ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

bunu ben de daha önce yaşadım :) intihar etmek için temizlik yapmaya karar verdim. yaptım da. sonra ev temizken arkadaşlarımı çağırayım dedim... yaşıyorum

Korkularimi dogruladiniz. Demek ki bosuna tehlikedesiniz dememisim.
Cok buyuk gecmis olsun.

Arkadaslar bu soyledikleriniz coktan soylendi. Yeter artik. Tekrara gerek yok.

Begenmediginiz yazilari es gecin lutfen ve bana kendimi nasil ifade edecegimi ogretmeye kalkmayin.
Ben sayfaları okuya okuya geldım , yanı halıyle kımın ne soyledıgını soylemeden once yazdıgımı dusunuyordum

Buarada belkı hatırlayan vardır bu tarz bı konu vardı cok once seneler once belkı 2-3 sene once . hatta fotograflarıda koymustu kızcagız ama sonra topukladı sanırım evın temız halını paylasmamıstı veya pes etmıstı bılemem

Ben de şu an temizlik yapıyorum sıkıldıkça gelip kalan mesajları okuyup geri dönüyorum temizliğe. Konuyu sabote etmek gibi olmasın ama kışın yazlık ayakkabıları yazın da kışlık ayakkabıları nereye kaldırıyorsunuz? Bu konuda fikre ihtiyacım var

Dışarda kapı agzında dolabımız var büyükce kıslıkları mesela kutulayıp ust raflara kaldırırken yazlıkları daha altlara koyuyorum aıle apartmanı bızımkı

Etiketleme kısmı şuydu bir arkadaş yazmış
Bir bakar mısın diyerek mesajınızı alıntılamış o vesileyle gördüm
Dün forumda bile değildim yoksa, şehir dışındaydım

Her neyse yok be ona bağlı değildi :)
Yasal bazı süreçleri soruyordum, şu dersi mi alayım şu hoca nasıldır vb
Pek bir arkadaşlığımız olmadı

Ben de diyorum ki işte bireysel farklılığı olan mevzular bunlar
Uçurumdan aşağı yuvarlama gibi insanları korkutmayalım diyorum
Böyle bir risk olabilir, vardır diyebiliriz, fikir verebiliriz de (ben kötü niyetli olduğunuzu da düşünmedim myopic mesajınıza kadar o biraz aşırıya kaçtı açıkçası)
Büyük tehlike altındasın tarzı bir yaklaşımın karşıdaki insanı korkutacağını düşünüyorum
Hele ki söylediğiniz tanılardan birisi yoksa boşu boşuna kendisini bu sıfatın içine hapsetmesin diyorum
Kiminde olur kiminde olmaz
Ben domuz eti de yerim, açık da giyinirim mesela bana dokunmuyor
Ayıp da çok işleyen bir kavram değil bana yani cinsellik gibi şeyleri ayıp bulmuyorum

Aramızda uzmanlar, sosyologlar, psikologlar vardır mutlaka tabii ki, okuyorlardır, yorum yapıyorlardır onlar da :)

Son düzenleme:
Hoardes denen programa baktım aklımı yitirecektim

Kadının biri-ev çöplük zaten- kedi besliyor. Aslında çok besliyor denmez o çöplükte kedi yaşıyor. Evden tam 76 kedi çıkardılar ama 41 canlıydı. Ölü kediler kurumuştu artık. İskelet olanlar da vardı.

Konu sahibininki çok masum kalmış onların yanında. Midem ağzımda izledim

Arkadaslar bu soyledikleriniz coktan soylendi. Yeter artik. Tekrara gerek yok.

Begenmediginiz yazilari es gecin lutfen ve bana kendimi nasil ifade edecegimi ogretmeye kalkmayin.
ben sizi sevdim neden bilmiyorum :) anlayışlı bir yapınız var ve yargılamaktan uzakmışsınız gibi göründünüz bana.

