• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

Neden yalnozsın ailen nerde??
Hergün bir yeri temizleyebilirsn öncelikle ortalığı topla çamaşırları bir yere yığ ve yıkamaya başla bulaşıkları bir yere yığ ve yıkamaya başla perdelerini de güzelce yıka evini önce bi süpür makinenle koltukların üstünü falan altlarıını sonra yüzey temizleyici ile kovan varsa biraz au ve bir çay bardağı kadar yüzey temizleyici ile yerleri sil.. Banyo tuvalet çamaşır suyu ile fırcala ve sonra bol su tut her yere çamaşır suyu klozete dök fırcala ve lavaboya girene kadar o öyle kalsın lavboya gireceğinde sifonu çekip girersin.. bulasıkları yıkarkwn bir küçük leğen al önüne bulaşık deterjanı dök ve köpürt sıcak su ile birlikte sonra bardaklardan başla sonra tabaklar çatal kaşık en son tencerelere geç canım yağlı bulaşıklara CIF döküp yıka çatal kaşık vesayri çamaşır suyunda beklettikten sonra yıkabilirsin temiz olur aynı şekil bardaklarında tabi... Çamaşırları yıka makineye at yumuşatıcı gözüne yumuşatıcı çamaşır deterjanı gözüne deterjan koy ve çalıştır yıkansın şimdilik bunları yap
Kolay gelsin canım bir yardımcı çağırabilirsin utanılacak birşey yok burası kardeşimin eviydi ben oturacagım artık dersin bayadır boş bırakılmıştı dersin utanma ya

Siz belki uzmansınız ben bilemem ama 2 sayfada bir arkadasta
ahdhagdabh var
2 sayfada bır arkadasta gksglsşlgsşdflgsş var
yazmanız gercekten cok komık.
Üstelik biz neden bahsettiğinizi bile bilmiyoruz bırde sonunda hayatınız tehlıke demıssınız
Ben o.mesaji gulerek okumustum sanki canli bomba alarmi var kacin hayatiniz tehlikede:)
Konun uzmani kisiler teshis koyar benim bildigim bizler tavsiye verebiliriz.

Sen beni güldürdün Allahda seni güldürsün :KK68: gecenlerde bende intihar etsem, polis bile intihar oldugunu anlamaz pislikden sanar demistim. Sonrasinda evi temizleyip intihar etmeye karar verdim. Temizlik yaparken intihar etmeyi unuttum:KK24:
Saka bi tarafa önce cöpleri cikar evden sonra mutfagi temizle sonra banyoyu...
Benimle ayni ülkedeysen beni cagir beraber yapalim yanliz bende cok sıkılıyorum temizlikden:temizlik:

Soylemek var soylemek var. Oyle korkunc bir sekilde fikrini soyledi ki konu sahibi onca yorum arasindan bi bu yorumdan rahatsiz oldu. Bende dedim kansizlik vardir belki halsizligin ondandir diye ama hey bdv kadinlari bu kadin kansizliktan gidecek kormusunuz demedim. Ay neyse ya sakinim :)

Olmaz mı olabilir
Belki yeterince iyi beslenmiyordur yine bu sıkıntılarına paralel olarak
Kan değerleri düşük olunca insanda gerçekten bir hevessizlik, kafayı dik tutamama oluyor
Kan bir kere yani insan canlılığını sağlayan şey :)

Ben o.mesaji gulerek okumustum sanki canli bomba alarmi var kacin hayatiniz tehlikede:)
Konun uzmani kisiler teshis koyar benim bildigim bizler tavsiye verebiliriz.

:D :D

ay güldüm

canlı bomba :)

