burada yorum yapanların keşke yanlarında yaşları ve medeni durumlarıda yazsa cunku herkesi tanımıyorum. genelde genc insanlar
18-25 yas arası en yırtık ev cılgın dönemlerinde olurlar, bu donemde en guzel ve cılgın aşklar yaşanır, once universite donemlerinde
baslar, sonra ilk işe girdiklerinde. Okul zamanı aşklarını destekliyorum ama devam oranı %20 oldugunu biliyormusunuz. Universitede
genede insanlar yalnız kalmamak, arkadaş cevrelerine akmak icin bir sevgili yapar. Ona aşık oldum sanır ama sadece pembe bir ruyadır o , o insanın gercek yüzü okul bittikden sonra ortaya cıkar. Çok insan gördüm cevremde genelde de erkekler terkederler kızları, cunku
cevrede cok kız vardır artık ve onlar artık ogrenci degildir. Yada aileleri ona bir kız bulurlar ve cocugun sevdigi kızı kabullenmezler.
neyse gelelim size, henuz 8 aylık bir ilişkiniz var, nasıl bir işde calısıyorsunuz ve ekonomik durumunu nasıl bilemiyorum, yani aldıgınız
maaş size mi kalıyor evinize mi. Cunku genelde 23 yaşında bir bayan bekarsa ailesinle kaldıgından aldıgı paranın cogu ailesine verir.
ve ayrıca evde erkek kardeş-anne var , baban yok mu yani haberi varmı , vefat mı etti. Boyle durumlarda genelde evin babası
kızını dinler ve destekler, anne ise baba yoksa iki gorevi uslendiginden dolayı cok daha acımasızdır kızlarına karşı. Ayrıca erkek kardeşler
kac yaşında olurlarsa olsun daima NAMUS BEKÇİSİ gibi gorurler kendilerini. Bu genelde evin ebeveynlerince verilien bir görevdir
yada tv dizilerinde göre göre oyle sanırlar mesela pazartesi gunleri yayınlanan KAYIP ŞEHİR de giriş katında oturan ailedeki cocuk gibi
(tamirhanede calısan ve ablasını tamirhane ustasına yamamaya calısan). Bir bayana göre hele sizin gibi 23 yaşında birine göre bu
cok anlamsızda olsa burası TÜRKİYE ve ailevi yapılarımız ASLA AVRUPALAŞAMADI. bırakın türkiyeyi avrupadaki türk ailelerinde bile
bu özelligimiz değişmiyor. Bu kanımızda var cunku.
Aileniz yabancı biriyle ilişkiyi bırakın ülkemizde aynı dinden farklı mezhepden insanlara bile kötü gözle bakan bir toplum.
alevi-sünni evlenemezmiş. Bunların hepsi cahil zırvalıgı. Dini olarak musluman olmayan erkekle evlenmek günah, bir tek bunu
bilirim, erkegin mutlaka musluman olması lazım. Erkek musluman ise kız baska dinden olabiliyor (işde buda kadın erkek ayrımı)
Senin işin çok zor kardeşim, hem toplumsal yapımız hemde dini yapımız böyle bir ilişkiyi onaylamıyor. Ayakların üstüne basıp
tek başına yaşayacak biri olmadıgın sürece, ailende kültür seviyesi yüksek bir aile olmadıgı sürece böyle ilişkiler cok zor
hatta imkansız.