Ev sahibi bizi evden çıkarıyor!

Kontrat bıtımıne en az 3 ay kala ıhtarname göndermesı gerekıyor dıye bılıyorum...Bunda da kısının kendı oturması yahut çocugu falan oturması kaidesiyle çıkartabılıyor.Ev sahıbı bu sekılde dıyerek cocuguna misal 2 ya da 3 yıl oturttuktan sonra baskasına kıraya verebılıyor dıye bılıyorum..Aksi durumda yalan soyler ve baskasına verırse sıze 1 yıllık kıra bedelını öduyormus dıye duymustum...
Kendim oturucam çıkın demekle ,kıraya zam yapıcam demek ayrı konular buarada ıkısınde kısaslar farklı dıye bılıyorum..Zam olayı belırlı bır senenın sonunda yıne kabul etmedıgınız taktırde kı o 5 yıl mı 10 yıl mı net bılemıyorum avukatlar daha iyi bilir o zaman cevreye göre zam esıtlemesı yapılıyormus...

Son düzenleme:
Lütfen şikayette bulunun kendi kafasına göre hiçbirsey yapamaz

Eklentiler

• IMG_20220205_223224.jpg
    145,3 KB · Görüntüleme: 62
Kontrat bitiyor ve mulk sahibi oturacak neden cikaramasin.bu kiracilari anlamak güc.ben kiraya gidio yuksek ucret odeyecegim o evimde oturacak.neden beraber mi aldik evi.

Kontrat bitiyor ve mulk sahibi oturacak neden cikaramasin.bu kiracilari anlamak güc.ben kiraya gidio yuksek ucret odeyecegim o evimde oturacak.neden beraber mi aldik evi.
hem kiracı hem de mülk sahibiyim.kendi kiramıza zam yaptık ama kiracımız pandemiyi şunu bunu bahane ederk 3 yıldır aynı parayı veriyor 2 3 ayını da almadık kazanamadım kapanmalarda dedi diye.şimdi çıkarmak istiyoruz ya da emsallere göre zam yap dedik kötü olduk.hep de kiracılar haklı değil.evsahipleri de zengin değil kiralarla geçiniyor çoğu ek gelir yaparak

üstelik pandemi diye ne kadar hoşgörmüşsündür seni bile bu noktaya getirdiyse kiracı ...haklısın valla

Bende hem ev sahibi hem kiracıyım. Evimize bir kiracı koyduk 4 ay oldu 2 aydır kirayı vermiyor. Hergün abi sabah yatıracağım akşam yatıracağım 15 dakikaya hesapta, saat 2 ye kadar hesapta diyip duruyor bir de üstelik hiçbir aboneliği açmamış mühürlerini sökmüş sayaçların kaçak kullanıyor. Telefonumuza mesaj gelmese haberimiz bile olmayacak. Şimdi ben çoluğumun çocuğumun rızkını bu adamamı yedireyim. İnşallah bir gece yarısı evden taşınır giderde kalan kira borçlarında bile gözüm yok artık o kadar nefret ettik.

üzüldüm.kanuna başvursanız aylar bazen de yıllar sürüyor maalesef.yıllar önce emlakçı kiracım hem 3 aylık kirayı vermedi hem de başka bir suçtan mı ne aranıyormuş kaçtı.içinde 3 sandalye bir de masa bırakmış.kapısını bile açamadık camdan gördüğümüz halde içinde bir şey olmadığının kanunen suç çünkü.açtılar altınlarımı paralarımı aldılar dese ayıkla pirincin taşını.dava açtık da 6 ay sonra açabildik dükkanın kapısını kararla.bir sürü zarar ve sinir harbi de cabası.artık 1 yıllık peşin vermeyene kiralamıyorum.bıktırıyorlar insanı.

