Ev sahibi sorunu. Allah ev sahibimizi bildiği gibi yapsın.

Isteyemiyor. %25lik artis oranindan once tüfe oraninda artis uyguluyorlardi. Birde ekonomik kosullar ev sahipleri icinde zorlasti. Gecen ay 180tl ye bebek bezi aldim, sonra indirimden 150tl ye birtane daha aldim, az once baktigimda 231tl olmus. Benim kira gelirim yok da kirayla gecinen insanlar icinde hayat pahalilasti. Vazgeçemeyecegimiz, kisamayacagimiz giderlerimiz var, bunlar habire zamlaniyor. Mesela bebek bezi almamazlik edemem. Yil sonu gelmeden musterilerime zam yapamam, sozlesme usuluyle calisiyoruz. Dün ekstra 1000tl kazanmak icin esek yukuyle is yaptim hem fiziksel hem zihinsel olarak. Yurudugum yolun haddi hesabi yok. Eve donerken market alisverisi yaptim, paranin yarisi bitti. Zamlar hepimize geliyor

Ben zaten ev sahibi haksiz. Kirayi yükseltmesin demiyorum. Ama konu sahibinin de bu oranda yükseltmeye karsi sok olmasi normal.

Ben zaten ev sahibi haksiz. Kirayi yükseltmesin demiyorum. Ama konu sahibinin de bu oranda yükseltmeye karsi sok olmasi normal.
Peki konu sahibinin başka hicbirseye zerre şok olmayip , sadece ama sadece evsahibinin yasal süre sonunda oturduğu muhitle emsal kiralara yakın bir bedel isteme hakkına şok olması ve beddua etmesi normal mi? Biz de bunu soruyoruz...

Yoo muhitindeki güncel fiyatları sarı siteden emlakçılardan azıcık baksa tahmin ederdi az çok ne kadar isteyeceğini ev sahibinin(ki biliyordur da) Konu sahibi 5 yılın üstüne hala neredeyse bedavaya oturmak istediği için şok olmuş. Şu anki rayiçin yarısını bekliyormuş. İyi de bu adam seneye ve sonraki yıllarda yapacağı zammı da bugün belirlediği kira üzerinden alacak. Şimdi yarısını alırsa 2 yıl sonra alacağı kira iyice kuşa dönecek.

Bugüne kadar aklı nerdeydi biliyor musunuz? Kanunda. Kanun öyle söylüyor. Kiracı oturduğu evde beş yılı doldurunca evsahibine emsal kiralara bakarak kirayı güncelleme hakkı veriyor kanun. Zaten 5 yıl dolana kadar yasal olarak ne ise o oranda zam yapmış evsahibi. Şimdi de sadece yasaların verdiği hakkını istiyor. Buna karşılık kiracının söylediği sözler kanuna dayanarak söylenmiyor. 4 yıl boyunca evsahibi yasanın söylediği şekilde zam yaparken sorun yoktu, bu zam az oldu ben daha fazla zam yapacağım mı demiş kiracı da şimdi beddua ediyor, hastam diyor. Yasaların verdiğinden fazlasını istemiyor evsahibi, adınüstğbdr evsahibi. Malın sahibi o. Kiracıya uymuyorsa çıkar ama bu şekilde konuşamaz.

ama yani pamuk,

ülke yanıyor
her gün haberlerde ev yok kiralar uçtu diye, üniversiteliler parklarda yatıtor eylem yapıyor.
kendisi kozada mıymış bugün kelebek mi çıkmış....bilmiyor mu 5 senesi doluyor bilmiyor mu emsaller ne olmuş. şok olacak durum yok ki...
evet sindirmek zor, evet şartlar ağır ama en az 6 aydır bar bar bağıyor herkes, sıra kendine gelince mi anlamış?

