- 5 Ekim 2020
- 13.597
- 36.469
- 548
- 36
- Konu Sahibi Orangegreysky
-
6 ay değil mi süre?
Kendi oturacağını düşünüyorum ben çünkü biz evi kiralarken baştan annesiyle muhatap olmuştuk o oğlum bekar burası iş yerine çok uzak falan filan diye anlatmıştı. Ama belli de olmaz tabii. Yok hayır çekmedi, dün geldi eve 1 ay içinde biz nikah tarihi alırız size de atarım ama en geç 6 ay içinde evleniriz dedşSana ihtar çekiyor 6 ay içinde çıkmanı bekliyor. Sen çıkmıyorsun mahkemeye veriyor. İlk celsede karar çıktı diyelim. Sana mahkeme 6 ay daha süre veriyor. Yani en az 1 sene sen o evden çıkamazsın.
Ama ilk celsede genelde karara bağlanmıyor. Annemler 3. Mahkemeyi bekliyorlar şu an. Konu mahkemeye giderse sen çıktıktan sonra ev sahibi oturmak zorunda. Eğer kendi oturmazsa başkasına kiraya verirse sen şikayetçi olabiliyorsun.
Eğer sana yalan söylüyorsa mahkeme yoluna gitmeyecektir uzlaşmaya çalışacaktır.
Siz öyle ani kararlar almayın yani. Bir bekleyin. İhtar çekti mi size şu an?
Eryaman Etimesgut’un Paris’i. Göksu parkının oralar çok keyifli.Biz Eryaman'dayız şimdi 2 sene oldu.
Göksu Park da 17-18 falan aslında dün gördüm, oralar da olabilir eğer bu fiyatı gözden çıkaracaksakEryaman Etimesgut’un Paris’i. Göksu parkının oralar çok keyifli.Ankara’da yaşanılacak bir kaç yerden birisi.
Ankara’dan Kütahya’ya ya gitmem. Bu aşırı radikal bir karar çünkü. Ankara’ya aşık bir insan olarak çok zor geldi bana yaŞu an Ankaradayız, gitmeyi düşündüğümüz yer Kütahya.
Arkadaşım İstanbul'dan Yozgat'a sırf hayat ucuz diye taşındıAnkara’dan Kütahya’ya ya gitmem. Bu aşırı radikal bir karar çünkü. Ankara’ya aşık bir insan olarak çok zor geldi bana ya
Kütahya'nın her yeri her yerine 10 dakika der kayınvalidem3 saat gerçekten 3 saat mi şehir içinde de yol sürüyor mu? Trenle yolculuk keyifli olur aslında ama Bi süreden sonra çok yorabilir. Madem 1 sene sonra başka işe geçecek şimdiden memlekette geçici Bi iş bulsa daha mantıklı o zaman. Maaşı daha düşük bile olsa hem yol parası vermez hem o yolu çekmez.
Çocuk planın varsa zaten 10 kez düşün. Ben çocuklardan önce 20 senede 9 ev değiştirdim. Özellikle kirada oturuyordum. Bütün evler benim diyordum. Çocuklar oldu hiçbir yere kıpırtatamıyorum.İleride çocuk olursa burada bir başımızayız ne akraba ne yakın arkadaş var bi sorun yaşasak yine zorlanırız falan filan birkaç şey sebebiyle mantıklı geliyor.
saglik ve egitim acisindan da avantajli bir yer degil zaten ama konu sahibi gecici sureli para biriktirme yeri gibi dusunuyor o yuzden mantikli olabilirOrange şimdi sen gezen tozan bir insan değilsin. Evden çıktığın yok. Eşin arıza çıkarır mı?
Bende çocuklarım olduktan sonra her yerde yaşarım. Ama onlar için önceliğim sağlık ve eğitim sistemi.
