Ev kadınları neden küçümseniyor

ben de lisans mezunuyum ve calisiyorum. Istanbuldaki onemli okullardan birini bitirdim. Sadece uni degil oncesinde de unlu okullarda okudum. Ve bekarim. Evli olsam ve yeterli para girisi olsa eve asla calismam. Bu devirde calisip napiyomus o kuzenin, oraya buraya gezmeye mi gidebiliyormus. calisarak ne bi ev aliniyor ne bi araba. Kim ne derse desin bu devirde, bu ekonomik kosullarda en iyisini yapiyosun. Artik calisan insanlar bi arpa boyu yol gidemiyor, sadece hayatta kalip tamamen isverenini zengin etmeye yonelik calisiyorlar. Bos bos oturmak falan gibi seylerle seni elestirenler olunca bu yazdiklarimdan bi ozet yap onlara :))

Ben ev hanımı sayılırım; sezonda kendi küçük işimin başına geçiyorum ama ev hanımıyım da. Burada yazılanlara alınmıyorum kendi adıma; çünkü gayet boş da oturuyorum, ölüp tükenip bitmiyorum ev işleriyle. İş bitmiyor, çok yoruluyorum, çok emek fazla emek diyenleri anlamıyorum. Bebekliyken bitmiyordu iş ona katılıyorum o kısımda biraz anladım hadi hiç anlamadım demeyeyim ama çocuğum belli bir yaşa geldi, düzeni oturdu mesela; bana keyif çatması kaldı. Boşlukları doldurmacalara geçtim; kkda takılmaca, kitap okumaca, filmler izlemece, şenlikler, tiyatrolar vs, yaza doğru sporum, yeni tarifler denemece, çalışmayan arkadaşlarımla gezmeler, ara ara yaptığım boyamalar, çocuğun özel şoförlüğünü yaparken yeni mekanlar keşfetmeceler... Bilemedim, benim ev işlerim niye çabuk bitiyor. Yoksa ben pasaklı mıyım?

Hanımefendi çalışıyorum. Hatta dediklerinizi birebir yaşadım. Ama çocuklarım gece uyumadığında kendi kendimi "sabret serviste bir saat uyursun" Diye teselli ettiğimi bilirim. İşte de yoruluyor tabii ki. Ama en azından sessiz sakin bir bardak çay içebiliyorsun. Ha benim dediğim her iş için geçerli değil. Kaldı ki her şeyin kendince zorluğu var....

bu da ayrı bi kafa ha. "bebeğim varken evdeydim daha çok yoruldum"....hacı ev süpürcem cam silcem diye mi yoruldun? bebek vardı ya hani??? bunu ev hanımlığıyla alakası nedir, bebek ya orada ana tema?
Çocukla beraber evdeyken ev mecbur dağılıyor, kirleniyor. Temizlik işi daha çok çıkıyor. Ayrıca hazır evdeyim, yemek de yapayım diyor insan. Ütü de yapayım, şurayı sileyim, onu da yapayım, bunu da yapayım derken yoruluyor. Zaten yürümeye başladığında çocuk asla durmuyor. Bir iki dakika sesi çıkmasın, eyvah diyorum kim bilir hangi deliği karıştırıyor. Bir bakıyorum kaşla göz arasında dağıtıp batırmış her yeri. Bunlar da ekstra eklenince yoruyor insanı. Evde olmadığımda, çalışırken aklıma gelmiyor o kadar, ertelenebiliyor ev işleri. Ya da temizlik için destek alınıyor. Doğum izninde tek maaş olduğumuz için idareli de gidiyordum. Temizlikçi çağırmıyordum mesela. Ben eve daha erken geliyorum, öğretmenim. İşim varsa hallediyorum rahat rahat, yemek yapıyorum. Babası çocukları toplayıp dönüyor. Onlar dönene kadar tüm enerjim bana kaldığı için ve özlediğim için daha kaliteli vakit geçiriyoruz.