Bence soylenenleri dediginiz gibi algilayip algilamamak kisiye kalmis bir sey. Sanirim messie'nin son yazdigini gormediniz. Kendine zarar verme egilimi olan kisiler tehlikededir. Sanirim hala anlayamadiniz durumun vahimiyetini.
Bu arada myopic ongorus yoksunlugu demektir, hakaret degildir.
Sizin bu kirilganliginizla yurt disinda yasayamaniz cok zor. Zira herkes fikrini cekinmeden soyler, sarkazm boldur ve sizin gozyaslariniz onlari hic etkilemez.

Isim verebiliyor muyum bilmiyorum ama madame c... da ayakkabi kutulari var muthis yararli portmantonun ustune istifliyorum yazlik kislik diye ayirarak hic dagilmiyor ve ayakkabilarda yipranmiyor acikta kalmadigi icin. Oneririm

Dışarda kapı agzında dolabımız var büyükce kıslıkları mesela kutulayıp ust raflara kaldırırken yazlıkları daha altlara koyuyorum aıle apartmanı bızımkı
Benim en büyük derdim zaten yeterli dolap yok evimde. Toplayınca kaldıracak yer bulamıyorum hiç bir şeyi. Kitaplık yok kitaplar plastik ayakkabılıkta orda burda masaların üstünde , 4 raflı bir ayakkabılık var günlük giydiklerimiz bile sığmıyor içine, oturma odasında rafı olan birşey yok şarj aleti kumanda vs gibi ıvır zıvır ortada kalıyor, mutfaktaki dolap son derece kullanışsız ve yetersiz küçük ev aletlerinin tezgahın üzerinde durmaktan başka şansı yok.

Bugün yarın taşınacağız diye bunlar hep kaldı. Yeni eve geçerken kesinlikle bunları halletmem lazım

Selam.
Millet bu kadar çöp posetini görurse ne der korkusuyla çöp atamamanin nasıl bir şey olduğunu iyi bilirim...
Yazılan mesajları okumadım ama ben de hoarder olduğumu düşündüğüm için sana yardımı dokunabilecek bir şeyler yazabilirim. Bu konuyla iyi mücadele ettiğimi düşünüyorum. Eğer burda yazılanlar sana yardımcı olmadiysa benimle iletişime gecebilirsin.
Bu durumu çözmek zorundasın. Yaşadığın hayat değil. Kendimden biliyorum

Isim verebiliyor muyum bilmiyorum ama madame c... da ayakkabi kutulari var muthis yararli portmantonun ustune istifliyorum yazlik kislik diye ayirarak hic dagilmiyor ve ayakkabilarda yipranmiyor acikta kalmadigi icin. Oneririm
Portmanto almam lazım önce

Myopic ne demek biliyorum.

Bir insana sen dar görüşlüsün demek nasıl hakaret olmuyor?

Bana kalırsa insanları rahatsız eden tek şey, bu ben daha iyi biliyorum siz "myopic" görüşlüsünüz tavrı.

Onun dışında bir çok insan zaten bazı ihtimalleri sıralamış ancak hiçbirisi sizin kadar kesin olarak, alert duruma geçirici şeyler yazmamış

Ben kırılmadım, niye kırılayım

Ayrıca daha önce hayatta kalmış ve ileride de kalacak olduğum gerçeği sizin söylediğinizden farklı bir yöne işaret ediyor :)

Vallahi bende konudan gaza geldim sanırım zaten temizligim gelmisti ama sabah 9 da temizlige başladım ev temiz olunca zaten cok kisa sürüyor temizlemesi (ne cok temizlik demisim resmen algı yaratimi) neler yaptın messie okuduguma gore baya bi ilerleme olmus cok sevindim. Inan dağınıklık insani müthiş mutsuz ediyor. Burda 2 poset çöp attim desen mutlu olacak binlerce insan var kendimden biliyorum hadi bizi sevindir :)

aynı benim ev.ALIYORUM ALIYORUM BİTMİYOR BİTMİYOR

Buraya o kadar uzun yazı yazana kadar bir süpürge tutaydın odanın birine annenden arkadaşından akrabandan hiç görmedin mı nasil temizlik yapildigini ben 7 yaşındayken annem toz bezi tutustururdu elime konunuz tuhaf geldi bana biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…