• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yıllık evliliğimde yaşadıklarım ve girdiğim bunalım ne yapmalıyım

Kısa yaz demedim ki ben. Nokta virgül paragraf önemli seyler. Icini dökmek istiyosan bunlari kullan ki anlasılır olsun. Ben okumaya calıstım yorum yapmak icin yorum yapmadım. O zaman sende konu acmıs olmak icin konu acma, konusur gibi yazma 😉
Ben sonra düzenlerm dıye gelişine yazdım düzenleme yerini bulamayınca kaldı orda belirttim hatta yorumlarımda insanın çıkmazda hissettiği anlarda noktayı virgülü düşünemiyo olabilir kusura bakmayın.

Akcıger kaseri 4. Evre ama uzak organlara metestaz yok bende ondan korkuyorm benı suclar kardesıde kıskırtır oda gurur yapar yanmda olmadı dıye . Evlılıgımız yenı oturmadı evet kardesı annesı saolsn bızı yanlız bırakmadıkları icin olamadık aıle
Üzgünüm ama bizim akrabamız teşhis koyulduktan 2 sene sonra akciğer kanserinden vefat etti.
Çok fazla yaşamaz zaten. Eşinizi seviyorsanız 3 maymunu oynayacaksınız. Şu aşamada taşınalım demek uygun kaçmaz.

Annesine düşkünlüğü belliydi ama bukadar deildi babası ölünce abarttı ben zaten annesini gectm onla ılıskısıne cok takılmıyorm ama onun ıcın bızim hayalimize ket vurmasına ertelemesine kızıyorum
Stresli bir ilişki üzerine evlenmeniz hata olmuş. Ne diyelim biraz annenize gidip kafa dinleyin en azından. Annesi de hastayken bırakıp gideceğini hiç sanmıyorum.

Selam kızlar 7 senelik ilişki sonrası evlendik.Yaşlarımız vardı baya 35. Hep streslı bı ilişkimiz vardı,evlendik ama istediğim gibi olmadı hiçbirsey. Eşimin bir annesı bı ablası var evlı, birde bosanmıs kızkardesı.. annesının rahasızlıgından dolayı baska sehıre gıttık , hıc ıstemedm gıtmeyı aılemden koptum. gecıcı gidiyoruz dıye gtmek zorunda bırakıldım. annesı kızkarsesıyke yasıyor, bıze cok yakınlar. ablasıda evlı bıraz uzak. Başlarda sadece alısmaya tanımaya calıstm. esım babası olmadıgı ıcın ve annesı rahatsız dıye cok düşkün annesıne, balayında bıle 7/24 annesıyle konusurdu. Döndük hergün anneme gıdelm yemegı orda yıyelm dedı. calısyosuk tamam dedm, ama sonra anladımkı yanlıs yapmısım. Ne evime vakıt ayırabıldım ne rahat edebıldım. sürekli iciceydık. Annesi aksam erken kalkmamızıda istemezdı. esım üzülcek annedi dıye annesının azının ıcıne baktı hep. her gezmemızde onlarlaydık. kardesı cok uyanık bı kızdı. evlenmeden oncede farkındaydım. benden kucuk ama saygısız havalı bı kızdı. Herkes uyarmıstı benı düğünümdede burnumdan getırdı ama yenı bı sayfa acmıstım pısman ettı. bencıllıgını saygısızlıgını gosterdı. yüzüme bakamycak laflar ettı bana. bende bırdaha o kız varken o eve gıtmem dedım. gerekmedıkce gitmiyorm evlerıne. Annesiyle bu konuları hıc konusmadık ama bellı kızını tutuyo gunlerce aylarca esımle tartıstık. baslarda süreklı anneme gıdelm dedgı ıcın sonra kızkardesıne haddını bıldırmedıgı ıcın, bıldırdı sonra bıraz bıraz. ama yumusak bırı oldugundan kımse onu takmıyo. Neyse ben artk yaşadığım yere dönmek ıstyorm benmde bı aılem var yaslılar yanlarında olmak ıstıyorm. orda hep mutsuzum ama eşim annesı tedavı altında dıye dönmek istemıyo. ama bende orda mutlu deılım süreklı huzursuzluk , kimsem yok, ısyerı ortamınıda sevmedım, cekıp gelsem olmaz. bır sene sonra gelcem dıyorm esım yine sesını cıkarmıyo. ıkı kardesı orda orda yaşamak zorunda deılken bıle oncelıgı hep annesı. ben ne yapmalıyım ne eskı enerjım var ne eskı hayat sevgım eskı ben deılım bunalıma girdim resmen. hep ben fedakarlık yapıyorm ve esım rest cekıyo. sonucunda gıdersen gıt dıyo benı sevıyo ama sankı onu terkedıyomusum yarıyolda bırakıyomusum muamelesı goruyorm.
Ne noktalama işaretleri var ne de düzgün kelimeler. Sesli harflerin kısıldığı kelimeler görünce okuyasım gelmiyor...