Kıskandığımızı söylemişsiniz direkt bir şekilde. Ben de eve hanımı ne yapsa kıymet görmüyor, doğru mu? Yanlış ama gerçekler bu dedim eğer zorbalamak bu ise :)
Kim demiş ev hanımı ne yapsa kıymet görmüyor diye genelleme yapmayın bence

Valla en güzelini yapıyosun. Pasaklı değil planlı programlısındır, işleri kafanda büyütmüyosundur.
Bekçi gibi ev bekleyeceğine gez toz, ben çalışıyorum ama ne çalışan ne evde olan kadınlar kendini heder etmesin diyorum
Hepimiz prenses gibi yaşamayı hak ediyoruz

h.efendi işte ben de diyorum ki sizin yaşadığınz şey ev hanımlığı zorluğu değil
sizin yaşadığınız şey küçük çocuğu olan kadın zorluğu - kaç kere yazdım bunua da bilmiyorum daha da yazmam.

o yüzden ev hanımlığında da iş hiç bitmiyor, hep yoruluyoruz hiç oturmuyoruz diye savunma yapılması asıl okları kendilerine çeviren konu oluyor

evde bitmeyecek bir iş filan yok. ya iş yapmayı bilmiyorsundur yaylana yaylana sere sere yapıyorsundur ya da temizlik hastası filansındır.

kimse bana sen ev işi yaptın mı ki hiç'le de gelmesin. ben kerpiç evi çalı süpürgeyle de süpürdüm, kuyudan tulumbadan su da çektim ocak da yaktım, günlük 10-15 kişilik yemekler de çıkardım, dantel örgü işleme onu geçtim halı bile dokudum. kimse kimseyi yemesin yani o yüzden.

bilemiyorum. ben 1+1 bir evde yaşıyorum. çocuğum yok. ev işleri 5 dakikada bitiyor. birkaç çocuğum olduğu için yetişememekten veryansın etmektense hiç çocuk sahibi olmamayı tercih ettim ve evimi de küçük tercih ettim. hayatın bana acımasızca öğrettiği şeylerden birisi de taşıyamayacağım kadar yükü yüklenmemek oldu.
gerçi ben de haftanın sadece bir ya da iki günü iş yerime birkaç saatliğine uğradığım ve işim genelde evde birşeyler okumak olduğu için ev hanımı sayılabilirim. ama dürüst olmak gerekirse, sürekli olarak "siz arkadaşlarınıza böyle zorbalık mı yapıyorsunuz?" argümanı üretildi ve ben arkadaşımla öyle konuşmazdım. zira ben topyekün evhanımlığını tercih eden birisi ile arkadaş olmayı tercih etmem. ama bu da birisini zorbalamak değil. herkesin tercih hakkını kullanması böyle bi şey. ev hanımı olanlar da yaptıkları tercihlerden ötürü gelecek eleştirilere açık olmalıydılar.
burada mağdur edebiyatı yapanlar ya da "eziklendiğini" söyleyenler, sorunu kendinde aramalılar. gelen eleştiriler canlarını yakıyorsa demek ki orada henüz kabuk bağlamaya yüz tutmamış bir yara var.

Sizi çok mu zorbaladı iş arkadaşlarınız?

Koca parası yemek zoruna gitmiyor mu demek itici. Koca parası yemek iğrenç bir tabir. Eşimin kazancından benim de emeğim vardır benim kazancımda onun emeği vardır. Hele ki ortak bir çocuk varsa.

Size yöneltilen bu mahalle karısı zorbalamalarına aynı tarzda cevap vermeniz çoook daha kötü ama. Hangi iş arkadaşı böyle konuşur bilmiyorum.

Benim de artık çalışmayı tercih etmeyen arkadaşlarım var hiç daha önce birilerinin onları zorbaladığından bahseden olmadı.

Çok boş insan tarzı bu ya

Ticaretin yüzde 80'inini bence kadınlar döndürüyor tüketmeseler acaba nice olur. İsteyen çalışıp tüketsin isteyen koca parası ile tüketsin kimi ilgilendirir ki illa ki bir yere gidip iş gücü mü üretmek gerekiyor anlamadım ki ben vaktimi çocuğuma,kendime harcamak istiyorum bu tükettiğim anlamına geliyorsa evet değerli bir vakit tüketiyorum.

Son düzenleme:
Amaan. Bence ‘kadın’ olmak başlı başına bi iş. Bızım toplumumuzda bizim işimiz zaten bıtmıyor ki? Evde hiç bitmiyor. Kocana bak eve bak çocuğuna bak e çalışıyorsan orda da kendını ıspatla kadınsın güçlü ol. Of aman. Bız kadınlar bırbırımıze destek olmalıyız boşverin kucumseyenlerın vızyonsuz oldugunu dusunuyorum.

