• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev meselesi acil destek verirmisiniz

Ya onun tek istediği aslında biz çözdük eşimle biz biraz hayatın zorluğunu çekelim 6 ayda olsa 1 yılda olsa paramızı hemen harcamayalım yani birazda olsa bizi sorumluluğun altına sokmak istiyor
yani açıkçası ben de çocuğuma ev alıversem ben de her akşam Tai masajı isterim gelinden...

şimdi ben sizi buraya kadar anladım

yarın ev saihibi kira 13 bin
siz bankadan yatırmıyorsunuz zaten ipat edemesiniz, ödemezseniz çıkın derse
ortada kalırsınız
--hoş davalık olsanız bile seneler sürüyor ama neyse--

başka e arasanız onlar da 10 binden aşağı değildir
maaş 12 bin desek
kira faturalardan sonra elde 0 kalıyor
açsınız bu durumda.

kreşe verseniz küçük yerlerde tam gün kreş yok
2 yaş için bile yokçoğu yerde
hadi kreş buldunuz hadi tam gün buldunuz zaten o kreş 13-15 ister (servisi, kırtasiyesi osu busu aylık nu tutara gelir). siz çalışsanız bile tüm maaş o tam gün kreşe gider

ama
neden 100 bin biriktirin sonra üstünü tamamlayalım diyorlar onu anlamadım
şimdi destek olsunlar madem olacaklar...

size de 2 kere ev taşıma zahmeti olmaz
Ya onların istediği bizim bi miktar borcumuz var onu ödeyelim para biriktirelim o zorluğu görelim istiyorlar zorluğu görelim ki kendi evimize geçtiğimizde yaşamakta zorluk çekmeyelim istiyorlar

Selam arkadaşlar size birşey sormak istiyorum baya bi arada kaldım ama bana yardımcı olursanız sevinirim biz şuanda eşim çocuğum ve ben ayrı bir evde kirada yaşıyoruz ama kayınvalidemgil ile yakınız birbirimize onlar köyde yaşıyorlar neyse konu bu değil biz asgari ücretle geçindiğimiz için ee tabi birazda borcumuz var geçinmesi biraz zor oluyor kayınvalidemgilin bizim olduğumuz yerde bir tane daha evleri var oraya geçin kira parası ödemezsiniz elektrik su evin bütün ihtiyaçlarını biz karşılarız sizin aldığınız para size kalsın biriktirin diyorlar ama şöylede bir ayrıntı var eşimin ailesi bir duruyor yani amcaları halası babaannesi hepsi 17 kişiler bize durun dedikleri evde sadece kışları duruyorlar o da halası babaannesi ve iki çocuk okula gittiği için o eve geliyorlar orda yaşıyorlar biz onlarla yaşamak zorunda kalıcaz yani sizce ne yapmam doğru olur çok arada kaldım yardımcı olursanız sevinirim iyi akşamlar🥰
Evde karşılıklı iki kale maç yaparsınız artık. Kaç artı bir bu ev? Tripleks fln olması lazım. Onca insanı nasıl alacak?

Ya onların istediği bizim bi miktar borcumuz var onu ödeyelim para biriktirelim o zorluğu görelim istiyorlar zorluğu görelim ki kendi evimize geçtiğimizde yaşamakta zorluk çekmeyelim istiyorlar
bakın bana kalırsa
kimse kimseye ev alması için en az 500 bin gibi bir para vermek zorunda değil...
bu benim kendi fikrim. eşiniz ve siz kendiniz ev alacak arayı kazanmakla yükümlüsünüz. bunu düşünmesi gereken sizsiniz.

sizin kayın aileniz para vermeye ancak bu şartla razı iseler yapacak bir şey yok yani
hesap ortada, ev sahibi güncel kirayı isterse, ortada sözleşme de yok korkarım. evden çıkarılırsanız geçinemezsiniz

Evde karşılıklı iki kale maç yaparsınız artık. Kaç artı bir bu ev? Tripleks fln olması lazım. Onca insanı nasıl alacak?
4 kişi onlar 3 kişi de konu sahibi toplam 7 kişi, çift kale denecek kadar değil, konuyu tam okumadan yorum yapıyorsunuz çoğu kişi gibi...

Kendi evinden çıkma sakın böyle yaşamaya alışkın bir aileden tekrar kendi evine çıkamazsın hayatın mahvolur

Başınıza bela almayın sakın...

bakın bana kalırsa
kimse kimseye ev alması için en az 500 bin gibi bir para vermek zorunda değil...
bu benim kendi fikrim. eşiniz ve siz kendiniz ev alacak arayı kazanmakla yükümlüsünüz. bunu düşünmesi gereken sizsiniz.

sizin kayın aileniz para vermeye ancak bu şartla razı iseler yapacak bir şey yok yani
hesap ortada, ev sahibi güncel kirayı isterse, ortada sözleşme de yok korkarım. evden çıkarılırsanız geçinemezsiniz

4 kişi onlar 3 kişi de konu sahibi toplam 7 kişi, çift kale denecek kadar değil, konuyu tam okumadan yorum yapıyorsunuz çoğu kişi gibi...
17 kişi yazılmış .Köyde kalanlar kışları gelmeyecek mi? Sadece bu 7 kişi mi kalacak?

