Ev kredisi ,çocuk sizce ne yapmalıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sırf evim olsun diye arabamdan vazgecmistim. Duğun altinları+arabamızı sattık+bizim biriktirdigimiz para pesinat yapip projeden girmistik. proje bitene kadarda muteahite her ay ödeme yapmıstık bankadan cekeceğimiz para azalsın diye. ev bittince kalanı bankadan cekip evi teslim almiştık.

Cocugum yoktu 2 yıl arabasız idare ettim. sonra cocuğum oldu banka odemesi cok zorlamiyordu bizi dusuk segmenli bir araba aldik (clio) ev borcu tamamen bitince de arabayı yükselttik.

Bu arada aileler dugunde takilan altinları bize vermeleri dısında bir katkıları olmadı. Beklemedikte zaten.

Mune abla sen ne düşünüyorsun bu konuda
Benim fikrim belli, çocuğumu okuturum büyütürüm, geleceği için yatırım da yaparım ama ev alayım araba alayım dediğinde kendi çabalasın isterim.
Bilmeyenler için kendimi özetleyeyim 5 kuruş desteksiz evlendim, baba evinde kira nedir bilmezken yıllarca kirada da oturdum, çocuk da doğurdum, ev aldık, araba aldık, kızı büyüttük, hepsini eşimle yaptık, şahsen hayatımızı tek başımıza üstlendiğimiz için çok gurur duyuyorum.
Yaşlandığımda kızım bana bakacak diye çocuk yapmadım, ihtiyarlamak nasip olur da evimde yalnız kalırsam ve bu yalnızlık beni üzerse huzur evine gideceğimi de kızım dahil herkes biliyor, ben ölür eşim kalırsa o da huzur evine gidecekmiş.
Not düşeyim kızı büyütürken de kimseden maddi manevi destek istemedim, yataklara düşsem de ben baktım, elimdeki son para bile olsa evladıma ne lazımsa ben aldım, kimsenin üzerimizde hakkı yok, her şey benim diyebilme özgürlüğü her şeye değer.

Hanımefendi ben size katılıyorum anne baba olmak demek çocugum sıkıntı çekerken ben ohh keyif içinde yaşiyim demek değildir
Nasıl da işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz...
Konu sahibi "işsisiz, açız, evsisiz ama ailesinin bir eli yağda, ötekisi balda olduğu halde görmezden geliyor" demiş gibi cevaplamışsınız.
İki koca insan çalışsın evini alsın, borca girmek yemiyorsa kirada otursun.
İnsanlar senelerce yaptıkları birikimi niye saysın ellerine.

Acıkcası biraz destek olmalarını istiyoruz evet etrafımızda insanlar oğullarına hep ev araba alıyor düğün yapıyorlar arabayı ben aldım mesela kendi paramla
Kız/erkek evlat ayrımı olmaz demiyor muyuz bağıra bağıra. Sizin aileniz neden vermiyor?
Siz ailenizin gözünde, ailesinin eşine vermesi gerekenden daha mı değersizsiniz?

Ayrıca şunu da belirteyim, eşimin ailesiyle de kendi ailemle de iyiyimdir, halasından eniştesine kuzenlerine kadar ağırlarım, kayınpederim gelir kalır bir kere mutsuz yolcu etmişliğim yoktur, eşimin babası benim de atamdır, bugün kayınpederim kızım bana bak dese bakarım da, paraya pula değil güleryüze ihtiyacım var, güleryüzlü sokaktaki kimsesiz bir gariban da olsa evime alır bakarım gık da demem.
İnsanları maddi değil manevi değerlendirmek gerekli.

Ev almadan çocuk yapamıyor musunuz ne kadar saçma yuzbinlerce aile var 3. 5 çocuğu olup kirada oturan daha neyi bekleyeceksiniz 6 yıldır birşey yapamamış siniz karı koca keyfiniz bilir bir 6 yıl daha erteleseniz ev için sen çocuğu rüyanda görürsün en verimli yılların geçip gidio kaybediyorsun bu sefer çocuk olmadı mı da tüp bebek sıkıntısı olur hani nerede para yav çocuk rizkiyla gelir koyun elinizi taşın altına alacaksınız alın sorumluluğu çocuk da yapın Allah büyük elbet alırsınız birgün herkes borvsvgirip ev aliyor kimse rahat bir şekilde almıyor yani tâbi sizin kararınız

Mecbur değiller,beklentiye girmeniz yanlış. Kendi imkanlarınızlar yapabiliyorsanız yaparsınız yoksa yapmazsınız bukadar basit.