Az da pasaklıyımdır itiraf edeyim.
Kesinlikle öyle, hepimiz tadına vararak yaşamayı hak ediyoruz.

Son düzenleme:
Herkesin hayat yolu başkadır, çalışan kadın çalışmayan kadın bazen tercihlere bazen zorunluluklara göre değişir, eşinizin geliri yetiyorsa kafanıza göre evde takılırsınız kime ne, ben çalışmaya çok alışkınım evde zaman geçirebilir miydim bilmiyorum ama ev hanımı olmak da aşırı zengin bir eş hizmetçiler aşçılar yoksa çok kolay değildir

Boşver öyle insanları Bizim evde günlük yaptıklarimiz bazılarinin mesleği. demek ki ev kadınlığı oturup koca parası yemek değil ki öyle de olsa yiyiyorum yani koca benim para benim

Yani kafanız çalışmayı kaldırmıyorsa, eşiniz sizi aldatsa da, sizden sıkılsa da, sizi dövse de sesinizi kesip oturmayı kabul edeceksiniz

Kimsenin sizi küçümsediği yok da, yarın bir gün “ aldatıldım ama çocuklarımı düşündüğüm için boşanamıyorum” diye kendinizi kandırıp ağlamayın burda

Vefakâr fedakar ana pozlarına girmeyin
Sesinizi kesip oturun

Yukarda verilecek tek cevap sana ne girip çıkıyor yazmıştım, o cümlenin uygulanabileceği yer tam burası. Bakın nasıl oluyor:

• Mesaj sahibinin kendi beyni var mı? Var.
  • Aldatılırsa parasız kalacağının farkında mı? Evet
  • Bu riski alıyor mu? Evet
  • Bize fikrimizi sordu mu? Hayır
  • Bu durumda bizi ilgilendiren bir durum var mı? Hayır.

Kısacası bize giren veya çıkan yok konu sahibesinin kendi hayatı kalırsa da ortada kendi kalır. Bizi ne ilgilendirir?

Yani çocuk büyütene hiç böyle dendiğini görmedim ama algıda seçicilik yapıyor olabilirsiniz çalışmaya alışana ev hanımlığı zor gelir. Herkesin durumu farklı ben evden çalışıyorum ama normal mesaili bir işim var freelancer değilim. Evde çalıştığım halde geçmiyor vakit. Hobi hobi nereye kadar spora git temizlik yap yine o gün bitmiyor. Ben de doğurunca bırakıp bırakmama arasında gidip geliyorum bu yüzden. Çalışmak bir meslek sahibi olmak bu dünyadaki en iyi nimet. Paran varsa biter malın varsa yok olur kocan varsa aldatır baban varsa bakmıyorum yeter der ama meslek seni terk etmez. Ben geleceğimi kimseye emanet edemem. Çevremde kocaya güvenip yüzüstü bırakılan kadın dolu. Bi marka var ya hani her şehirde avmde bir şubesi var parası var. O marka sahibini tanıyorum karısından boşandı sadece 1 milyon verdi kadına. 50 yaşında kocasından boşanıp ortada kalan kadın dolu. Geçen eşimle tartışma yaşadım boşanmaya karar verdim. Bunu istesem yapardım o zaman bana yuvana sahip çık diyen anneme bile kinlendim. Dedim şükür işim var istesem kiraya çıkarım yaşarım. Ya bu güce sahip olmasaydım annemin kötü niyetli olmadığını biliyorum. evine gitsem bana destek olacağını biliyorum buna rağmen ya param olmasaydı ve istemediğim yerde bu yüzden kalsaydım dedim. Aksine çalışmayanlar tepeden tepeden bakıyor hep. Ev hanımı neyse bir de ev kızı dolu ortalık. Herkesin risk anlayışı farklı. Hayat görüşü farklı

Onlar babalarının/ kocalarının holdinglerine gidip” çalışıyorlar” ay öyle çalışmayı ben de isterim. Mobbing yok, maaşa ne zaman zam gelecek kaygısı yok
Ya zaten paraya belki çok ihtiyaçları yok yani bizlere göre plus plus yok ama sonuçta iş başındalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…