Ev meselesi

5+2 lik müstakil dubleks bi evde yaşıyorum , konforunu gerçekten hiçbir şeye değişmem. Temizlik ısınma masrafları gibi giderleri olmasına rağmen. 9 yıldır aynı evdeyim. Şuan 2+1 bir evde misafirim mümkün olsa ev sahiplerini evden göndericem öyle ruhum daraldı 😐

Ben olsam ferah eve geçerdim geçinemezsem tıpış tıpış eski evime dönerdim 🤓

Arkadaslar selamlar
Haftalardir esimle didisip duruyoruz. Konu 2+1 evimize sigamamak, kiraya ciksak mi dusunceleri. Kendimi burada cok anlatirim,yine tekrar edecegim. Esim ve ben meslektasiz,tekstil muhendisiyiz. Ben su aralar yine calismiyorum,okullar tatil oldugundan beridir isi biraktim,5 yasinda oglumuz var,bir ay oldu kres acildigi icin tekrar devam ediyor. Ben de kendime gore bir is bulursam calisacagim tekrar.

Kendimize ait 2+1 evimiz var orada yasiyoruz. Luks bir semt ile kenar mahalle arasina tikilmis bir cadde uzerinde. Evimi seviyorum,komsuluk kulturum yok 24 saat disari yuruyerek dahi cikabilecegim kadar guvenilir bir semtte yasiyoruz. Alt katim dukkan,bos. Ust katim bos kimse oturmuyor. Oglumuzu cok rahat buyuttuk sanki mustakil evde yasiyormus gibi. Ses ve isi yalitimi var 6 yasinda bina,ilk sahibi biziz. Mutluyum burada.

Ama esim,yine bir seyleri kafaya takti ve bize bu evin artik dar geldigini,kiraya cikmamiz gerektigini falan soyluyor. Hedefi oglumuzun su anki okuluna ve seneye ilkokul icin verecegimiz okula yakin olmasi, mumkunse bagimsiz bahceli,site icinde olmayan bir mustakil eve kiraya cikmak istiyor. Neden kira derseniz soyle ki istedigi tarz evler 2,5 milyondan basliyor satin almaya kalksak. Ve bizim o kadar paramiz yok. Olsa da esim esnaf,kendi isini yaptigindan eve gommez o parayi. Kiraliklar ise 6bin lira civarinda. Yillik pesin verdigimizde ayligi 5 bine kadar dusuyor. Evler cogunlukla sifir,veya sifirlanmis tadilat gormus 6+1ler veya 7+2ler falan.

Daha once bir iflas yasadigimiz icin su anda bu evden tasinmak,ayda 5 bin lira kira odemek bana mantikli gelmiyor. Esim iyi kazaniyor olmanin verdigi gucle tasinmak istiyor. Oturdugumuz eve,komsulara kafayi takmis durumda. Siradan bir apartmanda yasayamayiz,altta insan ustte insan,yanda insan. Yapamayiz biliyorum. Kaldi ki yapariz desek de o evlerin kirasi da 2500-3000den basliyor. En az 3+1 bakacagimizdan dolayi.

Esim tasinalim gidelim diyor,ben kalalim diyor. Siz ne diyorsunuz?:KK66: Yorumlariniz benim icin cok degerli,simdiden herkese vakit ayirdigi icin tesekkur ediyorum.
Ben olsam kocamı dinlerdim.Sürekli kaygı da iyi değil bence anı da yaşamak lazım.Bizim de hayalimiz müstakil bahçeli bir villa.Tayinimiz çıksın diye bekliyoruz.Bence eşiniz güzel düşünmüş.

