Ev meselesi acil destek verirmisiniz

Selam arkadaşlar size birşey sormak istiyorum baya bi arada kaldım ama bana yardımcı olursanız sevinirim biz şuanda eşim çocuğum ve ben ayrı bir evde kirada yaşıyoruz ama kayınvalidemgil ile yakınız birbirimize onlar köyde yaşıyorlar neyse konu bu değil biz asgari ücretle geçindiğimiz için ee tabi birazda borcumuz var geçinmesi biraz zor oluyor kayınvalidemgilin bizim olduğumuz yerde bir tane daha evleri var oraya geçin kira parası ödemezsiniz elektrik su evin bütün ihtiyaçlarını biz karşılarız sizin aldığınız para size kalsın biriktirin diyorlar ama şöylede bir ayrıntı var eşimin ailesi bir duruyor yani amcaları halası babaannesi hepsi 17 kişiler bize durun dedikleri evde sadece kışları duruyorlar o da halası babaannesi ve iki çocuk okula gittiği için o eve geliyorlar orda yaşıyorlar biz onlarla yaşamak zorunda kalıcaz yani sizce ne yapmam doğru olur çok arada kaldım yardımcı olursanız sevinirim iyi akşamlar🥰
Ev ev üstüne olmaz,böyle saçma fikri veren kişi de çok iyi düşünemiyor.
4 kişi 3 de siz nasıl yaşamayı düşünüyorsunuz?güllük gülistanlık bir hayatınız olacağını sanmayın.
Kıra verip zor da olsa geçinmeye bakın.

orada milletin bedava hizmetçisi olacaksınız onun yerine işe girin çocuğu kreşe verin vardiyalı çalışın bir kişi olsun evde. benim annem bir fabrikada çalışıyor orada kreş desteği var millet 1 yaşındaki bebeğini bırakıp çalışıyor. nasıl birikim yapıp ev alacaksınız akıl durması yaşıyor eşiniz ya da sizi kandırmaya çalışıyor. 1 sene 50 bin biriktirseniz kira yerine nasıl ev alacaksınız %1 bile değil evin??? 400 bin tl paranız varmış ev siz biriktirene kadar uçar. altın da öyle iyi bir yatırım değil. ev kaynananın mı kaynananın kaynanasının mı

Son düzenleme:
orada milletin bedava hizmetçisi olacaksınız onun yerine işe girin çocuğu kreşe verin vardiyalı çalışın bir kişi olsun evde. benim annem bir fabrikada çalışıyor orada kreş desteği var millet 1 yaşındaki bebeğini bırakıp çalışıyor. nasıl birikim yapıp ev alacaksınız akıl durması yaşıyor eşiniz ya da sizi kandırmaya çalışıyor. 1 sene 50 bin biriktirseniz kira yerine nasıl ev alacaksınız %1 bile değil evin??? 400 bin tl paranız varmış ev siz biriktirene kadar uçar. altın da öyle iyi bir yatırım değil. ev kaynananın mı kaynananın kaynanasının mı
Asgari ücretle 100bin biriktirmeyi düsünüyolarmıs sonra ev fiyatı uçsa bile kvler ev alacakmıs, evin ne kadar arttigi önemli degil demisti. Biraz zorluk görsün istiyomuş kayın ailesi bana saçma geldi çocuk gibi zorluk görün ev alalım vs demek ama her aileninde yapısı başka bu devirde geçim zor mecbur gidip yaşayacak calisma durumuda yokmus cunku

Herkes çalış demiş ama cocugu kime bırakacak. Kr3s, bakıcıya verecek maddi imkan olsa bu konuyu açmaz zaten. Esiniz nasıl biri sizi dinler mi ? Çok çabuk gaza gelir mi?

