• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde böyle dolaşıyorum :(

Eyvah damardan girdiniz. Klozeti, lavabonun kenarini, mutfagi temizlemiyor musunuz denecek size birazdan :)
Her saniye ovamadığına göre tuvalete pijama değmesi pisliktir. Sonuçta günde on ombeş kere kullanılıyor, her kullanımdan sonra be kadar sifon çekilse de mutlaka bakteri kalıyordur. Her seferinde çamaşır suyu döküp temizliyorsa bilemem tabii🙂

Pijama candır gerisi heyecandır. İşten gelince pijamamı giyerim annem yemek yapmış olur zaten koku da sinmez. Ve onunla da yatarım. Ha bi şekilde kirlendiyse değiştiririm. Zaten odamda takılıyorum yemekten sonra pek kirlenmiyor.
Yahu bunlar ne Allahın emri, nede Tc kanunları herkes kafasına göre takılsın. Pis bulduğunuz insanlarla gidip gelmeyin olsun bitsin.

Son düzenleme:
Isteyen pijamayla dolaşır, isteyen ev kıyafeti ile. Kimseyi bağlamaz.
Ayrıca temizlik anlayışı göreceli bir kavramdır. Başkasına temiz gelen, bana pis gelir. Neden hemen linç etmeye çalışıyoruz birbirmizi anlamıyorum. Fikir paylaşma, tavsiye alma yerini ringe çevirmenin anlamı yok.
Bu arada bütün gün pijamayla dolaşmaya devamkee :)

Eyvah damardan girdiniz. Klozeti, lavabonun kenarini, mutfagi temizlemiyor musunuz denecek size birazdan :)
Cidden tamamen samimiyetle ve meraktan soruyorum. Mesela gece klozet kullanmanız gerçekse pijamanızı değiştirip öyle mi giriyorsunuz yatağa? Ben o kadar ince düşünemiyorum. Bi pis hissettim kendimi.

Isteyen pijamayla dolaşır, isteyen ev kıyafeti ile. Kimseyi bağlamaz.
Ayrıca temizlik anlayışı göreceli bir kavramdır. Başkasına temiz gelen, bana pis gelir. Neden hemen linç etmeye çalışıyoruz birbirmizi anlamıyorum. Fikir paylaşma, tavsiye alma yerini ringe çevirmenin anlamı yok.
Bu arada bütün gün pijamayla dolaşmaya devamkee :)
aynen :KK71:

Cidden tamamen samimiyetle ve meraktan soruyorum. Mesela gece klozet kullanmanız gerçekse pijamanızı değiştirip öyle mi giriyorsunuz yatağa? Ben o kadar ince düşünemiyorum. Bi pis hissettim kendimi.
Ben gece kalkmıyorum hiç. Ama gün içinde kullanılan tuvalet miktarıyla gece kullanılan bir değil. Sadece tuvalet de değil ki burda konu. Koltuklara, sandalyelere hatta bazen yere oturuyoruz, balkona çıkıyoruz vs. Her gün evi dezenfekte etmiyorsanız ya da misafirden sonra koltuk yıkamıyorsanız gün içinde giyilen kıyafet kirlenir her halükarda. Ben ev temizliğine çok düşkün bir insan değilim, titiz hiç değilim ama çocukluğumdan beri yatağa pijamamı giyip girerim. Sizin anneniz yapmaz mıydı mesela, sokaktan gelirsin oyundan toz toprak kir içinde, sokar banyoya yıkar, pijamaları giydirir yatırır. Uyku rutininin bir parçası bence pijama.

Bende inanilmaz sasirdim konuyu okuyunca
Resmen camasir suyu icecek titizlikte , temizlikte cigir acan turk kadini yataga ayri pijama giymiyor
Anam hep derdi turk kadininin temizligi tamamen gosteristen diye cok hakliymis ya dumur oldum
Evde gün boyu giyilen kıyafetle yatağa girilmez dedik diye biz pis, pasaklı, evini temizlemeyen kadınlar ilan edildik. Çünkü evlerimiz yeteri kadar temiz olsaymış o kıyafetle yatabilirmişiz de.

Kızlar merhaba.ben 4 senelik evli bir kadınım.genç kızlığımda da hep dışarıdan içeriye geldiğim gibi pijamalarımı giyerdim üzerime.yatarken de, evde otururken de hep aynı pijamayla olurdum yani.sizler de durum nasıl acaba? Pijamaları yalnızca gece yatarken giyip, gündüz ev kıyafetiynizle mi duruyorsunuz?
Canim bende öyleydim gençken şimdi ise püfür püfür zaten geceliklerleyim işe bazen evden bazende burom olduğu için gitmek zorundayım çok zor ama napalimm😥 geceliklerimi pijamalri birakmak istekiyirum

