Bence de böyle.Ev hanımlığı daha zor. Kesinlikle işe gidip bi sıcak çay içmek bile insana iyi geliyor. Çünkü evde asla oturamıyorsun, bir işi bitir diğerine geç... Yemeği yap, çocuğa bak🌫
Hayır bu zorbalamayı çalışan kadınlar yapıyor dedim. Yanlış anlaşılmışım.Tabiki zorbalamıyorum. Siz çalışan kadınlar diye genelleme yaptığınız için yazdım. Yani herkesin işi gücü dinamiği başka.
Çalışmayı, ekonomik özgürlüğü sevdiği için çalışan kesimde var.
Biz sizin kaynananız değiliz ki, konu sahibinin haset ve riyakar çevresi ile de bir tutulamayız. Yedi kat eliz. Çalışmayıp pasif geliri de olmayan kadının kocasının bi cozutmasıyla hayatı sarsılır. Bunu söylüyoruz çünkü her gün tonla dert dinliyoruz böyle, kıskançlıktan değil yani.Bunu da en çok çalışan kadınlar yapiyor kıskandıkları için.
Ben çok çok prestijli bir mesleğe sahibim, 32 yaşıma kadar okudum. 10 yıl çalıştım. Şimdi çocuğumu büyütmek için evdeyim. Kocam ikimize de yetecek kadar kazanıyor. Ben çocuğumu kendim büyütüyorum. Kime neeeee???
Kaynanam durup durup söyler, evde boş oturmaktan sıkılmıyor musun? Koca parası yemek zoruna gitmiyor mu? Diye. Hiç de zoruma gitmiyor, kocam kazansın ben yicemEn tatlısı koca parası Yani şaka bir yana kendisi 40 günlükken çocuklarını bakıcıya atıp kaçmış işe (çünkü çocuk bakmak zor ve göze görünmüyor yaptığın). Şimdi benim çocuğuma bakmam zoruna gidiyor. Kendisi hem çalışmış hem ev işi hem kadınlık yapmış değer görebilmek için, benim çalışmadan değer görmem zoruna gidiyor.
Kendine ancak mesleği üzerinden değer biçen hemcinslerim çalışmayan kadınları küçük görebilir ama eminim hepsinin içi gidiyor ben köpek gibi çalışıp para kazanıyorum bunlar evde otururken (!) benden fazla değer görüyor diye.
O aileyi erkeklerin değilde, kadınların ayakta tuttuğuna eminim ama ispatlayamam.Konudan alakasız olacak ama koç sabancı ailelerinin erkekleri bile çalışmıyor bırakın kadınları. Anca karı kız peşinde koşuyolarbi pınar sabancı kendini geliştirmiş. Diğerlerinin üst sınıf bir ailede doğmasalar yozgatlı hatçeden farksız bir hayatları olurdu
Bak canım, bunu (yani çalışmayan kadını zorbalamayı) çalışan kadınlar yapıyor. Erkekler yapıyor mu? Yok. Onlar diyor ki keşke kadın olsam da ben de evde otursam.Biz sizin kaynananız değiliz ki, konu sahibinin haset ve riyakar çevresi ile de bir tutulamayız. Yedi kat eliz. Çalışmayıp pasif geliri de olmayan kadının kocasının bi cozutmasıyla hayatı sarsılır. Bunu söylüyoruz çünkü her gün tonla dert dinliyoruz böyle, kıskançlıktan değil yani.
O işine göre değilşir. Herkes sıcak çay içecek zihnen dinlenecek işler yapmıyor.Ev hanımlığı daha zor. Kesinlikle işe gidip bi sıcak çay içmek bile insana iyi geliyor. Çünkü evde asla oturamıyorsun, bir işi bitir diğerine geç... Yemeği yap, çocuğa bak🌫
Bu "Çocuğum büyüsün de temizlikçi olsun" hayali gibi bir şey. Nasıl izah etsem de yanlış anlaşılmalara mahal vermesem diye düşünüyorum ama zor olacak. Çocuğumuz için hep en iyisini istiyoruz; "Bağımsız olsun, kimseye muhtaç olmasın, çok saygın üst mertebelerde(!) bir mesleği olsun, mutlu-huzurlu olsun, güvende olsun"... Ev hanımı, eğer anadan babadan mirastır şudur budur bir garantisi bir şeyi yoksa, kaderini eşine teslim etmek gibi oluyor. Bunun aksini kimsenin iddia edebileceğini zannetmiyorum. Haliyle bu da büyük bir kumar. Kimse ömrünüz boyunca sizi finanse edecek biriyle birlikte olacağınızı garanti etmiyor. Hayatın gerçekleri devreye girince, her açıdan çocuklarımız için en ayakları yere basanını, garantisini istiyoruz.Henüz kızım büyüsün de ev hanımı olsun insallah diye hayal kurana ben denk gelmedim
Bunu da en çok çalışan kadınlar yapiyor kıskandıkları için.
Çalışmayan kadınları küçük görmüyorsanız kendinize ancak mesleğiniz üzerinden değer biçtiğinizi düşündüğümü dile getirmemişimki. Bu kadar alıngan olmasak mı?Ben uzun bir çalışma hayatı sonrası ev hanımlığını tattım ve bana çok zor geldi çalışma hayatına geri dönmek için yanıp tutuşuyorum..