Asgari ücretle 100bin biriktirmeyi düsünüyolarmıs sonra ev fiyatı uçsa bile kvler ev alacakmıs, evin ne kadar arttigi önemli degil demisti. Biraz zorluk görsün istiyomuş kayın ailesi bana saçma geldi çocuk gibi zorluk görün ev alalım vs demek ama her aileninde yapısı başka bu devirde geçim zor mecbur gidip yaşayacak calisma durumuda yokmus cunku
çok tuhaf bir aile yapısı cidden. kaynananın kaynanası ve kaynananın görümcesi bakalım sizi istiyorlar mı yanlarında. kredi çekip ev alacaklarmış. memurlara çıkmıyor kredi

Diğer yorumlarınızı sonradan okudum.

Açıkçası burada açılan konulardan gördüğüm kadarıyla bu tarz ev alma, düğün masraflarını karşılama gibi sözler hiç yerine getirilmiyor, yapılan fedakarlıklar boşa gidiyor. Ayrıca çocuğunuza bakamayacak kadar yaşlı olduğunu söylediğiniz kişilerin aynı eve girdikten sonra iş yapmasını beklemek de çok gerçekçi değil. Umarım sizin farklı olur.

Ben tüm samimiyetimle söylüyorum kimseden ev, dükkan vs. almak istemem, minnet altında kalmak istemem çünkü.

Siz kararınızı vermişsiniz zaten. Neyse yaşayarak tecrübe edersiniz bu sürecin nasıl sonuçlanacağını.

Ayrıca şurayı tam anlayamadım. Hem 400 bin birikimimiz var diyorsunuz, hem borcunuz olduğunu ve kayınpederinizin borcunuzu ödemeniz bir nevi disipline girmeniz için bunu teklif ettiğini söylüyorsunuz. Paranız varken borcunuzu mu ödemiyorsunuz?
Yani birikim derken benim kendi altınlarım var ev alırken onları satıcaz diğer borçta çocuğum olmadığı için tedavi parasına gitt öyle borç oldu bizde elimizdeki olan parayı yemek istemiyoruz yani tek dayanağımız o birşey olursa onuda hemen bozdurup bitirmek istemiyoruz

Şu kira sorunu yüzünden daha kaç aile ziyan olacak, çok yazık. Ülkenin yaşanacak hali kalmadı.

Konu sahibi kira sorunu çözülemeyecek boyuta gelene kadar sabredin sonra mecbur çıkacaksınız zaten. Bari son aylarınız güzel geçsin. Çünkü ev üstüne ev olmayacak çok zorlanacaksın. Ev büyük mü peki? En az 3+1 dir umarım..
3+1

Oncelikle suna cevap vereyim. O tapulari vermezler. Biz öldükten sonra hersey sizin zaten der kenara cekilirler. Malı mülkü verirlerse "kendilerine baktirma garantisini" kaybetmis olurlar. 193772 kez yasanmistir bu hikaye, Amerikayi yeniden kesfetmeye gerek yok. Bu ilk yorumum.

İkincisi ise sizin o eve tasinmak dışında baska opsiyonunuz yok gibi görünüyor. Çalışamıyorsunuz, cocuk var, kira zammı gelecek vs. Evdeki nüfusu azaltmanin yolu yok mu? 4 kişiyi, 2ye dusurebilir misinix? Hani bazilari gelmese mesela?
Evdeki kişi sayısını tabikide düşürebiliyoruz sadece 1 sene beklemem lazım bir tanesinin okul bitiyor babaannesine de gelme diyeceğim ev mezelesi de olay aslında pek öyle değil kayınpederimin istediği kendisini garantilemek değil onların işleri falan 4 kardeş bir olduğu için sıkıntı çıkıyor yani eşimin amcasından birisi kendine ayrı dükkan alıyor ev alıyor beraber kazanılan parayla bunlarda bizde ne alırsak kar diye bakıyorlar eşimin üzerine yapıcaklar evi çünkü biz onlarla bir yaşamıyoruz ayrı yaşadığımız için bizden birşey talep edemiyorlar karışık yani olaylar

Herkes çalış demiş ama cocugu kime bırakacak. Kr3s, bakıcıya verecek maddi imkan olsa bu konuyu açmaz zaten. Esiniz nasıl biri sizi dinler mi ? Çok çabuk gaza gelir mi?
Eşim ben ne dersem onu yapar başkalarının söylediklerni umursamaz bile çünkü ben doğru yada yanlış yaptıklarımın hepsini onunla paylaşırım