Ben gece kalkmıyorum hiç. Ama gün içinde kullanılan tuvalet miktarıyla gece kullanılan bir değil. Sadece tuvalet de değil ki burda konu. Koltuklara, sandalyelere hatta bazen yere oturuyoruz, balkona çıkıyoruz vs. Her gün evi dezenfekte etmiyorsanız ya da misafirden sonra koltuk yıkamıyorsanız gün içinde giyilen kıyafet kirlenir her halükarda. Ben ev temizliğine çok düşkün bir insan değilim, titiz hiç değilim ama çocukluğumdan beri yatağa pijamamı giyip girerim. Sizin anneniz yapmaz mıydı mesela, sokaktan gelirsin oyundan toz toprak kir içinde, sokar banyoya yıkar, pijamaları giydirir yatırır. Uyku rutininin bir parçası bence pijama.
Ben gece kalkıyorum nedense illa ki. Sadece bunun bi kural olmadığını düşünüyorum. Yani eğer dediğiniz gibi aktif bir günse yemek temizlik vs yapıldıysa evet rahatsız edici ama eve gelip 2 saat pijamayla durup yattığım için pis değilimdir herhalde yani inşallah.

Çocukları uyuturken sızıp kaldığım zamanlar hariç gece yatarken pijamalarımı giyerim. Sızıp kaldığımda bile gece kendiliğimden veya emzirmek için uyandığımda muhakkak değişirim.

Ben gece kalkıyorum nedense illa ki. Sadece bunun bi kural olmadığını düşünüyorum. Yani eğer dediğiniz gibi aktif bir günse yemek temizlik vs yapıldıysa evet rahatsız edici ama eve gelip 2 saat pijamayla durup yattığım için pis değilimdir herhalde yani inşallah.

Yok ayol ben kimseye pis demedim. Alışkanlıklar işte. Biz işten eve gelince de duşumuzu alır düzgün bir şeyler giyeriz üzerimize eşimle. Gece yatarken de pijama. Ben karşımda pijamalı bir adam istemezdim mesela. Benim rahmetli babam evde gömlek kumaş pantolonla oturan değişik bir adamdı. O kadar olmasın tabi ama düzgün bir eşofman sweatshirt geçirsin üstüne isterim. Bir sonraki versiyon donla oturup göbek kaşıyan adam çünkü 😂😂

Bir donem ise ilk basladigim yillara kadar isten gelip uzerimi degistirip ayni kiyafetle yatiyordum ama bu eskiden gelen duzen ve imkanlar ile alakaliydi. Zamanla kiyafete butce ayirmaya basladikca iş yorgunluguna alismaya basladikca evde vakit gecirdikce bu duzeni degistirdim. Ceyizime ciddi bir yatirim yapmistim her mevsim icin pijama tayt elbise esofman terlik aldim ve giydim. Hala da disaridan daha cok ozenirim evimi seviyorum ve tum gun pijamayla gezmem ayni kiyafet ile yataga giremem gezemem enerjim biter. Gun icinde bile yemek yapip degistiririm.
Oncesinde disarida giyecek cesit cesit kiyafetim olmazdiki eve ayri alayim ztn tum gun okuldaydik pijama hediye gelirse olurdu sobali evdi kalinca ne bulursak giyer onunla da yatar uyurduk.

++++
Ben karantinada home-ofis yaptim. Calismayi masada yapiyorum ama pijamayla durmak sanki uykudan cikamamisim gibi bir psikoloji yaratiyor bende. Esofman alti + duz bir bluz seklinde ev kiyafeti giyiyorum :KK50:
+1 :KK48: Birebir aynı durumdayım bir kaç kez pijamayla duruyum dedim de bi ağırlık vardı üstümde resmen. Annemin evindeyken hep pijamayla dururdum ama.

Yok ayol ben kimseye pis demedim. Alışkanlıklar işte. Biz işten eve gelince de duşumuzu alır düzgün bir şeyler giyeriz üzerimize eşimle. Gece yatarken de pijama. Ben karşımda pijamalı bir adam istemezdim mesela. Benim rahmetli babam evde gömlek kumaş pantolonla oturan değişik bir adamdı. O kadar olmasın tabi ama düzgün bir eşofman sweatshirt geçirsin üstüne isterim. Bir sonraki versiyon donla oturup göbek kaşıyan adam çünkü 😂😂
Eski eşimle ilgili hiç yorum yapmak istemiyorum😁
Günün birinde yine eşim olursa biz de sizin gibi oluruz inşallah😊

Yok sahsen ben yatip sabah nevresimlerimi falan değiştiriyorum komple.
Bir de eklemek istiyorum. Ben pijamayi cikarma olayini daha iyi hissetme, uyku modundan cikma vs sebebiyle degistiriyorum. Gun icerisinde tamamen daha iyi hissetmek amaciyla. Yoksa su gunler de iyice gecem gunduzume karisiyor benim. Yoksa kimseye pis demedik. Demekki eviniz pis olayina cekilince mevzu pisliğe, temizliğe gitti. Yoksa herkes nasil iyi hissediyorsa öyle gezsin.

Bana kızmayın ama hangi adam evde tüm gün pijamayla gezen kadın gormek ister???
En kötü tayt tişört bari ama pijama değıl yani..sonra kocaları dışarıda bekleyen kurtlar kapar benden demesi.
Pijamayla gezdim diye gidecekse güle güle valla

Back
X