evde kıyamet koptu..=(

Canim o kadar üzüldüm ki anlatamam. Nasil bir davranis sergilemis kardesin öyle??? Fakat eminim ki Mario bunu anlayacak biridir. Senin üzülmeni istemeyecektir. Benim esim de yabanci, sansliyim ki ailemin karsi gelecegini hic düsünmemistim, yani sorun yaratmayacaklarini biliyordum. Ama zaman zaman düsünürüm, acaba ailem böyle olmasaydi ne yapardim diye. Cünkü esimi cok seviyorum, beni bu kadar tamamlayan biri daha oldugunu sanmiyorum bu hayatta. Bizim din konusunda problemlemlerimiz olmadi, din girince isin icine cikilmaz bir hal aliyor. Mesela bizim akrabalar da biraz laf ettiler ama ailem onlari susturmasini bildi. Ben de öyle.

Elbette aileye tamamen sirt cevirmek olmaz. Bir yolunu bulmak lazim. Cok zor bir durum ama asabilirsiniz. Ailen cok asiri dindar degilse, asilmayacak bir durum degil bence sadece biraz zaman alacaktir. Mario da eger seni seviyorsa gercekten bu süreci birlikte atlatirsiniz umarim.

sırf yabancı olduğu için bunu yapmaları çok saçma malesef bazı insanlar islam kisvesi altında gayrimüslimleri insandan bile saymıyor. anlaştığın biriyse yabancı ya da türk ne fark eder? tabii ki onaylamak zorunda değil ailen, sana tavsiye verebilir bir türkle daha iyi anlaşırsın, daha mutlu olursun vs diye. ama gelip durduk yere insanları dövmek de ne demek? bu ilkel davranışlardan türk toplumu adına utanç duymalıyız.

ailem hic dindar degil..babam ayda yilda anca gider cumaya.. annemin basi kapali degil..bikini fln giyer yani distan pek moderinz!!

onlarin derdi din ve kültür degil..ailemin derdi elalem ne der...elalemin cenesini daha cok önemsiyolar benim mutlulugumdan, durumumdan.

sen cok sanslisin..sevindim adina..

mario ve bende öyle düsünüyoruz..birbirmizi tamamladigimizi düsünüyoruz..

ayrilmaya karar vermisti gece ama bugün vedalasmak icin bulustugumuzda, kimse icin benden vazgecmiceni söyledi..

bende ondan vazgecmicem, sümüklü kardesim icin yüzünden!! vee birdaha marionun karisina cikarsa o kardes bozuntusu, polise gitmekten cekinmicemide cok iyi bilsin!!

alcam karsima konuscam..sonucta onun sevdigi kiside türk degil! makedonyali .. ne olursa olsun yabanci oda

çok içten sevindim inan umarım cok mutlu olursunuz. kardeşine de pes yani bi de kendisinin de makedonyalı sevgilisi varmış bence mario ya islamı anlatmaya çalış ve ilk söyleyeceğin sey dinimizi anlaması için şimdiki müslümanları baz almaması gerektiğidir. mutluluklar size

ya aılem herseyı mahfettı..ben nasıl derım bu saatden sonra ıslam dını hosgörü dını..bu olaylardan sonra..

cocuk dıcek bana müslüman ınsanlar böyle mı yapıyor

Cnm dinimizle ne alakası var, başka dine mensup insanlar sadece kendi dinlerine göre mi yaşıyorlar.
O zaman onlarda olan türlü türlü ahlaksızlıkları onların dini mi emretti?
Gerçekten bazı şeyleri yanlış anlıyorsun, dinimizde her yasağın bir nedeni var, birazcık araştırırsan anlarsın.
Maalesef her şeyi üstün körü öğrenmeye çalışıyoruz, hiçbir şeyin nedenini/niçinini araştırmıyoruz, sonra da bir yanlış olunca hemen suçu ona atıyoruz

bence konumuz din degil..

ayrica herkesin dini, inanci kendine.. burdaki herkesde ayni inanci paylasmiyor..

takip ediyordum konuyu ama yorum yapmamıştım
barıştığınızı okuyunca gerçekten çok sevindim yaa

garıp bır sogukluk var onda bana karsı.. anlıyorum yasadıkları ve yasadıklarımız kolay degıl ama gece gece aklıma acaba benden sogudu da kardesımden ıntıkam almak ıcın mı benımle bırlıkte mı dıye geldı..

yanındayken yıne ıcten dı herzaman kı gıbı, sımsıkı sarıldı fln ama ayrıldıktan sonra bır garıp davranmaya basladı..

