- 15 Ekim 2015
- 3.098
- 3.249
- 63
bunu ben de daha önce yaşadım :) intihar etmek için temizlik yapmaya karar verdim. yaptım da. sonra ev temizken arkadaşlarımı çağırayım dedim...yaşıyorum
Ben sayfaları okuya okuya geldım , yanı halıyle kımın ne soyledıgını soylemeden once yazdıgımı dusunuyordumArkadaslar bu soyledikleriniz coktan soylendi. Yeter artik. Tekrara gerek yok.
Begenmediginiz yazilari es gecin lutfen ve bana kendimi nasil ifade edecegimi ogretmeye kalkmayin.
Ben de şu an temizlik yapıyorum sıkıldıkça gelip kalan mesajları okuyup geri dönüyorum temizliğe. Konuyu sabote etmek gibi olmasın ama kışın yazlık ayakkabıları yazın da kışlık ayakkabıları nereye kaldırıyorsunuz? Bu konuda fikre ihtiyacım varAy dünden beri yazamadım. Şimdi okudum yorumları ve birde baktim ki zaten yazılacak herşey yazılmış gibi..gercekten kk hatunları süper fikirler vermişsiniz.okudukça temizlik yapmak için deliriyor insan.
Messie eminim basaracaksin.Çok güzel motive ediyor insanı bu kk.
Dışarda kapı agzında dolabımız var büyükce kıslıkları mesela kutulayıp ust raflara kaldırırken yazlıkları daha altlara koyuyorum aıle apartmanı bızımkıBen de şu an temizlik yapıyorum sıkıldıkça gelip kalan mesajları okuyup geri dönüyorum temizliğe. Konuyu sabote etmek gibi olmasın ama kışın yazlık ayakkabıları yazın da kışlık ayakkabıları nereye kaldırıyorsunuz? Bu konuda fikre ihtiyacım var
Rahatsiz olmaniza ragmen yazilarimi okumaniza sevindim. Bu gercekten pozitif bir adim. Tesekkur ederim. Haklisiniz belki de teshis cabasi gibi gorundu yazdiklarim ama, konu sahibi icin cok endiselendim, ve durumunu ciddiye almasini istedim, nedeni bu.
Alinti etiketlenme isini anlamadim. kimin nereden alinti yaptigini kimi etiketledigini izlemiyorum. aceba cok mu onemli? politik bir sey mi kaciriyorum demeye basladim...
Yeterince uzun kaldinizsa buddy'nize borclusunuz kolay atlattiginizi bence. Ilk bir iki ay turist modunda yasarsiniz sonra kabus gibi coker kultur soku.
Kultur soku bir teori degildir, gercektir, yasanmistir (defalarca, degisik ulkelerde). gosterilen grafikler kultur sokunu inceleyenler tarafinda olusturulmus bir gorseldir, olayi aciklayabilmek icin. Yani sirf teori degildir ve kendimde de gozlemledim bu dalgalanmayi...
Ayrica bildigimiz kultur anlayisindan daha derin mesela, zaman ve ogrenilmis davranislarla, beklentilerle ilgilidir. Ornegin, Cin kulturu dunyada her yerde adapte olmaya meyillidir ancak Turk, Yunan ve Italyanlar dunyanin en az asimile olan milletleridir. Yani mesela kilik kiyafet konusundan cok, zaman anlayisi (mesle bir yere zamaninda ulasma), utanc (neyin ayiplandigi), kabul gorup gormeme (dislanma hissi), mizah farki (farkli seylerin gulme materyali olmasi) gibi seyler. Elbette yiyecek de onemli, mesela devamli "bunun icinde ne var" korkusu ile yasayanlar sonunda disaridan hic bir sey almadan yasamaya basliyorlar. Bu da onlari antisosyal yapiyor.
Bir de kendilerini soylallesmenin icine atanlar var, isin dozunu o kadar kaciriyorlar ki ansiklopedi yazarim bu konuda. Kiskanclik, cekememezlik, yerlilerle kavga dovus yerlilerden bosanma...alkolizm ve madde istismari... ayri yasayan aileler. Tek yasayan Turkler.. cok materyal var yazacak olursak.
Yurt disinda antisosyal hayat.. tam bir arastirma konusu...Var mi sosyolog/psikolog uzamn arkadaslar bir el atsalar...
ben sizi sevdim neden bilmiyorum :) anlayışlı bir yapınız var ve yargılamaktan uzakmışsınız gibi göründünüz bana.Arkadaslar bu soyledikleriniz coktan soylendi. Yeter artik. Tekrara gerek yok.
Begenmediginiz yazilari es gecin lutfen ve bana kendimi nasil ifade edecegimi ogretmeye kalkmayin.
