ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

bende kendimi hatırladım bende o kadarlıkken annem tozları aldırırdı bulaşık yıkatırdı yağlı tabaklar falan değildi ama bardak falan yıkardım iyiki yaptırmış benimde çocuğum olsa bende ona gösteririm yaptırırım kızda olsa erkekte olsa farketmez

once dolap içlerini temızlemeli bence :) sonra temız bulasıkları dolaba dizer diye düşünüyorum :)

Bi aralar tv.de bi program vardi insalar pis evi olanlari oraya sikayet ediyodu bi kac kisi gelip evi temizliyodu keske o program devam ediyo olsaydi kendi kendini sikayt edip temizletirdin.
Neyse saka bi yana bi arladasin dedigi gibi evinin fotograflarini at ve bizde sana yardimci olup evini temizleyelm

Canım benim ev 47 metrekare eskiden ben de dolap yok vs derdim de istifçilikmiş yaptığım. Yok bunu zayıflayınca giyerim yok bunu şu zaman giyerim vırt zırt öyle çok bahanem vardı ki. Ev küçük olunca küçük yaşamak zorundayız dolaplarım falan öyle az ki görsen inanamazsın ama ihtiyaçları sıralıyorum kafamda kullanılmıyosa direk çöp, bi şey lazım olduysa çok gerekli mi çok gerekli mi diye düşünüyoruz eliyoruz vs.

Myopic dar goruslu ya da ongorus yoksunu demek. Ongorus/genis gorus herkeste olamaz, cunku herkesin tecrubesi farklidir. Acaba dar gorusluluk turkcede hakaret olarak mi algilaniyor? Hayir. Bence bir cesit elestiri. Ingilizlerin"You are so myopic!" diyerek hakaret ettigini hic duymadim. Bu kadar elestiri bile agir geliyorsa, su degisen yarismaci dunyanin normlarina nasil uyum saglayacaksiniz?

Aslinda tavri begenmeyebilirsinzi cunku kulturlerarasi farktan dolayi, Turk toplumunda uyum ve harmoni onemlidir, cunku asya kokenli oldugumuz icin. Benim soyledigim cok seyi bireyselci ve cikinti tavir olarak algilamanizin nedeni bu.
Ama ne yapalim, internet hepimizi bir aray getirdi ve disariya acilmak kendimizi ve basklarini anlamak ve kabullenmek zorundayiz.

Bir de konuyu hala idrak edemediniz. Messieden bahsediyorum kendine zarar vermek isteyen dedigimde, sizden degil. Bu konuyu sik sik gundeme getirenlerin mutlaka yardim almasi gerekir, ve ben de onu onerdim , ne var bunda?

merhaba yeniden,
başlık altında tartışılan bir konu var, bu konuyla ilgili dün bir şey yazmak istemedim ama sonlanmasını umduğum için bir şeyler yazmak istiyorum. öncelikle hepinize teşekkür ederim yine.
yaşadığım şeylerin yurtdışıyla ilgili yok öncelikle, yaşadığım ülkede onbeş yıldır yaşıyorum, 2 yıldır da başka bir şehirde yaşıyorum.
önceki yaşantımda böyle sorunlarım yoktu. hiçbir zaman temizlik hastası, çok temiz bir insan olmadım yine de. anne oldum, 23 aylık bir kızım vardı. onu kaybettim. konuda buna değinmek istemedim. hala da bu kadar kısa ve öz tutmak istiyorum bu konuyu. her şey birbiriyle bağlantılı evet, yeni bir adım atmak için evden başlamalıyım.
teşekkür ediyorum yorumlarınız ve sabrınız için.
sevgiler

bir ekleme daha yapmak istiyorum: intihara meyilli değilim.

yok daha neler, bütün gün yerinizden kalkmıyorsunuz o zaman hareket etmiyorsunuz, ayy o ortamdaki virüsü mikrobu düşünemiyorum bile ben burdan huylandım, kaşıntı bastı valla acilen doktora gitmen lazım

Canim arkadasim intihar etmeni gerektirecek birsey zaten yok ki ortada insanlarin hayal dünyasını bakis acisini çözmek zor her kafadan bir ses cikacaktir illaki takma.. sen evini duzenlemen icin verilen tavsiyeleri dikkate al sadece. Inan engelli, tek yasayan ve duzenli o kadar insan var ki bunu getir aklına evinden fazlaliklari uzaklastir bak hersey duzene girecek sana guveniyorum sende o azim var

canım temızlık cekti :))

messie camasir makinasini da temizlemeyi unutma :) hepsini yazmis onu unutmusum :)))

Deterjan gözünü cikar, sicak suyla yıka. Makina icin temizleme tabletleri var, onlardan biriyle bos 90 derecede calistirarak icini yika :) deterjan yoksa karbonat ve elma sirkesi kullanabilirsin )

Giymedigin ayakkabilari sil ve icine gazete kagidi ya da varsa ayakkabi kaliplari koy, kutuda muhafaza etmeye calis

Merhaba benim ağır bir tembelliğim yok ancak üşendiğimde youtubedan clean with me tarzı videolar izliyorum sen hiç temizlik yapmayı bilmiyorsan bu tarz videolardan bir şeyler de öğrenirsin hem de süper motivasyon sağlıyor :)

Offf o eve girip ne temizlerdimmm var yaaa. Su an canim istedi. Ama hamileyim malesef

Yazlık ayakkabılar yatak odamda bir dolabın içinde duruyor benim.şimdi kışlıkları çıkardım ayakkabı dolabındalar.kıyafetleri de öyle ayırdım hepsini.dert hepside ya

Neden belediyeyi aramıyorsun
Yani cidden böyle hastalığın bir doktor tarafından teşhis konduysa tamam da..
Böyle hayat geçmez
Temizlikçi tut

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…