- 9 Mayıs 2019
- 203
- 106
- 33
O yaşlılıkta bakım beklemesin lafı pek sayın elektra hanım icindi dedi ya orayi okudunuz mu bilmiyorum ( aileden daireyi alırlar sonrada kari koca arası mahrem derler) diye aile ev verince kari kocanin arasinda yatması gerekiyormuş oyle dedi sayin hazretleri elektra :)Bugün de anneyim diye ortalarda gezdiğimi öğrendim ki sayesinde:)) Ben de vermem diye düşünüyorum. Biz de para biriktirip alıyoruz her şeyi. Onun tadı başka oluyor zaten. Bence olgunlaştırır insanı. Paramla da yoksa yazlık alırım kaz dağlarının ordan bir şey alırım. Pandemi gösterdi ki iyi bir şeymiş. Bir de para vermezse yaşlanınca bak diye aramasın yazan var. Allah elden ayaktan düşürmesin de para verdim diye benle ilgilenecek evlat kalsın zaten. Bakıcı tutarım o paraya hem ağız eğmez ücretli baktığı için. Genelde kadınlar mı aileden bu kadar şey bekliyor, erkekler de mi böyle yoksa?
Yav he he :) sensin tamamKendı yazdıklarından dolayı olabılır mıpekı sız nesı oluyorsunuz avukatı mı?
Okuduğunu bıle anlamayan sen ve senın zihniyetın benı alıntılamazsa sevinirimO yaşlılıkta bakım beklemesin lafı pek sayın elektra hanım icindi dedi ya orayi okudunuz mu bilmiyorum ( aileden daireyi alırlar sonrada kari koca arası mahrem derler) diye aile ev verince kari kocanin arasinda yatması gerekiyormuş oyle dedi sayin hazretleri elektra :)
Ay bırde evlenırken ev alınmalıymış evlerı varsa onlar rahat yaşayıp evladı kıralarda sürterse ben anne değilmişim. Emeklilik tatıl düşünmek anne olmaya sığmıyormuşbana mı soruyor evlenırken yahu ben o kadar zorlukla ev sahıbı olcam ama evladım hıc zorluk yaşamadan hop havadan ev sahıbı edecem eee etsemde saygı görmıcem etmesemde nıye yapayım?
Illa ev verince karsilik olarak mi yaslaninca bakacak evlat diyordunuz saygı gormeyecegim neden vereyim mi dediniz siz :)) sizde karsiliksiz birsey yapmiyorsunuz yani hemde evladınıza umarım buyuyup bu yazdiklarinizi okumaz bir gün yavrunuz cok uzulur bu dusuncelerinizeAy bırde evlenırken ev alınmalıymış evlerı varsa onlar rahat yaşayıp evladı kıralarda sürterse ben anne değilmişim. Emeklilik tatıl düşünmek anne olmaya sığmıyormuşbana mı soruyor evlenırken yahu ben o kadar zorlukla ev sahıbı olcam ama evladım hıc zorluk yaşamadan hop havadan ev sahıbı edecem eee etsemde saygı görmıcem etmesemde nıye yapayım?
O zaman senin gibi bencil bir zihniyetinde benim yorumlarıma aç gibi saldırıp surekli ifadeler bırakmaması da benim ricamdır hadi bak işineOkuduğunu bıle anlamayan sen ve senın zihniyetın benı alıntılamazsa sevinirim
Katılıyorum. Ama anlamazlar boşverBenim böyle konularda gözlemledigim su: anne babanin imkanlari sonuna kadar kullanilir, ama is onlara bakmaya ve yardim etmeye gelse millet anne babayi "sen bak" diye birbirine itiyor. Cok sahit oldum maalesef onun icin yaslilarin evlerine paralarina göz dikilmesine karsiyim. Rahmetli babam hastalandiginda kösede olan bütün birikim kisa süre icinde tükendi (biz Almanyada yasiyoruz birde, türkiyede de ayni zordur böyle durumlar)..babam vefat ettiginde borc icindeydik. Babam bir sürü insana maddi yardimda bulunmustu zamaninda. Bizim zor zamanimizda kac kisi borcunu ödedi veya yardim etmeyi teklif etti. Bir adam! Yani demek istediğim: Burda sorumluluk tek anne baba da degil.evlatlarin sorumlulugu var. Kaldiki herhangi bir damatin veya gelinin es ailesinin parasins karisma hakki yok bana göre. Zamaninda kayinvalidem 3 ayri ise calismaya gitmis. Kahrini o cekip parayi niye bana versin.
