- 5 Nisan 2023
- 4.361
- 14.008
- 138
- 27
1 sene icinde idare edebilirsin ama evi alacaginin garantisini al madem ev alacaz diyorlar, sonra cikip birikeni beğenmez ev fiyatları uçtu diye ık mık yapmasınlarBen 100. Bin biriktirdikten sonra evin ne kadar oldığu beni pek ilgilendirmiyor aslında eşimin ailesi üzerini tamamlasın kendi ailemde destek çıksın yeter ben net olduğum konularda netim eşim bilir eşimede söyledim ev alalım sonra çıkalım diye ailesinede söyliycez birazdan biz o eve geçmek istiyoruz orda 1 sene para biriktiricez daha sonra kendi evimizi alıp çıkıcaz diye
Yok yapamazlar çünkü eşim bu süreçte hem kendi işinde hemde tarlada ve dükkanlrında yardıma gidicek o kadar çalıştığını hiçe sayamazlar ben herşeye çocuğum için katlanıyorum hakkını yediremem almazlarsa duracağımız ev kendi üstlerine o evin tapusunu alırım altınlarımı onlara verip1 sene icinde idare edebilirsin ama evi alacaginin garantisini al madem ev alacaz diyorlar, sonra cikip birikeni beğenmez ev fiyatları uçtu diye ık mık yapmasınlar
Kışın 17 kişinin olduğu bir ev mi bu anlamadım nasıl sigiyorsunuzSelam arkadaşlar size birşey sormak istiyorum baya bi arada kaldım ama bana yardımcı olursanız sevinirim biz şuanda eşim çocuğum ve ben ayrı bir evde kirada yaşıyoruz ama kayınvalidemgil ile yakınız birbirimize onlar köyde yaşıyorlar neyse konu bu değil biz asgari ücretle geçindiğimiz için ee tabi birazda borcumuz var geçinmesi biraz zor oluyor kayınvalidemgilin bizim olduğumuz yerde bir tane daha evleri var oraya geçin kira parası ödemezsiniz elektrik su evin bütün ihtiyaçlarını biz karşılarız sizin aldığınız para size kalsın biriktirin diyorlar ama şöylede bir ayrıntı var eşimin ailesi bir duruyor yani amcaları halası babaannesi hepsi 17 kişiler bize durun dedikleri evde sadece kışları duruyorlar o da halası babaannesi ve iki çocuk okula gittiği için o eve geliyorlar orda yaşıyorlar biz onlarla yaşamak zorunda kalıcaz yani sizce ne yapmam doğru olur çok arada kaldım yardımcı olursanız sevinirim iyi akşamlar
Hayat sizin istediğiniz gibi yasamakta özgürsünüz. Siz zaten bu durumu kabul etmişsiniz yazdıklarınızdan bu çıkıyor.Ben sizin söylediğiniz iğneliyici lafları anlıyorum zaten ama benim derdim onlara bakmak değil benim annem babamda yaşlanıcak bakıcak bi erkek kardeşim yok ben bakıcam onlarada kendi aileme bakarken eşimin ailesine bakmamam terbiyesizlik olur sonuçta eşim benim aileme bakmayı kabul ettiyse bende onunkilere bakmak zorundayım size tüm samimiyetimle soruyorum size birisi ev verse üzerine bi kaç yıl sonra dükkan verse kabul edermisiniz yoksa ben eşimin ailesine bakmam diyip kiralarda yaşamayı kabul mu edersiniz
rica ederim deGerçekten tüm sabrınızla dinleyip yorum yaptığınız için çok teşekkürler ederim
Tek asgari ücretle nasıl para biriktirip ev alacaksınız ?Şuanda 5000 tl ama işte artarsa daha fazla olacak eşimde bana gidelim para biriktirelim ev alıp çıkalım o evden diyor
o evde kurulu bir düzen zaten varTek asgari ücretle nasıl para biriktirip ev alacaksınız ?
Keşke öyle açsaydım herkes hazır hayat yaşadığımı düşünüyor ama kimseye bişey anlatamıyorum bi ön yargıdır gidiyorrica ederim de
burda herkes 17 kişiden sonra iptal oldu konuyu anlamış değiller, köy hayatı bilen kimse de yok anladıım kadarıyla
keşke konuyu
ev sahibim ocakta zam yapacak
kiram 5 bin emsaller 13-15 oldu
gelir asgari ücret
kirayı elden veriyoruz
çocuk 2 yaşında ve burada o yaş grubu için tam gün kreş yok diye açsaydınız
çünkü çok merak ediyorum bu asla çıkmam diyen arkdaşlar ocaktan sonra ne yiyip ne içeceğiniz konusunda herhangi bir fikir verecekler mi?