Ne yap et kocanı da al kaç onlardan. Asla acıma merhamet etme taviz verme gitme gelme! Mümkünse kocanın gitmesine de sınır koy. Onların yaptıkları anlam veremediğin her şey senin yaşam enerjini emiyo ve insan sevgini öldürüyo. Emin ol iş yerindekiler çok iyi insanlardır, senin pozitif enerjini çalıyorlar. Kendini ruh sağlığını sinir sistemini düşün olacak çocuklarını düşün kurtul. Aynılarını yaşadım 10. Yılımda uyandım. No taviz no merhamet

Ne noktalama işaretleri var ne de düzgün kelimeler. Sesli harflerin kısıldığı kelimeler görünce okuyasım gelmiyor...
Elimden geldiğince düzenleme yaptım sonrasında anlasılmycAk oldugunu düşünmüyorum okudum cünkü çoğu kişide anlamışki yorum yapabilmişler

Kesinlikle ama annesi öle alışmış. hep dibinde olmus oglu en hayırlı evlat kızkardeslerı onun gibi deil ogul deilde eş gibi normalde ben kıskanmam kımseyı ama kayınvalıdemın oglunu benden kıskandıgını düşünüyorum artk bası hareketlerı bunu gösteriyo ve asırı sogudum. Heryerde dibimizde olmaya calısıyo kızı boşanmasa bizimle yasamayı düşünüyodu ben cok samimi olmadım diye banada gıcık kaptı .

Evlat evlattır , eş eştir. Çok çirkin bir anlatım bu.

Neyse ben artk yaşadığım yere dönmek ıstyorm benmde bı aılem var yaslılar yanlarında olmak ıstıyorm. orda hep mutsuzum ama eşim annesı tedavı altında dıye dönmek istemıyo. ama bende orda mutlu deılım süreklı huzursuzluk , kimsem yok, ısyerı ortamınıda sevmedım, cekıp gelsem olmaz.

Kendiside benm dediğim yerde yasamak istyo annesi icin orda. Öyle bi durum olursa ozaman resti cekerim ama simdi cekersem haksızlık olur gibi geliyo arada kalıyo cünkğ oda

Sizin dediğiniz yerde, kendi ailenizin olduğu yer değil mi ? Sizin isteğinizle , eşinizin isteği arasında bir fark var mı sizce ?

Eşiniz , annesinin rahatsızlığı sebebiyle tedavisi sırasında yanında olmak istemiş.

Siz aynı durumda olsanız , siz nasıl davranırdınız ?

Sizin dediğiniz yerde, kendi ailenizin olduğu yer değil mi ? Sizin isteğinizle , eşinizin isteği arasında bir fark var mı sizce ?

Eşiniz , annesinin rahatsızlığı sebebiyle tedavisi sırasında yanında olmak istemiş.

Siz aynı durumda olsanız , siz nasıl davranırdınız ?
Evet var o kendıde benm ıstedgmı yerı ıstyo düne kadar ordaydık zaten onunda hayalı orası sadece aile meselesi deıl

Evlat evlattır , eş eştir. Çok çirkin bir anlatım bu.
Valla benm annemde kayınvalide bende görümceyim kardeşinin uslubu gibi bı uslubüm olmadı kımseye. kendi ablası abisiylede anlaşamıyor. ikincisi kayınvalidem kendı bana bunları düşündürdü soğuttu kendisinden. Önd oturmamı bile sorun eden bi kayınvalidem var düşünün artık gerisini. anlatımımın çirkin olduğunu düşünmüyorum saygısız bi cümle konuşmadım ayrıca

hep dibinde olmus oglu en hayırlı evlat kızkardeslerı onun gibi deil ogul deilde eş gibi

Valla benm annemde kayınvalide bende görümceyim kardeşinin uslubu gibi bı uslubüm olmadı kımseye. kendi ablası abisiylede anlaşamıyor. ikincisi kayınvalidem kendı bana bunları düşündürdü soğuttu kendisinden. Önd oturmamı bile sorun eden bi kayınvalidem var düşünün artık gerisini. anlatımımın çirkin olduğunu düşünmüyorum saygısız bi cümle konuşmadım ayrıca

Yanlış düşünüyorsunuz. Normal şartlarda kurduğunuz cümle tek başına dava sebebi.