Valla ben de anlatamiyorum. Tamam sigmiyoruz da,bu da fazla macera yani. 6 odali evde at mi bakicaz acaba :KK66:
1 salon 2 misafir odası 3 çocuk odası 4 kiler 5 spor -kitap-dinlenme odası tercihlerinden biri.ben olsam koşu bandı müzik sistemi vs vs spor odası yapardım 6 yatakodası.Ata da yer kalmıyor zaten

Taşınma denince bir ürküyorum bu evden bile tasinmayi düşünüyorum son 1 haftadir ama bir yandan da ev bul taşın vs gözümde büyüyor.
Bence siz evinizden memnunsaniz hic kipirdamayin derim en azindan önümüzdeki yaza kadar (2021 baharinda korona bitecek deniyor ya hayırlısı).
Geliri ne olursa olsun aslında kimse önünü net göremiyor bu dönemde zira TL her geçen gün değer kaybediyor.
Ben olsam otururdum evimde mis gibi, maceraya atılacak zaman değil
Bir de kira 5000 demissiniz valla benim maaşım o kadar değil, o kadar kira ödemeyi hayal bile edemiyorum 🤭

valla gelirimiz düşse de biz de hababam eşya alıyoruz eve. giyecek yerimiz olmasa da aa bilmem ne marka da büyük indirim var alalım dursun dolapta ne olacak diye de alıyoruz.kargoculardan utanıyorum valla artık kargoyu teslim alırken adamlar haftada 3 gün kapımdalarr :kızgın:
Geçen koca söyleniyordu ‘tuvalet kağıdı da mı aldın internetten, utandım kargocudan’ diye.
E karantinadayım belki dedim, ki kendime kendime öyleyim😂
Alınan ürünleri toplu değil de firmalar kendi gönderdiği için haftalık 20 ye yakın kargom oluyor.

Ama gerçekten evde durdukça eve sarsık milletçe.
Ben bile toprak moprak aldım çiçek ektim, tabii ki yine çürüdüler de çiçek ekeceğim diye saksısı, tohumu sulaması derken her şeyi almaya bahanemiz oldu.
1 sene daha durursak evde, ülkece mobilya falan yenileyeceğiz, öyle inanıyorum😂

Arkadaslar selamlar
Haftalardir esimle didisip duruyoruz. Konu 2+1 evimize sigamamak, kiraya ciksak mi dusunceleri. Kendimi burada cok anlatirim,yine tekrar edecegim. Esim ve ben meslektasiz,tekstil muhendisiyiz. Ben su aralar yine calismiyorum,okullar tatil oldugundan beridir isi biraktim,5 yasinda oglumuz var,bir ay oldu kres acildigi icin tekrar devam ediyor. Ben de kendime gore bir is bulursam calisacagim tekrar.

Kendimize ait 2+1 evimiz var orada yasiyoruz. Luks bir semt ile kenar mahalle arasina tikilmis bir cadde uzerinde. Evimi seviyorum,komsuluk kulturum yok 24 saat disari yuruyerek dahi cikabilecegim kadar guvenilir bir semtte yasiyoruz. Alt katim dukkan,bos. Ust katim bos kimse oturmuyor. Oglumuzu cok rahat buyuttuk sanki mustakil evde yasiyormus gibi. Ses ve isi yalitimi var 6 yasinda bina,ilk sahibi biziz. Mutluyum burada.

Ama esim,yine bir seyleri kafaya takti ve bize bu evin artik dar geldigini,kiraya cikmamiz gerektigini falan soyluyor. Hedefi oglumuzun su anki okuluna ve seneye ilkokul icin verecegimiz okula yakin olmasi, mumkunse bagimsiz bahceli,site icinde olmayan bir mustakil eve kiraya cikmak istiyor. Neden kira derseniz soyle ki istedigi tarz evler 2,5 milyondan basliyor satin almaya kalksak. Ve bizim o kadar paramiz yok. Olsa da esim esnaf,kendi isini yaptigindan eve gommez o parayi. Kiraliklar ise 6bin lira civarinda. Yillik pesin verdigimizde ayligi 5 bine kadar dusuyor. Evler cogunlukla sifir,veya sifirlanmis tadilat gormus 6+1ler veya 7+2ler falan.