Kirada yaşamada sıkıntı yok ama çocuğuma harcıycak bi para kalmadıktan sonra çocuğumun bezini mamasını alamayacak duruma geldikten sonra nasıl yaşabilirimHayat sizin istediğiniz gibi yasamakta özgürsünüz. Siz zaten bu durumu kabul etmişsiniz yazdıklarınızdan bu çıkıyor.
Ben de size tüm samimiyetimle cevap veriyorum . Kirada yaşarım , benim için öncelik kendimin ve evladımın huzurudur.
Siz zannediyor musunuz o kadar kalabalıkta mutlu olacağınızı ?
Mevzu oraya gidince rahat etmek değil siz konuyu anlayamadınız sanırım bende işe girsem olmuyor siz bunu anlamak istemiyorsunuz herkes tutturmuş çalış sıkıntı çalışmakta değil ben çalışırım ama çocuğu tüm gün alan kreş yok yarım gün için bile 6-7 bin arası para istiyorlar beni yarım gün çalıştırabilicek hangi iş yeri varki yok tüm gün için iki katına çıkıyor siz düşünün kendi ailemde herkes çalışıyor bırakamam eşimin aileside hayvanlar ve çiftçilikle uğraşıyor onlarada bırakamam bi kreşe versem kreş parası zaten bi tek maaşa gidicek diğer kalan maaşada kira elektirik su ısınmak için gidecek bize eve eşya almak için bile para kalmayacaksiz zaten kararınızı vermişsiniz oraya gidince rahat edeceğinizi sanıyorsunuz evdeki hesap çarşıya uymayacak asla biz ne dersek sizin için fark etmeyecek bu.
Hiç çocuğa bir çare bulalımda bende işe gireyim gibi bir düşünceniz yok kaynanamlar para versin annemler para versin ev alalım diye hazırda bekliyorsunuz. Gerçekten burada okuduğum hayatlar beni çok şaşırtıyor asla tahammül edemeyeceğim hayatları yaşıyor insanlar hakkınızda hayırlısı.
Çocuğumun market eşyalarınıda onlar alacaklar çünkü her hafta bir gün eve market eşyası ve pazar eşyası alınır onların içinde alacaklar yani asgari ücret ne kadarsa hepsi bize kalacak sadece çocuğumun giyim masrafları bize ait olacako evde kurulu bir düzen zaten var
kira vermeyecekler, fatura ödemeyecekler muhtemelen
bi bebeğe bez süt vs. alırlar
bir de varsa eşinin sigarası...
birlik oturanlar neden birlik oturuyor?
Az öncede anlattığım gibi kreşlerin hepsine baktık ama bulamadık maalesef köydekiler köy işiyle uğraşıyorlar bakamazlar şehirdekilerde yaşlı kendi ailemde çalışıyor çocuğuma bakabilecek kimse yokKöy evinde 17 kişi kaldıkları için 4 kişi size az gelmiş galiba. Yoksa dört kişi de birlikte yaşamak için çok çok fazla. Gerçi bana kalırsa bir kişiyle bile aynı evde yaşamak iyi bir fikir değil.
Bu arada çocuğunuz iki yaşındaymış. Uygun fiyatlı kreş yahut bahsettiğiniz akrabaların yardımı ile çalışmanız mümkün değil mi? Bu daha iyi bir fikir bence.
Diğer yorumlarınızı sonradan okudum.Az öncede anlattığım gibi kreşlerin hepsine baktık ama bulamadık maalesef köydekiler köy işiyle uğraşıyorlar bakamazlar şehirdekilerde yaşlı kendi ailemde çalışıyor çocuğuma bakabilecek kimse yok
Ben sizin söylediğiniz iğneliyici lafları anlıyorum zaten ama benim derdim onlara bakmak değil benim annem babamda yaşlanıcak bakıcak bi erkek kardeşim yok ben bakıcam onlarada kendi aileme bakarken eşimin ailesine bakmamam terbiyesizlik olur sonuçta eşim benim aileme bakmayı kabul ettiyse bende onunkilere bakmak zorundayım size tüm samimiyetimle soruyorum size birisi ev verse üzerine bi kaç yıl sonra dükkan verse kabul edermisiniz yoksa ben eşimin ailesine bakmam diyip kiralarda yaşamayı kabul mu edersiniz
Şu söylediğinize gerçekten inanıyor musunuz? Yaşınız çok ku genç yoksa afedersiniz ama biraz saf mısınz? Yeşilçam filmlerinde olur bunlar. Kayın aile oğluyla gelini sorumluluk bilsin diye 100 bin biriktirme şartı koşar filan.Ya onun tek istediği aslında biz çözdük eşimle biz biraz hayatın zorluğunu çekelim 6 ayda olsa 1 yılda olsa paramızı hemen harcamayalım yani birazda olsa bizi sorumluluğun altına sokmak istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?