merhaba arkadaşlar,
henüz yeni okudum geceden beri mesajlarınızı. iyi kötü bütün yorumlarınız için teşekkür ederim. dün gece birkaç parça çöp atmakla başlamıştım, kullanacağım bulaşıkları yıkayıp kurulayıp yerleştirdim. kullanmayacağım fazlalık olan tabak çanak hepsini atacağım. gözümde büyütmemin sebebi bu kadar çok olması zaten. bir tane tabak takımım var, 6 taneyken 5 tane kaldı. onu atmaya kıyamıyorum. bir daha aynısını bulamam bile. onun dışında her şeyi gözden çıkardım. mutfaktaki temizlik bitmiş değil. tabakları koyduğum dolabı ve kaşık çatal koyduğum çekmeceyi düzenledim, sildim. bunun dışında iki dolap, buzdolabı, raflar var temizlenecek. yerleri de süpürüp silmem gerekecek. gece olduğu için süpürgeyi açamamıştım. sinek kabilesi mutfakta yaşadığı için de orayı boyatmaya karar verdim temizlik bittikten sonra. silmekle olacakmış gibi görünmüyor. banyoda da ufak ufak temizliğe başladım, diş fırçası yardımıyla araları, fayansları, duşa kabinin minik aralarını temizledim. ince işini yaptım. banyoda her şey için bir kutu almıştım ayrı ayrı, bunlardan dolayı toparlaması çok kolay oluyor. evin diğer bölümleri için de deneyeceğim. bunun dışında süpürüp silmesi kaldı yine.girişte toparlamam gereken yerler var, ayakkabı dolabı, dağınıklık ve yerler. mutfak evin ortasında olduğu için orası tam anlamıyla temizlendiğinde sanırım içim ferahlayacak.
yatak odası ve salonda çöp bulundurmuyorum şu an, bir süre önce hepsini toparladım. çöplerine ayırdım. atılmayı beklenen onlar. bir misafirim gelecek olsa bi saat içinde salonu pırıl pırıl yapabilirim, toparlanması ve silip süpürülmesi gerekiyor sadece. böyle yazarken çok kolay oluyor. ... oha şu an başvurduğum bir iş yerinden telefon aldım. uzun süredir farklı bir iş arıyorum (şu an tezgahtarlık yapıyorum), kendi bölümümden olan bir işti bu, ve görüşmeye çağrıldım :) inanamıyorum çıldırcam :) :)))))))))))))))))))))))
bugün görüşme, iki saat sonra :D
ÖNEMLİ BİR NOT
çok ama çok aşırı derecede fazla giysim var. gerçekten çok. normal bir insan boyutlarında değil. yirmi ayrı kadın giydirirsin. temiz kıyafetim var. yok değil. kendi özel giysilerimi iş yerinde yıkattırabiliyorum. iş giysilerim de orada yıkanıyor. bu açıdan bir sıkıntı yaşamıyorum.
yani ne giyeceksin, çok pissin demeyin. bu evden çıktığım anda tertemizim. arkadaşlarımdan, işyerimden kimse böyle bir şeyden şüphelenmiyor. daha çok evde illegal işler yaptığımdan şüpheleniyolar, kimseyi almıyorum diye.
bunu da not olarak geçmek istedim. çok merak ediyorsunuz, sağolun.
akşam eve geldikten sonra devam edicem temizliğe, evden çıkarken küçük bi poşet çöp daha atmayı planlıyorum.
sevgiler ve çok teşekkürler :)

Tabakları yikamak zor geliyorsa bu isleri hallettikten sonra kagit tabak ve bardak kullanmaya baslayabilirsin

Ay dünden beri yazamadım. Şimdi okudum yorumları ve birde baktim ki zaten yazılacak herşey yazılmış gibi..gercekten kk hatunları süper fikirler vermişsiniz.okudukça temizlik yapmak için deliriyor insan.
Messie eminim basaracaksin.Çok güzel motive ediyor insanı bu kk.:-)