Valla çok net değildi ya aslında, bi taşınsak daha iyi olur diyoruz bi yok taşınmayalım burası daha iyi diyoruz. Beynim yandıZaten taşınma planınız varsa ben olsam taşınırdım. Yolu çekecek olan eşin kabul ediyorsa git geli ne ala
Arada kalmak kötü yaa. 1 ay gidin bi apartta falan yaşayın Kütahyada bakın olacak gibi miValla çok net değildi ya aslında, bi taşınsak daha iyi olur diyoruz bi yok taşınmayalım burası daha iyi diyoruz. Beynim yandı
Kendi oturacağını düşünüyorum ben çünkü biz evi kiralarken baştan annesiyle muhatap olmuştuk o oğlum bekar burası iş yerine çok uzak falan filan diye anlatmıştı. Ama belli de olmaz tabii. Yok hayır çekmedi, dün geldi eve 1 ay içinde biz nikah tarihi alırız size de atarım ama en geç 6 ay içinde evleniriz dedş
Hakkı değil dedim mi ki :)) konu bu mu şu an?Kiracı birikim yapsın diye evde oturtmaz kimse zaten hakkı cikartir
Şu an yapalır gibi gelir ancak o zaman geldiğinde zorlanacak bu sefer de bugün eve gelmesem mi mantığı oluşacak umarım daha zahmetsiz bir yol bulursunuzHanımlar selamlar. Dün gören vardır belki, 2 senemizin dolduğu evimizde ev sahibi evleniyormuş, bu yüzden en geç 6 ay içinde çıkmamızı istiyor, 1 ay içinde haber verecekmiş 4-5 ay gibi bir süre de olabilir nikah tarihine göre dedi. İyi dedik. Tam iyi diyemedim içimden, baba evimde kendime ait odam bile yoktu o yüzden ilk evim burası olmuş gibi hissediyordum, adam anlattı ben içeri geçip ağladımorayı geçelim.
Şimdi kafamız karışık. Bu semti çok seviyoruz açıkçası ama en düşük 18 bin olmuş sarı siteden kontrol ettiğimizde, biz 3 veriyorduk 7 yaptı ev sahibi şu 6 aylık süre için. Eve giren maaş 40 bin civarı. 18 bin de verilir mi belki verilir ama zorlar şu durumda, birikim vs yapılması imkansız olur.
Eşim nöbetli çalışıyor 1 hafta hiç gitmeyip 1 hafta akşam 5-8 arası ve hafta sonu 8-8 gidiyor. Ben evden çalışıyorum biliyorsunuzdur zaten benlik sorun yok. Ama bizim kafamızı karıştıran konu şu, eşim okul okuyor ve okulu bitecek seneye. Bittikten sonra mesleğe başlamayı düşünüyor ne kadar mümkün olursa. Bunu da memleketinde yapabileceğini konuşmuştuk. Memleketinde en kral evler 8-9 bin. Bir ara "biz oradan ev tutalım, trenle 3 saat sürüyor, insanlar büyük şehirlerde bu yolu her gün gidip geliyor ben ayda 2 hafta yapacağım sadece. Zaten 1 sene sonra komple ben de o tarafa gelmiş olurum okul bittiği için" dedi. Yani 5-8 çalıştığı o haftalarda işe memleketten gidip gelecekmiş. Tayin dönemine denk gelmiyor sanırım o yüzden taşınana kadar isteyemiyoruz, o yüzden böyle bi şey düşünüldü.
Sizce mantıklı mı, ne önerirsiniz? 3 saatlik mesai için 9 saati geçecek, saçma da geliyor bir yandan ama Ankara'da kiralar malum. Bu semtten gitsek yine işe ulaşabileceği semtler benzer fiyatlarda olacak. Tavsiyeleriniz varsa alırım
Evet şu an iyi ama kar kışta üşenecek orada kalayım burada kalayıma dönecek iş gibi. Umarım, çok sağ olunŞu an yapalır gibi gelir ancak o zaman geldiğinde zorlanacak bu sefer de bugün eve gelmesem mi mantığı oluşacak umarım daha zahmetsiz bir yol bulursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?