• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi bizi evden çıkarıyor!

Buradaki emsaller pahalı. Zaten adamın amacı bizim tahminimiz ben oturacam diyerek çıkartacak ve pahalıya kiraya verecek
Bunu kanıtladığınız taktirde cezası var,sizi kafasına göre çıkaramaz ama sözleşmede yazar tüm bunlar.Ha deyince ev bulup taşınmak o kadar kolay birşey değil.Geçen yaz başıma geldi bu durum ama ev sahibi kendi taşındı evine.Ben mecburen evi boşaltmak zorunda kaldım.

evsahibi bu kadar kötüyse 12 13 yıldır evinde ne işiniz vardı?
Hanfendi kötü demiyorum ki bana olmaması gereken zam yaptığı için,dedimki zam ayı gelsin bakarız ki,bunu bana zam ayıma daha 6 ay varken söylüyor ben böyle dediğim için çık evimden dedi bende dedim senin demenle olmuyor bı yani .

az zaman değil benimsemesi normal de ev sahibi neden kötü canavar orasını anlamadım.ne yapsaydı evi üstlerine mi yapsaydı?

Ya bizim iş yerine geçici olarak çalışmaya gelen bir abla vardı.
Resmen bunu bekliyordu.
20 yıl aynı evde oturmuş kiracı olarak. Ev sahibinin son döneminde de hasta bakıcılığını yapmış kira da ödememiş.
Ben ölünce ev senin olsun çocuklarım bakmadı sen baktın falan filan demiş.
Adam ölmüş çocuklarını gün içinde kaç kere arardı babanızın vasiyetini yerine getirin şöyle böyle, davalık olmuşlardı en son.

Hanfendi kötü demiyorum ki bana olmaması gereken zam yaptığı için,dedimki zam ayı gelsin bakarız ki,bunu bana zam ayıma daha 6 ay varken söylüyor ben böyle dediğim için çık evimden dedi bende dedim senin demenle olmuyor bı yani .
10 sene dolunca tefe tüfe üstünde zam talep edebiliyorlar ama .emsal evlere göre fiyat belirlenebiliyor.5 yıla kadar zaten evden çıkaramazlar ve devletin belirlediği zamdan kuruş fazla alamazlar.ama çok uzun yıllar oturunca da evin kira bedeli çevrede düşük oluyor.ev sahipleri de buna kızıyorlar.hayat pahalı olduğundan kiracıları da haksız bulamıyorum.zor durumlar bunlar

10 sene dolunca tefe tüfe üstünde zam talep edebiliyorlar ama .emsal evlere göre fiyat belirlenebiliyor.5 yıla kadar zaten evden çıkaramazlar ve devletin belirlediği zamdan kuruş fazla alamazlar.ama çok uzun yıllar oturunca da evin kira bedeli çevrede düşük oluyor.ev sahipleri de buna kızıyorlar.hayat pahalı olduğundan kiracıları da haksız bulamıyorum.zor durumlar bunlar
Evet onlarda haklı ama bana benim kızdığım konu bana direkt mesaj atıyor evimi şu kadara isteyen var kiran bu oturuyorsan otur.ben bakarız deyince hemen çık evimden ben gelicem oldu.Ben buna kızıyorum.

Ya bizim iş yerine geçici olarak çalışmaya gelen bir abla vardı.
Resmen bunu bekliyordu.
20 yıl aynı evde oturmuş kiracı olarak. Ev sahibinin son döneminde de hasta bakıcılığını yapmış kira da ödememiş.
Ben ölünce ev senin olsun çocuklarım bakmadı sen baktın falan filan demiş.
Adam ölmüş çocuklarını gün içinde kaç kere arardı babanızın vasiyetini yerine getirin şöyle böyle, davalık olmuşlardı en son.
Daha neler.😂

Yahu yukarıda yazdık ev sahibinizin hakkı. Hukuken de hak açısından da ev sahibiniz haklı. 5 yıldan az otursaydınız kira açısından siz haklı olurdunuz. 12 yıl olmuş insaf artık. Siz bakarız deyince çık evimden ben oturacağım demesi haklarını bilmemesinden. Sadece çık evimden demeliydi :p o mu oturur, başkasına yüksekten kiraya mı verir, evi mi yakar onun bileceği iş. Sizin bu konuda 10 yılın üzerine söz söyleme hakkınız yok işte onu diyoruz. Adamın sizi hiçbir bahane göstermeden çıkartma hakkı var.

