- 9 Ekim 2020
- 5.715
- 7.656
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Herkes kendi halinde yaşıyor aynı yatağa girme mi kalmış gecelere kadar disarda zaten 12 de 1 de eve geliyor sonra koltukta telefon bakıyor gece yatağa girip uyuyor bende ev işi çocuk 11 de uyuyorum bazen kimsenin kimseden haberi olmuyor neden geç kalıyon en geç 11 de evde ol dedim bir kere de 11 ne dedi dinlemedi bile yani zaten evin yanlarında oturuyoz arkadaşlarla diyorEsin onu boşamanı hak ediyor. Siz bunları konuşup yatağa kuzu kuzu nasıl girebiliyorsunuz ya ?
Biz evlenmeden önce eşim 3 sene çalışıp para biriktirmiş o yüzden şimdi krediyi sen ödemek zorundasın diyor ben bi kısmını zaten biriktirdim diyor bir kısmını da birlikte biriktirdik ben düğün takilarimi verdim ama düğün takilarimi verdiğimi kabul etmiyor onları da kendisi biriktirmis bana takmam için vermiş böyle şeylerin olacağını bilseymis daha az taki yaparmış onları düşünüyor düğünde bana daha çok takıldı sana az takıldı diyor onun babası herkesin düğününe gitmiş ondan eşime çok taki takılmış bana azmış onlar da eşimin hakkiymisEvi ve arabayı siz de karşıladınız yanlış anlamadıysam yani şu an sizden ev ihtiyacı istemesi kabul edilemez. Bence bunu üstüne basa basa söyleyin. Şu an senin borcun yok senin olan borcu beraber ödedik o yüzden sen de buna karşılık benden ev ile alakalı bir şey bekleyemezsin kaldı ki evin yükü de bende artı para bile vermen lazım vs vs vs. Evliliğiniz çok kötü umarım bir hal çaresine bakarsınız
Bu nasıl bir evlilik yaa senin paran benim param mi olur baştan mantıksızMerhabalar eşim de bende öğretmeniz bir süredir eşimle para yönetimi konusunda anlaşamıyoruz eski konularimdan bilenler hatırlar kısaca anlatayım. Ben atanıp göreve başlayınca tüm para yönetimi esimdeydi evin ihtiyaçlarını alır harçlıkları ayırır gerisini birikim için kenara atardı. Birikimle ev aldık araba aldık arabayı bana kullandirmadi sonra ev aldık çoğunu ben biriktirdim diye kavgalar başladı öyle olunca paraları ayırdık biz şimdi ben de kredi çekip araba aldım. Biraz da birikim vardı. Sorun şu ama evin kredisini ben ödüyorum arabanın kredisini ben ödüyorum 10 bin kadar yapıyor bunlar toplam gerisi de önceden elime bsey kalmıyordu eve eşya flan aldık kendi ihtiyaçlarım derken şimdi kalıyor çok şükür. Eşim elime para kaldığını görüyor ya evin alışverişini de bana yıkmak istiyor. Ama kendisinin bi borcu yok sadce kızı kreşe verdik gelecek ay onun taksiti başlayacak bir de faturaları ödüyor bende alışverişi sen yap diyorum onu da kabul etmiyor. 4 bin bana ver alışverişi ben yapacaksam diyor e 4 bin verirsem zaten alışverişi ben yapmış oluyorum. Yada kendine 4 5 bin al gerisi bende biriksin sen kendin aldığını harca ben alışverişi yaparım birikim de yaparım diyor ama ben buna da yanaşamıyorum çünkü daha önce bunu denedik ve eve bisey aldırmıyor bir de birikimi kendi kafasında kullanıyor mesela kendi arabasını değiştirmek istiyor benden alcak arabasını degistircek ama bana o arabayi yine vermicek bozarsin bi yere vurursun diye e ben kendiminkini değiştirelim dicem ilerde yine önüme engel koycak yaşadım çünkü bunları daha önce yada ben çok biriktirdim sen az biriktirdin diyecek. En azndan ben şimdi kendim ayrı birikim yapar ihtiyacımı kendim karşılarım. Bir ortak yol bulamıyoruz yani. Eşim çok kurnazdır zaten para onun herseyi zararı olan biseye evet demez biz ailesi olsak bile ama böyle de sürekli tartışma çıkıyor bisey al diyorum kredi kartım yok şu kadar oldu diyor e herseyi de ben alınca benim elime bisey kalmıyor kendimi asalak gibi hissediyorum afedersiniz evin yemek temizlik bulaşık hepsi bende e mali yük de bendeyse bu adam ne ise yarıyor diyorum. Sizler nasıl yapıyorsunuz para yonetimini