Eee der 3 senedir görüşmüyormuş bile aileyle. Demek ki başka konuda yazmış. Kimsenin böyle bir şey uydurmagina eminim. Elektra da çok doğru söylüyor aslında evlenen insanlar kendi ayakları üzeinde duruyor ki evleniyor. Hem sırt sırta verip bir şeyler başaran insanların arası daha iyi oluyor bence. Alınlarının akıyla biz başardık diyebiliyolar hem.O yaşlılıkta bakım beklemesin lafı pek sayın elektra hanım icindi dedi ya orayi okudunuz mu bilmiyorum ( aileden daireyi alırlar sonrada kari koca arası mahrem derler) diye aile ev verince kari kocanin arasinda yatması gerekiyormuş oyle dedi sayin hazretleri elektra :)
Hanımefendi evet ben saatlerdir bunu söylemeye anlatmaya çalıştım çalışıyorum artık bezdim inanın ailesinde bişi yoktur elinden geleni yapmaya çalışır tabikii anlarım insanları ama biz bunca yıldır sıkıntı çekerken hiçbir lükslerinden feragat etmemeleri beni çıldırtıyor bencil tavırları beni üzüyor hadi beni istemiyor sevmiyorlar insan oğlunudamı sevmez düşünmezBizim oturduğumuz evi de verdiler çocuklarımıza da baktılar, yaşam için büyük konfor o yüzden ben konusahibini anlıyorum, şimdi kayınpedere bişe olsa gelin hanımın yanına yerleşmeyi ya da yardımı hak görür kayınvalide madem var parası neden yardımcı olmasın ki?? Ben alışkınım destek görmeye dolayısıyla ben konusahibini çok haksız görmedim.
Iste yapan aile de var yapmayanda bir tanidigimiz yeni evlendi damat ve gelinin iyi isleri var okumuslar her ikisininde ailesi ortak para koyup ev aldılar düğün hediyesi dediler bence çok şık bir hareket ama burdakilerin gorusune gore o aileler enayi olabilir mi boyle birsey bir insan neden cocuguna imkan sunmasin ki varsa eger ama carpitiyorlar versinde kendisi surunsun mu diyorlar sacma imkan nedir kendisinin bir evi vardir oturdugu baska evleride vardir zengindir verir yani. Kimse oturdugu evi verip anne baba sokaga gecsin demediEee der 3 senedir görüşmüyormuş bile aileyle. Demek ki başka konuda yazmış. Kimsenin böyle bir şey uydurmagina eminim. Elektra da çok doğru söylüyor aslında evlenen insanlar kendi ayakları üzeinde duruyor ki evleniyor. Hem sırt sırta verip bir şeyler başaran insanların arası daha iyi oluyor bence. Alınlarının akıyla biz başardık diyebiliyolar hem.
Bence ilk önceliğiniz çocuk olsun, çünkü kadınlarda yaş ilerledikçe yumurta rezervleri azalıyor, insan sanıyor isteyince hemen olacak, bir an önce çocuk düşünün bence. 35 yaştan sonra daha da zorlaşıyor çünkü çocuk sahibi olabilmek.Merhaba Hanımlar,
Canım çok sıkkın ,6 yıllık evliyim eşimin ailesinde para var ama vermiyorlar .6 yıldır kiralardayız maddi korkulardan çocuk yapamadık .ben artık evimiz olsun cocuk yapalım yaşım 35 oldu diyorum eşime .eşimde bu sene krediye girelim ev alalım diyor .açıkcası artık bıktım birşeyler olsun istiyorum .sizler nasıl yaptınız ev kredisine girip cocuk sahibi olanlar biraz fikir verirseniz
Hanim efendi siz esinizin ailesiyle gorusmuyor musunuz özel olmazsa cunku forumda ki sayın hazretleri elektra hanım boyle seyler soyluyor konunun muhatabi sizsiniz sessiz kalmayin bence hatta neden gorusmediginizi de yazın ki degerlendirsin kendisi :)Hanımefendi evet ben saatlerdir bunu söylemeye anlatmaya çalıştım çalışıyorum artık bezdim inanın ailesinde bişi yoktur elinden geleni yapmaya çalışır tabikii anlarım insanları ama biz bunca yıldır sıkıntı çekerken hiçbir lükslerinden feragat etmemeleri beni çıldırtıyor bencil tavırları beni üzüyor hadi beni istemiyor sevmiyorlar insan oğlunudamı sevmez düşünmez
