• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde kıyamet koptu..=(

mutluluğu sevgi/saygı ve huzurla beraber bulmak çok zor bu devirde..
hem güveneceksin,hem sevip sayıcaksın hemde bunlar karşılıklı olacak..
kendine güvendiğin sürece,karşındakini tanıdığın bildiğin emin olduğun sürece bırakma sevginin peşini..
ama bi yandan da bilirim ki,ailenin bi bildiği hep vardır..
sonuçta sen evlatlarısın,mutsuzluluğunu neden istesinler?
yabancı damat fikri ilk başta olumsuz karşılanır bi tarz haklılar da ilk bakışta..
ama arayı bulmak,kaynaştırmak ve gerçek mario'yu tanıtmak senin elinde..

Şimdi ayrılmanın kime ne faydası var ki..
Olan oldu ikisi de çok üzüldü kaldı ki her genç insan sever aşık olur neden üzülsünler.
Ailesine mahçup oldu,kardeşinden hakaret gördü.
İlk başta kontrollü davranmalıydısevgili olmamalıydı ama inşallah düzelir herşey.

ınsan sevdıgı kısıyı secemıyorkı..duygularımı nasıl bastırabılırım, sevıyorum, sevılıyorum neden bu duruma sırtıma döneyım ..sırf kültüre ters dıyemı?? ne kültüründen bahsedıyorunuz ya..bugün yasananlar kültürsüzlügün alası ..

ınsan sevdıgı kısıyı secemıyorkı..duygularımı nasıl bastırabılırım, sevıyorum, sevılıyorum neden bu duruma sırtıma döneyım ..sırf kültüre ters dıyemı?? ne kültüründen bahsedıyorunuz ya..bugün yasananlar kültürsüzlügün alası ..

evet kardeşin sayesinde baska milletler gözundeki kültürümüz de zedelenmiş. :((

Vallahi kültürden kim bahsetti bilmiyorum.
Bana niye atarlanıyorsun onu da anlamadım.
Ailen orada mairo orada.Mario dan önce sen başka bir ailenin kız mıydın,hayvan kardeşin melek miydi?
Annen hep yabancı damat hayali mi kurardı?
İnsan ilişkiye patt diye başlamıyor filmlerdeki gibi 10sny içinde aşık da olmuyor.
Tanıyor görüşüyor paylaşıyor seviyor.
Aile yapın uygun değilse vazgeçecektin elbette yok ailemi takmam diyorsan onunla birlikte git onun memleketine.
Atar gider yaparak olmuyor bu işler,kötü birşey demedim sonuçta yine üzülen ikiniz oldunuz.
Ayrıca ben söylememiş olsam da kültür farkı çoook önemlidir.
Evlenmeden anlayamayacağın yaşanmışlıklar var,gerçi şimdi sana ne desem boş.
Kendine bu kadar inanıp güveniyorsan aileni sil adamın peşinden git o halde.

yok ben anlamadım..anlamıcam bu ısı..ben aılemı cözemedım kı..

bugün olanlar yasanmasaydı yapardı belkı ama bıtırdı bugün kendısı..

kardesının karısında o kadar ezık kaldım kı, senı koruyamıcam dıye korkuyorum. senı aılenden koruyamamaktan korkuyorum dedı ..

vee ben olmazsam korunacak bır durumda olmaz vs vs fln anlattı ıste sonrada bıttı öylecek..

Üzüldüm, yine bir mutluluk daha saçmasapan bir sebepten dolayı son buldu..Bunun ailene ne faydası olucağını zaman göstericek, sanıyorlarmı ki artık sen eski sensin, herşey düzelse bile! Sızısı içinde kalmışken nasıl eskisi gibi olunur ki ailende olsa.. Mario nun elini kolun bağlamışlar, garibimde senin mutluluğun için vazgeçmek zorunda kalmış, eğer bunu yapan el olsaydı eminimki asla bir adım atmayacaktı,ama konu aile olunca seni nekadar sevdiği burdan belli oluyor işte, kalbine gömüyor..Gece gece hüzünlendim bak, adaletsiz dünya, hayatta kaç kere çıkar ki aşk insanın karşısına!! :47:

peki sana gelelim sen müslümansın sanırım. müslüman olmayan bi erkekle evlenince dinimize göre dinden cıkacagını biliyo musun. yanılıyo olabilirim böyle hatırlıyorum bi yerde okumustum. bunu düşünüp tarttın mı.

peki sana gelelim sen müslümansın sanırım. müslüman olmayan bi erkekle evlenince dinimize göre dinden cıkacagını biliyo musun. yanılıyo olabilirim böyle hatırlıyorum bi yerde okumustum. bunu düşünüp tarttın mı.

bide olayın bu yönü var tabi..
büyük konuşmamak gerek ama böyle bişey yapmak çok düşündürmeyi gerektirir,seviyorum diyip silip atılmaz bi konu bu..

islam dinine ilgisi vardı onunda.. belkı bır sansımız olsaydı ınancımızda aynı olurdu..bu ısler hemen pat dıye olmz..

ayrıca dın konusunu tartısmayalım burda ..

islam dinine ilgisi vardı onunda.. belkı bır sansımız olsaydı ınancımızda aynı olurdu..bu ısler hemen pat dıye olmz..

ayrıca dın konusunu tartısmayalım burda ..