Kaynanamın ev çocuğum geceleri bendiz yatmaz nasıl vardiyalı bi işe girip çalışabilirim ki siz herkesin hayatını kendinizinki gibi sanıyorsunuz yada heryeri sizin olduğunuz yer gibi sanıyorsunuz iş inkanı yok burada çok kısıtlı sabah gitmem lazım akşam gelmem lazım bir işe sanırım o kadar yazdığım şeyi okumuyorsunuz asgari ücret 15 olsa yıllık 100 bini gayet rahat birikiyor üzerini ailesi tamamlayacak ev alıncak diye belirttim yorumlarda herşeyi okumadan bu kadar hadsizce konuşmanız hoş değil ya buradaki herkes memur tuzu kuru rahat rahat konuşabiliyor yada hiç zorlukları yok herkes gitme gerekirse aç kal yazıyor ama tek değilim bi çocuğun 2-3 kişi fazla bi ailede büyümesi mi kötü yoksa maması bezi alınamaması mı eşinle aranız bozulur diyorsunuz zaten para sıkıntısı çekersek eşim onu tamamlamaya çalıştıkça biyerden sonra bende çocuğumun ihtiyaçları alınamadıkça huzursuzluk çıkacak evde

Bana taşın dedikleri evde yanlızca 4 kişi yaşıyorlar diğer köy evinde 17 kişiler o şehirdeki evde kalan 4 kişi haftasonları ve tatillerde köydeki eve gidiyorlar
yalnızcamı, sizde gideceksiniz 7 kişi olacaksiniz koloni gibi.
yerinizde olsam azıcık aşım ağrısız başım derim şuan oturdugunuz evden çıksanız ve gittiginiz evde rahat edemeseniz bir daha kiraya çıkamazsınız kiralar çok yuksek çünku.
ayrıca hayal kurmayalım artık öyle asgari ücretle para biriktirip bir şeyler sahibi olma dönemi çok geride kaldı hizmetçi gibi kullanilirsiniz gittiginiz evde

Selam arkadaşlar size birşey sormak istiyorum baya bi arada kaldım ama bana yardımcı olursanız sevinirim biz şuanda eşim çocuğum ve ben ayrı bir evde kirada yaşıyoruz ama kayınvalidemgil ile yakınız birbirimize onlar köyde yaşıyorlar neyse konu bu değil biz asgari ücretle geçindiğimiz için ee tabi birazda borcumuz var geçinmesi biraz zor oluyor kayınvalidemgilin bizim olduğumuz yerde bir tane daha evleri var oraya geçin kira parası ödemezsiniz elektrik su evin bütün ihtiyaçlarını biz karşılarız sizin aldığınız para size kalsın biriktirin diyorlar ama şöylede bir ayrıntı var eşimin ailesi bir duruyor yani amcaları halası babaannesi hepsi 17 kişiler bize durun dedikleri evde sadece kışları duruyorlar o da halası babaannesi ve iki çocuk okula gittiği için o eve geliyorlar orda yaşıyorlar biz onlarla yaşamak zorunda kalıcaz yani sizce ne yapmam doğru olur çok arada kaldım yardımcı olursanız sevinirim iyi akşamlar🥰
kabul etmeyin