Ya onun tek istediği aslında biz çözdük eşimle biz biraz hayatın zorluğunu çekelim 6 ayda olsa 1 yılda olsa paramızı hemen harcamayalım yani birazda olsa bizi sorumluluğun altına sokmak istiyor
Yok o tam olarak öyle değil.
Yaş geçiyor ya hani kendilerine bakıp hizmet edecek biri lazım 🥲

Ben söyledim yanlız yaşayayım o evde diye ama eşimin ailesi de 1 sene sabret 1 sene sonra bi tanesinin okulu bitiyor üniye gidicek daha sonra kendi başınıza durarsınız diyorlar
O zaman 1 sene sonra o eve gecebilirsiniz?
okullu 2 tane çocuk varmış
bizim köyde de öyledir çocuklar için kışın ilçe merkezindeki bir eve genelde babaanne ya da bekar büyük bir teyze, dul bir yenge, abla..öyde çok iş gmreyen yaşlıca bir kadın yani kim varsa o gider çocuklara bakar
çocuklar da oradan okula gider gelir
çünkü köylerde okul yok
servis de yok artık
liselere filan zaten yok

köylerde sık sık yapılan bir şey bu yani.
Hmm, anladim imkansizliklardan insanlar boyle careler buluyorlar yani.

bu arada siz evde çıkarılırsanız zaten mecbur gidersiniz o eve
bence o yüzden şu anda oturun oturabildiğiniz kadar
benim tüm sorularımı sorduktan sonra yorumum bu.
Şuanda zaten ocak ayına kadar kirada kalmayı düşünüyoruz ev sahibimiz yurt dışından o zaman gelecekmiş o geldiğinde de mecbur çıkartıcak bizi

Yok o tam olarak öyle değil.
Yaş geçiyor ya hani kendilerine bakıp hizmet edecek biri lazım 🥲
Ben sizin söylediğiniz iğneliyici lafları anlıyorum zaten ama benim derdim onlara bakmak değil benim annem babamda yaşlanıcak bakıcak bi erkek kardeşim yok ben bakıcam onlarada kendi aileme bakarken eşimin ailesine bakmamam terbiyesizlik olur sonuçta eşim benim aileme bakmayı kabul ettiyse bende onunkilere bakmak zorundayım size tüm samimiyetimle soruyorum size birisi ev verse üzerine bi kaç yıl sonra dükkan verse kabul edermisiniz yoksa ben eşimin ailesine bakmam diyip kiralarda yaşamayı kabul mu edersiniz

bakın bana kalırsa

Gerçekten tüm sabrınızla dinleyip yorum yaptığınız için çok teşekkürler ederim

17 kişi yazılmış .Köyde kalanlar kışları gelmeyecek mi? Sadece bu 7 kişi mi kalacak?
Hayır köyde kalanlar gelmeyecek onlar hep köyde kalıyorlar sadece bizimle yaşıycak olan 4 kişi haftasonlrı ve tatillerde köye gidicekler yaşamak için sadece okul için buradalar

Hayır köyde kalanlar gelmeyecek onlar hep köyde kalıyorlar sadece bizimle yaşıycak olan 4 kişi haftasonlrı ve tatillerde köye gidicekler yaşamak için sadece okul için buradalar
Açıkçası ben de kabul etmezdim. Bir kere birikimini TL yaparsan o para erir. Ya döviz ya altın yapman lazım ki enflasyona karşı direnebilesin. Bir sene de 100 bin biriktirirsin ama alacağın ev üzerine 300 koyar. Bu kısır döngü sürer gider. İnsanlar size alışır. Hizmete alışır. Başka bahaneler çıkar..

Açıkçası ben de kabul etmezdim. Bir kere birikimini TL yaparsan o para erir. Ya döviz ya altın yapman lazım ki enflasyona karşı direnebilesin. Bir sene de 100 bin biriktirirsin ama alacağın ev üzerine 300 koyar. Bu kısır döngü sürer gider. İnsanlar size alışır. Hizmete alışır. Başka bahaneler çıkar..
Ben 100. Bin biriktirdikten sonra evin ne kadar oldığu beni pek ilgilendirmiyor aslında eşimin ailesi üzerini tamamlasın kendi ailemde destek çıksın yeter ben net olduğum konularda netim eşim bilir eşimede söyledim ev alalım sonra çıkalım diye ailesinede söyliycez birazdan biz o eve geçmek istiyoruz orda 1 sene para biriktiricez daha sonra kendi evimizi alıp çıkıcaz diye

Selam arkadaşlar size birşey sormak istiyorum baya bi arada kaldım ama bana yardımcı olursanız sevinirim biz şuanda eşim çocuğum ve ben ayrı bir evde kirada yaşıyoruz ama kayınvalidemgil ile yakınız birbirimize onlar köyde yaşıyorlar neyse konu bu değil biz asgari ücretle geçindiğimiz için ee tabi birazda borcumuz var geçinmesi biraz zor oluyor kayınvalidemgilin bizim olduğumuz yerde bir tane daha evleri var oraya geçin kira parası ödemezsiniz elektrik su evin bütün ihtiyaçlarını biz karşılarız sizin aldığınız para size kalsın biriktirin diyorlar ama şöylede bir ayrıntı var eşimin ailesi bir duruyor yani amcaları halası babaannesi hepsi 17 kişiler bize durun dedikleri evde sadece kışları duruyorlar o da halası babaannesi ve iki çocuk okula gittiği için o eve geliyorlar orda yaşıyorlar biz onlarla yaşamak zorunda kalıcaz yani sizce ne yapmam doğru olur çok arada kaldım yardımcı olursanız sevinirim iyi akşamlar🥰
Asla kabul etmeyin...o kadar kişi aynı evde çok zor.

Back
X