Ev kredisi ,çocuk sizce ne yapmalıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani yaşınız 29-30 iken evlenmişsiniz. Aklı başında olan her insan bu 6 yılda kenara para atardı. 6 yılda çocuk yok, kredi yok siz ne yaptınız hiç mi birikim yok ?
Daha önceki mesajlarda paylaşmıştım hanımefendi keyfimizden biriktiremedik ,barlarda pavyonlarda yedik paraları çatır çatır ,aklımız başımızda değildi çılgınlar gibiydik :)))

Benim esim tek cocuktu vefat etti. Oglumla kaldik.
Kayinpederim 90a yakin. Benim imzam olmadan satis kiralama vs yapamiyor. Rahat 10 aile gecindirecek mali mulku var.
Ben artik tek cocuklari benim diye dusunup her seylerine kosmaya calisiyorum. Sehir disindan geleceklerdi gittim arabayla aldim yanima kardesimi alip.
Ama hic mallarina mulklerine ortak oldugumu dusunemiyorum. Bende mi saflik var acaba diye dusunuyorum bu konulari gorunce.

Saflik degil o. Kalp temizligi. Allah size güc kuvvet versin. Ne kadar iyisiniz❤

Aferin size ,daha hayatın çok başındasınız biraz darbe yiyin sonra görüşürüz
dedi filozof

:KK70:

buradan bakınca asıl sız bayagı basında duruyorsunuz hayatın...

oyle kı esımın aılesı bıze para vermıyor dıye aglıyorsunuz ,evlenmıssınız kac yasına gelmıssınız hala ebeveynlere baglı bagımlı yasamak zorunda kalmıssınız
86 dogumluyum 6 yıllık evlıyım kendı evımızde oturuyoruz ve cocukluyum 10 senelık ıs tecrubem var sıze gore hayatımın bır anlamı var mı konusabılır mıyım krıterlerınızden gectım mı ?

Merhaba Hanımlar,

Canım çok sıkkın ,6 yıllık evliyim eşimin ailesinde para var ama vermiyorlar .6 yıldır kiralardayız maddi korkulardan çocuk yapamadık .ben artık evimiz olsun cocuk yapalım yaşım 35 oldu diyorum eşime .eşimde bu sene krediye girelim ev alalım diyor .açıkcası artık bıktım birşeyler olsun istiyorum .sizler nasıl yaptınız ev kredisine girip cocuk sahibi olanlar biraz fikir verirseniz
Ne kadar saçma.
6 yıl karı koca çalışıp biriktirseniz zaten iyi bir teminat biriktirmiş olurdunuz.
35 yaşında insanlar başkasından para bekliyor.
Kendinize güvenmiyorsanız çocuk yapmayın
Herkes bir şekilde kendi başının çaresine bakıyor.
Başka yerde sesli demeyin gülerler şu lafa

Ben kızıyorum yani ne biliyim varsa evladına ver evladın sürünmesin
Yani kizmayinn ama yas olatakta gayet olgun yastasiniz 6 sene olmus evleneli ev almak icin neden bubkdr beklediniz 6 senede birikimde yapmamissiniz anladgm kadariyla.
Arkadaslar soylems kmse size para vermek zorunda degil hemde emin olun kendiniz birseyleri basararak sahip olursaniz cok daha kiymetli tatli olur .
Biz 22 yasnda evlenmemize ragmen kendi calismislgmz birikimimizle evlendik ev aldik kredi ile ikimiz calistik 4 5 sene sonra bebek sahbi olmayi dusunduk yani bebek icinde yasiniz suan iyi ama ev almak istiyorsaniz ne kdr once davranirsaniz okdr iyi olur

Merhaba Hanımlar,

Canım çok sıkkın ,6 yıllık evliyim eşimin ailesinde para var ama vermiyorlar .6 yıldır kiralardayız maddi korkulardan çocuk yapamadık .ben artık evimiz olsun cocuk yapalım yaşım 35 oldu diyorum eşime .eşimde bu sene krediye girelim ev alalım diyor .açıkcası artık bıktım birşeyler olsun istiyorum .sizler nasıl yaptınız ev kredisine girip cocuk sahibi olanlar biraz fikir verirseniz
Muhittin Muhittin

Hanımefendi ben size katılıyorum anne baba olmak demek çocugum sıkıntı çekerken ben ohh keyif içinde yaşiyim demek değildir

eğer borç batağında değilseniz, gelirinizle fatura ve kiralarınızı ödeyebiliyorsanız sıkıntıda olmazsınız. ki kazancınızla alışveriş, kira ve faturaları hallettiğinizi yazmışsınız.
anne babanın sorumluluğu çocuğunun eğitimini sağlayıp altın bilezik takmasıdır. meslek edinip çalışabilen her insan o saatten sonra kendi geliriyle geçinmeyi öğrenmek zorundadır.
ha har vurup harman savuralım, yeterki bizim cebimizden az oara çıksınsa düşünceniz, onca yıl çalışıp para biriktirmiş insanlara karşı büyük saygısızlık olur bu.

Merhaba Hanımlar,

Biz neler mi yaptık...
Eşimle çalışıp sırt sırta verip ev sahibi olduk. Ailelerimizin senelerce çalışıp üst üste koyduğu birikimlerine göz dikmedik mesela.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X