Daha once bir iflas yasadigimiz icin su anda bu evden tasinmak,ayda 5 bin lira kira odemek bana mantikli gelmiyor. Esim iyi kazaniyor olmanin verdigi gucle tasinmak istiyor. Oturdugumuz eve,komsulara kafayi takmis durumda. Siradan bir apartmanda yasayamayiz,altta insan ustte insan,yanda insan. Yapamayiz biliyorum. Kaldi ki yapariz desek de o evlerin kirasi da 2500-3000den basliyor. En az 3+1 bakacagimizdan dolayi.

Esim tasinalim gidelim diyor,ben kalalim diyor. Siz ne diyorsunuz?:KK66: Yorumlariniz benim icin cok degerli,simdiden herkese vakit ayirdigi icin tesekkur ediyorum.
Demekki eşinizin parası çok .Boşverın tamam diyin

2+1 daireden 7+1 müstakil eve tasinmis biri olarak söylüyorum, ön bahce cöplük, arka bahce virane, ev 5 yildir insaat, ne bakimi bitiyor ne temizligi, hep tamir edilecek bir yer, bakimi yapilacak bir Alan, temizligi hic bitmiyor demismiydim...demediysem temizligi hic bitmiyor...

Arkadaslar selamlar

Bana kalırsa geniş ev en güzeli ben öyle tercih ediyorum tabi 6,7 odalı değilde
Ama şuan imkanım dahi olsa öyle yüksek paraları kesinlikle eve bağlamazdım sanırım onu bi yatırıma dönüştürür ilerde zaten o elimdekiyle istediğimi alabilirdim buna gerçekten inanıyorum çünkü önümüz pek parlak degil

He hala atv ile ise gidiyor adam. Arabasi bende mecburen, cocuk tasiyorum okula diye:KK66:20 yasinda alamadigi her seyi 40inda almasi var ya deli ediyor beni. O babasini gordukce seytan carpmisa donuyorum :KK66:

Kız bunun ayranı yok içmeye ile başlayan atasözü var

Bari araba alsın villaya taşınmadan ya da motor falan

Şimdi akşam düşündüm bir ara diyorduk işte evde bir spor odası olsun bir müzik resim sanat odası olsun bir kütüphane odası okuma yazmalık

Zaten iki yatak odası bir de çalışma odası

Bak altı odanı doldurdum

Geniş ferah salon

Ama o evde sürekli durmak lazım korona öncesi hayatta evde geçen süre zaten 4-5 saat

Dark

Bir de bu adam seni tanımıyor mu

Titiz temiz düzenli hatunsun

7-8 odayı derle topla yersin sen kafayı

Sabah 5 te çim falan biçersin

Bir de köpek hayali de var mı eşinin belki bunlar çocukluk hedefleridir işler iyi kira da olsa villada oturalım diyordur

Küçük villacık olsa

Bizim burada yol üstünde var ya adı villa olan 3+1 ler

Okula çok yakın değil ama biz 4 yıl gittik geldik işte

Hevesi geçene kadar 😀😀

Botanigin karşısı.Ben hic bilmeden geldim buralara.Evlenmeden once de evi aldilar.Eee eve göre es durumu tayini istedim.Eve yuruyerek 5 dk uzaklikta okula cikinca su an icin 2 bebekle buralar benim icin bicilmis kaftan.2+1 yetmiyor bizede.Ev kredisi hafiflesin biz de yeni arayışa giricez ama şu surec icin yaşanmayacak yer degil.Su aralar gitmesek te avmlere max.10 dk da variyoruz.Bebekler icin hastanelere o sekilde.İş goruyor.Hee sosyo ekonomik durum bir 5 senesi var düzelmeye ama gözümüz onu da görmüyor evden bebeklerden :) Evler fena degil ama 3+1 ler 800-950 bin arasiydi saniyorum.
O cevreyi ben de cok begeniyorum. Esimin isyerine de cok yakin,ama okullara uzak oldugundan tercih etmemistik. Ama cok guzel yerler,insallah siz de gonlunuze gore bir eve yerlesirsiniz.5 sene dedigin hemen geciyor valla

