• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kadınları neden küçümseniyor

Ben işteyken bakıcım olsa çocuğumu emzirmiyo olsam gayet daha az yorulurdum. Hiç değilse evdeki krizden bi süre uzak olsam mentalim bu kadar yorulmaz.
daha bebek el kadarken emzirmiyor + bakıcı ile olamazsınız ki ama

ha bebek büyür bakıcı gelir memeden kesilir tabii ki olur o dedikleriniz de, yukarıda dediğim gibi sizinki ev hanımlığı zorluğu değil ki yenidoğan zorluğu.

İstedikleri kadar ezikleyebilirler 😂özgüven ile alakalı sanırım

Bunu da en çok çalışan kadınlar yapiyor kıskandıkları için.

Ben çok çok prestijli bir mesleğe sahibim, 32 yaşıma kadar okudum. 10 yıl çalıştım. Şimdi çocuğumu büyütmek için evdeyim. Kocam ikimize de yetecek kadar kazanıyor. Ben çocuğumu kendim büyütüyorum. Kime neeeee???

Kaynanam durup durup söyler, evde boş oturmaktan sıkılmıyor musun? Koca parası yemek zoruna gitmiyor mu? Diye. Hiç de zoruma gitmiyor, kocam kazansın ben yicem 😄😄 En tatlısı koca parası 😄😄 Yani şaka bir yana kendisi 40 günlükken çocuklarını bakıcıya atıp kaçmış işe (çünkü çocuk bakmak zor ve göze görünmüyor yaptığın). Şimdi benim çocuğuma bakmam zoruna gidiyor. Kendisi hem çalışmış hem ev işi hem kadınlık yapmış değer görebilmek için, benim çalışmadan değer görmem zoruna gidiyor.
Kendine ancak mesleği üzerinden değer biçen hemcinslerim çalışmayan kadınları küçük görebilir ama eminim hepsinin içi gidiyor ben köpek gibi çalışıp para kazanıyorum bunlar evde otururken (!) benden fazla değer görüyor diye.
Eyvah yoruma bak 😬

daha bebek el kadarken emzirmiyor + bakıcı ile olamazsınız ki ama

ha bebek büyür bakıcı gelir memeden kesilir tabii ki olur o dedikleriniz de, yukarıda dediğim gibi sizinki ev hanımlığı zorluğu değil ki yenidoğan zorluğu.
Kimisi 40ı çıkıyor çalışmaya başlıyor ya mecburiyetten yada istediği için orasını bilmem tabi. Ben tarih mezunuyum ve pastacılık yapıyorum. Desem ki pastacılığa dönücem evde 10 çocuk bakarım daha iyi 😃 mesela bu işten işe çocuktan çocuğa değişir. Araştırma işine dönsem bütün gün kahvemi içer oturduğum yerden okumamı yaparım gerçekten dinlenirim. Ha memnun muyum halimden gayet keyfim yerinde. Çocuklar büyüsün işe döner miyim? Muallak. Çocukları büyütmüşüm kocam iyi kazanıyor hiç kaşınmam bakarım keyfime. Belki çocuklar büyüyünce de evde duramıyorum çalışcam dicem oda muallak. Annelikten bağımsız "çalışan" kadının da yorgunluğu büyük "ev hanımının" da.

Bir tanıdığımın kocası 6. kattan düştü ve kız aylarca küçük bebeğiyle o adama baktı.Aileler olmazsa kiradayken ne kemireceklerdi onlar ? Kızın mesleği olsaydı hem çocuğu kreşe verir hem de kirayı öderdi ama millete muhtaç kaldı.Sonra iyileşti adam ilk kavgada yaptığı şey kızı götü boklu bebeğiyle kapıda bırakmak oldu.Bildiğiniz kolundan tutup kendi çocuğunu beze ihtiyacı olduğu halde kapıyı açmayıp kadınla birlikte merdivende bekletti.

