Ev kredisi ,çocuk sizce ne yapmalıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aileler maddi imkanı varsa yardım edebilirler ama yardım etmek zorunda değiller. Benim cevremde oğluna ev alan araba alan kızına ev veren aileler var. Her şeyi kendi yaoan çiftler de var. En iyisi kimseden bir şey beklememek. Biz krediyle evlendik eşya vs de lükse kaçmadık kendimiz aldık bir yıl onu ödedik o bitti olan altınla araba aldık sonra bikac yıldır ev için peşinat biriktiriyoruz. Bu arada harcamaalri asgari düzeyde tutuyoruz fedakarlık yapmadan olmuyor maalesef.

Konuyu çarpıtmayın hanımefendi ben imkanları el verdiği ölçüde dedim konu sahibi ailelerin durumu cok iyi demis konusmanin icinde cimbizla kelime cekmeyin
Valla eğer kendi cocuguna karşı sorumluluğunu yerine getiremeyecekse çocuk yapmasinlar bir zahmet
Hanımefendi bu cümle size ait değil mi? Bu cümleyi siz kuruyorken cımbızla kelime seçen ben miyim durumu iyi olsa da olmasa da hiçbir ebeveyn evli çocuğuna ev almak zorunda değil.. kimse başkalarının paralarının çetelelerini tutmamalı. He kv ve kp gelinden/damattan ev beklentisi içinde olsa aynı şeyi onlara da söylerdim..

+1
Ayrıca ben anneleri olsam 35'ine gelip de hayatlarını toparlayamamış çocuğuma bir kuruş vermem. Ha bi de çocuk değil gelin istiyor o daha fecaat :))

Para yönetimini bilmiyorlar ekonomi kötü falan diye kılıf bulmasınlar. Doğur besle büyüt kazık kadar olsunlar hala altlarına ev araba istesinler oldu.

Altı yıldır halinizi biliyorlar isteseler on kere verirlerdi belli ki vermeye niyetleri yok, evi boşverin evliliğiniz yolundaysa çocuk yapın,yaşınız 35 olmuş, ev alsanız on yıl kredi 45 te mi çocuk yapacaksınız hiç anlamadım.

Ben evli cocuklarina bakmak zorunda demedim!! Ailelerin durumları iyi ise evlenirken iki tarafın aileside ortak para koyup ev alabilirler dedim yanlış yorumluyorsunuz he durumları iyi ve yapabilecek durumdayken yapmıyorlarsa kirada gezmelerine göz yumuyorlarsa yapmasınlar bir zahmet çocuk dedim bunun neyini anlamadiniz

Benim babam ben uni.deyken kirami odedi. Mezun olduktan sonra o kendi evinde tek basina yasarken ve ulke standartlarina gore iyi bir maasi varken, ben ise girip calismaya basladigimda "kiranin yarisini veririm" dedi, senelerce yarisini kendim odedim. O kendine tekne aldi. Hakkidir, bunca yil calisti, biraz kendi keyfine baksin dedim.

Ehliyet aldim. Arabam yok. Babam aradan geçen yillarda tekne modelini yukseltti devamli. Bir kere bile "arabam yok, dolmuslarda surunuyorum, tekne alma bana araba al" demedim.

31 yasindayim. Onun hala teknesi vardi, benim hala arabam yoktu.

Ben size gore daha da sürünüyorum mesela, arabam bile yok. Kendi paramla bile yok inanır misiniz

Bizim oturduğumuz evi de verdiler çocuklarımıza da baktılar, yaşam için büyük konfor o yüzden ben konusahibini anlıyorum, şimdi kayınpedere bişe olsa gelin hanımın yanına yerleşmeyi ya da yardımı hak görür kayınvalide madem var parası neden yardımcı olmasın ki?? Ben alışkınım destek görmeye dolayısıyla ben konusahibini çok haksız görmedim.

Konu sahibi ev karsiligi onlara bakmays hazir mi? Ben annenin babanin parasini yiyip bitirip sonra ortada birakani cok gördüm de.

Yazık öyle aileye insan çocuğunu düşünmez mi ya ??? Benim dayım her kızına oğluna daire verdi çocuklarım rahat yaşasın yokluk çekmesin bize iki daire yeter karımla dedi size göre bu enayilik o zaman 6 daireyi alip birinde oturup 5inin kirasını yemeliydi sizin fikrinize göre

Kimse size destek olmak zorunda değil. Gönüllerinden koparsa yaparlar. Yoksa da yapacak bir şey yok.

Böyle de olması gerekir zaten

Konu sahibi ev karsiligi onlara bakmays hazir mi? Ben annenin babanin parasini yiyip bitirip sonra ortada birakani cok gördüm de.
Yok be bakmaz 3 yıldır görüşmüyormuş aramıyormuş bıle onlardan kaçmış gıtmış. Şimdi saygı duymadığı ınsan yerıne koymadığı kişilerın parasını istiyor. Bu tarz insana hiç verılmez. Para versen bıle bakmaz. Hıc yoktan ılerde o parayla kendılerıne baktırırlar.

Zaten kendi ailesinden neden beklemiyor orasini da anlamadim. Esinki anne baba, onun ki degil mi. Sahsen kimsenin parasini istemiyorum. Herkes önce kendini idare etsin. Zor günde o kenardaki paralar o kadar cabuk eriyor ki. Insanlar yasamadiklari icin bilmiyor

Bu coğrafyanın gelinden beklentilerine karşılık maddi durumu iyi olan eş ailesindem gelinin beklentileri de makul geliyor bana, verirler vermezler o ayrı ama eğer çalışıyorlarsa ve yetmiyorsa eş ailesinin de durumu iyiyse insanın gözü kalır ki, elde değil bence. Benim kayınvalidem daha yeni kızına ev aldı onun da durumu çok çok iyi değil ama kızı rahat etsin istedi. Ben eşimin ailesinden gördüğüm için ben konusahibini anlıyorum

Siz konu sahibinin nesi oluyorsunuz aileyi baya yakından tanıyorsunuz da :)))

Konu sahibinin esi o zaman acik istesin ailesinden. Belki verirlerde. Ama bir taraftan görüsmeyip bir taraftanda para istemek de olmaz

Ay bırde evlenırken ev alınmalıymış evlerı varsa onlar rahat yaşayıp evladı kıralarda sürterse ben anne değilmişim. Emeklilik tatıl düşünmek anne olmaya sığmıyormuş bana mı soruyor evlenırken yahu ben o kadar zorlukla ev sahıbı olcam ama evladım hıc zorluk yaşamadan hop havadan ev sahıbı edecem eee etsemde saygı görmıcem etmesemde nıye yapayım?

Konu sahibinin esi o zaman acik istesin ailesinden. Belki verirlerde. Ama bir taraftan görüsmeyip bir taraftanda para istemek de olmaz

Olmaz tabi ki ben çok büyük bi terbiyesizlik olmadığı sürece görüşülmemesine de karşıyım, durumunu izah etsin. Gönüllerinden koparsa ne ala, kopmazsa yapacak bişe yok. Ona göre bi yol çizerler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…