Değer görmek için değil kendimiz öyle istediğimiz için çalışıyoruz. Sapla samanı karıştırmasak mı?
Çevre meselesi demek ki. Ben hiç kızım ev hanımı olsun hayali kuran insan görmedim. Zaten sizin dediğiniz de ev hanımı olması hayali kurulması değil zengin aileye gitmesi hayali daha ziyade. Benim tanıdığım zenginlerin de hepsi çalışıyor.yooo
muhafazakar kesimde
gayet de var bu
okusun diploması olsun, oturmayı kalkmayı bilsin
denk, eğitimli kocası olsun çünkü eskiden o doktor kaymakan m.vekili kocalar ilkokul mezunu eş "alabiliyor"muş şimdi devir izin vermiyor ona
ama çalışmasın, çalışmak kadın fıtratına uygun değil çünkü, diyen bi sürü muhafazar bilyorum ben. benim muhafazkar kuzenlerimin de çoğu bu kafayla okudu ve çalışmıyor. annesi çalışıyor kızı çalışmıyor hatta! böyle örnekler de bol bol var artık. annesi geçinemiyoruz diye çalışıyor anne de üni. mezunu, kızım çalışsın diye de ölmüyordu, kendisi de geçinseler çalışmazdı, ama kız daha zengin koca buldu, çalışmıyor.
gayet Bilkent mezunu eski bir başbakan kızı biliyorum mesela, birlikte okuduk zamanında. okul biter bitmez kayserili bir halı tüccarıyla evlendi hiçbir zaman çalışcam diye bi planı olmamıştı, annesi ilkokul mezunu ev hanımıydı onun da hiç kızım çalışsın dediğini sanımıyorum- sonra can sıkıntısından çalıştıysa haberim yok
İşyerinde dinlenecekti. Hangi meslek bu merak ettim açıkçası.hiç anlamadım
2 çocukla, biri daha 3-4 aylık filan sanırım, nasıl çalışıp nasıl daha az yorulacaktınız?
Ay ben sana mı dedim? Niye alındın üzerine? Yani anlatamıyorum herhalde. Ben analık iznindeyim, çalışıyorum zaten. Çok da sevdiğim bir işim var. Ama kim ki gidip bir kadına koca parası yemek zoruna gitmiyor mu diyorsa kıs-ka-nı-yor-dur. Sadece itiraf edemez, kendine bile.Ablacığım ne kıskanayım affınıza sığınıyorum altı üstü zengin bir ç.ke tutunmuş gidiyorsun atomu mu parçalıyorsunÇalışmak istemeyen sevmeyen de varsa arar bulur bir koca evde oturma idealini gerçekleştirir, hiç zor gerçekleşecek bir plan falan değil öyle.
Kıskançlık demek bana çok abes geldi kusura bakmayın. Eşimin durumu iyiydi ve taşınmamız yüzünden işsiz kalmıştım ama maddi açıdan etkilenmemiştik. Ardından eşim 6 ay sağlık problemi yaşadı ve doğru düzgün çalışamadı, o esnada benim de iş bulamamam bizi çok zorladı. O yüzden hayat müşterek lafını hiç aklımdan çıkarmıyorum. Her şey yolunda gitse bile hayatta ölüm var güvenli tarafta kalmak her zaman daha iyidir.Çalışmayan kadınları küçük görmüyorsanız kendinize ancak mesleğiniz üzerinden değer biçtiğinizi düşündüğümü dile getirmemişimki. Bu kadar alıngan olmasak mı?
Erkeklere girmeyelim onlar her şeyi istiyo.Bak canım, bunu (yani çalışmayan kadını zorbalamayı) çalışan kadınlar yapıyor. Erkekler yapıyor mu? Yok. Onlar diyor ki keşke kadın olsam da ben de evde otursam.
Çalışmayan bir kadına gidip de "evde boş boş sıkılmıyor musun?" baskısı yapmıyorsanız üzerinize alınmanıza gerek yok.
demekEv hanımlığı daha zor. Kesinlikle işe gidip bi sıcak çay içmek bile insana iyi geliyor. Çünkü evde asla oturamıyorsun, bir işi bitir diğerine geç... Yemeği yap, çocuğa bak🌫
Çok doğru. Tabii ki insanin güvencesi olmalı. Fakat, sizin işsiz kaldığınız dönemde biri gelip size laf söylese zorunuza gitmez mi? Gidip de milletin yakasına yapışmadıysanız para diye, kimse size git çalış diyemez. Onu demeye çalışıyorum.Kıskançlık demek bana çok abes geldi kusura bakmayın. Eşimin durumu iyiydi ve taşınmamız yüzünden işsiz kalmıştım ama maddi açıdan etkilenmemiştik. Ardından eşim 6 ay sağlık problemi yaşadı ve doğru düzgün çalışamadı, o esnada benim de iş bulamamam bizi çok zorladı. O yüzden hayat müşterek lafını hiç aklımdan çıkarmıyorum. Her şey yolunda gitse bile hayatta ölüm var güvenli tarafta kalmak her zaman daha iyidir.
soruya direkt cevap vermek gerekirse, çalışmayan kadınların büyük bir çoğunluğunun varlığı üretmek değil; tüketme dinamikleri üzerine kurulmuştur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?