Ev kadınları neden küçümseniyor

Ev hanımlığı daha zor. Kesinlikle işe gidip bi sıcak çay içmek bile insana iyi geliyor. Çünkü evde asla oturamıyorsun, bir işi bitir diğerine geç... Yemeği yap, çocuğa bak ‍🌫
Bence de böyle.
Çalışmayı, aktif olmayı seviyorum; çook zengin de olsam çalışırdım, beni dinç tuttuğunu düşünüyorum. Tabii bu demek değil ki mutlak doğru olan çalışmak. Bana göre olan, beni mutlu eden bu, bu yüzden de bunu tercih ediyorum. Kimisi de evinde mutludur, evinde üretmeyi daha çok seviyordur, o da onun doğrusu, onun tercihi.
İki kesim de birbirini salsa ne güzel olurdu

Hayır bu zorbalamayı çalışan kadınlar yapıyor dedim. Yanlış anlaşılmışım.

Biz sizin kaynananız değiliz ki, konu sahibinin haset ve riyakar çevresi ile de bir tutulamayız. Yedi kat eliz. Çalışmayıp pasif geliri de olmayan kadının kocasının bi cozutmasıyla hayatı sarsılır. Bunu söylüyoruz çünkü her gün tonla dert dinliyoruz böyle, kıskançlıktan değil yani.

O aileyi erkeklerin değilde, kadınların ayakta tuttuğuna eminim ama ispatlayamam.

Çalışma sistemini en doğru kullanan ırk yahudiler. Tek takdir ettiğim özellikleri bu. Kadını ve erkeği o kadar koordine şekilde ilerliyor ki sadece bu yönlerini beğeniyorum.

Valla söylenecek tek cevap var bu durumlarda sana ne girip çıkıyor .. gerçekten hayat benimse ister çalışırım ister çalışmam , diğer insanlara ne girip çıksın arkadaşım. Konu sahibesi demek ki hayatından memnun, böyle yaşamayı seviyor istemeseydi de bir iş bulur çalışırdı o akıl veren hazretin aklına ihtiyacı var mı gerçekten ... Şu sormadan akıl veren tiplere sinir oluyorum zaten. Sadece çalışma değil buraya her türlü kişisel konuyu getirip koyabilirsiniz hayat benimse sana ne, sana ne, sana ne...

Bak canım, bunu (yani çalışmayan kadını zorbalamayı) çalışan kadınlar yapıyor. Erkekler yapıyor mu? Yok. Onlar diyor ki keşke kadın olsam da ben de evde otursam.
Çalışmayan bir kadına gidip de "evde boş boş sıkılmıyor musun?" baskısı yapmıyorsanız üzerinize alınmanıza gerek yok.

Ev hanımlığı daha zor. Kesinlikle işe gidip bi sıcak çay içmek bile insana iyi geliyor. Çünkü evde asla oturamıyorsun, bir işi bitir diğerine geç... Yemeği yap, çocuğa bak ‍🌫
O işine göre değilşir. Herkes sıcak çay içecek zihnen dinlenecek işler yapmıyor.

Henüz kızım büyüsün de ev hanımı olsun insallah diye hayal kurana ben denk gelmedim
Bu "Çocuğum büyüsün de temizlikçi olsun" hayali gibi bir şey. Nasıl izah etsem de yanlış anlaşılmalara mahal vermesem diye düşünüyorum ama zor olacak. Çocuğumuz için hep en iyisini istiyoruz; "Bağımsız olsun, kimseye muhtaç olmasın, çok saygın üst mertebelerde(!) bir mesleği olsun, mutlu-huzurlu olsun, güvende olsun"... Ev hanımı, eğer anadan babadan mirastır şudur budur bir garantisi bir şeyi yoksa, kaderini eşine teslim etmek gibi oluyor. Bunun aksini kimsenin iddia edebileceğini zannetmiyorum. Haliyle bu da büyük bir kumar. Kimse ömrünüz boyunca sizi finanse edecek biriyle birlikte olacağınızı garanti etmiyor. Hayatın gerçekleri devreye girince, her açıdan çocuklarımız için en ayakları yere basanını, garantisini istiyoruz.

Ama çocuğum için şunu diyebilen bir anne oldum; "Ne ile mutlu, huzurlu, faydalı ve güvende olacaksa, orada olsun." Bir kızım olsaydı, iş hayatında sağlığı elden gidecek olsaydı, onun için güvenilir bir eşin yanında ev hanımlığı dilerdim. Oğlum ahlaksız bir doktor olup hayat karartacağına, mahalledekilerle selamlaşarak sokakları süpürmesini dilerdim. Buradaki amacım mesleği yermek değil (yorumumu yazarken bile kırk kere düşündüm ancak bu kadar), bu da bir gerçek, bir düzen; bir hakimin önünde iliklediğimiz düğmeyi, temizlik personelinin önünden geçerken yapmıyoruz.

