Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Temizliğe yardım eder şuan tatildeyim evdeyim diye ben yapıyorum ama okul zamanı temizliğe çamaşır a yardım eder alışverişin de hepsini kendim almıyorum pazarı da mümkün oldukça eşim hallediyorAslında evlilikte bu kadar senin paran benim param olması bence doğru değil ama madem sizin evlilikte herkesin kesesi ayrı, şöyle hesap yapalım
O: faturalar + kreş, siz: kredi borçları + alışveriş
Ev için de birikimin çoğunu o yapmış galiba. Denk gibi geldi bana. Ama yemek, temizlik, çamaşır hepsi sizde olması saçmalık. Onu da paylaşın.
Eşiniz çok kurnaz. Bütün parayı kendi ihtiyaçlarına harcıyor bunuda marifet gibi savunuyor. Evlilik birliği içinde herşey ortaktır. Sen çok para verdin ben az para verdim gibi cümle havada kalır yarın bir gün bosansaniz. Evin bütün giderleri için ortak hesap açın masrafları ikiye bölün paranizida karşılıklı ayrı biriktirin madem. Sonrasında evli kalmanızı bir anlamı oluyorsa tabiMerhabalar eşim de bende öğretmeniz bir süredir eşimle para yönetimi konusunda anlaşamıyoruz eski konularimdan bilenler hatırlar kısaca anlatayım. Ben atanıp göreve başlayınca tüm para yönetimi esimdeydi evin ihtiyaçlarını alır harçlıkları ayırır gerisini birikim için kenara atardı. Birikimle ev aldık araba aldık arabayı bana kullandirmadi sonra ev aldık çoğunu ben biriktirdim diye kavgalar başladı öyle olunca paraları ayırdık biz şimdi ben de kredi çekip araba aldım. Biraz da birikim vardı. Sorun şu ama evin kredisini ben ödüyorum arabanın kredisini ben ödüyorum 10 bin kadar yapıyor bunlar toplam gerisi de önceden elime bsey kalmıyordu eve eşya flan aldık kendi ihtiyaçlarım derken şimdi kalıyor çok şükür. Eşim elime para kaldığını görüyor ya evin alışverişini de bana yıkmak istiyor. Ama kendisinin bi borcu yok sadce kızı kreşe verdik gelecek ay onun taksiti başlayacak bir de faturaları ödüyor bende alışverişi sen yap diyorum onu da kabul etmiyor. 4 bin bana ver alışverişi ben yapacaksam diyor e 4 bin verirsem zaten alışverişi ben yapmış oluyorum. Yada kendine 4 5 bin al gerisi bende biriksin sen kendin aldığını harca ben alışverişi yaparım birikim de yaparım diyor ama ben buna da yanaşamıyorum çünkü daha önce bunu denedik ve eve bisey aldırmıyor bir de birikimi kendi kafasında kullanıyor mesela kendi arabasını değiştirmek istiyor benden alcak arabasını degistircek ama bana o arabayi yine vermicek bozarsin bi yere vurursun diye e ben kendiminkini değiştirelim dicem ilerde yine önüme engel koycak yaşadım çünkü bunları daha önce yada ben çok biriktirdim sen az biriktirdin diyecek. En azndan ben şimdi kendim ayrı birikim yapar ihtiyacımı kendim karşılarım. Bir ortak yol bulamıyoruz yani. Eşim çok kurnazdır zaten para onun herseyi zararı olan biseye evet demez biz ailesi olsak bile ama böyle de sürekli tartışma çıkıyor bisey al diyorum kredi kartım yok şu kadar oldu diyor e herseyi de ben alınca benim elime bisey kalmıyor kendimi asalak gibi hissediyorum afedersiniz evin yemek temizlik bulaşık hepsi bende e mali yük de bendeyse bu adam ne ise yarıyor diyorum. Sizler nasıl yapıyorsunuz para yonetimini
Kendi ihtiyaçlarına da harcamıyor keşke harcasa inanılmaz bir biriktirme hırsı var kenarda ne kadar çok parası varsa o kadar mutlu oluyor parası azalsa mutsuz oluyor bitse demiyorum azalsa yani. 6 senedir babasının aldığı telefonu kullanıyor bozuk yani ama olmaz illa ömrünü tamamlayacak öyle değişecek telefon. Üstüne başına da almaz bisey kardeşinin eve bıraktıklarını getirir giyer 1 2 kazakla kışı 1 2 tişörtle yazı gecirir. Önceden bana karşı da aynıydı varsa aldirmazdi ben artık dinlemiyorum hadi ev dedik aldık araba dedik aldık ne biriktirme hırsı yani bu daha. Gecen bi dondurmaciya gittik topu 28 lira diye yemedi ben kızımla kendime aldım o da öylece oturdu yaniEşiniz çok kurnaz. Bütün parayı kendi ihtiyaçlarına harcıyor bunuda marifet gibi savunuyor. Evlilik birliği içinde herşey ortaktır. Sen çok para verdin ben az para verdim gibi cümle havada kalır yarın bir gün bosansaniz. Evin bütün giderleri için ortak hesap açın masrafları ikiye bölün paranizida karşılıklı ayrı biriktirin madem. Sonrasında evli kalmanızı bir anlamı oluyorsa tabi
Eşim bunu imkansız kabul etmez güç ve yönetimin kendinde olmasını ister hep her şeyi o çok bilir doğru bilir o yönetir her şeyi öyle olsun ister hele ki al sen biriktir asla demez daha benden kopardığı 100 lirayı kar bilir kendineÇözemiyorsunuz bu meseleyi. Boşanma noktasına geldiniz diye hatırlıyorum, adam hala geri adım atmıyor.