Ahhahhah esinden buyukmusun,kadin buyukse zengin olurlar der buyukler:KK70:
Yok yaa o benden buyuk 6 aycik tabi fazla degil. Ayni yil dogumluyuz. Kendime hayrim hic yoktur ama gittigim yere bir bolluk bereket yagiyor noluyoz la diyorum hep :KK66:

Gecen sokak saticisindan meyve alacam,kimse yoktu,ben gittim secmeye basladim bir baktim arabayi saga ceken durdu rahat 6-7 kisi geldi alisverise. Adam da sasirdi abla sen saat basi gel surdan bi gec diyor bana :KK66:

Çocuklar olduğundan beri tek istediğim şey müstakil ev hem de börtü böcek fobime rağmen.
Gerçekten erkek çocukla binaya sığmak zor, 2 odalı eve imkansız.
İnsanın ruhu daralıyor
Şimdi cinsiyetçi yaklaştığımı düşünecek arkadaşlar için açıklayayım erkek çocuk meselesini, maalesef bir süre sonra hareketleri, hali ve tavrı aşırı kabalaşıyor.
Benim 4 olan o evrede, süper kahramanımsı hareketler, tekmeler, odadan odaya geçerken adeta bir meydan muharebesi yuvarlanma atlama zıplamalar falan filan.

O sebeple ona özgür olacağı bir oyun odası vermelisiniz, aynı zamanda enerjisini atacağı, koşturup basket oynayacağı bir alan.
Eşiniz bahçeli evden yana ise hiç ama hiç düşünmeyin, hemen gidin.
Şuan evde tıkılı yaşayan çocuklara ve durumun vahametinde çok gerekli bir durum bu.
Ha baktınız olmuyor, 3 sene sonra yine taşınırsınız kendi evinize ya da satar site içinde bir daire alırsınız, dert değil.

Ama bahçe, şu dönemde hayaller kadar lüks...
Ya ne guzel yazmissiniz. Usluba bayiliyorum sizin ♥️
Cidden bizim oglumuz da ordan oraya ziplayan,koridorda seke seke ucan bir cocuk. Odasi kucuk,sadece yatagi,gomme dolabi ve oyuncaklari sigiyor. Babasi yere oturup oyun oynayacak olsa ben odaya giremiyorum o derece :KK66:
3 sene kirada durabilir miyiz,bilemiyorum. Ben hic kirada oturmadim hayatimda. Sadece ilk evlendigimizde 6 ay oturduk sonra burayi alip ciktiydik. Elalemin evine gidip oturmusum suresiz bir misafirlikteyim gibi hissediyorum. Psikolojik tamamen.
Bir de su anda calismiyorum,bunun da ezikligi var uzerimde. Hicbir maddi katkim yok ama 5 binlik evde oturacagim. Agirima gidiyor sanirim,esas sorunum bu bence.

Şu zamanda gereksiz israf olurdu sizinki. Insanlar 2 goz odada 3 cocuk filan buyutuyor. Kendi eviniz varken kiralarda surunmeyin. Ulkenin hali belirsiz, ekonomi gordugumuz gibi. Cocugunuzun gelecegine yatirim yapin
Esasen rahata alismis olan benim ama boyle teklifler esimden geliyor hep. Dogru soyluyorsunuz.

Durumunuz var ki eşiniz düşünüyor. Ben maddi açıdan probleminiz olduğunu üçün beşin hesabını yapan ay sonunu zor getiren bir aile olduğunuzu düşünmüyorum. Deneyin ne olacak sonra olmazsa dönersiniz eve. Kazancı zaten çok iyi( aylık 35 bin kredi verebiliyor ) %40 büyüme öngörüyor. Sıraladığı gerekçeler de çok mantıklı.
Oturup kagit uzerinde hesap yapinca evet gercekten mantikli. Ama iste hep bir ama oluyor benim taraftan. Olmadi geri geliriz diye dusunuyorum o noktada da annem sacmalama diye giris yapiyor yandan yandan. Esimin fazla yuksekten uctugunu dusunuyor sanirim.

• Beğen
Reactions: JES
X