- 9 Ocak 2008
- 864
- 503
- Konu Sahibi biricik mericik
Köpeğiniz sizin girdiğiniz ve ona yasak olan odaların varlığını bilecek ve bu onu mutsuz edecek ama. Bana yanlış gelen mantık o aslında. Mutfak tezgahına çıkmasın mesela, anlarım. Sonuçta belli bir sterilizasyon gereken bir mekan ama hiç mutfağa girmesin, halıda oturmasın mı?
Kucağa alınma meselesini, köpeği hallaç pamuğuna çevirmemeleri, oyuncak yerine koyup, hamur gibi yoğurup rahatsız etmemeleri için çocuklarınızla konuşabilirsiniz ama hiç kucağa alınmayacak gibi anladım yazdığınızdan, bu abes. Köpeğiniz onların arkadaşı olacak, arada tabi ki boğuşacaklar, oynayacaklar, kucaklaşacaklar.
Koltuk kuralının mantığını bilmiyorum, köpeğim yok sonuçta. Ama akşamları ailece otururken, gelip kucağınıza kıvrılmak istese ne yapacaksınız? Ona sevgi göstermek yerine, hadi köşene git mi diyeceksiniz?
Mesela internette okuduğum yazılarda köpeklerin kesinlikle kuralları olması ve esnetilmemesi gerektiği yazıyor. Kurt soyundan olmaları ile ilgiliymiş, bir öndere ihtiyaç duyarlarmış ve önderin (kural koyup uygulayan) oluşu kuralların oluşu onlara kendini iyi hissettiriyormuş.
Odalara girmeme de aynı mantıkta yasak. Kapısı kapalı duracak. Kapıyı açık tutup çık dışarı durumu köpeği yaralar evet ama sonuçta dış kapı da kapalı ve çıkmamalı.
Kucağa alınma meselesi kesinlikle abartıp tüylere bulaşmalarını engellemekten başka bişey değil, yoksa köpeğe dokunanı yakarım değil elbet.
Akşamları ailece olduğumuzda köpeğimiz çocuklar ile oyun oynayacak diye hayal ediyorum. Küçük bir top ile olabilir mesela, elleri ile olabilir... Çocuklar uyuduğunda ya da yorulup koltuklara çekildiğinde köpek de koltuğun yanına kıvrılırsa "onlar koltukta ben yerdeyim" diye mesele mi yaratır?