Ya kabul edip oturacaksınız ya da yolları ayıracaksınız, şikayet etmekle değişmeyecek belli yani.
Ben bütçe yönetiminin kadında olması gerektiğini düşünüyorum.
Daha bereketli oluyor.
Ayy bu kadar pinti bir adamla yaşamak sana ve çocuğuna haksızlık değil mi cidden bunu neden kendine yapıyorsun? Beraber dışarda yemek falanda yemiyorsunuzdur eşindeki bu pintilikle. Veya naapiyorsun sen ve çocuğun yiyor eşin izliyor mu? Tatile falanda gitmiyorsunuzdur mazallah para eksilirKendi ihtiyaçlarına da harcamıyor keşke harcasa inanılmaz bir biriktirme hırsı var kenarda ne kadar çok parası varsa o kadar mutlu oluyor parası azalsa mutsuz oluyor bitse demiyorum azalsa yani. 6 senedir babasının aldığı telefonu kullanıyor bozuk yani ama olmaz illa ömrünü tamamlayacak öyle değişecek telefon. Üstüne başına da almaz bisey kardeşinin eve bıraktıklarını getirir giyer 1 2 kazakla kışı 1 2 tişörtle yazı gecirir. Önceden bana karşı da aynıydı varsa aldirmazdi ben artık dinlemiyorum hadi ev dedik aldık araba dedik aldık ne biriktirme hırsı yani bu daha. Gecen bi dondurmaciya gittik topu 28 lira diye yemedi ben kızımla kendime aldım o da öylece oturdu yani
Kendi ihtiyaçlarına da harcamıyor keşke harcasa inanılmaz bir biriktirme hırsı var kenarda ne kadar çok parası varsa o kadar mutlu oluyor parası azalsa mutsuz oluyor bitse demiyorum azalsa yani. 6 senedir babasının aldığı telefonu kullanıyor bozuk yani ama olmaz illa ömrünü tamamlayacak öyle değişecek telefon. Üstüne başına da almaz bisey kardeşinin eve bıraktıklarını getirir giyer 1 2 kazakla kışı 1 2 tişörtle yazı gecirir. Önceden bana karşı da aynıydı varsa aldirmazdi ben artık dinlemiyorum hadi ev dedik aldık araba dedik aldık ne biriktirme hırsı yani bu daha. Gecen bi dondurmaciya gittik topu 28 lira diye yemedi ben kızımla kendime aldım o da öylece oturdu yani
Gecen bi dondurmaciya gittik topu 28 lira
Disarda yemeğe işte ayda 1 2 belki oluyor ucuz yerlere gideriz zaten çok para verince dayanamaz ona da içi gider bi yemeğe şu kadar para mi verilir diye tatile de uygun fiyatlı yerlere gidiyoruz yine 1 gecelik otele şu kadar para mı verilir der yine pahalı yere gidemeyiz. Tatile gittik mesela bu sene uygun bi yere yarısını o ödedi yarısını ben. Ben kızımla yemeğe giderim ama eşim gelcek de gidicez de diye beklemem kızımla alışverişe gideriz yemek yeriz tatlimizi yeriz yani ikimiz takılırız genelde eşim evde yatar oturdugumuz yerde arkadaşları var onlarla takılır bide gecelere kadar pek bizle takılmazAyy bu kadar pinti bir adamla yaşamak sana ve çocuğuna haksızlık değil mi cidden bunu neden kendine yapıyorsun? Beraber dışarda yemek falanda yemiyorsunuzdur eşindeki bu pintilikle. Veya naapiyorsun sen ve çocuğun yiyor eşin izliyor mu? Tatile falanda gitmiyorsunuzdur mazallah para eksilir
İyi de orda ailecek bir yere çıkmışız yani ben vermem diyip kenara çekilmek yerine 1 top da kendisine alsın yok yoksul flan da ondan mı almiyo hayır yani arada böyle harcamalar da yapılmalı ben o düşüncede olduğum için de uymuyoruz zaten gerçi uyan bir tarafımız da yok daBir çok konuda siz haklısınız fakat 1 top dondurmaya 28 lira çokmuş .Benim burada 4 tane dondurmacı var hepsinde 1 topu 10 lira , kilosu 186 lira. Baktığınizda 28 tl ne var ki bunda denebilir ama kiloya vurduğunda iyi para yapayor. Ben de 1 top dondurmaya o kadar para vermezdim açıkçası.
Yok. Bosicam da sabır tasimin çatlamasını bekliyorum sanırım yada daha ne kadar sabrederim diye bekliyorum bende bilmiyorumSiz bu adamı hala boşamadınız mı?