Sen yabancı kardeşin yabancı nereden buldunuz çok merak ettim :)
Canım şaka bi yana benim 6.hissim çok kuvvetlidir . İçimden bir ses senin bu işin içinden en mutlu olacağın şekilde çıkacağını söyledi .
Ailen ilk şokla böyle davranmıştır . Kanımca kararlı ol , arkasında dur . Bakalım ne gösterecek zaman ? Ama bence sorunsuz bir şekilde düzelecek

Yabancı biri diye yazdığın kısma gelmeden önce lakap diye düşündüm hani mario falan deyince süper mario dan gelen mario heralde öyle diyor sevgilisine diye düşündüm ta ki yurt dışında yaşıyorum sevgilim yabancı biri yazısını okuyana dek Allah yardımcın olsun keşke ırk ayrımcılığı olmasa aileler çocukları nasıl mutluysa onlarda öyle mutlu olabilseler diyecem de biz Türklerin kültür yapısı ve değer yargıları var o yüzden yabancı damat veya gelin istemiyorlar keşke sevginize saygı duysalardı cidden üzüldüm kardeşin çok terbiyesizlik yapmış bağırabilir ama küfür hakaret olmasa iyiydi

Sana ben söyleyim. yüzde 50% şansın var, git sil at aileni, onlar sana düşmanmış gibi gör onları. illa kabul etmek zorunda değiller.
Yarın birgün evlendikten sonra bizlerin nedmek istediğini anlarsın. sonra başını taşlara vurursun. Erkekler işte, gider o çiçekten öbürüne koyar.
Ve bir yabancının bunu yapması daha olasılığı büyüktür. Allah korkusu denen birşey yoktur. Sen sen ol, allah korkusu olan biriyle tanış, ve ailenide tanıştır.
şimdi onu seviyorum diyorsun, fakat zamanı bekle göreceksin, marionunda ahmetteki mehmetteki gibi altından birşeyler çıkarda, ondan sonra ailene hak verirsin.

Anneni babanı kesin olmayan birşey için üzmüşsün. Bi kere yalan söylemişsin annene. bu afedilecek durum değil!!! Herzaman ailenin rızasını almak zorundasın
, HERZAMAN.

Ailene biraz bu fikre alismari icin biraz zaman ver..
Bern de yurtdisinda yasiyorum (ailem Turkiye'de) ve yabanci ile evliyim.. Esin musluman olsun diyenlere: kendinizin yapmak istemedigi seyi karsinizdakinden de beklemeyin.. Bu saygisizlik bence
2 yabancilarin aldatma ihtimali daha buyuk onlarin allah korkusu yok diyenlere ben guluyorum
Onlarda bizdeki gibi yasak ve baski olmadigi kadinlara karsi aclik hisleri bizim Turk erkeklerinden cok daha az...
Hem Allah birdir denmez mi?
hiristiyanlarin taptigi da ayni allah degil mi?
Insanin iyi yada kotu olmasinin diniyle bir alakasi yok..
Ozaman muslumanlar terorist diyen yabancilara kizmayalim.. Onlari onyargilikla suclamayalim.....
Ben de bir Belcikali ile birlikteyim ve onu hicbir Turk erkegine degismem
Simdiye kadar tanidigim tum turk erkeklerinden daha duyarli, sorumluluk sahibi,.........
Beni yari yolda birakmayacagina 1000% inandigim tek insan. Neyseki benim rahatim ailemin de onu cok sevmesi ve taktir etmesi.
babam ben esimi kirdigimda yada kizdirdigimda bana kizar hemen boyle bir kocan var yapma melek gibi adam diye..

Cocugun yasadiklari kolay degil. ne kadar tutkuyla baslamis olsaniz da daha cok yeni oldugundan daha kolay vazgecebilir.
Nasil degisti?

bılıyorum tabıkı kolay degıl onu anlıyorum.. ama ozaman ya tamam desın ya devam.. ben razıyım ayrılmasınada ama ıstersede yanındayım..

bır kımse ıcın senden vazgecmıcem dıyor ama bır yandan da asırı derecede soguk.. sankı zorla konusuyor benımle.. ??

ben vıcdan azabı cekıyorum, cok cok üzgünüm dıyorum tamam uzatma kes anlamında konusuyor benımle..

ben rahat bırakıyorum yanı yazmıyorum, aramıyorum benden vazgecıyorsun sen dıyor..??

cok garıp degılmı?? onun yasadıkları kolay degıl ama benımkılerde hıc kolay degıl.. ben utanc ıcındeyım.. ama halen ayakta kalmaya calısıyorum..

Ailesi aksine aynen böyle davranmaları gerekiyordu.
Yoksa biricik kızlarını kaybedeceklerdi.
Bu konu baya tartışılacak bir konu, hiç girmek istemem, ama bunu diyemeden geçemeyeceğim,
bazi arkadaşlarin yorumları beni ciddi ciddi şaşırttı!

acaba kendi küçük kız kardeşiniz aynı durumda olsaydı, Ozamana böyle konu sayibi arkadaşımızı kışkırtiklari gibi, kardeşlerininde arkasında olacaklarmiydi? Böylemi akıl vereceksiniz?

Durumu arkadaş için pekde zor duruma getirmişsiniz! Cok tehlikeli bir durum halinde gele bilirdi. Keşke herkez dürüstce cevap yazmış olsaydı ve pembe filmlerle kiyaslamasalardi.

bence canım benim, durumun bilincinde artık,
korktu ve uğraşmak istemiyor bir Türk ailesi ile, bu yüzden 98% yabancı erkek turk kızı terk ediyor...
hic üzülmeni istemem hata simdi bunalım ve depresyon geçirmenden korkuyorum.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…