Evden çıkın demiş 3 ay mühletiniz var bize de pislik yapmıştı ev sahibi 3 aya kadar oturabilirsiniz o sizin hakkınız tabi ev bulursanız daha erken de taşınabilirsiniz ev alma imkanınız varsa alın derim geçmiş olsun Allah ev sahiplerine de akıl fikir versin ne diyim

Paranla rezil olmak bu olsa gerek. Bizde kanunen elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Adamla birlikte ev tutmaya gelip kefil olan arkadaşları bile biz artık görüşmüyoruz deyip işin içinden çıkıyor. Pazartesi günü yine telefon ve mesaj trafiği başlar. Abi para hesabıma yatmış 1 saate kadar gönderiyorum 1 saat sonra banka bloke koymuş akşama para hesapta 2 saat sonra mobil bankacılıktan gönderemedim hata veriyor, ertesi gün hesapta para yok bir yerden para bekliyorum 1 gün sonra maaş yatacak. Maaş günü gelir şirkette herkese yatmış benim ki yarına kalmış, yarın olur muhasebe de bekliyorum yemek molasına çıktılar, yemek molası ne hikmetse bitmez 2 gün sonra işten çıktım yeni işe başlayacağım gibi aylardır oyalıyor ve hergün sabahtan akşama kadar mesaj atıyor artık yalan dinlemekten bıktık.

Kira ödemediğine dair ihtar cekin , bir de bu usulsüz kullandığı şeyler basınıza sonra iş açabilir .

Kontrat suresi gelmisse hicbirsey yapamazsiniz.sonucta ev sahibi sizinle kontrat suresi icinde anlasmis sure bittiyse cikarabilir.

Çıkin evden sonucta sozlesme süresi doluyor. Dolmadan ihtar da etmiş. Gidin başka ev bulun. Karşı taraf da kendini dusunuyor sonuçta

Kendim geçicem diyerek çıkartırsa eğer sizi 3 yıl başkasına kiraya veremez. Çıkarsanız da kontrol edin dava açarsınız.

Kirayı ödemediği aylar için ihtar çekseydiniz çıkartabilirdiniz. Tefe tüfe oranında zam da yasal hakkınız. Eğer 5 yıl gelmediyse taşınmasının üstünden emsal tespit davası açamazsınız. Umarım aranızda halledebilirsiniz zam işini. Keşke her yıl resmi oranda zam yapsaydınız. Ne kiracılar daima haklı ne de ev sahipleri. Önemli olan tarafların birbirlerine iyi niyetle yaklaşması.

Merhaba bildiğim kadarıyla tüfe oranı dışında zam yapamaz ve sizi çıkaramaz(belli bir süre çıkaramaz).5 yılın sonunda evine değerleme isteyip tüfe'den fazla zam yapabilir. Siz tüfe oranında artış yapıp ödemeye devam edersiniz. Eğer ben oturacağım diyorsa takip etmeniz lazım 6 ay içinde evi başkasına kiraya verirse hukuken dava açabiliyorsunuz sanırım. Ama bence inatlaşmanın faydası yok biraz süre isteyip bir ev bulmanız en hayırlısı gibi görünüyor.

Bence hiç dinlemeyin hemen avukatla iletişime geçin. 2 ay geçirdiği gibi üst üste ihtar çekilecek noterden sonra da dava açılacak. Evet uzun sürüyor ama sonunda sigortalı işe girerse, üzerine mal edinirse söke söke alırsınız 10 sene + 10 sene toplam 20 sene boyunca kımıldayamaz :). Yoksa daha çok yalanlar atıyorlar bizim eski kiracıdan biliyoruz. Çok geçmiş olsun.

Cok aktif sekilde tahliye davalarina bakiyorum. Cogu bilgi yanlis, ihtiyacin samimi olup olmamasi neredeyse tek kriter. İctihatta ayni bolgede ev olmamali denmesi kimse gercekten ihtiyaci olsa bile tasinamaz demek degil. Ayni ilcede baska evi olabilir, ama misal ev asansorsuzdur ev sahibi hastalanmistir, kalp krizi gecirmistir asansoru olan evine gecmek ister. Senin zaten burda evin var diye davayi kayip mi edecek? Tabi ki hayir.

Her davanin ispati, kabul edilebilirligi ayri ayri degerlendirilir, onemli olan gercekten eve ihtiyaci var mi ev sahibinin, keyfi secim yapmamali.

Konu sahibi seni cikaramaz, keyfi zam yapamaz. Sen cik ben oturacagim diyorsa acsin dava ispat etsin.

Kontrol bitmeden nasıl çıkarabilir ki bilemedim en iyisi yeni ev bakın bundan hayır gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…