Yahu yukarıda yazdık ev sahibinizin hakkı. Hukuken de hak açısından da ev sahibiniz haklı. 5 yıldan az otursaydınız kira açısından siz haklı olurdunuz. 12 yıl olmuş insaf artık. Siz bakarız deyince çık evimden ben oturacağım demesi haklarını bilmemesinden. Sadece çık evimden demeliydi :p o mu oturur, başkasına yüksekten kiraya mı verir, evi mi yakar onun bileceği iş. Sizin bu konuda 10 yılın üzerine söz söyleme hakkınız yok işte onu diyoruz. Adamın sizi hiçbir bahane göstermeden çıkartma hakkı var.
Hala Allah var, ev sahibi çık diyince senin demenle olmuyor, eve iyi baktım (sanki bir meziyet, normali bu) demagojisi yapıyor. 12 sene üstüne %40 zam bedava resmen.

Ev sahibi kendi evim ve ben oturacağım diyerek evden çıkarabiliyor ha çıkmazsın ama ihtar çeker pisliğe çevirecekse mahkeme falan uğraştırır yani şu kadar zaman çıkaramaz diye birşey yok marttaymış sözleşme yenileme ve yenilemez bu onun insiyatifinde ev sahibi sonuçta kendinin oturmasına karşı çıkamıyorsunuz annemde aynı sebebten boşaltacak evini

+1

Ben hiç parmağımizda oynayan ev sahibi görmedim
Kiracılar magdur oluyor yüzde 95
Valla gayette parmakta oynayan ev sahibi var. Bizim ev sahibi öyleydi mesela.
Bundan 4 5 yıl önce evde arızalanan musluğu bile o tamir ettiriyordu. Şimdi iyiki kurnaz oldu. Yoksa çok kullanıyor kiracı kesim.
Asla mağdur etmedi bizim ev sahibimiz kimseyi.
Normalde her yıl 50 100 arası zam yapar, bu yıl 1100e eşitlemek istedi kirayı (kiralar 875), o da oğlu çalışamayacak duruma geldiği için giderleri arttığı için. Apartmanda kıyamet koptu, vay efendim 200 lira zam yapılırmıymış. Hemen kanunlar üfeler tüfeler havada uçuştu kadına ben kadın kısmıyla muhatap olmam oğlun gelsin ona konuşucam dedi hatta karşımızdaki. Salaaakkk. Kadın herşeye koşarken bir problem yok, 200 zam yapınca hede hödö. Ki kadın az zam yaptı, emsal daireler 1500den aşağı değil.

Bizimkine 6 ay varken söyledi aslında gayet iyi birşey yapıyorlar farkında değilsiniz.
Hani kabul eden etmeyen olur diye ev ararken sıkışılmasın diye söylüyorlar.

Evet evet. Mesela bizimkinden daha kötü bir ev ama 1700e kiralandığını gördüm ben, biz 1000e yeni geçeceğiz desem güler misin?

Size mahallede olan bir olayı anlatayım.Apartmanda bir kiracı var ev sahibinin kirasını vermiyor.Aidat ödemiyor sıkıntılı sorunlu okumuş yazmış beylik laflar eden biriydş. Yasaların açıklarınıda biliyor. Ev sahibi tatlı dille istedi Güzellikle söyledi olmadı.En sonunda mahkemeye verdi.Adamın evine sahip çıktı resmen kiracısı. Mahkemey gitmedi dava uzadıda uzadı. Sonra bir gece yarısı bu adam apar topar taşındı gitti. Aradan zaman gecince anlattılar nasıl cıkardıklarını.Üç beş serseriye para verip bu adamı gece yarısı bir yerde tenhada dövdürüp tehtit etmişler.Birde evden çıkacagına dair yazılı kagıt imzalatmışlar. İşte böyle adam kendi mülkünü zar zor kurtardı. Böylede olaylar oluyor.Kimseyle inatlaşmaya ev sahibine ayak diremeye diş bilemeğe gerek yok.Burası yurtdışı değil bizim ülkede kanunlar işlemezse kendi kanunlarını devreye koyuyor insanlar.Allah sıkıntıda olanın yardımcısı olsun

Back