Sizin anlamadığınız şu,halihazırda ülkede fiyat istikrarı yok. Bakın arkadaşım bir ev için 600 bin liraya anlaştı almak üzere, satıcı son anda vazgeçti satmaktan ,1 sene geçmedi üzerinden aynı evi 2 milyona sattı. Satmamış olsaydı şu an 3-3.5 milyona satılıyor muadilleri. Konut fiyatları böyle istikrarsızken,kiralarda istikrarsiz. 2000 lira olan kira 1 sene icinde 6000 bandına çıktı mesela,bir kac ay sonra 7-7500 den kiralanmasi çok olası. 5 sene muadilleri 8-9-10 bin liraya kiralanirken bu evden 2250 kira alınmış ki seneden seneye artmıştır bu da 2250 olmuştur. Ne kadara kiraladı en basında bilmiyoruz. 5 sene ev sahibi idare etmiş,oğlum oturacak cıkin demiş,konu sahibi adamın gelinine bile laf etti bu arada. Sonra kira zammı konuşulunca istediği tutarı söylemiş adam,5 senenin sonunda gayet normal. Burada 1 senelik kiracısına muadilleri şu kadar oldu sende fazla zam yap yoksa çık diyen ev sahiplerini de okuduk,hak vermedik ama 5 sene aldığı kira da ortada yani. 2250 lira çok ama çok az. Darlamamış 5 sene sabretmiş adam,idare etmiş. Şu an yasal hakkı ev sahibinin bu.

Benim ev sahibim de evden çıkın dedi .fiyatı arttıralım dedim düşüneceğim dedi umarım kabul eder . Şöyle ki oturduğum ev merkezden uzak İstanbul’da değil, otobüs saatleri nadir olmasına rağmen 4000 TLye kadar yükselttim ben .umarım kabul eder. Annemde ev sahibi İstanbul’da çok güzel bir konumda evi ve kiracısı 2500 TL’ye kalıyor kendi kirası da 5000.üstünü o tamamlıyor. Kiracısı 3 yıllık olduğu için belirlenen miktarda zam yapabilmişti oda 2500 .
Yani enflasyon aldı başını gidiyor . Ev sahipleri kendilerince haklı , kiracılar kendilerince haklı . Şimdi sadece kira için çalışır duruma geldik .gezmek eğlenmek lüks.
Bizi bu hallere düşürenlerin Allah belasını versin .

Ev sahibin tek suçu bu zamana kadar yasa dışına çıkmayan zam oranında zam yapması emin olun tek suçu bu. Çünkü nedense bizim ülkemizde işini kanuna uygun yapan hep mağdur olur. Kanuna uygun yapmayan ya affa uğrar ya bir yolunu bulur. Burda gerçekten suçlu ev sahibi artık eminim. Keşke tefe TÜFE üstünde zamlar isteseydi sene ortasında kiracıyı arayıp taciz edip zam isteseydi.

İstanbul orta düzey bir ilçede değeri 1 milyon olan eve minimum 6000 isteniyor bu adil mi sizce ?
İstanbulda 1 milyona ev var mi ya.
Annem İstanbula bağlı ama İstanbul demeye bin şahit isteyen bir yerde yaşıyor. Bende orada doğdum büyudüm. Eskiden ev bile olmayan merkeze uzak yerlerde ki evler bile 2 milyondan asaği degil. Merkezde 3 ve uzeri. Ki bu bahsettiğim evler baya tem otoyolunun dibinde,yürumenin imkansiz oldugu bir yerde.

Benim evsahibim de hep yasal olan zammı yaptı, hatta konuşmadık bile bu konuyu. Senesi gelince yasal zammı yatırdım. Bu sene 5 yıl doldu ve oturduk konuştuk. Ev kiram 2.400 idi ve yan blokta bir ev 7.500 liraya kiraya verildi. 5.000 dedi evsahibim, uygun dedim anlaştık, oturduk kahve içtik. Şu an 5.000 i kabul etmeyip başka eve çıksam 7.500 den aşağı ev yok. Her ay 2.500 lira fazla kira vereceğim ve taşınma masrafı ve senesi gelince zan yaparken de kira ile orantılı olarak çok daha fazla zam yapmak zorundayım. Biz orta yolu bulup bu şekilde anlaştık. Tarafların anlaşmaya niyeti varsa mutlaka anlaşılır diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…