merhaba arkadaşlar,
henüz yeni okudum geceden beri mesajlarınızı. iyi kötü bütün yorumlarınız için teşekkür ederim. dün gece birkaç parça çöp atmakla başlamıştım, kullanacağım bulaşıkları yıkayıp kurulayıp yerleştirdim. kullanmayacağım fazlalık olan tabak çanak hepsini atacağım. gözümde büyütmemin sebebi bu kadar çok olması zaten. bir tane tabak takımım var, 6 taneyken 5 tane kaldı. onu atmaya kıyamıyorum. bir daha aynısını bulamam bile. onun dışında her şeyi gözden çıkardım. mutfaktaki temizlik bitmiş değil. tabakları koyduğum dolabı ve kaşık çatal koyduğum çekmeceyi düzenledim, sildim. bunun dışında iki dolap, buzdolabı, raflar var temizlenecek. yerleri de süpürüp silmem gerekecek. gece olduğu için süpürgeyi açamamıştım. sinek kabilesi mutfakta yaşadığı için de orayı boyatmaya karar verdim temizlik bittikten sonra. silmekle olacakmış gibi görünmüyor. banyoda da ufak ufak temizliğe başladım, diş fırçası yardımıyla araları, fayansları, duşa kabinin minik aralarını temizledim. ince işini yaptım. banyoda her şey için bir kutu almıştım ayrı ayrı, bunlardan dolayı toparlaması çok kolay oluyor. evin diğer bölümleri için de deneyeceğim. bunun dışında süpürüp silmesi kaldı yine.girişte toparlamam gereken yerler var, ayakkabı dolabı, dağınıklık ve yerler. mutfak evin ortasında olduğu için orası tam anlamıyla temizlendiğinde sanırım içim ferahlayacak.
yatak odası ve salonda çöp bulundurmuyorum şu an, bir süre önce hepsini toparladım. çöplerine ayırdım. atılmayı beklenen onlar. bir misafirim gelecek olsa bi saat içinde salonu pırıl pırıl yapabilirim, toparlanması ve silip süpürülmesi gerekiyor sadece. böyle yazarken çok kolay oluyor. ... oha şu an başvurduğum bir iş yerinden telefon aldım. uzun süredir farklı bir iş arıyorum (şu an tezgahtarlık yapıyorum), kendi bölümümden olan bir işti bu, ve görüşmeye çağrıldım :) inanamıyorum çıldırcam :) :)))))))))))))))))))))))
bugün görüşme, iki saat sonra :KK70:
ÖNEMLİ BİR NOT
çok ama çok aşırı derecede fazla giysim var. gerçekten çok. normal bir insan boyutlarında değil. yirmi ayrı kadın giydirirsin. temiz kıyafetim var. yok değil. kendi özel giysilerimi iş yerinde yıkattırabiliyorum. iş giysilerim de orada yıkanıyor. bu açıdan bir sıkıntı yaşamıyorum.
yani ne giyeceksin, çok pissin demeyin. bu evden çıktığım anda tertemizim. arkadaşlarımdan, işyerimden kimse böyle bir şeyden şüphelenmiyor. daha çok evde illegal işler yaptığımdan şüpheleniyolar, kimseyi almıyorum diye.
akşam eve geldikten sonra devam edicem temizliğe, evden çıkarken küçük bi poşet çöp daha atmayı planlıyorum.

Bir konudan bu kadar kısa sürede böyle verim alabilmek

Tebrik ediyorum :)

Başarılarınızın da devamını diliyorum hahah :KK50:

merhaba arkadaşlar,
ÖNEMLİ BİR NOT
Is gorusmende basarilar cok sevindim umarim ise aalinirsin.
Bak giymedigin kiyafetlerinide ayir ben gecen gun ayirdim dolabim cok ferahldi.eskiden hem ne aradigimi bulabiliyordum hemde cekmecelwri zor kapatiyordum aldim elime buyuk boy cop poseti ne var ne yok doktum yatagin ustune unuttugun yillardir giymedigim ne cok kiyafetim varmis.
Sende dolabini duznelerken eline buyuk bir poset al giymediklerini ayir.
Isleri bayagi yoluna koydun hadi kolay gelsin.

Sen beni güldürdün Allahda seni güldürsün :KK68: gecenlerde bende intihar etsem, polis bile intihar oldugunu anlamaz pislikden sanar demistim. Sonrasinda evi temizleyip intihar etmeye karar verdim. Temizlik yaparken intihar etmeyi unuttum:KK24:
Saka bi tarafa önce cöpleri cikar evden sonra mutfagi temizle sonra banyoyu...
Benimle ayni ülkedeysen beni cagir beraber yapalim yanliz bende cok sıkılıyorum temizlikden:temizlik:
bunu ben de daha önce yaşadım :) intihar etmek için temizlik yapmaya karar verdim. yaptım da. sonra ev temizken arkadaşlarımı çağırayım dedim... :KK50: yaşıyorum

bence depresyonda olabilirsin gibime geldi. Hayata küsenlerde genelde bir şey yapası olmaz, kendimden biliyorum. hayatımın en dibini yaşarken ben de fazla dağınık haldeydim. hayatımdaki tüm sorunlarla beraber komple yaşantımı değiştirdim.