Kız eve alır belki diye beklemiş de beklemiş.Sonra açmayınca ailesine gidiyor ve adam gelip kızın kolundan çekip oğlunu zorla götürüyor.Kızın ailesi bırakmıyor ki polise gitsin, olay duyulmasın diye yırtınıyorlar.Kız lise mezunu ve daha önce asgari ücretle çalışmış.Aile baskıcı, boşanmasını istemiyor.

1 sene çocuğundan uzak bırakıyorlar.En son kızın abisi ortak tapulu ev alıyor da öyle geliyor beyefendi.Şimdi barıştılar kız da asalağın teki olduğu için böyle bir adamdan 2. çocuğu yaptı hemen.

Aslında her kadın çalışıp kendi parasını kazanmak ister bence, para kazanmak insanın özgüvenini kuvvetlendirir ama çalışan kadınların yükü o kadar ağır oluyor ki çoğu zaman. Iş, ev işi, çocuk bakımı hep kadının üstünde ve bu zamanla tüketiyor.

Canım benim sen gidip ev hanımlarını zorbalıyor musun? Çalışmayan arkadaşlarına gidip "evde boş boş oturmaktan sıkılmıyor musun?" diye soruyor musun? Anladığım kadarıyla sormuyorsun. O zaman kastedilen sen ve senin gibi çalışan kadınlar degil. Niye alındınız anlamadım 😅
Ben de 4 ay sonra çok sevdiğim işime döneceğim ve bu günleri sadece özleyeceğim 😁 çalışmayan kadınlara da helal olsun diyeceğim 😄
Ben soruyorum, ne var ki bunda? Bence sıkıcı bir şey çünkü evde oturmak, oturdum ordan biliyorum. Sıkılıp sıkılmadığını anlamak ve sıkılmadığını duyunca şaşırmak için de soruyorum. Bu soruya bu kadar içerlediğinizi bilmiyordum. 😂

Okb derecesinde bir titizlik hastalığınız yoksa da evin işi öyle akşamlara kadar sürmüyor kimse kendini kandırmasın. Akşama kadar ev işi yapanlar direkt psikiyatriye 😂😂😂

Geçen twitterda şöyle bir şey gördüm; muhafazakar intörn bir adam partnerinin evlendikten sonra çalışmasını istemiyor, partneri de doktor :) yeni nesilde üni mezunu ev hanımı arayan narsistler çıktı ortaya maalesef. Bunun önü açılmasın diye ben böyle gençlerin de okuyabileceği bir platformda ev hanımlığını övemem :(
ha mesela bak muhtemelen bunun gibilerle evleniyorlar işte

Çevre meselesi demek ki. Ben hiç kızım ev hanımı olsun hayali kuran insan görmedim. Zaten sizin dediğiniz de ev hanımı olması hayali kurulması değil zengin aileye gitmesi hayali daha ziyade. Benim tanıdığım zenginlerin de hepsi çalışıyor.
zengin, okumuş, varlıklı, belli bir çevre işte

ama mesela evlenip de hemen çocuk yapıyorlar, hatta 1 kuzenim 3 yılda 3 tane doğurdu, bu kızın evinde hiç okumamış olan hukuk mezunu, ortalamada seviye doktora. herkes çift yabancı dilli vs.
----
yalnız şerhimi düşeyim de, elbette ki herkes aynı değil.

anası (teyzem) tarlada çapa yaparak gündeliğe giderek okuttu mesela bir başka kuzenim var
o teyzemden ben asla duymadım "çalışmasın" gibi bir şey, çok üzüldü kız çalışmaya değil zengin kocaya heves ediyor diye. evlenmesin de mezun olunca 2 sene bari çalışsın diye resmen yırtındı kadın.
ha evlendi yine bıraktı işi, o ayrı.

Merhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım 😬😍
Bende sizinle aynı düzeyde okumuş birideyim şuan eşimin işi nedeni ile çalışmıyorum evdeyim yani ev hanımı bence takmayın ben gayet mutluyum işinize dönme şansınız varsa tabiki çalışın çalışan kadın güçlüdür ama ben yeni evlendiğim için ekonomik olarak durumumuz iyi olduğu için gerek görmedim daha bazı kadınlar asla boş durmak istemez çok haklılar çalışmayı aşkla bakan kadınlar var sonsuz saygı ama bazılarınında eşleri var çalışsan sana o kadar para kalmayacak ama eşin sana çalışmadan daha çok imkan sunuyor atıyorum istediklerinin hepsi yerine geliyor alınıyor böyle kadınlarda saygım sonsuzdur siz mutluysanız bence kimseyi takmayın derim

Merhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım 😬😍
Kıskanmış tek kelimeyle.
Bende uni mezunuyum, çalışmıyorum. Evine, eşimle, çocuklarımla güzelce ilgileniyorum. Hepsi için bol bol vaktim oluyor. Kendimde sporuma gidiyorum bazende evde boş boş yatıyorum çok güzel oluyor. O gün nasıl istersem :) sabah insanı hiç değilim zaten. Uykum bitene kadar uyuyorum mis gibi. Sonra o gün neyi planladıysam yapıyorum gibi gibi. Bence kendi hayatında huzurlu olmayan biri böyle ezikler karşıdaki insanı. Burda da var böyle bazı bayanlar ama kendilerine tek laf gelsin yardırırlar cümleleri. Çalışmayan bir kadın/Anne çalışan kadına/anneye bişey söyleyince kabul edilemez ama tam tersini hunharca yapan insanlar çok maalesef. Kendilerinde bunu hak gören insanlar var. Doğrusu ikisininde yapılmaması.

Birde şunu diyeceğim banada bi kaç defa arkadaşım yaptı aynı şöylemi senin yerinde olsam durmazdım vs diye ama çok şükür mutluyum çalışıp mutsuz olmaktansa çalışan kadınlara minnettarım bu arada bunu belirteyim en güzeli çalışmak tüm kadınlar çalışalım ayakları üzerinde dursun koca parası yemek diyede bişeyi ben doğru bulmuyorum evleniyorsunuz bir oluyorsunuz eşiniz size bakmakla mutluysa ki dinimizce sorumlu zaten eviniz öyle daha mutluysa ne var bunda mesela ben çalışsam elime para kalmayacak yol yemek vs derken artı eşimlede bazı günler görüşemeyeceğiz. E şimdi bana ne deseler ben takarmıyım hayır öyle düşün

Ben kendi işimi yapıyorum.
Her gün işe gitmiyorum, evden çalışmamın yeterli olduğu günler çoğunlukta hatta.
2 çocukluyum. Biri bebek.
Ev hanımlığında övülecek bir şey aramayı gereksiz bir ispat çabası olarak görüyorum.
İstediğin kadar spor salonuna git, istediğin kadar sosyalleş, istediğin kadar kitap oku. Hiçbiri iş hayatının sağladığı imkanları maddi manevi vermeyecek.

Herkesin evinde günlük temizlik yapılıyor, herkesin evinde yemek pişiyor. Biri bunu evdeyken yaptığı için ekstra övgüyü hak etmiyor. Çalışan kadınlar (buna kendimi dahil etmiyorum şu cümlede benim şartlarım rahat) işiyle, eviyle vs ön planda olmayı daha çok hak ediyorlar ama yarışa girmiyorlar. Ev hanımlarının(konu sahibinden bahsetmiyorum) "ben de rahat harcıyorum, benim kocam kartını bana bırakıyor!!11" falan demelerini de avamlık olarak görüyorum.
Valla yarışa girme konusu da çok anlamsız. Kim kime beyi ispat ediyor? Çalışan da kendine çalışıyor, banane. H
Ben sizi kastederek yazmadığımı belirtmiştim yalnız. Başlığa istinaden neden böyle görülüyor? Bence bu sebeplerden.
Koca parası yemek kötüdür de demedim. Zira ben çalışan bi kadınım ama kocamında parasını yiyorum, olaya koca parası yemek olarak bakmıyorum.
Her kadının kendi isteği tabiki, ben bi kadın olarak her kadının kendi ayakları üstünde durmasını isterim. Çalışmasada kendine yetebilmesini.
Günümüzde kadınlar hobi diye okuyup insta momlara özendiği için sonrada ev hanımlığı çok zor yea diye ağlandıkları için bu karşılığı alıyorlar.
Yok hayır üstüme alınmadım zaten:) zira tanışmıyoruz. Karşılıklı sanal sohbet, hislerimi paylaşıyorum. Öyle bakıyorum. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için🙏