Sizin, Allah korusun babanız hasta olsa ( ne yazdığınızı anlamanız için örnektir ) ve eşiniz böyle bir cümle kursa , bunu normal mi karşılayacaktınız ? 😠

35 yaşında yetişkin bir kadınsınız , kendinizi daha güzel bir şekilde ifade edebilirsiniz.

Selam kızlar 7 senelik ilişki sonrası evlendik.Yaşlarımız vardı baya 35. Hep streslı bı ilişkimiz vardı,evlendik ama istediğim gibi olmadı hiçbirsey. Eşimin bir annesı bı ablası var evlı, birde bosanmıs kızkardesı.. annesının rahasızlıgından dolayı baska sehıre gıttık , hıc ıstemedm gıtmeyı aılemden koptum. gecıcı gidiyoruz dıye gtmek zorunda bırakıldım. annesı kızkarsesıyke yasıyor, bıze cok yakınlar. ablasıda evlı bıraz uzak. Başlarda sadece alısmaya tanımaya calıstm. esım babası olmadıgı ıcın ve annesı rahatsız dıye cok düşkün annesıne, balayında bıle 7/24 annesıyle konusurdu. Döndük hergün anneme gıdelm yemegı orda yıyelm dedı. calısyosuk tamam dedm, ama sonra anladımkı yanlıs yapmısım. Ne evime vakıt ayırabıldım ne rahat edebıldım. sürekli iciceydık. Annesi aksam erken kalkmamızıda istemezdı. esım üzülcek annedi dıye annesının azının ıcıne baktı hep. her gezmemızde onlarlaydık. kardesı cok uyanık bı kızdı. evlenmeden oncede farkındaydım. benden kucuk ama saygısız havalı bı kızdı. Herkes uyarmıstı benı düğünümdede burnumdan getırdı ama yenı bı sayfa acmıstım pısman ettı. bencıllıgını saygısızlıgını gosterdı. yüzüme bakamycak laflar ettı bana. bende bırdaha o kız varken o eve gıtmem dedım. gerekmedıkce gitmiyorm evlerıne. Annesiyle bu konuları hıc konusmadık ama bellı kızını tutuyo gunlerce aylarca esımle tartıstık. baslarda süreklı anneme gıdelm dedgı ıcın sonra kızkardesıne haddını bıldırmedıgı ıcın, bıldırdı sonra bıraz bıraz. ama yumusak bırı oldugundan kımse onu takmıyo. Neyse ben artk yaşadığım yere dönmek ıstyorm benmde bı aılem var yaslılar yanlarında olmak ıstıyorm. orda hep mutsuzum ama eşim annesı tedavı altında dıye dönmek istemıyo. ama bende orda mutlu deılım süreklı huzursuzluk , kimsem yok, ısyerı ortamınıda sevmedım, cekıp gelsem olmaz. bır sene sonra gelcem dıyorm esım yine sesını cıkarmıyo. ıkı kardesı orda orda yaşamak zorunda deılken bıle oncelıgı hep annesı. ben ne yapmalıyım ne eskı enerjım var ne eskı hayat sevgım eskı ben deılım bunalıma girdim resmen. hep ben fedakarlık yapıyorm ve esım rest cekıyo. sonucunda gıdersen gıt dıyo benı sevıyo ama sankı onu terkedıyomusum yarıyolda bırakıyomusum muamelesı goruyorm.
Annesi yalnız yaşamıyor ki .eşiniz de abartıyor

Yanlış düşünüyorsunuz. Normal şartlarda kurduğunuz cümle tek başına dava sebebi.

Sizin, Allah korusun babanız hasta olsa ( ne yazdığınızı anlamanız için örnektir ) ve eşiniz böyle bir cümle kursa , bunu normal mi karşılayacaktınız ? 😠

35 yaşında yetişkin bir kadınsınız , kendinizi daha güzel bir şekilde ifade edebilirsiniz.
Hanfendi okuduysanız benmde babam yaşlı ve yardıma yanında olmama ihtiyacı var dedim dava sebebi olcak. Ne demişim ben neyin dava olup olmuycanı cok iyi biliyorum ben siz kafanızı yormayın

Oğul deilde eş gibi dememe takıldınız sanırm mecazi kullandım o kelimeyi siz ne düşündünüz acaba yani eşinin görevlerını sorumluluklarını eşime yüklüyor demek istedim biyere gidilcekse eşimle gitmek istiyor bişe yapılcaksa eşime danışıyor eşim ona danışıyorm tabiri caizse evde olan herşeyden haberi var kendisinin 3 çocuğu varken sadece oğluna karşı böyle kadınlar kulubünde farkettiğim şu ki bazı hanımlar sırf muhalefet olmak için cevap veriyo kadın düşmanı gibi çözemiyorum bunu anlamıyorum yani derdimi paylasıyorum nerden vursak diye düşünen insanlar var

Hanfendi okuduysanız benmde babam yaşlı ve yardıma yanında olmama ihtiyacı var dedim dava sebebi olcak. Ne demişim ben neyin dava olup olmuycanı cok iyi biliyorum ben siz kafanızı yormayın

O çirkin cümleniz tek başına dava sebebi dedim. Ben yazdıklarımı da , sizin yazdıklarınızı da okudum ; sakince siz de okursanız yazdığınız ifadenin asla kullanılmaması gereken , ne kadar çirkin bir ifade olduğunu anlayabilirsiniz.

