Ev kredisi ,çocuk sizce ne yapmalıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O yaşlılıkta bakım beklemesin lafı pek sayın elektra hanım icindi dedi ya orayi okudunuz mu bilmiyorum ( aileden daireyi alırlar sonrada kari koca arası mahrem derler) diye aile ev verince kari kocanin arasinda yatması gerekiyormuş oyle dedi sayin hazretleri elektra :)

Okuduğunu bıle anlamayan sen ve senın zihniyetın benı alıntılamazsa sevinirim

Benim böyle konularda gözlemledigim su: anne babanin imkanlari sonuna kadar kullanilir, ama is onlara bakmaya ve yardim etmeye gelse millet anne babayi "sen bak" diye birbirine itiyor. Cok sahit oldum maalesef onun icin yaslilarin evlerine paralarina göz dikilmesine karsiyim. Rahmetli babam hastalandiginda kösede olan bütün birikim kisa süre icinde tükendi (biz Almanyada yasiyoruz birde, türkiyede de ayni zordur böyle durumlar)..babam vefat ettiginde borc icindeydik. Babam bir sürü insana maddi yardimda bulunmustu zamaninda. Bizim zor zamanimizda kac kisi borcunu ödedi veya yardim etmeyi teklif etti. Bir adam! Yani demek istediğim: Burda sorumluluk tek anne baba da degil.evlatlarin sorumlulugu var. Kaldiki herhangi bir damatin veya gelinin es ailesinin parasins karisma hakki yok bana göre. Zamaninda kayinvalidem 3 ayri ise calismaya gitmis. Kahrini o cekip parayi niye bana versin.

Illa ev verince karsilik olarak mi yaslaninca bakacak evlat diyordunuz saygı gormeyecegim neden vereyim mi dediniz siz :)) sizde karsiliksiz birsey yapmiyorsunuz yani hemde evladınıza umarım buyuyup bu yazdiklarinizi okumaz bir gün yavrunuz cok uzulur bu dusuncelerinize

Katılıyorum. Ama anlamazlar boşver

Eee der 3 senedir görüşmüyormuş bile aileyle. Demek ki başka konuda yazmış. Kimsenin böyle bir şey uydurmagina eminim. Elektra da çok doğru söylüyor aslında evlenen insanlar kendi ayakları üzeinde duruyor ki evleniyor. Hem sırt sırta verip bir şeyler başaran insanların arası daha iyi oluyor bence. Alınlarının akıyla biz başardık diyebiliyolar hem.

Hanımefendi evet ben saatlerdir bunu söylemeye anlatmaya çalıştım çalışıyorum artık bezdim inanın ailesinde bişi yoktur elinden geleni yapmaya çalışır tabikii anlarım insanları ama biz bunca yıldır sıkıntı çekerken hiçbir lükslerinden feragat etmemeleri beni çıldırtıyor bencil tavırları beni üzüyor hadi beni istemiyor sevmiyorlar insan oğlunudamı sevmez düşünmez

Iste yapan aile de var yapmayanda bir tanidigimiz yeni evlendi damat ve gelinin iyi isleri var okumuslar her ikisininde ailesi ortak para koyup ev aldılar düğün hediyesi dediler bence çok şık bir hareket ama burdakilerin gorusune gore o aileler enayi olabilir mi boyle birsey bir insan neden cocuguna imkan sunmasin ki varsa eger ama carpitiyorlar versinde kendisi surunsun mu diyorlar sacma imkan nedir kendisinin bir evi vardir oturdugu baska evleride vardir zengindir verir yani. Kimse oturdugu evi verip anne baba sokaga gecsin demedi

Bence ilk önceliğiniz çocuk olsun, çünkü kadınlarda yaş ilerledikçe yumurta rezervleri azalıyor, insan sanıyor isteyince hemen olacak, bir an önce çocuk düşünün bence. 35 yaştan sonra daha da zorlaşıyor çünkü çocuk sahibi olabilmek.

