Ev sahibi bizi evden çıkarıyor!

Kuzenim 3 sene önce Ankara Çankaya Emek mahallesinde bir ev aldı.
İçinde kiracısı var tabi ama hani kelepir dediğimiz var ya hıııı işte O kadar harika bir fiyata aldı. (9 yıllık kiracı)
Kendisi de Bahçelielerde lojmanda oturuyordu.
Neyse Lojman süresinin bitmesine daha 3-3,5 sene var tabi (tam hatırlamıyorum)
Geçen sene şubat ayında kontratı yenilerken demişki yeni kontratı 8 aylık yapalım zam yapmayayım siz 8 ay sonra evi boşaltın bende Tadilatını yapıp kendim gireceğim diye. Tabi ne demek vs...... siz zam yapmadınız ben sizi üzermiyimler havada uçuştu.
Şimdi mi çıkmıyor.
O arsız O yüzsüz sıfatıyla gayet Large konuşmalar,
Elinden geleni ardına koyma nidaları havada uçuyor.
Kızın anasından emdiği sütü burnundan getirdi.

Evi ucuz alma nedeni de buymuş
Eski mülk sahibi illallah demiş ve komik rakama satmış.
Tabi biz bunları öğrendiğimizde çok geçti.

Bu Parmakta oynatma değil de nedir ????

Valla Mitra çıkarmayı kafasına koyan bir şekilde çıkarır. Hak hukuk işlemez yani. Bence huzuru bozulacağına çıksın.
İşte olay tam olarak bu ya. Yok yasalar kiracıyı koruyor vırt zırt hepsi hikaye. Birkaç çatlak dışında, kim ev sahibi çıkın dedikten sonra çoluk çocuk huzur içinde oturmaya devam edebilir ki? Çoğunlukla ev sahibinin istediği gibi sonuçlanıyor. Kiracı olmak zor vallahi, inşallah bize de ev almak nasip olur.

Paranla rezil olmak işte bu.
Ne ilgisi var ki paranla rezil olmakla? Ev sahibi aç değil açıkta değil. Halihazırda oturduğu sıcacık evinde kış vakti bu ev bana büyük geliyor çıkın diye kiracıyı darlıyor. Tamam mal kendi malı da, kirası düzenli ödendikten sonra rezillik bir durumu yok. Rezil olan 1-2 senede bir çıkın diye darlanıp nakliyesiyle, taşınmasıyla emlakçı komisyonuyla uğraşan kiracılar oluyor daha çok. Allah iki tarafı da vicdan merhamet sahibi insanlarla karşılaştırsın.

Ben de bizimkini yazayım
Eski ev sahibimiz evini 2 yıllığına kiralamak istemiş
Tabi 2 yıllığına alacak enayi bulamamış
O da demiş ki neden insanları kandırıp oturtmuyorum
Sonra bulmuş bizim gibi safını
Ben sizi uzun yıllar oturtacağım diye kiraladı evi
Çok uzun yıllar oturacağız diye eşya da aldık eve
2 yıl sonra çıkın. Çıkmazsanız yakarım evi dedi
Komşulardan öğrendik ki zaten en başından belliymiş 2 yıllık olduğu
Şimdi ne denir bu ev sahibine?
2 yıllığına zararımız 20 bin
Boşuna aldığımız sattığınız eşyalar cabası
Şu anki eve 2 yıl önce taşınsaydık kiramız neredeyse yarısı oluyordu
Ama şu an kiralar fırladığı için kirayı da pahalıya tuttuk mecburen
Tel dileğim bana ettiği ev yakma tehditler için pişman olması
O kadar ahım var kendisine
Kış vakti bebeğimle evi gelip yakar mı? Bize bişi yapar mı diye düşünmekle geçti

Hayatta herşey bizler için,
Ben Ev sahibinin lafıyla tapusu onun üstüne olan eve göre eşya almam.
Kiiii bende kiracı oldum,
Çıkın evi yakarım demeden önce uyarmış olmalı değil mi ?
Uyarmadıysa cidden böyle bir manyakla muhattap olduğunuz için sizin adınıza üzüldüm.

Ama kontrat sonuçta 1 sene yapılan bir sözleşme,
Ama gidip 5+5 gibi bir kontrat yapıp, tapu da kayıt ettirdiyseniz o da çok profesyonel olurdu.
Ve değil ev sahibi Devlet bile çıkaramazdı.

Ya hukuken uğrassanız ne değişecek kii sonuçta bu defa size psikolojik baskı yapacak.. arayıp rahatsız edecek.. bence yeni bir ev bulana kadar müsade alıp kafanıza göre bir yer bulunca çıkmak

Ev sahiplerine rabbim biraz vicdan nasip et derim.. hiç insafları kalmamış..