Valla yarışa girme konusu da çok anlamsız. Kim kime beyi ispat ediyor? Çalışan da kendine çalışıyor, banane. H

Yok hayır üstüme alınmadım zaten:) zira tanışmıyoruz. Karşılıklı sanal sohbet, hislerimi paylaşıyorum. Öyle bakıyorum. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için🙏
Siz 15 sene çalışmışsınız, zaten bu kategoride değilsiniz bence. Size bu şekilde yaklaşan insanların amacı farklıdır.
Mesela bizde 20-25 senesi dolup geri çekilmek isteyen meslektaşlarım var. Emekli yaşı dolana kadar evde olacaklar herkesin kendi tercihi. Hobilerine yönelmek isteyen var, çocukları büyütmüşüm gezecem diyen var. Mis gibi, biz onlara ne işin var evde demek yerine gazlıyoruz destek veriyoruz. Herkes yorgun mutsuz olsa rahatlayacak insanlar var gerçekten.

Onlar babalarının/ kocalarının holdinglerine gidip” çalışıyorlar” ay öyle çalışmayı ben de isterim. Mobbing yok, maaşa ne zaman zam gelecek kaygısı yok :D

Evet ya. 🙄İşten ziyade benim kactigim şey de insanlarla uğrasmakti hep.
Bir ara otopside mi calissam diye düşünmüştüm ama dusundugum gibi olmadi. 😄
Nasil daha az insanla konusmak zorunda kalirim diye esime sorunca yazilim ogren dedi 😁😁😁😁
Neyse benim kariyer hedeflerim daha parlak zaten. 😛

Evet ya. 🙄İşten ziyade benim kactigim şey de insanlarla uğrasmakti hep.
Bir ara otopside mi calissam diye düşünmüştüm ama dusundugum gibi olmadi. 😄

İnsanlarla uğraşmamk diyince dijital işler geliyor akla kanka, otopsi nedir allasen :halay: :halay:

Posta dağıtıcılığı ne oldu, bence çok iyi bir iş hem geziyorsun vınlıyorsun hem de kimseyle temas yok mektupları kutuya atıp kaçıyorsun.

İnsanlarla uğraşmamk diyince dijital işler geliyor akla kanka, otopsi nedir allasen :halay: :halay:

Posta dağıtıcılığı ne oldu, bence çok iyi bir iş hem geziyorsun vınlıyorsun hem de kimseyle temas yok mektupları kutuya atıp kaçıyorsun.

Insanlar cok konusuyordu Cherry canli olmayan konuşmaz en azindan kafam dinlenir dedim oyle bir delirdigim zamandi. 😄😄
Henuz basvurmadim. O da uzaktan güzel gorunuyor ama deneyecegim bakalim gorundugu gibi mi 😀simdilik calistigim yere devam ediyorum.

Ben 20 yaşında calismaya başladım yaş oldu 48 evliyim çocuğum var zor oldu mu oldu ama asla kimseye eşte dahil asla aldığım ettigimle hesap verme durumum olmadı ne istiyorsam yaptım eşimde dünya iyisidir asla bişey demez parasını yesem ama ufak bir imada bile bulunsa alinirim gibi geliyor ben seviyorum o gücü

Back