önemli bı konu oldugu için actım bu konuyu ve ailenin de bu yuzden istemediğini düşündüğüm içinnn. yani tek bu konuda haklı olabilir ailen o yuzden. ama haklı olsalar da asla böyle davranmaları gerekmez asla ne olursa olsun. hele kardeşin! düşmen basına öyle kardes

Esmerimsin bi sure sularin durulmasina izin vver. Eger suanda ailene onu kabul ettirmek icin ugrasirsan is inatlasmaya biner. Seni uzgun gordukleri surece ve buna sebep olduklarini dusundukce seni kazanmaya calisacaklardir. devamli degil ama ara ara, kisa kisa marionun guzel yanlarini anlat. o cok dusunceliydi, soyleydi boyleydi, bana cok guven verdi, vs vs ama zamani var. hemen simdi degil. mario ayrilik kararinda ne kadar ciddi bilmiyorum ama olay daha sicakken seninle bi iliskide kalmasi gercekten onun ve senin guvenligin acisindan tehlikeli... bi sure gorusmezseniz en iyisi olur

ben mario'yu birak ailenle ters dusme diyenlere karsiyim
orn. benim nisanlimda yabanci ve ben onu turkiyedeki ve dunyadaki tum erkeklere degismem
benim icin insan olmasi onemlidir bana verdigi deger onemlidir kalbi onemlidir
benim icin muslumanligi kabul etmis hemde 1 lafimla turkce ogrenmis bana sahip cikmistir
ailemden gormedigim degeri ilgiyi sevgiyi gormusumdur kendisinden. her turk yada her musluman duzgun insandir diye bir sey yok
ustunluk ancak takvadadir.onunda kimde oldugunu sadece allah bilir.

ben mario'yu birak ailenle ters dusme diyenlere karsiyim
orn. benim nisanlimda yabanci ve ben onu turkiyedeki ve dunyadaki tum erkeklere degismem
benim icin insan olmasi onemlidir bana verdigi deger onemlidir kalbi onemlidir
benim icin muslumanligi kabul etmis hemde 1 lafimla turkce ogrenmis bana sahip cikmistir
ailemden gormedigim degeri ilgiyi sevgiyi gormusumdur kendisinden. her turk yada her musluman duzgun insandir diye bir sey yok
ustunluk ancak takvadadir.onunda kimde oldugunu sadece allah bilir.

Canim zaten senin sevgilin müslüman olup türkçe öğrenmiş bi sorun kalmamis ama esmerimsin onu bunlara zorlamadan ailesinin kabul etmesini istiyodu , farkınız bu..

Yaziklar olsun bu kardese, bende olsam onun kiz arkadasinla arasini ne yapar eder bozarim.
Mario ya cok yazik olmus, hic haketmedigi seyleri yasamis...
Ailene sasiyorum ... kardesini bukadar doldurduklari icin, ayrica sanirim ailen okadar yaslida degildir, biraz hosgörü beklerdim

burada yorum yapanların keşke yanlarında yaşları ve medeni durumlarıda yazsa cunku herkesi tanımıyorum. genelde genc insanlar
18-25 yas arası en yırtık ev cılgın dönemlerinde olurlar, bu donemde en guzel ve cılgın aşklar yaşanır, once universite donemlerinde
baslar, sonra ilk işe girdiklerinde. Okul zamanı aşklarını destekliyorum ama devam oranı %20 oldugunu biliyormusunuz. Universitede
genede insanlar yalnız kalmamak, arkadaş cevrelerine akmak icin bir sevgili yapar. Ona aşık oldum sanır ama sadece pembe bir ruyadır o , o insanın gercek yüzü okul bittikden sonra ortaya cıkar. Çok insan gördüm cevremde genelde de erkekler terkederler kızları, cunku
cevrede cok kız vardır artık ve onlar artık ogrenci degildir. Yada aileleri ona bir kız bulurlar ve cocugun sevdigi kızı kabullenmezler.