Kaynanamın ev çocuğum geceleri bendiz yatmaz nasıl vardiyalı bi işe girip çalışabilirim ki siz herkesin hayatını kendinizinki gibi sanıyorsunuz yada heryeri sizin olduğunuz yer gibi sanıyorsunuz iş inkanı yok burada çok kısıtlı sabah gitmem lazım akşam gelmem lazım bir işe sanırım o kadar yazdığım şeyi okumuyorsunuz asgari ücret 15 olsa yıllık 100 bini gayet rahat birikiyor üzerini ailesi tamamlayacak ev alıncak diye belirttim yorumlarda herşeyi okumadan bu kadar hadsizce konuşmanız hoş değil ya buradaki herkes memur tuzu kuru rahat rahat konuşabiliyor yada hiç zorlukları yok herkes gitme gerekirse aç kal yazıyor ama tek değilim bi çocuğun 2-3 kişi fazla bi ailede büyümesi mi kötü yoksa maması bezi alınamaması mı eşinle aranız bozulur diyorsunuz zaten para sıkıntısı çekersek eşim onu tamamlamaya çalıştıkça biyerden sonra bende çocuğumun ihtiyaçları alınamadıkça huzursuzluk çıkacak evde
sizin o bu sene biriktirdiginiz yuz bin gelecek senenin 60 70 bini.
yilda 100 bin ev fiyatlari suan en ucuzu 1.5 milyon bu ne demek farkindamisiniz?
en az 7 8 sene onlarla oturmak demek ki bu en iyi ihtimal ev fiyatlari uçuyor sürekli 1 ay önce favoriledigim evin fiyatina bir ay sonra bakiyorum ustune en kotu 200 bin koymuş.

1 yılda o para birikene kadar ev fiyatları 2 milyondan 4 milyona çıkar.elde var sıfır. tuzum hiç de kuru değil ama çalışıp kendi mesleğimi edinmeden evlenip çocuk yapmayı sonrasında da başkasının evinde sığıntı gibi yaşamamayı tercih ettim :) kiramı da hep usulüne uygun ödedim. sonra da böyle ortada kalmadım. öneririm

1 yılda o para birikene kadar ev fiyatları 2 milyondan 4 milyona çıkar.elde var sıfır. tuzum hiç de kuru değil ama çalışıp kendi mesleğimi edinmeden evlenip çocuk yapmayı sonrasında da başkasının evinde sığıntı gibi yaşamamayı tercih ettim :) kiramı da hep usulüne uygun ödedim. sonra da böyle ortada kalmadım. öneririm
Bende çocuğum olmadan önce çalışıyordum bu ikinci evim burda kimse sözleşme yapmıyor ve size söyleyeceğim tek şey inşallah böyle aptalca dalga geçtiğiniz şeylerle sınanırsınız siz başka türlü önyargılarınızdan kurtulamazsınız iyi günler dilerim bende size birazcıkta olsa merhamet dilerim

Evin tapusu kayınpederimde o işte öyle diyor sabretin 1-2 yıl ev sizin olsun siz oturun diyor
o evi kimse vermez verdirmez inanmayın
eşiniz de para biriktiririz diyor ya kira ödemeyince bir rahat erer bol harcamaya başlarsınız para falan birikmez
demedi demeyin
kimseyin bişeyine karışmam da yok ayrıca mecbur karışırsınız
yine de karar sizin

Bende çocuğum olmadan önce çalışıyordum bu ikinci evim burda kimse sözleşme yapmıyor ve size söyleyeceğim tek şey inşallah böyle aptalca dalga geçtiğiniz şeylerle sınanırsınız siz başka türlü önyargılarınızdan kurtulamazsınız iyi günler dilerim bende size birazcıkta olsa merhamet dilerim
hemen bedduayı yapıştırmışsınız :)
iyi ne istiyorsanız onu yapın o zaman.. buraya neden soruyorsunuz

yok sınanmam sözleşme yapmıyor diye bir şey yok sizin orası Türkiye dışı değilse kanun belli düzen belli. aptal kim oldukça belli zaten sorun yok. hemen beddua döşeyin:) ne başıma gelecek 20 yaşında parasız pulsuz evlenmek mi? kira sözleşmesi olmadan yaşamak mı? kaynanamın kaynanası ve görümcesi ile yaşamak mı? çok şükür şuur sahibiyim öyle şeyler yapmam insan tercihlerini yaşar ya

hemen bedduayı yapıştırmışsınız :)
iyi ne istiyorsanız onu yapın o zaman.. buraya neden soruyorsunuz
Görmüyorsunuz sanırım zaten normal yaklaşan herkese olabildiğince iyi niyetli yazıyorum ama anlamadan dinlemeden yukarıdan bakıp önyargılı yaklaşan bi insana daha ne kadar sabredebilirim ki

Back
X