Hanımefendi evet ben saatlerdir bunu söylemeye anlatmaya çalıştım çalışıyorum artık bezdim inanın ailesinde bişi yoktur elinden geleni yapmaya çalışır tabikii anlarım insanları ama biz bunca yıldır sıkıntı çekerken hiçbir lükslerinden feragat etmemeleri beni çıldırtıyor bencil tavırları beni üzüyor hadi beni istemiyor sevmiyorlar insan oğlunudamı sevmez düşünmez
Yoo hiç de yazık değil. Aç değil, açıkta değiliz. Hepimizi büyütmüş, okutmuş iki taraf da. Öğretmen, mühendis ve doktor yapmışlar. Niye peki? Çocukları rahat yaşasın, yokluk çekmesin diye. E biz de yokluk çekmediğimiz için çok şükür anne babamızın malına göz dikmiyoruz. Ev olmaması yokluk değil, çocuk yapmaya engel hiç değil. Senelerce bize çalışıyorlar zaten, şimdi de biraz kendileri yesin, iyi yaşasınlar. İnsanların yakasından düşsün artık bu zihniyet. Bari yaşlandıklarında rahat bırakın anne babalarınızı.Yazık öyle aileye insan çocuğunu düşünmez mi ya ??? Benim dayım her kızına oğluna daire verdi çocuklarım rahat yaşasın yokluk çekmesin bize iki daire yeter karımla dedi size göre bu enayilik o zaman 6 daireyi alip birinde oturup 5inin kirasını yemeliydi sizin fikrinize göre
Onlar enayi diyordur pek sanmıyorum ama... Siz de olup da vermeyen de anneyim diye gezmesin. Vermeyenler çocuğunu sokağa atıyor demek ki evlenince falan diyorsunuz. Ebeveynligi maddiyata indirgeyen iyi aile kriterine maddiyatı ekleyen anneliği sorgulayan sizsiniz bence çok yanlış.Iste yapan aile de var yapmayanda bir tanidigimiz yeni evlendi damat ve gelinin iyi isleri var okumuslar her ikisininde ailesi ortak para koyup ev aldılar düğün hediyesi dediler bence çok şık bir hareket ama burdakilerin gorusune gore o aileler enayi olabilir mi boyle birsey bir insan neden cocuguna imkan sunmasin ki varsa eger ama carpitiyorlar versinde kendisi surunsun mu diyorlar sacma imkan nedir kendisinin bir evi vardir oturdugu baska evleride vardir zengindir verir yani. Kimse oturdugu evi verip anne baba sokaga gecsin demedi
Aynen hanımefendi sanırsınız kocamın akrabası bir sorsun bakalım 3 yıldır eşimin ailesiyle neden görüşmüyorum neden kaçtım acaba bilip bilmeden kocamın ailesinin avukatı kesildiler başıma :)))Siz konu sahibinin nesi oluyorsunuz aileyi baya yakından tanıyorsunuz da :)))
Cnm slm kadın leş gibi bende 5 yıllık evliyim berbat bir aileye gelin gittim maalesef berbat bir kaynanam var en güzeli nedir biliyomusun ne kadar kötü olursan o kadar iyi ben 2 senedir ne arıyorum ne soruyorum ne görüşüyorum onlardan kurtulmak için şehir bile değiştirdim düşün artık .erkek tarafına ne yaparsan yap onlar için hep el kızısındır onun için görüşme konuşma umursama eşinede onlarla ilgili soru moru sorma onlarla ilgili hiçbir şey söyleme
Slm bende 2,5 senedir eşimin ailesiyle görüşmüyorum sadece bayramlarda telefonla ararım.herkes yerini bilecek
Merhaba sizi çok iyi anlıyorum bence her seferinde gitmeyin bahaneler bulun tartışmayın ama açık açık söyleyin sürekli dip dibe yaşamak istemiyorum vs diyin ve gitmemeye çalışın .benimkiler de çok berbattı çözümü 3 yıldır ayrı şehire taşındık ve görüşmemekle telefonla aramamakla buldum
Hayırdır hanımefendi sizdemi başıma avukat kesildiniz ?Yok be bakmaz 3 yıldır görüşmüyormuş aramıyormuş bıle onlardan kaçmış gıtmış. Şimdi saygı duymadığı ınsan yerıne koymadığı kişilerın parasını istiyor. Bu tarz insana hiç verılmez. Para versen bıle bakmaz. Hıc yoktan ılerde o parayla kendılerıne baktırırlar.