Ev kredisi ,çocuk sizce ne yapmalıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eşinizin ailesi neden para verecek anlamadım, kredye girdik ev aldık ayrıyetten bebek tedavisi görüyoruz onun içinde para harcıyoruz ama kimseden bize para versin diye bir beklentimiz olmadı olamazda.

Siz pardon kaç yaşındasınız ?kaç tane iş yerinde çalıştınız ?kaç kişinin ağız kokusunu çektiniz ?beni yargılayamazsınız yada suçlayamazsınız hayat benim siz kim oluyorsunuz ?????

Annelik evlendıkten sonra koca koca eşek kadar ınsanlara para akıtmakla olmuyor bılmıyorsanız öğrenın. Pardonda başkasının parasının tasasıda sıze düşmüyor bunuda öğrenın.
Sizin diğer hanım efendi ile savundugunuz sey nedir ben size kendi hayatımdan bir örnekle açıklayayım bu konuda cok yaralıyım zira benim annem babamda bana hic birsey yapmadilar ne okuttular ne evlendirdiler hatta ben calisip yillarca onlara verdim maasimi gecenlerde annem kardeslerime corap almis corap yahu 10 lira konu buyuk yada kucuk degil. Benim yanimda onlara verdi bana vermedi anne bana niye almadin dedigimde sen evlisin onlar bekar dedi ben bu mantığı anlamiyorum bir evlat evlenince evlatliktan cikar mi sizin savundugunuz sey bu bence eskiler boyle yapardi evlendi artik bizden ciktin derlerdi

Yetiskin, kendine yeten bireylerin evlenmesi gerektigini dusunuyorum. Kaza bela hastalik gibi durumlarda aile destek olur tabi ki, gerekirse bir ekmek varsa ikiye bölüp yarisini verir. Ama rutin akis aileden destekle olmamali.
Yetmeyecek durumdaysa anne babadan beklemek yerine meslekte gelismeye, ilerlemeye odaklanilmali. Gerekirse ek is imkani dusunulmeli.

Siz pardon kaç yaşındasınız ?kaç tane iş yerinde çalıştınız ?kaç kişinin ağız kokusunu çektiniz ?beni yargılayamazsınız yada suçlayamazsınız hayat benim siz kim oluyorsunuz ?????
Yaşım 22.
Staj yerlerimle beraber 6 yerde çalıştım.
İnsanların ağız kokusunu çekmenin ne demek olduğunu anlayabileceğiniz en iyi ortamda tekstilde staj yaptım :))
Buna rağmen 3 tanecik çeyrek altınım, kenarda sevgiliminki ile beraber 7bin liram var :))
Sizi yargılamıyorum, suçlamıyorum. Sadece birikim yapmamanız sizin hatanız diyorum, bunda yanlış olan birşey olduğunu zannetmiyorum.

Isin kötü tarafi yaslilarin elinde avucunda olanlari alirlar, ama is sonra bakmaya gelse yok kimse ortada. Bana göre kimse yaslilarin parasina dokunmamali. Ilerde hastalikta yaslilikta lazim oluyor

İllahi N nscckts
Yani ben olsam doğururum. Ya ev alamazsam örneğin annem babam 25 yıllık evliliklerinin sonunda ev sahibi olabildiler ee 25 yıl çocuk yapmasalardı ben dünyada yoktum

Aferin size ,daha hayatın çok başındasınız biraz darbe yiyin sonra görüşürüz

Bızım savunduğumuz ne anlatayım. Ben evladımı ilerde bın bır emekle büyütüp ıyı yerlerde okutup meslek sahıbı yaparım. En önemlisi merhametli ve ahlaklı olması için çabalarım. Yarın bir gün olurda evladım yeni mezun ya da çalışmış ama hıc evlılığını düşğnmemiş nasılsa aılem yapar kafasıyla kenara para atmadıysa geçip karşıma anne ben evlenıcem dediğinde toton yetıyorsa evliliğin sorumluluğunu alabilirsen evlen derım. Ben her haltını yaptıktan sonra ne zorluğu bılır ne bır seyı her şeyde anne para ver dıyen bırı ne evını geçindirir ne o olgunluğa sahıp olur. Mesleğini eline alsın gezsın ufkunu açsın ülke ülke gezsın ama bırıkımınıde yapsın evlenırken yardım ederım anca yok eşyalarımı al düğünümü yap der dur derım. Altınına yardım ederım. Çok mu darda eşyada bı takımını alırım falan. Konu sahıbı gıbı gelinim olursada gayet vermem ev yardımı nıye mı konu sahıbı eş aılesını sevmıyor 3 yıldır ne goruyor ne arıyor. Hangı yüzle ev araba beklentısı doğuyor? Saygı duymayan benı ınsan yerıne koymayan evladımda olsa böyle bır yardım yapmam. Gıder malımı bağışlarım yaşlılığımda parayla kendıme baktırırım sonrasında da çocuk esıgeme, Mehmetçik vakfına vs bağışlarım hıc yoktan sevaba gırerım