17 şubat şakası diye bir şey mi var? Ben bilmiyor olabilirim öyleyse konu şaka hani
Bir de kendi paramla araba aldım yazmışsınız hahaha
Biz verseydik daha iyi olmazmıydı? Bu beklentinin ucu buraya kadar dokunur öyle anlamsız beklenti

yaşınızı doğru mu okudum diye 100 defa konuyu okudum 35 yazıyor.
E ev almayın madem çocuk yapın
Evi kimse için almıyorsunuz çocuğu da kimse için yapmıyorsunuz hal böyleyken milletten yardım beklemeyin

eş ailesi yapsın her şeyi ama konuşma hakkı olmasın yok öyle parayı veren düdüğü miss gibi de çalar.

Hanim efendi siz esinizin ailesiyle gorusmuyor musunuz özel olmazsa cunku forumda ki sayın hazretleri elektra hanım boyle seyler soyluyor konunun muhatabi sizsiniz sessiz kalmayin bence hatta neden gorusmediginizi de yazın ki degerlendirsin kendisi :)

Bu ara yazmaya unuttum: Konu sahibi sizin yerinizde olsam yasinizdan dolayi cocuk yapardım. Bende ilk ev almak yerine anne oldum, cünkü sonra hep calisip para kazanabiliyorsunuz, ama cocuk her zaman olmuyor ve 35 den sonra riskli Gruba girmis oluyoruz. Yani cocuk düsünceniz varsa fazla ertelemeyin

Şöyle ki eğer eşler aileler üzerinden asalakça geçinmeyi kendinde hak görmüyorsa halihazırda bi düzenleri bi ekonomik gelirleri varsa büyük yatırımlar sırasında ailelerden maddi destek umup yardım alabilirler, bana göre bu gayet normal bi hareket. Eş ailesi vermiyorsa da yapacak bişe yok içten içe kırılmaktan başka. Benim kendi ailemde erkek kardeşime ev verdi, babamın arabası erkek kardeşimde. Bana çok sıradan geliyor varken vermeleri, yoksa zaten beklemezsin.

Yoo hiç de yazık değil. Aç değil, açıkta değiliz. Hepimizi büyütmüş, okutmuş iki taraf da. Öğretmen, mühendis ve doktor yapmışlar. Niye peki? Çocukları rahat yaşasın, yokluk çekmesin diye. E biz de yokluk çekmediğimiz için çok şükür anne babamızın malına göz dikmiyoruz. Ev olmaması yokluk değil, çocuk yapmaya engel hiç değil. Senelerce bize çalışıyorlar zaten, şimdi de biraz kendileri yesin, iyi yaşasınlar. İnsanların yakasından düşsün artık bu zihniyet. Bari yaşlandıklarında rahat bırakın anne babalarınızı.

Onlar enayi diyordur pek sanmıyorum ama... Siz de olup da vermeyen de anneyim diye gezmesin. Vermeyenler çocuğunu sokağa atıyor demek ki evlenince falan diyorsunuz. Ebeveynligi maddiyata indirgeyen iyi aile kriterine maddiyatı ekleyen anneliği sorgulayan sizsiniz bence çok yanlış.

Siz konu sahibinin nesi oluyorsunuz aileyi baya yakından tanıyorsunuz da :)))
Aynen hanımefendi sanırsınız kocamın akrabası bir sorsun bakalım 3 yıldır eşimin ailesiyle neden görüşmüyorum neden kaçtım acaba bilip bilmeden kocamın ailesinin avukatı kesildiler başıma :)))

Slm bende 2,5 senedir eşimin ailesiyle görüşmüyorum sadece bayramlarda telefonla ararım.herkes yerini bilecek

evet konu sahıbı arkadasım
gorusmedıgınız haklarında leş ve berbat bır aıle dedıgınız kısılerden para beklemeyerek baslamalısınız hayata...

kendı yagınızda kavrulmayı ogrenmelısınız herkes ev sahıbı olmak zorunda da degıl gorusmemek ıcın sehır degıstırdıgınız ınsanlardan ev almak ıcın para beklersenız nefret ettıgınız o ınsanlarla gorusmek zorunda kalırsınız

ha parayı aldıktan sonra yıne gorusmemeye mı baslayacaksınız orasını bılemem ...

Hayırdır hanımefendi sizdemi başıma avukat kesildiniz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…