Ver çocuğu bakalım napiyor? Tek kuruş vermem de.Malesef bulamıyoruz zaten gerçekten çok çabalıyorum acaba ben mi bir yerde hata yapıyorum acaba idare mi edemiyorum acaba kendime mi baglayamadim her yolu deniyorum susuyorum katlanıyorum her istediğini yapıyorum olmuyor kavga ediyorum dikleniyorum olmuyo bu adama nasıl yaklaşırım da evliligim bozulmaz diye çabalıyorum ama bir çözüm bulamadım gercekten gittim ailemin yanına neredeyse ayrilma noktasına geldik ama ayrılma korkusu bile olmadı kaybederim seni ailemiz dağılır umrunda olmadı yani gidersen git diyor ama çocuğuma dokunamazsin diyor yani umrunda değilim
Hukuki bilgisi de yok haspamın. Ne çirkin bir insan eşiniz. Takılar gelinin değil mi zaten yasal olarak da. Lütfen bu adama dersini verin. Eve de bir kuruş vermeyin adam gibi kredinizi ödeyin evde de yalnızca kendinize göre iş yemek vs yapın. Yapabilir misiniz bilmiyorum siddete başvurur mu bu köylü kurnazi onu da bilmiyorum ama değerinizi anlasın pis Kayserili (temsili)Biz evlenmeden önce eşim 3 sene çalışıp para biriktirmiş o yüzden şimdi krediyi sen ödemek zorundasın diyor ben bi kısmını zaten biriktirdim diyor bir kısmını da birlikte biriktirdik ben düğün takilarimi verdim ama düğün takilarimi verdiğimi kabul etmiyor onları da kendisi biriktirmis bana takmam için vermiş böyle şeylerin olacağını bilseymis daha az taki yaparmış onları düşünüyor düğünde bana daha çok takıldı sana az takıldı diyor onun babası herkesin düğününe gitmiş ondan eşime çok taki takılmış bana azmış onlar da eşimin hakkiymis
AkrepEşinizin burcu nedir?
Gerçekten ben böyle bir insan hayatımda görmedim nasıl aldım hayatıma bunu da bilmiyorum ama başta böyle değildi bu kadar değildi son 2 3 senedir iyice zalim gaddar cimri kurnaz oldu sanki evde yaşayan eşi çocuğu değil de yabancı biri aile olmaktan bi haberHukuki bilgisi de yok haspamın. Ne çirkin bir insan eşiniz. Takılar gelinin değil mi zaten yasal olarak da. Lütfen bu adama dersini verin. Eve de bir kuruş vermeyin adam gibi kredinizi ödeyin evde de yalnızca kendinize göre iş yemek vs yapın. Yapabilir misiniz bilmiyorum siddete başvurur mu bu köylü kurnazi onu da bilmiyorum ama değerinizi anlasın pis Kayserili (temsili)
Kenara sizden habersiz para atiyordur belki yasal olarak size olmayacak bir gayrimenkul falan. Seviyor mu sizi para konuları dışında? Kötü bir şeyini gördünüz mü? Gözü dışarıda mi?Gerçekten ben böyle bir insan hayatımda görmedim nasıl aldım hayatıma bunu da bilmiyorum ama başta böyle değildi bu kadar değildi son 2 3 senedir iyice zalim gaddar cimri kurnaz oldu sanki evde yaşayan eşi çocuğu değil de yabancı biri aile olmaktan bi haber
Bu evlilik değil ki nasıl yaşıyorsunuz bu şekilde. Eşiniz çok itici böyle bir adamla aynı yatağı geç aynı evi paylaşamam. Kurnaz sizin uzerinizden birikim yapıyor. Uyanık olun ayrılma durumu olursa emeğinize konmasın.Merhabalar eşim de bende öğretmeniz bir süredir eşimle para yönetimi konusunda anlaşamıyoruz eski konularimdan bilenler hatırlar kısaca anlatayım. Ben atanıp göreve başlayınca tüm para yönetimi esimdeydi evin ihtiyaçlarını alır harçlıkları ayırır gerisini birikim için kenara atardı. Birikimle ev aldık araba aldık arabayı bana kullandirmadi sonra ev aldık çoğunu ben biriktirdim diye kavgalar başladı öyle olunca paraları ayırdık biz şimdi ben de kredi çekip araba aldım. Biraz da birikim vardı. Sorun şu ama evin kredisini ben ödüyorum arabanın kredisini ben ödüyorum 10 bin kadar yapıyor bunlar toplam gerisi de önceden elime bsey kalmıyordu eve eşya flan aldık kendi ihtiyaçlarım derken şimdi kalıyor çok şükür. Eşim elime para kaldığını görüyor ya evin alışverişini de bana yıkmak istiyor. Ama kendisinin bi borcu yok sadce kızı kreşe verdik gelecek ay onun taksiti başlayacak bir de faturaları ödüyor bende alışverişi sen yap diyorum onu da kabul etmiyor. 