- 18 Şubat 2018
- 12.231
- 2
- 54.816
- 598
- 44
- Konu Sahibi 1okaliptus
-
Bunu kanıtladığınız taktirde cezası var,sizi kafasına göre çıkaramaz ama sözleşmede yazar tüm bunlar.Ha deyince ev bulup taşınmak o kadar kolay birşey değil.Geçen yaz başıma geldi bu durum ama ev sahibi kendi taşındı evine.Ben mecburen evi boşaltmak zorunda kaldım.Buradaki emsaller pahalı. Zaten adamın amacı bizim tahminimiz ben oturacam diyerek çıkartacak ve pahalıya kiraya verecek
Hanfendi kötü demiyorum ki bana olmaması gereken zam yaptığı için,dedimki zam ayı gelsin bakarız ki,bunu bana zam ayıma daha 6 ay varken söylüyor ben böyle dediğim için çık evimden dedi bende dedim senin demenle olmuyor bı yani .evsahibi bu kadar kötüyse 12 13 yıldır evinde ne işiniz vardı?
az zaman değil benimsemesi normal de ev sahibi neden kötü canavar orasını anlamadım.ne yapsaydı evi üstlerine mi yapsaydı?
10 sene dolunca tefe tüfe üstünde zam talep edebiliyorlar ama .emsal evlere göre fiyat belirlenebiliyor.5 yıla kadar zaten evden çıkaramazlar ve devletin belirlediği zamdan kuruş fazla alamazlar.ama çok uzun yıllar oturunca da evin kira bedeli çevrede düşük oluyor.ev sahipleri de buna kızıyorlar.hayat pahalı olduğundan kiracıları da haksız bulamıyorum.zor durumlar bunlarHanfendi kötü demiyorum ki bana olmaması gereken zam yaptığı için,dedimki zam ayı gelsin bakarız ki,bunu bana zam ayıma daha 6 ay varken söylüyor ben böyle dediğim için çık evimden dedi bende dedim senin demenle olmuyor bı yani .
Evet onlarda haklı ama bana benim kızdığım konu bana direkt mesaj atıyor evimi şu kadara isteyen var kiran bu oturuyorsan otur.ben bakarız deyince hemen çık evimden ben gelicem oldu.Ben buna kızıyorum.10 sene dolunca tefe tüfe üstünde zam talep edebiliyorlar ama .emsal evlere göre fiyat belirlenebiliyor.5 yıla kadar zaten evden çıkaramazlar ve devletin belirlediği zamdan kuruş fazla alamazlar.ama çok uzun yıllar oturunca da evin kira bedeli çevrede düşük oluyor.ev sahipleri de buna kızıyorlar.hayat pahalı olduğundan kiracıları da haksız bulamıyorum.zor durumlar bunlar
Daha neler.Ya bizim iş yerine geçici olarak çalışmaya gelen bir abla vardı.
Resmen bunu bekliyordu.
20 yıl aynı evde oturmuş kiracı olarak. Ev sahibinin son döneminde de hasta bakıcılığını yapmış kira da ödememiş.
Ben ölünce ev senin olsun çocuklarım bakmadı sen baktın falan filan demiş.
Adam ölmüş çocuklarını gün içinde kaç kere arardı babanızın vasiyetini yerine getirin şöyle böyle, davalık olmuşlardı en son.
Daha neler.
Hanfendi kötü demiyorum ki bana olmaması gereken zam yaptığı için,dedimki zam ayı gelsin bakarız ki,bunu bana zam ayıma daha 6 ay varken söylüyor ben böyle dediğim için çık evimden dedi bende dedim senin demenle olmuyor bı yani .
allah kiracının da iyisini nasip etsin denir bu konuya ancak.Ben de duyunca çok şaşırmıştım.
Ben ilahiyat mezunuyum benden fetva çıkarmaya çalışıyordu vasiyeti ya yapmak zorundalar değil mi diye
allah kiracının da iyisini nasip etsin denir bu konuya ancak.
Hala Allah var, ev sahibi çık diyince senin demenle olmuyor, eve iyi baktım (sanki bir meziyet, normali bu) demagojisi yapıyor. 12 sene üstüne %40 zam bedava resmen.Yahu yukarıda yazdık ev sahibinizin hakkı. Hukuken de hak açısından da ev sahibiniz haklı. 5 yıldan az otursaydınız kira açısından siz haklı olurdunuz. 12 yıl olmuş insaf artık. Siz bakarız deyince çık evimden ben oturacağım demesi haklarını bilmemesinden. Sadece çık evimden demeliydio mu oturur, başkasına yüksekten kiraya mı verir, evi mi yakar onun bileceği iş. Sizin bu konuda 10 yılın üzerine söz söyleme hakkınız yok işte onu diyoruz. Adamın sizi hiçbir bahane göstermeden çıkartma hakkı var.
Ama kira ödemeyerek karşılığını almış olmuyormukiBen de duyunca çok şaşırmıştım.
Ben ilahiyat mezunuyum benden fetva çıkarmaya çalışıyordu vasiyeti ya yapmak zorundalar değil mi diye
Burada bir kaç konu okursanızBen hiç parmağımizda oynayan ev sahibi görmedim
Kiracılar magdur oluyor yüzde 95
+110 sene dolunca tefe tüfe üstünde zam talep edebiliyorlar ama .emsal evlere göre fiyat belirlenebiliyor.5 yıla kadar zaten evden çıkaramazlar ve devletin belirlediği zamdan kuruş fazla alamazlar.ama çok uzun yıllar oturunca da evin kira bedeli çevrede düşük oluyor.ev sahipleri de buna kızıyorlar.hayat pahalı olduğundan kiracıları da haksız bulamıyorum.zor durumlar bunlar
Valla gayette parmakta oynayan ev sahibi var. Bizim ev sahibi öyleydi mesela.Ben hiç parmağımizda oynayan ev sahibi görmedim
Kiracılar magdur oluyor yüzde 95
Bizimkine 6 ay varken söyledi aslında gayet iyi birşey yapıyorlar farkında değilsiniz.Hanfendi kötü demiyorum ki bana olmaması gereken zam yaptığı için,dedimki zam ayı gelsin bakarız ki,bunu bana zam ayıma daha 6 ay varken söylüyor ben böyle dediğim için çık evimden dedi bende dedim senin demenle olmuyor bı yani .
Evet evet. Mesela bizimkinden daha kötü bir ev ama 1700e kiralandığını gördüm ben, biz 1000e yeni geçeceğiz desem güler misin?10 sene dolunca tefe tüfe üstünde zam talep edebiliyorlar ama .emsal evlere göre fiyat belirlenebiliyor.5 yıla kadar zaten evden çıkaramazlar ve devletin belirlediği zamdan kuruş fazla alamazlar.ama çok uzun yıllar oturunca da evin kira bedeli çevrede düşük oluyor.ev sahipleri de buna kızıyorlar.hayat pahalı olduğundan kiracıları da haksız bulamıyorum.zor durumlar bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?