısını diyor kira vereceğinize şunu satalım bunu satalım bi ev alalım size kira ödemeyip kredi ödeyin diyor. Ama kredi ücretleri de o kadar düşük değil ki belki birimizin maaşından bile daha fazlası gidecek krediyeeşim eğer mezun olduğunda daha iyi şartlarda çalışırsa belki o zaman düşünürüz
gercekten Kutahyaya gitmek istiyor musunuz ?bir Kutahyali olarak ilk kez oraya yerlesmek isteyen birisine denk geldim
Ahahah Allah'ın sopası yok...
Aslında şu an buraya 7 veriyoruz, Mart sonuna kadar 7 vermek iyi gelecek çünkü arada bi 3 ay zamlı maaş alınacak. Bi de eşimin işi ve okulu burada. Eğer başka ile taşınırsak karda kışta o yolu gitmiş olacak.bence kiralık evi şimdiden bulun ve taşının. durdukça kiralar artıyor. akraba yanına taşınmak için kafayı yemek lazım.
evet ama şuan 10-15 olan evi 20ye tutmuş olacaksınız. yılbaşında 5e tutulan evler oldu 10-12 bin.Aslında şu an buraya 7 veriyoruz, Mart sonuna kadar 7 vermek iyi gelecek çünkü arada bi 3 ay zamlı maaş alınacak. Bi de eşimin işi ve okulu burada. Eğer başka ile taşınırsak karda kışta o yolu gitmiş olacak.
Ya evet, İstanbul'dan Ankara'ya gelmek bile aşırı fark ettirdi bana üçte bir daha az kalabalık, o bile gençleştirdiKesinlikle buyuk sehiri terk etmen lazim, bunu sana daha once de soylemistim. Ben kendimi bildigimden beri köyde yasiyorum, buyuk sehire gittigimdeki o kaos o gün basimin agrimasina sebep.
Ne yaslaniyorum
Ne stres
Biliyorsun:)
Tüketim cilginliginin oldugu her yer erken ölüme sebebiyettir.
Sen sinirlarini kesin bi sekilde belirledikten sonra es akrabalari bakimindan bi korkun kalmaz.
Zorlanmazsin, oyle düşünme.Ya evet, İstanbul'dan Ankara'ya gelmek bile aşırı fark ettirdi bana üçte bir daha az kalabalık, o bile gençleştirdiondan da daha az kalabalık, her işimi kendimin hallettiği bi yer bi süre zorlasa da daha rahat ettirecek zamanla ben de öyle düşünüyorum.
Akraba konusunda da eşim hep ben zaten onlardan kopuğum kimse hadi X'e gidelim bugün demez diyor. Cidden de bayramda seyranda bile ben aratırım, kendisinde öyle bi alışkanlık yok. Ben sınırı çizmekte zorlanırım herhalde ama yaparım ya
Ankara Kütahya :)Okurken Eskisehir-Ankara mi acaba diye düşündüm benim Ankarada yasayip Eskisehirde okuyan bir is arkadasim vardi Ankaraya tayin gitmisti.
Aslinda tasinmisken bir kere yer degistirirsiniz inanin ev tasimak da buyuk masraf
Eşiniz kendi teklif etmis aslinda gayet mantikli kendisi de zaten bedelini odemeye hazir.
Tekrar tekrar ev kurup duzen bozmayin.
Ben daha 4 ay oldu ev değiştireli tasinacagim diye kredi cekmistim ödüyorum ama yetmiyor, yetismiyor.