Oğul deilde eş gibi dememe takıldınız sanırm mecazi kullandım o kelimeyi siz ne düşündünüz acaba yani eşinin görevlerını sorumluluklarını eşime yüklüyor demek istedim biyere gidilcekse eşimle gitmek istiyor bişe yapılcaksa eşime danışıyor eşim ona danışıyorm tabiri caizse evde olan herşeyden haberi var kendisinin 3 çocuğu varken sadece oğluna karşı böyle kadınlar kulubünde farkettiğim şu ki bazı hanımlar sırf muhalefet olmak için cevap veriyo kadın düşmanı gibi çözemiyorum bunu anlamıyorum yani derdimi paylasıyorum nerden vursak diye düşünen insanlar var

Hangi ifadenizden bahsettiğimi açıklamış ve hatta örneklemiştim zaten.

Kadının 3 çocuğu olması , eşinizi evlatlıktan azletmiyor. Bir insanın hasta olan anne-baba ve yakınlarının yanında olma isteği çok normal.

Eşiniz kardeşleri yetersiz olduğu için değil , annesi için annesinin yanında.

Yanlış bir davranış dile getirilince , bir kere de konu kadın düşmanlığına gelmese şaşardım. Sadece cinsiyet sebebiyle pozitif ayrımcılık beklemek çok saçma.

Hangi ifadenizden bahsettiğimi açıklamış ve hatta örneklemiştim zaten.

Kadının 3 çocuğu olması , eşinizi evlatlıktan azletmiyor. Bir insanın hasta olan anne-baba ve yakınlarının yanında olma isteği çok normal.

Eşiniz kardeşleri yetersiz olduğu için değil , annesi için annesinin yanında.

Yanlış bir davranış dile getirilince , bir kere de konu kadın düşmanlığına gelmese şaşardım. Sadece cinsiyet sebebiyle pozitif ayrımcılık beklemek çok saçma.
Ben evltlık görevini yapmasın falan demedim. orda onların ilişkisine başta değinmedim bile ama benmde bir hayatım var benmde ailem var benmde pskolojim var kardesınden beni koruyamıyosa annesıne cevap veremiyosa başta bir iki sene dediyse sözünü tutması gerekir bende gitmek isterim cok dogal. neden olaya benm acımdan bakmıyorsunuz yani orda yaşama mevzusu değil açıkladım ailesinin bana karşı tutumlarını ama nedense onları görmek istememişsiniz. burda bazı insanlar kendi yaşadıklarına göre yorum yapıyo bence o cümleye takılmak yerine karısıyla arada denge kuramamış diyen insanda çok oldu burda yada siz fedakarlık yapmışsınız ama zamanımı bekleyin sizinde aileniz var denebilirdi bence bariz karşı taraf olmayı seviyosunuz siz bundan sonraki yorumlarınızı kendinize saklayın o halde

Insanlar iclerini döküyo burda okumayın ozaman yorum yapmak icin yapmayın daha kısa anlatılsa anlatırdım zaten
İçini daha okunaklı yazarak dök de insanlar okuyup anlasın, ona göre yardımcı olsun.
Nokta, virgül, yazım kuralları gibi şeylerden haberdar mısın mesela?
Dört dörtlük metin beklemiyoruz ama bu kadar da olmaz.
Bi de diklenmişsin.

Eşiniz manipülasyon konusunda bir uzmaan

İçini daha okunaklı yazarak dök de insanlar okuyup anlasın, ona göre yardımcı olsun.
Nokta, virgül, yazım kuralları gibi şeylerden haberdar mısın mesela?
Dört dörtlük metin beklemiyoruz ama bu kadar da olmaz.
Bi de diklenmişsin.
Konuyu anlattığım kısmı zaten düzenlemiştim yeterince noktada var virgülde büyük harfte daha ne kdar imla kullanmamı bekliyosunuz ki ????? Herkeste bi eleştiri merakı kadının kadına yaptığını kimse yapmaz dedikleri doğru. Çaşışıyorum ve aralarda yazmaya çalıştım bu kadar oldu bilseydim imla klavuzuyla yazmaya çalışırdım

Back