Deli len bunlar. Altın da vermem diyodur bu. Bunlar türedi bi de.Geçen twitterda şöyle bir şey gördüm; muhafazakar intörn bir adam partnerinin evlendikten sonra çalışmasını istemiyor, partneri de doktor :) yeni nesilde üni mezunu ev hanımı arayan narsistler çıktı ortaya maalesef. Bunun önü açılmasın diye ben böyle gençlerin de okuyabileceği bir platformda ev hanımlığını övemem
Bak canım, bunu (yani çalışmayan kadını zorbalamayı) çalışan kadınlar yapıyor. Erkekler yapıyor mu? Yok. Onlar diyor ki keşke kadın olsam da ben de evde otursam.
Çalışmayan bir kadına gidip de "evde boş boş sıkılmıyor musun?" baskısı yapmıyorsanız üzerinize alınmanıza gerek yok.
Hmmmmm sen de kaos seviyorsun amaaaBu tarz konulara bayılıyorum en az 150 kişi banlanıyor. Banı açılıyor gelip tekrar tekrar banlanıyorlar Bazı üyeler var bu tarz konuların gediklisi. Onların bazısı gelmiş, bazısı henüz konuyu görmemişler onlar da gelsinler asıl o zaman kan, gözyaşı başlar.
Ayrıca eşimle tanıştığımda ben çalışıyordum o okuyordu. Parasızdı. Çok uzun bir süre de ondan fazla kazandım. Zengin bir c.ke tutunmadım anlayacağın.Ablacığım ne kıskanayım affınıza sığınıyorum altı üstü zengin bir ç.ke tutunmuş gidiyorsun atomu mu parçalıyorsunÇalışmak istemeyen sevmeyen de varsa arar bulur bir koca evde oturma idealini gerçekleştirir, hiç zor gerçekleşecek bir plan falan değil öyle.
Bu kafadaki insanlar hayattan bi haber yaşıyolardemek
çalışan anneler işe giderken çocuğu gül dalına asıp gidiyor
gelince de oradan toplayıp geliyor
ne yemek yapıyor ne ev topluyor ne ödev yaptırıyor, nasıl bir şeyse bir tek evdeki annelerin çocukları bakım istiyor. çalışan anne çocukları acıkmıyor mızıklanmıyor, o ne ki susamıyor bile!
bence tam olarak bu söyleminiz yaşanan zorbalığa sebep olyor -ya da sebeplerden birisi, bence yani.
evde öyle bitmeyen bir iş filan yok. dahası işyeri oturup çay içmekten ibaret bir yer de değil.
bebek olduğu için 1-2 sene izin alan çalışmayan kadınlar da ev hanımı oldukları için değil "bebek büyüttükleri" için yoruluyorlar
bu da ayrı bi kafa ha. "bebeğim varken evdeydim daha çok yoruldum"....hacı ev süpürcem cam silcem diye mi yoruldun? bebek vardı ya hani??? bunu ev hanımlığıyla alakası nedir, bebek ya orada ana tema?
Erkekler yapmıyor mu ? Bence iyi düşünün.
Siz en çok saygı duyulması gereken kişilersiniz hem iş hem analıkO zaman ben çift işte çalışıyorum. Hem analık hem akademisyenlik
İlkinin sigortası, yan hakları vs yok ama ve sürekli çift mesai
Siz en çok saygı duyulması gereken kişilersiniz hem iş hem analık
Erkerklerin ne dediği de, ne düşündüğü de kimsenin umurunda değil aptal aptal konuşuyorlar işte o yüzden söz konusu kadınlardan şikayet edilmiş zannımca.
Valla başkaları ne düşünür umrumda değil . Eşim sürekli hakkını helal et Allah razı olsun hepimizin yükü senın üstünde diyip duruyor .Merhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım
valla tam olarak böyle düşünüyorum ben deBu kafadaki insanlar hayattan bi haber yaşıyolarçalışmayı böyle dizilerdeki ofis ortamları gibi sanıyor heralde çaylar kahveler makara gırla.
Ev işini planlı yapmadıkları için bitmiyo diyolar, şimdiki teknolojide ev işinin nesi zor gerçekten. Eskiden olsa çamaşırlar bebek bezleri elde yıkanırmış üstüne tarla işi çıkarmış, ev hanımlığının zor dendiği zamanlar o neslin zamanları esas.
Şimdi herşey kolay, insanlar tembel.
Bebek bakmak zaten zor ama 2-3 senelik bi süreç kreş okul dönemi başladığında evde boşsun işte
Ben işteyken bakıcım olsa çocuğumu emzirmiyo olsam gayet daha az yorulurdum. Hiç değilse evdeki krizden bi süre uzak olsam mentalim bu kadar yorulmaz.hiç anlamadım
2 çocukla, biri daha 3-4 aylık filan sanırım, nasıl çalışıp nasıl daha az yorulacaktınız?
Onlar babalarının/ kocalarının holdinglerine gidip” çalışıyorlar” ay öyle çalışmayı ben de isterim. Mobbing yok, maaşa ne zaman zam gelecek kaygısı yokKoç, Sabancı vs. Gibi ailelerde kadınlar neden çalışıyor acaba?topumuzu satın alırlar oysa ki. Koca, baba parası yemek varken di mi? Bizim toplum bu kafayla mithiş ilerler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?