Ev kadınları neden küçümseniyor

Geçen twitterda şöyle bir şey gördüm; muhafazakar intörn bir adam partnerinin evlendikten sonra çalışmasını istemiyor, partneri de doktor :) yeni nesilde üni mezunu ev hanımı arayan narsistler çıktı ortaya maalesef. Bunun önü açılmasın diye ben böyle gençlerin de okuyabileceği bir platformda ev hanımlığını övemem

Deli len bunlar. Altın da vermem diyodur bu. Bunlar türedi bi de.

Erkekler yapmıyor mu ? Bence iyi düşünün.

Ben de çalışmıyorum ama çocuk,yemek,ev temizliği, arkalarını toplama vs derken hiç iş bitmiyor.Hatta 'ev hanımı değilim ben,hanimlik yapmak elime geçmiyor çünkü ' diyorum.Evde tamirciyim,anneyim,temizlikciyim,dışarı kosturmalari da hastane vs hep bende.Ee nerde kaldi ev hanimligi?Kendimi de çalışmıyorum diye kötü hissetmiyorum dediğiniz gibi.

Hmmmmm sen de kaos seviyorsun amaaa

bi şey sormak istiyorum. söz konusu çalışmak olduğunda çalışan ve çalışmayan kadınların hepsi, düz ifade ile kadınların hepsi farklı perspektiflerden eleştirye maruz kalıyorlar. sorudaki örnekte zorbalık göremiyorum ben. ciddi anlamda aleni şekilde zorbalığa maruz kalan kimler? yani bir muhafazakarların mağdur edebiyatı vardı. şimdi de başımıza çalışmayan kadının zorbalığa uğraması mağduriyeti de mi çıktı?
neticede ben fikrimi belirttim ama çalışan hanımlar kendilerini kötü hissetmesinler diye farklı düşünecek halim yok. aynı şekilde çalışmayan bir kadın da benim için negatif fikirlerini değiştirmeyecek ama bu, zorbalık anlamına gelmiyor.

Ayrıca eşimle tanıştığımda ben çalışıyordum o okuyordu. Parasızdı. Çok uzun bir süre de ondan fazla kazandım. Zengin bir c.ke tutunmadım anlayacağın.

Valla çocuğum da yok ama çalışmayı toptan s.ttir etmeyi emekli olmayı ciddi şekilde düşünüyorum, param var hayatımı yaşayayım diyorum. Ne evde çalışıcam , yardımcı geliyor ev işi falan yapmicam ne de kariyerime devam edicem topuna benzini döküp geçicem. Bu durumda toplum beni tanısa dellenir herhalde

Bu kafadaki insanlar hayattan bi haber yaşıyolar çalışmayı böyle dizilerdeki ofis ortamları gibi sanıyor heralde çaylar kahveler makara gırla.
Ev işini planlı yapmadıkları için bitmiyo diyolar, şimdiki teknolojide ev işinin nesi zor gerçekten. Eskiden olsa çamaşırlar bebek bezleri elde yıkanırmış üstüne tarla işi çıkarmış, ev hanımlığının zor dendiği zamanlar o neslin zamanları esas.
Şimdi herşey kolay, insanlar tembel.
Bebek bakmak zaten zor ama 2-3 senelik bi süreç kreş okul dönemi başladığında evde boşsun işte

Valla başkaları ne düşünür umrumda değil . Eşim sürekli hakkını helal et Allah razı olsun hepimizin yükü senın üstünde diyip duruyor .

valla tam olarak böyle düşünüyorum ben de

bir kadın "ayy evde çalışıyorum ayyyy iş bitmiyor ayyyyy biz boş mu oturuyoruz" derse bi yürü git derim

ablacım "he boş oturuyorum çünkü keyfim öyle istiyor" de, bak canımı ye. kocanın/babanın (yurtdışındakiler de devletin parasını yiyor bu arada) parasını da ye. ohhh. afiyet bal şeker olsun. varsa bununla bir derdi olan kendi yapsın kendi de yesin.

ama ilk bebek olup 1-2 senesinin zorluğunu "evde daha çok yoruluyordum" diyeni de ablacım o bebek zorluğu ev hanımlığı değil diye bir sarsmak istiyorum, hakketen.

Gerçekten ama gerçekten hiç anlamadığım kısım da bu çalışanlar çalışmayanları kıskanıyor kısmı. Şu dünyada gidip istifa verip eve gelmekten daha kolay ne var ki? Herkes fasfakir mi farz ediliyor bu senaryoda? Evde oturası olan verir istifayı geçer evine yani ne saçma bi argümandır bu. Benim dönemimde yok kanka ben daha test çözmicem diyip gizli gizli çalışıp rakip elemeye çalışırdık hey gidi Bana çok anlaşılmaz geliyor o yüzden kariyeri, bir yerlere gelmenin verdiği tatmini, çalışmanın insana kattığı şeyleri bırakıp evde durmanın kıskanıldığının düşünülmesi.

hiç anlamadım
2 çocukla, biri daha 3-4 aylık filan sanırım, nasıl çalışıp nasıl daha az yorulacaktınız?
Ben işteyken bakıcım olsa çocuğumu emzirmiyo olsam gayet daha az yorulurdum. Hiç değilse evdeki krizden bi süre uzak olsam mentalim bu kadar yorulmaz.

Koç, Sabancı vs. Gibi ailelerde kadınlar neden çalışıyor acaba? topumuzu satın alırlar oysa ki. Koca, baba parası yemek varken di mi? Bizim toplum bu kafayla mithiş ilerler
Onlar babalarının/ kocalarının holdinglerine gidip” çalışıyorlar” ay öyle çalışmayı ben de isterim. Mobbing yok, maaşa ne zaman zam gelecek kaygısı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…