4 bin bana ver alışverişi ben yapacaksam diyor e 4 bin verirsem zaten alışverişi ben yapmış oluyorum. Yada kendine 4 5 bin al gerisi bende biriksin sen kendin aldığını harca ben alışverişi yaparım birikim de yaparım diyor ama ben buna da yanaşamıyorum çünkü daha önce bunu denedik ve eve bisey aldırmıyor bir de birikimi kendi kafasında kullanıyor mesela kendi arabasını değiştirmek istiyor benden alcak arabasını degistircek ama bana o arabayi yine vermicek bozarsin bi yere vurursun diye e ben kendiminkini değiştirelim dicem ilerde yine önüme engel koycak yaşadım çünkü bunları daha önce yada ben çok biriktirdim sen az biriktirdin diyecek. En azndan ben şimdi kendim ayrı birikim yapar ihtiyacımı kendim karşılarım. Bir ortak yol bulamıyoruz yani. Eşim çok kurnazdır zaten para onun herseyi zararı olan biseye evet demez biz ailesi olsak bile ama böyle de sürekli tartışma çıkıyor bisey al diyorum kredi kartım yok şu kadar oldu diyor e herseyi de ben alınca benim elime bisey kalmıyor kendimi asalak gibi hissediyorum afedersiniz evin yemek temizlik bulaşık hepsi bende e mali yük de bendeyse bu adam ne ise yarıyor diyorum. Sizler nasıl yapıyorsunuz para yonetimini
Hem tüm ev işi sende hem de evin mutfak masrafını senden bekliyor öyle mi ? Pardon siz köle misiniz ciddi soruyorum kavga çıkarıp işi büyütmemenizin sebebi ne?Herkes kendi halinde yaşıyor aynı yatağa girme mi kalmış gecelere kadar disarda zaten 12 de 1 de eve geliyor sonra koltukta telefon bakıyor gece yatağa girip uyuyor bende ev işi çocuk 11 de uyuyorum bazen kimsenin kimseden haberi olmuyor neden geç kalıyon en geç 11 de evde ol dedim bir kere de 11 ne dedi dinlemedi bile yani zaten evin yanlarında oturuyoz arkadaşlarla diyor
Yuh ya kuruş hesabı yapıyor resmen baş suna tekmeyi anlasın kurus nasıl hesaplanır nafakadaBiz evlenmeden önce eşim 3 sene çalışıp para biriktirmiş o yüzden şimdi krediyi sen ödemek zorundasın diyor ben bi kısmını zaten biriktirdim diyor bir kısmını da birlikte biriktirdik ben düğün takilarimi verdim ama düğün takilarimi verdiğimi kabul etmiyor onları da kendisi biriktirmis bana takmam için vermiş böyle şeylerin olacağını bilseymis daha az taki yaparmış onları düşünüyor düğünde bana daha çok takıldı sana az takıldı diyor onun babası herkesin düğününe gitmiş ondan eşime çok taki takılmış bana azmış onlar da eşimin hakkiymis
Allah'tan senin paran benim param var yoksa bize de bisey aldırmaz önceden çok kavgamız olurdu gözlük alcam ne gerek terlik alcam ne gerek var kazak alcam ne gerek var en azndan şimdi paralar ayri ben istediğimi alıyorum karisamiyor geçen bi dışarı çıkalım dedi çıktık neyse dondurma yiyelim dedik topu 28 tl dediler diye yemedi dondurma ya ben kızıma kendime aldım o da boş boş oturdu inanılmaz biri yani önceden olsa bize de almaz aldirmazdi şimdi en azndan kendine almıyorBu nasıl bir evlilik yaa senin paran benim param mi olur baştan mantıksız
Gerçekten öyle bende soğudum iyice itici geliyor geçen bi yere dondurma yemeye gittik 1 topu 28 tl diye yemedi ya ben kızımla kendime aldım o da bize baktı oturdu o kadar itici geliyor ki insan bi düşünür böyle yaparak karımın gözünde ne hale geldim diye ama ona kalsa normal olan bu bi dondurmaya o para verilmez allahtan yok yoksul değiliz de bu kadar kavga oluyo evdeBöyle adam çok itici oluyor. Benim eşim de çok para lafı yapar. Soğuyor insan. Erkeğe bu kadar para lafı etmek hiç yakışmıyor.
Kenara para atıyor zaten az çok belli geliri gideri biliyorum kenarda parası olduğunu ne kadar var ne alıyor paraya bilemem öyle gayrimenkul alacak kadar değildir ama birikim yapıyor. Gözü disarda değildir yani şimdiye kadar öyle biseyi görmedim hiçKenara sizden habersiz para atiyordur belki yasal olarak size olmayacak bir gayrimenkul falan. Seviyor mu sizi para konuları dışında? Kötü bir şeyini gördünüz mü? Gözü dışarıda mi?