Evlendik 7. Senemizde çocuk yaptık. 9. Senemizde sıfır birikimle ev aldık 14 sene kredi ödüycem.

Ne güzel yazmışsınız. Aynı düsüncelerdeyim ama şu zamanda boyle düşünen cok kalmadı.

Simdiki kadinlar düğünümü yapsın evimi alsın arabamı alsın cocuğuma baksın evime kırk yılda bir ben izin vermeden gelemesin istiyorlar es ailelerinden. Kocam bana sormadan (haber vermeden demiyorum sormadan) annesine gitmesin istiyorlar.

1 oğlum var 1 tanesi de hayırlısiyla yolda korkuyorum valla simdiden gelecekteki gelinlerimden. Allah ım sen bana benim gibi düsünen gelinler nasip et diyorum.

Hanımlar son kez uyarı yapayım sonra başka topiklere yelken açayım, üsluplara dikkat edelim ve polemiğe girmeyelim lütfen.
Hepimiz farklı hayat görüşlerine sahip kadınlarız, fikir uyuşmazlıkları eleştiri başka bir şeydir fikirlerden dolayı taşlamak başka bir şey.
Hepimiz aynı şeyi düşünmüyoruz diye tartışmanın anlamı yok

Mune hanım çok teşekkür ederim ,saatlerdir sesimi çıkarmamaya çalışıyorum ,yok seni ban larız yok sen şöylesin ,böylesin, kötüsün gibilerinden bazı arkadaşlar beni ve benim fikrimi paylaşan arkadaşları linç ediyor ,saygımızı koruyalım herkesin çok farklı hayatları ,yaşam tarzları, standartları görüşleri var

Acıkcası biraz destek olmalarını istiyoruz evet etrafımızda insanlar oğullarına hep ev araba alıyor düğün yapıyorlar arabayı ben aldım mesela kendi paramla
Bu düşünceyle bir 10 yıl daha beklersiniz bence.
Benim de etrafımdaki insanlar(babam dahil) merhaba oğullarına ev ve düğün konusunda yardım ettiler ama herkes böyle olacak diye bir kaide yok.

Ben de evlenirken eşim kendi kredi çekti yaptı düğünümüzü. Evleneli 8 yıl olacak daha geçen hazirandaki kredi paketiyle aldık. Kimseden de kuruş yardım almadan.
Siz de kendiniz yapın kimseye minnet etmeden

Eşimle 32 yıldır birlikteyim, 27 yıldır da evliyim, gözümü eşimle açtım dersem yalan olmaz 17 yaşındaydım flört etmeye başladığımızda, evlendik nohut oda bakla sofa bir eve gelin gittim, biraz sandık çeyizi bir pamuk yatak bir divan, işin piyangosu evlendik 4 ay sonra hamile olduğumu öğrendim
Eşyalarımızı aldık, doğum için kenara para attık, kirası faturaları, mutfak masrafı derken eşim sağ olsun Allah onun acısını göstermesin, hamilelik kontrollerimde bile özele götürdü, şatafatlı da doğum yaptım, kızım her ay özele gitti, yettik her şeye, şimdi her şeyimiz var, olmasa ne olur valla benim umrumda olmaz, eşim kızım sağlıklı olsun, aşk olsun, saygı olsun, huzur olsun dünyalıkta gözüm yok, evim yansa çadırda yaşarım, yeter ki eşimle kızım sağ olsun.
İnsanın en büyük serveti sağlığı ve sevdikleri.

Okurken hayret ettim. Nasıl bir kafa bu? Eşimin ailesinin arazileri, benimkilerin üç dairesi var. Kimseden bir şey beklemedik hiç. Kirada oturuyoruz ama istese iki taraf da bütün çocuklarına daire alabilir. Ama bu yaşa kadar kısıp birikim yapmışlar, hayrını göremeden hop hemen çocuklara. Gelir seviyeleri ortanın üzerinde diye insanların malına mülküne göz koymak nedir? İlla çocuklarına versin, onlar kıt kanaat geçinse de olur, onların neyine bu yaştan sonra değil mi?

Herkesin kendine göre bir yaşam standartı var, aşağı çekemezsiniz. Aileler kendileri verirse ne ala. Bu düşüncede olan insanlar evlenmemeli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…