Ev meselesi acil destek verirmisiniz

Boyle bir ailede soz hakkiniz var ise, tabi ki kabul etmeyin.

Maddi artilari varsa da manevi eksileri cok fazla.

Ama hala ve şurekalarinin kış aylarinda gelmesine engel olabilecekseniz, dusunulebilir, hayat sartlari zor, asgari ucretli bi aile icin cok iyi bi secenek bu durum.

Evinizin kirasi cok yuksek degilse ama asla kabul etmeyin.
Ben söyledim yanlız yaşayayım o evde diye ama eşimin ailesi de 1 sene sabret 1 sene sonra bi tanesinin okulu bitiyor üniye gidicek daha sonra kendi başınıza durarsınız diyorlar

Yani tabikide haklısınız kaynanamla asla geçinemem çünkü çocuğumu o büyütmek istiyor ama eşimin halası sakat kalça çıkıklığı var ve pek insanın etlisine sütlüsüne karışmaz ama aynı eve girince nasıl olur bilmiyorum
O kadar insana yemek çamasir vs bir sürü iş cikar kocanizlada karı koca hayatiniz kalmaz. Cocuk bile rahat hareket edemez zor gercekten

Kesinlikle olmaz, evinizin kirası ne kadar tek asgari ücretle geçinmek çok zor hele cocukta varsa. Evde başka insanlar varken cocugunuzunda düzeni kalmaz her seye karisirlar bir sürü sorun yaşarsiniz, daha sonra ayri eve cikayim deseniz şuanki kiranizdan kat kat fazlasini vermek zorunda kalırsınız ayrilamazsinizda. Tek çözüm sizinde çalısmaniz
Şuanda 5000 tl ama işte artarsa daha fazla olacak eşimde bana gidelim para biriktirelim ev alıp çıkalım o evden diyor

Boyle bir ailede soz hakkiniz var ise, tabi ki kabul etmeyin.

Maddi artilari varsa da manevi eksileri cok fazla.

Ama hala ve şurekalarinin kış aylarinda gelmesine engel olabilecekseniz, dusunulebilir, hayat sartlari zor, asgari ucretli bi aile icin cok iyi bi secenek bu durum.

Evinizin kirasi cok yuksek degilse ama asla kabul etmeyin.
okullu 2 tane çocuk varmış
bizim köyde de öyledir çocuklar için kışın ilçe merkezindeki bir eve genelde babaanne ya da bekar büyük bir teyze, dul bir yenge, abla..öyde çok iş gmreyen yaşlıca bir kadın yani kim varsa o gider çocuklara bakar
çocuklar da oradan okula gider gelir
çünkü köylerde okul yok
servis de yok artık
liselere filan zaten yok

köylerde sık sık yapılan bir şey bu yani.

O kadar insana yemek çamasir vs bir sürü iş cikar kocanizlada karı koca hayatiniz kalmaz. Cocuk bile rahat hareket edemez zor gercekten
Ona ben karışmam eşime söyledim zaten herkes kendi çamaşırını kendisi yapsın yiğenleri var yanında ben kendi çamaşırlarımı ayrı yıkarım yemeklerine yardım ederm ama fazlasını yapmam eşimede söyledim bunlrı ailesinede kabul etti

Şuanda 5000 tl ama işte artarsa daha fazla olacak eşimde bana gidelim para biriktirelim ev alıp çıkalım o evden diyor
Bi yerden gelecek toplu paranız yoksa ev nasıl alacaksınız, 2-3 milyon oldu evler kredide vermiyorlar artık biraz mantıklı düsünün. Çalısabilirsiniz 2 yaşındaymis cocuk 6 ay bu evde durun 2,5 yaşta krese verip sizde çalisin

okullu 2 tane çocuk varmış
bizim köyde de öyledir çocuklar için kışın ilçe merkezindeki bir eve genelde babaanne ya da bekar büyük bir teyze, dul bir yenge, abla..öyde çok iş gmreyen yaşlıca bir kadın yani kim varsa o gider çocuklara bakar
çocuklar da oradan okula gider gelir
çünkü köylerde okul yok
servis de yok artık
liselere filan zaten yok

köylerde sık sık yapılan bir şey bu yani.
Evet şuanda bizim durumda bu

Bi yerden gelecek toplu paranız yoksa ev nasıl alacaksınız, 2-3 milyon oldu evler kredide vermiyorlar artık biraz mantıklı düsünün. Çalısabilirsiniz 2 yaşındaymis cocuk 6 ay bu evde durun 2,5 yaşta krese verip sizde çalisin
400milyar paramız var burda ev fiyatları 1-2 milyon arası en lüks ev 2 milyon eşim biraz sabret 500 bin falan birktirelim üstünü kredi çeker çıkarız diyor

Ben söyledim yanlız yaşayayım o evde diye ama eşimin ailesi de 1 sene sabret 1 sene sonra bi tanesinin okulu bitiyor üniye gidicek daha sonra kendi başınıza durarsınız diyorlar
başka lise çağına gelecek hiç mi çocuk yok o 17 kişi arasında?
birinin biter ama öbürününkü başlar 2 sene sonra

ayrıca yine o 17 kişiye şehirde 1 ev düşmüyor ama size 1 ev düşüyor
büyük cıngar çıkar ben söyleyim...