üşenmeni anlayabiliyorum. ama bundan rahatsız olman da güzel. en azından farkındasın. bundan rahatsız olmada yaşayan insanlar da var. Türkiyede TLC diye bir kanal var. arada denk gelip izliyorum. Obsesif-kompülsif bozukluğu olanlar bir kaç gün aşırı dağınıklık hastalığı olanların evine gidip evin toparlanmasına yardım ediyorlar. İnternette bulabilirsin diye düşünüyorum videoları. Evin içini temizlemeye nerden başlarım, nasıl yaparım sorularına yanıt olacağına eminim.

onları izledikçe ev temizken bile kalkıp çamaşır suyu ile temizlemeye başlıyorum tuvaleti/mutfağı baştan aşağı. :)

bir de ikinci tavsiye psikoloğa git mutlaka. evi temiz gördükçe daha mutlu olursun, daha mutlu oldukça evi de temiz tutarsın mutlaka.

biriktikçe birikir
öncelikle temizlik için birisini çapır ve komple temizlet kendinde yarım et
bu şekilde insanlar sizinle iletişimi kesmye başlarsa daha çok yanlızlık çekersiniz

buarada o evi hayal bile edemiyorum:KK64:

merhaba arkadaşlar,
ÖNEMLİ BİR NOT

senin adına çoook mutlu oldum...
açıkçası bugün vazgeçip bir daha foruma uğramazsın diye de korkmadım değil :)
yaşadığın yerde 2. el kıyafet alan yerler mutlaka vardır ayır fazlalıklarını onlara bağışla yada geri dönüşüme at
dağınıklığın en büyük sebebi fazla eşya fazla kıyafet...
bende bu hafta evi badana yaptıracağım dolabımı tamamen boşaltıp sadece sevdiğim kıyafetleri seçip diğerlerini elden çıkaracağım..

elbise seçerken en önemli nokta da şu.. aslında uzun zamandır giymediğin kıyafeti ' ya ben bunu bi yerde giyerim' diyerek saklamamak..
giymeyeceksin sende biliyorsun at gitsin..
birde lütfen yeni tabak canak kıyafet alma artık..
ne kadar fazlalık varsa at.. ferah bir evin olsun...

bunu ben de daha önce yaşadım :) intihar etmek için temizlik yapmaya karar verdim. yaptım da. sonra ev temizken arkadaşlarımı çağırayım dedim... :KK50: yaşıyorum
Hep yaşayın mutlu yaşayın, siz bu karmaşadan kurtulacaksınız, umarım sizin herşey daha iyi olur.
Misler gibi yaptığınız evinize yeniden arkadaşlarınızı çağırıp sosyallleşmenin tadını çıkarmanızı dilerim, e o güzel günleri de bizle paylaşırsınız artık:KK5:

İyi de özgür ifadenizin başka bir insanı huzursuz edebileceğini söylüyorum, söylemenin bin tane yolu var.

Ayrıca size özel bir kastım olmadığını belirttim, konuda etiketlenmişim ve dikkat sizin mesajlarınıza çekilmişti, dolayısıyla onları alıntıladım.

Yeterince uzun kaldığımı düşünüyorum, benim de vardı öyle bir buddy'im :)

Gullahorn'un teorisini bulmuş, sunmuşsunuz güzel ancak bir teorinin her insana uygulanamayacağını bir diğer konuda tartışmıştık. Adı üzerinde teori, yasa değil. Bu tüm insanlar bu şekilde olmak zorunda değil. Benim anlatmaya çalıştığım şey bu. Ki bence siz de emin değilsiniz ki 4-5 tane teşhis koymuşsunuz kadına. Şu anda teşhise değil motivasyona ve desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, adı çok mühim değil. asdfg hastalığı olsun xcvbn hastalığı olsun.

Türklerin neden bu kadar adaptasyon sorunu olduğunu söyleyeyim, her gittikleri yerde kendi lafım geçer, benim kültürüm uygulanacak kafasında olmaları. En çok problem çıkaran topluluklardan da birisi zaten toplumumuz. Halbu ki gittiğin yerin kurallarına saygılı olmak mühim diye düşünüyorum.

Sen gidip orada domuz eti yemek zorunda değilsin ama "pis gavurlar domuz eti yiyorlar, domuz eti yasaklansın" diye ayaklanırsan sana noluyor derler.

