Ev meselesi acil destek verirmisiniz

Tabikide biliyorum normal para olarak biriktirmiycez altın başka türlü olrak biriktiricez

Gerekirse ise girin kesinlikle bir oturmayı kabul etmeyin. O ne öyle 17 kişilik yaşam.

Evin tapusu kayınpederimde o işte öyle diyor sabretin 1-2 yıl ev sizin olsun siz oturun diyor
kocanızdan başka ocuğu yok mu k.pederin?
Hayır maalesef çalışmıyorum çocuğum küçük ve bırakabileceğim kimse yok biz normalde şuanda 5000 kira ödüyoruz ama artarsa altından kalkamayacağız maalesef
kira sözleşmeniz var mı?
zam zamanı ne zaman? sözleşme eşinizin üzerine mi? bankadan mı yatırıyor?

artarsa diye bir şey yok senesi dolunca illa ki artar. şu zamanda kim zam yapmadan oturun diyecek?

ama asgari ücret de artar
başabaş gelebilir.
hatta kurallara riayet edilirse %25 kira zammı olursa sizin kira 6,250 filan olur, maaş daha fazla artar

Ben sizin yaptığınız bütün yorumlrı anlıyorum ama sizde beni anlayın çocuğumu bırakıp çalışamam çünkü bizim durduğumuz yerde kreş fiyatlarını sorduk hep eşimle 6-7 civarında başlıyor diyorlar üstelik yarım gün eğer ikimizde işe girip kreşe verirsek kira kreş evin ihtiyaçları yine bize birşey kalmıyor

Hayır yok başka çocuğu biz ev sahibiyle görüştük elden alıyor kirayı yaşlı olduğu için ama emlakçıya vermiş evi 13 bin kira istiyorlarmış

Teşekkür ederim düzelttiğin için
Bence o eve gidin , orda 4 kişi kalıyor dedin, çocuğa bakabilecek yasta ,kuvvette biri var mı? 4 kişi içinde? Varsa ona rica et ,çocuğa baksın ,sende çalış. Bakan kisiyede maddi olarak para teklif eder ufak bişey verirsin. Anca karı koca ikiniz birden çalışınca ev için birikim olur

Sadece tatilde köye gidiyorlar yazmışsınız yani kayınvalideyle birlikte oturim mi diyorsunuz

Ev ev üstüne olmaz. Pişman olursun

Hayır yok başka çocuğu biz ev sahibiyle görüştük elden alıyor kirayı yaşlı olduğu için ama emlakçıya vermiş evi 13 bin kira istiyorlarmış
kirayı elden veriyor olmanız sıkıntıymış
peki bulursa 13 bin vercek birini sizi çıkartır mı sizce ne düşünüyorsunuz?

Hayır hepsi yaşlı bakamazlar yani çocuğun peşinden koşturabilicek gibi değiller ama eşimin ailesinin tek istediği 100 binde olsa para biriktirin gerisini ben tamamlrım diyor diğer insanlrın gözü büyümesin bunlar parayı nerden buldu diye diyor siz biriktirin sorarlrsa benim ailem yardım etti dersiniz diyorlar

Sadece tatilde köye gidiyorlar yazmışsınız yani kayınvalideyle birlikte oturim mi diyorsunuz

Ev ev üstüne olmaz. Pişman olursun
Yok hayır eşimin halası ile birlikte oturayımmı diye sordum haftanın 5 günü onlarla beraber olucam

kirayı elden veriyor olmanız sıkıntıymış
peki bulursa 13 bin vercek birini sizi çıkartır mı sizce ne düşünüyorsunuz?
Evet çıkartır yani biz vermezsek o kirayı verecek çok insan var

tamam da
şu anda zaten 400 bininiz varmış
100 bin daha biriktirseniz ne biriktirmeseniz ne ben onu anlamadım?

üstünü her türlü tamamlayacaklar zaten çünkü en kötü evi alsanız 1 milyondur o en az

neden 100 in için siz birlik oturup para biriktiriyorsunuz şimdi versinler, siz çocuk biraz daha büyüyünce çalışın ödeyin madem.

eğer gerçekten hikayedeki herkes dürüstse yani...

400milyar paramız var burda ev fiyatları 1-2 milyon arası en lüks ev 2 milyon eşim biraz sabret 500 bin falan birktirelim üstünü kredi çeker çıkarız diyor
500 bin kolay birikir mi? Ayda 10 bin koysanız kenarı 5 senede anca birikir he birikmez de hadi diyelim. 5 sene sonra tekrar krediye gireceksiniz ev fiyatları sabit kaldı diyelim ki kalmaz o zaman da kredi borcu ödeyeceksiniz. Kredi öderken en az 5 yıl daha o evdesiniz. 10 yıla da kim öle kim kala. Sonra kvler yaşlanır temelli maaile kalırsınız. Güzel plan. Sakin diyim.

Ya onun tek istediği aslında biz çözdük eşimle biz biraz hayatın zorluğunu çekelim 6 ayda olsa 1 yılda olsa paramızı hemen harcamayalım yani birazda olsa bizi sorumluluğun altına sokmak istiyor

Değiller. Gelini yanlarına almaya çalışıyorlar ev bahanesiyle. O eve girerse zor çıkar.

Başta öyleydi ama ben sizle konuşurken bi yandan da eşimi darladığım için değişti fikir

Evet çıkartır yani biz vermezsek o kirayı verecek çok insan var
şimdi ben sizi buraya kadar anladım

yarın ev saihibi kira 13 bin
siz bankadan yatırmıyorsunuz zaten ipat edemesiniz, ödemezseniz çıkın derse
ortada kalırsınız
--hoş davalık olsanız bile seneler sürüyor ama neyse--

başka e arasanız onlar da 10 binden aşağı değildir
maaş 12 bin desek
kira faturalardan sonra elde 0 kalıyor
açsınız bu durumda.

kreşe verseniz küçük yerlerde tam gün kreş yok
2 yaş için bile yokçoğu yerde
hadi kreş buldunuz hadi tam gün buldunuz zaten o kreş 13-15 ister (servisi, kırtasiyesi osu busu aylık nu tutara gelir). siz çalışsanız bile tüm maaş o tam gün kreşe gider

ama
neden 100 bin biriktirin sonra üstünü tamamlayalım diyorlar onu anlamadım
şimdi destek olsunlar madem olacaklar...

size de 2 kere ev taşıma zahmeti olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…