neyse gelelim size, henuz 8 aylık bir ilişkiniz var, nasıl bir işde calısıyorsunuz ve ekonomik durumunu nasıl bilemiyorum, yani aldıgınız
maaş size mi kalıyor evinize mi. Cunku genelde 23 yaşında bir bayan bekarsa ailesinle kaldıgından aldıgı paranın cogu ailesine verir.
ve ayrıca evde erkek kardeş-anne var , baban yok mu yani haberi varmı , vefat mı etti. Boyle durumlarda genelde evin babası
kızını dinler ve destekler, anne ise baba yoksa iki gorevi uslendiginden dolayı cok daha acımasızdır kızlarına karşı. Ayrıca erkek kardeşler
kac yaşında olurlarsa olsun daima NAMUS BEKÇİSİ gibi gorurler kendilerini. Bu genelde evin ebeveynlerince verilien bir görevdir
yada tv dizilerinde göre göre oyle sanırlar mesela pazartesi gunleri yayınlanan KAYIP ŞEHİR de giriş katında oturan ailedeki cocuk gibi
(tamirhanede calısan ve ablasını tamirhane ustasına yamamaya calısan). Bir bayana göre hele sizin gibi 23 yaşında birine göre bu
cok anlamsızda olsa burası TÜRKİYE ve ailevi yapılarımız ASLA AVRUPALAŞAMADI. bırakın türkiyeyi avrupadaki türk ailelerinde bile
bu özelligimiz değişmiyor. Bu kanımızda var cunku.

Aileniz yabancı biriyle ilişkiyi bırakın ülkemizde aynı dinden farklı mezhepden insanlara bile kötü gözle bakan bir toplum.
alevi-sünni evlenemezmiş. Bunların hepsi cahil zırvalıgı. Dini olarak musluman olmayan erkekle evlenmek günah, bir tek bunu
bilirim, erkegin mutlaka musluman olması lazım. Erkek musluman ise kız baska dinden olabiliyor (işde buda kadın erkek ayrımı)
Senin işin çok zor kardeşim, hem toplumsal yapımız hemde dini yapımız böyle bir ilişkiyi onaylamıyor. Ayakların üstüne basıp
tek başına yaşayacak biri olmadıgın sürece, ailende kültür seviyesi yüksek bir aile olmadıgı sürece böyle ilişkiler cok zor
hatta imkansız.

berbat haldeyım, fena rezıl oldum sevdıgım ınsana karsı, sevgılıme karsı.. mario ya karsı..

gecen hazıran ayından berı tanısıyoruz, ıs arkdasım kendısı bu arada ben yurt dısında yasıyorum ve mario ısmınden de anlasıldıgı gıbı yabancı yanı türk degıl..

neyse anneme actım konuyu, hemen bıtır, aılemıze ters böyle bırsey eger devam edersen red ederım senı fln neyse bende ok bıtırdım dedım ama bıtırmedım cünkü sevıyorum, sevılıyorum, huzur buluyorum, güvenıyorum ve uzuuuuuun zaman sonra mutluyum ama cıddı anlamda mutluyum onunla.. tabı bunu ıstedıgın kadar anlat aılene, anlamıyor..

erkek kardesım var 19 yasında benden 2 yas kücük..son zamanlardakı hallerımden süpelenmıs..ve bugün takıp etmıs benı.. is cıkısı mario ile bırseyler ıcmeye gıdelım dedık, demez olaydık..

kardesım bastı kafeyı tabı bız el ele.. gözü döndü kardesımın..sevgılıme küfür ettı ve ona saldırdı..bız nerden geldık anlayamadık o derece saskın ve sokta.. cocuk kardesımı sakınlestırmeye calısıyor..kardesım dahada delırıyor..ben aralarında ..=( of berbat bır durum..

tuttu cocugu yakasından, ıttırdı, tokat atmaya calıstı tabı sevgılm engel oldu oda benım ıcın üzüldü, sakın ol aglama.. lütfen uzaklas burdan..

neyse eve gelındı, tabı kardesım benı cekıstıre cekıstıre bagıra bagıra getırdı eve..

anneme, babama bakın kızınıza cavur oglanın koynundan aldım getırdım dedı..annem caktı tokatı..babam cektı gıttı odasına..

annem bagırıyor, aglıyor..sana hakkım haram olsun..sana ben dedımm..sen ne yaptın..yazıklar olsun..senın gıbı evlat olmaz olsun..

bır yandan mario arıyor..kapının önündeyım geleyım mı, destek olayım mı ama dahada büyümesınden korkuyorum lütfen cevap ver..

yaa ben ne yapcamı sasırdım ıyıce..rezıl ettıler benı..bırde ben onları rezıl etmısım.. :14: :14: :14: :14: :14: mutlu olmamı neden ıstemıyolar anlamıyorumm..bunu aklım almıyor... kardesım nasıl böyle davranabılır..hayvanlasabılır..ne hakla?? =( :14: :14:

gerçekten senin içinde ailen içinde çok zor bir durum ama geçen hazirandan tanşıyoruz demişssin. çok fazla tanıdığını sanmıyorum ben bu insanı.. ve yasın 21 daha bu yaslarda insan kararını kalbiyle veriyor mantığıyla değil. ve çok genç kız hta yapabiliyor.. bence dikkatli ol ailenide bu yüzden kırma onlarada hak ver biraz seni düşünüyorlar sonuçta... onların örf adetleri farklı nebiliyim düşünceleri farklı içlerine girmeden bilemezsin sen onunla yapabilcekmisin ve ailen olmıcak arkanda bunlarıda düşün

Back