Yasalar gereği kontratı yenilememe hakkı kiracının.
Ev sahibinin evini kiralarken şeffaf olmasj gerekiyor
2 yıllığına deseydi tutmazdık. Ama bizden önce kimseye kakalayamadığı için o da böyle bir yol tutturmuş.
Önceden uyarma olmadı.
Evden çıkın demesiyle evi yakarım demesi aynı telefon görüşmesinde gerçekleşiyor. Henüz beyefendi karar vermemiş, bizim evde oturabilirmiş de oturmayabilirmiş de. Biz yine de çıkmalıymışız. Eşim de oturmayacaksanız niye çıkalım? Çıkmıyorum demiş. (Amaç bizi çıkarıp 3 katın kiraya vermek çünkü yan komşumuzun kirası bizimkinin 2.75 katı)
Eşya almayıp ne yapacağım? Bebeğime oda takımı aldık. Alırken de mantıklı olanı yapıp odayı ölçtük biçtik sığacak şekilde aldık. Şimdi yeni evimize sığmayan parçası var.

Sıkı Ahlaksız çıkmış
Allah kendinize versin İnşAllah
Bebeğinizi de sağlıkla büyütün

Makul bi zam istese emin olun kimse sesini çıkarmaz!!bizde meraklı değiliz ordan oraya taşınmaya.Benim söylediklerim işinize gelmedi heralde.
Bu nasıl bir tavır yahu? Neyin kuyruk acısı bu? En fazla 1 sene daha bekler yazılı ihtar gönderir sözleşme tarihine en fazla 15 gün kalaya kadar, evi başkasına satar, bir şekilde halledebilir. Yaptığınız hoş bir şey gibi savunuyorsunuz bir de.

aynı şehirde evi varsa geçemiyormuş
ayrıca eve taşınıcam deyip taşınmazsa da dava hakkınız varmış
kiracılar derneğiyle konuşun onların programı vardı geçenlerde böyle anlattılar

Gerçekten zor bu işler, ev sahibinize çok kızdım. Ama her durum farklı. Annemlerin de kiracısı 3 yıldır oturuyordu. 1,5 senedir kira ödemiyordu. Bebekleri olduğu için durumları olmadığı için idare ettiler ama canlarına tak etti. En son eşim ve abim hukuki yolla müdahale edeceklerini 6 ay daha müddet verdiklerini ev bulmalarını söyledi. Kiracı Yakarım evini dedi. Ama sert kayaya tosladı. Çıkarttırdık sonunda. Tahliye taahhütnamesi imzalatılırsa mecbur çıkmak zorunda.

Ev sahibi sizi mazeretsiz çıkarma hakkı bence üstelemeyin suçlu çıkarsın on yılı aşmış

Bize pamuğu denk gelmedi malesefffff.şu zamana kadar onun dediği oluyordu,yapmayınca biz kötü olduk.Size iyisi denk gelmiş hanımefendi
Ev sahibi size mazeret sunmak zorunda değil. 12 yıldır oradasın 10 yılı geçtiği için böyle bir hakkın yok adam itharı çektiği anda mecbursun yasalar önünde ev sahibin haklı şu anda buradaki kiracı hakları sizi bağlamıyor.

Valla Mitra çıkarmayı kafasına koyan bir şekilde çıkarır. Hak hukuk işlemez yani. Bence huzuru bozulacağına çıksın.
Artık emlakçı mafyaları var evden çıkmayan kiracıları kapısına bildiğin mafya gidiyor ev sahibi emlakçı ile anlaşırsa emlakçının eli kolu uzunsa komisyon için herşey yapıyorlar.

Kızzz bacım üsteleyen yok!!! nie anlamıosunuz bir kerelik birşey yaşandı bitti.Yaza çıkıcam budur yani ne bu linç!!!!:))))
Linçlemiyorum ki adam laf ile söylemiş ama yarın bir gün ihtar çekerşe uzatma diyoruz suçlu çıkarsın diyoruz

Ama kira ödemeyerek karşılığını almış olmuyormuki
Tabi emeği kiradan daha fazladır ama bilemedim

Tabii ki öyle.
Kadın mağdur edebiyatını çok yapan birisi idi.
O sebeple iç hallerini onun anlattığı ile asla değerlendirmem.
Hakkı zaten değil. Dediğiniz gibi bakım parası
Vasiyet meselesini de çocuklarına falan dememiş ki. Şahit yok yani.
Kendi menfaatine göre çevirmediğini nereden bilecekler ki.

Ev sahibinin kendinin oturacagini sanmıyorum ortalıkta her şeye zam yapan fırsatçılar var bana göre sizi çıkartıp dediğiniz paraya kiraya verecek çünkü siz az kazandiriyorsunuz ben artık bu fırsatçıları anlayamıyorum elbet birgün onlarda bizlerin eline düşecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…