Etiketleme kısmı şuydu bir arkadaş yazmış
Bir bakar mısın diyerek mesajınızı alıntılamış o vesileyle gördüm
Dün forumda bile değildim yoksa, şehir dışındaydım
Her neyse yok be ona bağlı değildi :)
Yasal bazı süreçleri soruyordum, şu dersi mi alayım şu hoca nasıldır vb
Pek bir arkadaşlığımız olmadı
Ben de diyorum ki işte bireysel farklılığı olan mevzular bunlar
Uçurumdan aşağı yuvarlama gibi insanları korkutmayalım diyorum
Böyle bir risk olabilir, vardır diyebiliriz, fikir verebiliriz de (ben kötü niyetli olduğunuzu da düşünmedim myopic mesajınıza kadar o biraz aşırıya kaçtı açıkçası)
Büyük tehlike altındasın tarzı bir yaklaşımın karşıdaki insanı korkutacağını düşünüyorum
Hele ki söylediğiniz tanılardan birisi yoksa boşu boşuna kendisini bu sıfatın içine hapsetmesin diyorum
Kiminde olur kiminde olmaz
Ben domuz eti de yerim, açık da giyinirim mesela bana dokunmuyor
Ayıp da çok işleyen bir kavram değil bana yani cinsellik gibi şeyleri ayıp bulmuyorum
Aramızda uzmanlar, sosyologlar, psikologlar vardır mutlaka tabii ki, okuyorlardır onlar da :)
Isim verebiliyor muyum bilmiyorum ama madame c... da ayakkabi kutulari var muthis yararli portmantonun ustune istifliyorum yazlik kislik diye ayirarak hic dagilmiyor ve ayakkabilarda yipranmiyor acikta kalmadigi icin. OneririmBen de şu an temizlik yapıyorum sıkıldıkça gelip kalan mesajları okuyup geri dönüyorum temizliğe. Konuyu sabote etmek gibi olmasın ama kışın yazlık ayakkabıları yazın da kışlık ayakkabıları nereye kaldırıyorsunuz? Bu konuda fikre ihtiyacım var
Benim en büyük derdim zaten yeterli dolap yok evimde. Toplayınca kaldıracak yer bulamıyorum hiç bir şeyi. Kitaplık yok kitaplar plastik ayakkabılıkta orda burda masaların üstünde , 4 raflı bir ayakkabılık var günlük giydiklerimiz bile sığmıyor içine, oturma odasında rafı olan birşey yok şarj aleti kumanda vs gibi ıvır zıvır ortada kalıyor, mutfaktaki dolap son derece kullanışsız ve yetersiz küçük ev aletlerinin tezgahın üzerinde durmaktan başka şansı yok.Dışarda kapı agzında dolabımız var büyükce kıslıkları mesela kutulayıp ust raflara kaldırırken yazlıkları daha altlara koyuyorum aıle apartmanı bızımkı
Portmanto almam lazım önceIsim verebiliyor muyum bilmiyorum ama madame c... da ayakkabi kutulari var muthis yararli portmantonun ustune istifliyorum yazlik kislik diye ayirarak hic dagilmiyor ve ayakkabilarda yipranmiyor acikta kalmadigi icin. Oneririm
Bence soylenenleri dediginiz gibi algilayip algilamamak kisiye kalmis bir sey. Sanirim messie'nin son yazdigini gormediniz. Kendine zarar verme egilimi olan kisiler tehlikededir. Sanirim hala anlayamadiniz durumun vahimiyetini.
Bu arada myopic ongorus yoksunlugu demektir, hakaret degildir.
Sizin bu kirilganliginizla yurt disinda yasayamaniz cok zor. Zira herkes fikrini cekinmeden soyler, sarkazm boldur ve sizin gozyaslariniz onlari hic etkilemez.
:)) olsun portmanto şart değil ki arka odalara bir yere ust uste istiflenebilir sert plastik oluyo zaten ust uste durabilecek sekilde tasarlanmisPortmanto almam lazım önce
aynı benim ev.ALIYORUM ALIYORUM BİTMİYOR BİTMİYORBenim en büyük derdim zaten yeterli dolap yok evimde. Toplayınca kaldıracak yer bulamıyorum hiç bir şeyi. Kitaplık yok kitaplar plastik ayakkabılıkta orda burda masaların üstünde , 4 raflı bir ayakkabılık var günlük giydiklerimiz bile sığmıyor içine, oturma odasında rafı olan birşey yok şarj aleti kumanda vs gibi ıvır zıvır ortada kalıyor, mutfaktaki dolap son derece kullanışsız ve yetersiz küçük ev aletlerinin tezgahın üzerinde durmaktan başka şansı yok.
Bugün yarın taşınacağız diye bunlar hep kaldı. Yeni eve geçerken kesinlikle bunları halletmem lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?