Ya da senin geldiğin yerde kadınlar daha kapalı giyiniyor olabilir ancak buradaki kadınlar ne böyle, tahrik oluyoruz, kadınlar kapansın, ülke dinle yönetilsin vb modlara girersen sana noluyor derler.

Rahatsiz olmaniza ragmen yazilarimi okumaniza sevindim. Bu gercekten pozitif bir adim. Tesekkur ederim. Haklisiniz belki de teshis cabasi gibi gorundu yazdiklarim ama, konu sahibi icin cok endiselendim, ve durumunu ciddiye almasini istedim, nedeni bu.

Alinti etiketlenme isini anlamadim. kimin nereden alinti yaptigini kimi etiketledigini izlemiyorum. aceba cok mu onemli? politik bir sey mi kaciriyorum demeye basladim...

Yeterince uzun kaldinizsa buddy'nize borclusunuz kolay atlattiginizi bence. Ilk bir iki ay turist modunda yasarsiniz sonra kabus gibi coker kultur soku.

Kultur soku bir teori degildir, gercektir, yasanmistir (defalarca, degisik ulkelerde). gosterilen grafikler kultur sokunu inceleyenler tarafinda olusturulmus bir gorseldir, olayi aciklayabilmek icin. Yani sirf teori degildir ve kendimde de gozlemledim bu dalgalanmayi...

Ayrica bildigimiz kultur anlayisindan daha derin mesela, zaman ve ogrenilmis davranislarla, beklentilerle ilgilidir. Ornegin, Cin kulturu dunyada her yerde adapte olmaya meyillidir ancak Turk, Yunan ve Italyanlar dunyanin en az asimile olan milletleridir. Yani mesela kilik kiyafet konusundan cok, zaman anlayisi (mesle bir yere zamaninda ulasma), utanc (neyin ayiplandigi), kabul gorup gormeme (dislanma hissi), mizah farki (farkli seylerin gulme materyali olmasi) gibi seyler. Elbette yiyecek de onemli, mesela devamli "bunun icinde ne var" korkusu ile yasayanlar sonunda disaridan hic bir sey almadan yasamaya basliyorlar. Bu da onlari antisosyal yapiyor.

Bir de kendilerini soylallesmenin icine atanlar var, isin dozunu o kadar kaciriyorlar ki ansiklopedi yazarim bu konuda. Kiskanclik, cekememezlik, yerlilerle kavga dovus yerlilerden bosanma...alkolizm ve madde istismari... ayri yasayan aileler. Tek yasayan Turkler.. cok materyal var yazacak olursak.

Yurt disinda antisosyal hayat.. tam bir arastirma konusu...Var mi sosyolog/psikolog uzamn arkadaslar bir el atsalar...

Messie günaydın(günaydın derken :) düşün benimde kafa bu kadar )
Konunu her yazdıgını okudum
Yazmak ıstemedıgın seyle ılgılı yazmayacagım saygı duyuyorum ve sessızlıgını anlıyorum

Sana gelıne ıste bız bu kızlar olarak sana gelıcez caya fılan artık pogaca kek bıseyler yapman gerek bıze :)
Yok evı temızleyemedıysen bende asırı gaza geldım tavanından duvarına temızlemeye gelmek ıstıyorum :spor:

Siz belki uzmansınız ben bilemem ama 2 sayfada bir arkadasta
Soylemek var soylemek var. Oyle korkunc bir sekilde fikrini soyledi ki konu sahibi onca yorum arasindan bi bu yorumdan rahatsiz oldu. Bende dedim kansizlik vardir belki halsizligin ondandir diye ama hey bdv kadinlari bu kadin kansizliktan gidecek kormusunuz demedim. Ay neyse ya sakinim :)

var
2 sayfada bır arkadasta gksglsşlgsşdflgsş var
yazmanız gercekten cok komık.
Üstelik biz neden bahsettiğinizi bile bilmiyoruz bırde sonunda hayatınız tehlıke demıssınız

Arkadaslar bu soyledikleriniz coktan soylendi. Yeter artik. Tekrara gerek yok.

Begenmediginiz yazilari es gecin lutfen ve bana kendimi nasil ifade edecegimi ogretmeye kalkmayin.

Back