Isin kötü tarafi yaslilarin elinde avucunda olanlari alirlar, ama is sonra bakmaya gelse yok kimse ortada. Bana göre kimse yaslilarin parasina dokunmamali. Ilerde hastalikta yaslilikta lazim oluyor

Benim esim tek cocuktu vefat etti. Oglumla kaldik.
Kayinpederim 90a yakin. Benim imzam olmadan satis kiralama vs yapamiyor. Rahat 10 aile gecindirecek mali mulku var.
Ben artik tek cocuklari benim diye dusunup her seylerine kosmaya calisiyorum. Sehir disindan geleceklerdi gittim arabayla aldim yanima kardesimi alip.
Ama hic mallarina mulklerine ortak oldugumu dusunemiyorum. Bende mi saflik var acaba diye dusunuyorum bu konulari gorunce.

Aferin size ,daha hayatın çok başındasınız biraz darbe yiyin sonra görüşürüz
Darbe yemedim mi zannediyorsunuz ya?
Tamam anladık en zor hayat sizinki, en çok darbeyi siz yediniz.
Bu yine de size hibe etmeleri gerektiği anlamına mı geliyor?
Burada anlattım mı bilmiyorum ama bende çok darbe yedim hemde en yakınlarımdan. Merak etmeyin yani bi bu durumda olan siz değilsiniz.

Allahım oğlunuzu ve sızı en güzel yerleri bahşetsin Çok temız kalplısınız

Elektram bu abla bu yazıyı okumaz. En son bana konu sahibi araba için aileden borç almış, sonra geri ödemişler dedi. Ki öyle bi bilgi yok, o dediği de başkasının yorumu :))) yok yardım bekliyormuş, sonra geri ödeyeceklermiş dedi konuda yine öyle bir bilgi yok :))) konu sahibinin hibe beklediğini yazınca bana yazmayı bıraktı. Sen uzun uzun açıklamışsın kıyamam sana

Acıkcası biraz destek olmalarını istiyoruz evet etrafımızda insanlar oğullarına hep ev araba alıyor düğün yapıyorlar arabayı ben aldım mesela kendi paramla

kimsenin kimseye destek olmak gibi bir mecburiyeti yok. ebeveyn de olsalar..
anne babalar çocuklarını iyi yetiştirmek ve okutmakla mükelleftirler, evlendirmek, ev/araba sahibi etmek, torunlara bakmak, torunların giderlerini karşılamak gibi misyonları yoktur.
belli bir yaşa gelip evlenmeyi bilen insanlar olarak da artık beklenti içerisine girmeden kendi ayaklarınızın üzerinde durmalı, çocuğu bile bu sebeple yapamıyoruz gibi gereksiz bi ajite ile suçu ebeveynlerin üzerine atmamalısınız.

Parmaklarım acıdı o kadar neyse ki sen yazdın o yeter

Konu sahibinin esinin ailesi ile olan diyalogunu bilemem haliyle iclerinde degilim benim yaptigim genel bir yorum bu forumda bir grup oluşmuş ayni fikirde olmadiklarinda linçliyorlar anladigim faydali bir forum olmaktan cok tarafli bir platform

Evet kk kulübü değil linç kulübü olmuş burası

Bugün de anneyim diye ortalarda gezdiğimi öğrendim ki sayesinde:)) Ben de vermem diye düşünüyorum. Biz de para biriktirip alıyoruz her şeyi. Onun tadı başka oluyor zaten. Bence olgunlaştırır insanı. Paramla da yoksa yazlık alırım kaz dağlarının ordan bir şey alırım. Pandemi gösterdi ki iyi bir şeymiş. Bir de para vermezse yaşlanınca bak diye aramasın yazan var. Allah elden ayaktan düşürmesin de para verdim diye benle ilgilenecek evlat kalsın zaten. Bakıcı tutarım o paraya hem ağız eğmez ücretli baktığı için. Genelde kadınlar mı aileden bu kadar şey bekliyor, erkekler de mi böyle yoksa?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…