400milyar paramız var burda ev fiyatları 1-2 milyon arası en lüks ev 2 milyon eşim biraz sabret 500 bin falan birktirelim üstünü kredi çeker çıkarız diyor
Eşimin aileside aynı şekilde bi miktar para biriktirin ben üstünü katarım ev alırım size diyor

başka lise çağına gelecek hiç mi çocuk yok o 17 kişi arasında?
birinin biter ama öbürününkü başlar 2 sene sonra

ayrıca yine o 17 kişiye şehirde 1 ev düşmüyor ama size 1 ev düşüyor
büyük cıngar çıkar ben söyleyim...
Hayır diğer hepsi büyük sadece 2 çocuk kaldı

Derler bacım derler ama evdeki hesap çarşıya uymaz senelerce millete hizmet edersiniz kocanız akşamdan akşama gelir eve ona sıkıntı olmaz. Olan sana ve çocuğuna olur. İstediğin gibi büyütemezsin. Senin hayır dediklerine olur derler. Çocuk bu durumu kullanır. Mutfak masrafı vb şeylerden bahsetmiyorum bile. Karı koca hayatınız yıllarca sıkıntılı olur. Sakın ev alır çıkarız masalına inanma

400milyar paramız var burda ev fiyatları 1-2 milyon arası en lüks ev 2 milyon eşim biraz sabret 500 bin falan birktirelim üstünü kredi çeker çıkarız diyors
500 birikene kadar enflasyonda 2milyon olan ev 4-5 milyon olacak bunuda biliyorsunuz değil mi. Ben 1milyona aldim evi 1 sene once suan 3,5 milyon oldu piyasa degeri sadece 1 sene gecti dusunun. Tek maaslada para biriktirmek zor her turlu calismaniz lazim, bu evi deneyip sonra gecinemezseniz ne yapacaksiniz tekrar kiraya cikmak yine cok masraf olacak

Hayır maalesef çalışmıyorum çocuğum küçük ve bırakabileceğim kimse yok biz normalde şuanda 5000 kira ödüyoruz ama artarsa altından kalkamayacağız maalesef
Yazdığınız bir kaç yorumu okudum .
Hiç öyle konustugunuz gibi olmaz .
O kadar insanın yemeği , çamaşırı, bulaşığı ,ütüsü .. Ne düzeniniz kalır ne evlilik hayatınız .
Ayrıca eşinize de bakmayın . Asgari ücret kaç para da biriktirip ev alacaksınız ?
Tek yol sizin çalışmanız .

Tabi
Selam arkadaşlar size birşey sormak istiyorum baya bi arada kaldım ama bana yardımcı olursanız sevinirim biz şuanda eşim çocuğum ve ben ayrı bir evde kirada yaşıyoruz ama kayınvalidemgil ile yakınız birbirimize onlar köyde yaşıyorlar neyse konu bu değil biz asgari ücretle geçindiğimiz için ee tabi birazda borcumuz var geçinmesi biraz zor oluyor kayınvalidemgilin bizim olduğumuz yerde bir tane daha evleri var oraya geçin kira parası ödemezsiniz elektrik su evin bütün ihtiyaçlarını biz karşılarız sizin aldığınız para size kalsın biriktirin diyorlar ama şöylede bir ayrıntı var eşimin ailesi bir duruyor yani amcaları halası babaannesi hepsi 17 kişiler bize durun dedikleri evde sadece kışları duruyorlar o da halası babaannesi ve iki çocuk okula gittiği için o eve geliyorlar orda yaşıyorlar biz onlarla yaşamak zorunda kalıcaz yani sizce ne yapmam doğru olur çok arada kaldım yardımcı olursanız sevinirim iyi akşamlar🥰
Tabiki de hayir..

Yani tabikide haklısınız kaynanamla asla geçinemem çünkü çocuğumu o büyütmek istiyor ama eşimin halası sakat kalça çıkıklığı var ve pek insanın etlisine sütlüsüne karışmaz ama aynı eve girince nasıl olur bilmiyorum
Evinde istediğin saatte uyanamazsin istediğini yiyemezsin giyemezsin eşinle çocuğunla yaşarken bir anda 6 kişinin onların hizmetçisi konumuna düşersin aşk yaşamayı bırak kavga bile edemezsin düşünebiliyor musun bir anda koca bir sorumluluğun altına gireceksin kendi düzenin asla olmayacak çocuğun evde şen kahkahalarla özgürce büyümeyecek çünkü iki yaşlı insan var onlar rahatsız olmasın diye diye sindireceksin zamanla gözümde bu canlanıyor şuan çocuk biraz büyüsün sende ise başlarsın her türlü gecinirsiniz inşallah

Parasizlik cekmek mi esinizle iliskinize, cocugunuza daha cok zarar verir baska birileriyle ev paylasmak ve esinin ailesiyle yasamak mi buna karar vermelisiniz diye dusunuyorum.

Bana taşın dedikleri evde yanlızca 4 kişi yaşıyorlar diğer köy evinde 17 kişiler o şehirdeki evde kalan 4 kişi haftasonları ve tatillerde köydeki eve gidiyorlar
yalnızca 4 kişi mi? 😅 17den sonra gözünüze az gelmiş olabilir tabi ama insanlar çekirdek ailesi dışında 1 kişiyle bile yaşamak istemiyor.

Back
X