Ev kadınları neden küçümseniyor

İşte burada niyet önemli.Fitnaaa fucurlara ekmek çıksın yeter ki çalışıp çalışmamasından girer kocanla sex hayatını(çocuk) konusunu da sorgular ev ekonomisini de sorgular.Kendim böyle birisi olmadığım için çok çiğ geliyor bu tarz meraklı sorular vallahi.
Kocaman bir sanane diyorum.Üstteki mesajda yazdığım sebeplerden dolayı kadınların genelinin çalışması gerektiğini savunurum ama iğneleyici konuşmam kimse de böyle konuşmasa keşke.İnsanlar kırılabiliyor yani

Bunları çalışan anneler de yapıyor. İşten geldiğimde çocuklarıma ben baktım (yorulmuş olarak) çünkü bütün bebelerin bir tane annesi var.
Ben çalışan az çalışmayan çok yorulur demedim yalnız. Yada çalışan anne çalışmayan anne ayrımı yapmadım. Benim çocuklarım nezdinde benim mesleğim nezdinde çalışsaydım daha az yorulacağımı yazdım.

Bende sinir oluyorum bu bakış acısına, sanki topluma fayda sağlamak sadece dışarda para kazanarak mümkün, bir ev hanımı hayırlı evlat yetiştirerek bile topluma fayda sağlar.

Siz tibitıra girmediniz mi, heykelinizi dikip tapınacak adamlar var. Neyse bu işin şakasıydı, herkesin düzeni kimseyi ilgilendirmez, belki koca parası yemekten bahsedenler kendi yiyemediği için içlerine dert olmuştur.

Ben uzun bir çalışma hayatı sonrası ev hanımlığını tattım ve bana çok zor geldi çalışma hayatına geri dönmek için yanıp tutuşuyorum..

Çevreniz salak galiba. Bunlar nasıl söylemler. Bomboş konuşuyorlar. Siz kendi fikriniz e yaşayın ne mutlu ediyorsa şartlar neye elverişliyse.

Ev işi bitmeyen bir döngü, çok da yorucu ve nankör. Çalışmayan kadınları kimse boş boş oturmakla itham edemez, kaldı ki canı isterse boş boş da oturur pekala, kime ne.
Ha, çalışan (özellikle evli ve çocuklu) kadınlar aynı zamanda ev hanımı da oluyor, işleri kat be kat daha zor, bunu söylemeden geçemeyeceğim. Temizliği, yemeği, bulaşığı, çamaşırı halleden bir yardımcı her çalışan kadının evinde mevcut değil.
Herkesin bakış açısı, hayatı birbirinden farklı, kendi koşullarımıza göre tercihler yapabiliriz; çalışmak veya çalışmamak gibi. Birbirini yorumlayıp doğru veya yanlış etiketi vurulacak bir konu değil.

Ben uzun bir çalışma hayatı sonrası ev hanımlığını tattım ve bana çok zor geldi çalışma hayatına geri dönmek için yanıp tutuşuyorum..
Değer görmek için değil kendimiz öyle istediğimiz için çalışıyoruz. Sapla samanı karıştırmasak mı?

Koç, Sabancı vs. Gibi ailelerde kadınlar neden çalışıyor acaba? topumuzu satın alırlar oysa ki. Koca, baba parası yemek varken di mi? Bizim toplum bu kafayla mithiş ilerler
Konudan alakasız olacak ama koç sabancı ailelerinin erkekleri bile çalışmıyor bırakın kadınları. Anca karı kız peşinde koşuyolar bi pınar sabancı kendini geliştirmiş. Diğerlerinin üst sınıf bir ailede doğmasalar yozgatlı hatçeden farksız bir hayatları olurdu

yooo
muhafazakar kesimde
gayet de var bu
okusun diploması olsun, oturmayı kalkmayı bilsin
denk, eğitimli kocası olsun çünkü eskiden o doktor kaymakan m.vekili kocalar ilkokul mezunu eş "alabiliyor"muş şimdi devir izin vermiyor ona

ama çalışmasın, çalışmak kadın fıtratına uygun değil çünkü, diyen bi sürü muhafazar bilyorum ben. benim muhafazkar kuzenlerimin de çoğu bu kafayla okudu ve çalışmıyor. annesi çalışıyor kızı çalışmıyor hatta! böyle örnekler de bol bol var artık. annesi geçinemiyoruz diye çalışıyor anne de üni. mezunu, kızım çalışsın diye de ölmüyordu, kendisi de geçinseler çalışmazdı, ama kız daha zengin koca buldu, çalışmıyor.

gayet Bilkent mezunu eski bir başbakan kızı biliyorum mesela, birlikte okuduk zamanında. okul biter bitmez kayserili bir halı tüccarıyla evlendi hiçbir zaman çalışcam diye bi planı olmamıştı, annesi ilkokul mezunu ev hanımıydı onun da hiç kızım çalışsın dediğini sanımıyorum- sonra can sıkıntısından çalıştıysa haberim yok

Sen zaten 15 yil calismissin .hic çalışmayan bir kadin degilsin neden üzerine aliniyorsun ki ?
Kucumsenenler genelde hic calismayanlar .sana kica parasi yiyorsun evde oturuyorsun imasi yaoanlara canim ben emekli oldum 15 sene calistim simde evde vakit hevirme zamani diyebilirsin

Tabiki zorbalamıyorum. Siz çalışan kadınlar diye genelleme yaptığınız için yazdım. Yani herkesin işi gücü dinamiği başka.
Çalışmayı, ekonomik özgürlüğü sevdiği için çalışan kesimde var.

Nerdeyse 20 yıldır çalışıyorum. İmkân olsa bir dakika durmam bırakırım. Kızımı kreşe verdim. Alırdım kreşten

Kıskandığımızı söylemişsiniz direkt bir şekilde. Ben de eve hanımı ne yapsa kıymet görmüyor, doğru mu? Yanlış ama gerçekler bu dedim eğer zorbalamak bu ise :)
Yoo ben zorbalayan kadınların kıskandığını söyledim. Üzerinize alınmışsınız.

hiç anlamadım
2 çocukla, biri daha 3-4 aylık filan sanırım, nasıl çalışıp nasıl daha az yorulacaktınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…