Bir hayatımız var; hepimiz nerede huzurdaysak ve güvendeysek, orada olalım dilerim.

Bunu da en çok çalışan kadınlar yapiyor kıskandıkları için.

Ablacığım ne kıskanayım affınıza sığınıyorum altı üstü zengin bir ç.ke tutunmuş gidiyorsun atomu mu parçalıyorsun Çalışmak istemeyen sevmeyen de varsa arar bulur bir koca evde oturma idealini gerçekleştirir, hiç zor gerçekleşecek bir plan falan değil öyle.

Çalışmayan kadınları küçük görmüyorsanız kendinize ancak mesleğiniz üzerinden değer biçtiğinizi düşündüğümü dile getirmemişimki. Bu kadar alıngan olmasak mı?

Çevre meselesi demek ki. Ben hiç kızım ev hanımı olsun hayali kuran insan görmedim. Zaten sizin dediğiniz de ev hanımı olması hayali kurulması değil zengin aileye gitmesi hayali daha ziyade. Benim tanıdığım zenginlerin de hepsi çalışıyor.

İlk doğumda iki sene, ikincide bir sene evdeydim. Hiç bana göre değil. Boş oturmayı geçtim, daha çok yoruluyordum. Çalışmayan kadın halinden memnunsa kime ne? Tabii ki koca parası yiyecek. Beni tek düşündüren olumsuz bir durumda hayatlarının alt üst olma ihtimali olur. Onu da kendisi dert etmiyorsa ben niye edeyim? Bununla ilgili söz söyleme haddini bulmuyorum kendimde.

Ay ben sana mı dedim? Niye alındın üzerine? Yani anlatamıyorum herhalde. Ben analık iznindeyim, çalışıyorum zaten. Çok da sevdiğim bir işim var. Ama kim ki gidip bir kadına koca parası yemek zoruna gitmiyor mu diyorsa kıs-ka-nı-yor-dur. Sadece itiraf edemez, kendine bile.

Çalışmayan kadınları küçük görmüyorsanız kendinize ancak mesleğiniz üzerinden değer biçtiğinizi düşündüğümü dile getirmemişimki. Bu kadar alıngan olmasak mı?
Kıskançlık demek bana çok abes geldi kusura bakmayın. Eşimin durumu iyiydi ve taşınmamız yüzünden işsiz kalmıştım ama maddi açıdan etkilenmemiştik. Ardından eşim 6 ay sağlık problemi yaşadı ve doğru düzgün çalışamadı, o esnada benim de iş bulamamam bizi çok zorladı. O yüzden hayat müşterek lafını hiç aklımdan çıkarmıyorum. Her şey yolunda gitse bile hayatta ölüm var güvenli tarafta kalmak her zaman daha iyidir.

Erkeklere girmeyelim onlar her şeyi istiyo.

demek
çalışan anneler işe giderken çocuğu gül dalına asıp gidiyor
gelince de oradan toplayıp geliyor

ne yemek yapıyor ne ev topluyor ne ödev yaptırıyor, nasıl bir şeyse bir tek evdeki annelerin çocukları bakım istiyor. çalışan anne çocukları acıkmıyor mızıklanmıyor, o ne ki susamıyor bile!

bence tam olarak bu söyleminiz yaşanan zorbalığa sebep olyor -ya da sebeplerden birisi, bence yani.

evde öyle bitmeyen bir iş filan yok. dahası işyeri oturup çay içmekten ibaret bir yer de değil.

bebek olduğu için 1-2 sene izin alan çalışmayan kadınlar da ev hanımı oldukları için değil "bebek büyüttükleri" için yoruluyorlar

bu da ayrı bi kafa ha. "bebeğim varken evdeydim daha çok yoruldum"....hacı ev süpürcem cam silcem diye mi yoruldun? bebek vardı ya hani??? bunu ev hanımlığıyla alakası nedir, bebek ya orada ana tema?

Bu konu kişinin yaşama bakış açısına, yaşam standartlarına, yaşama anlam katış şekline göre değişecek bir konu değil mi? Yorumlardan da görüldüğü üzere çalışanları da küçümseyenler var. Olay çalışmak ya da çalışmamak değil, insanların tercihlerine saygı duymak ya da duymamak.

Çok doğru. Tabii ki insanin güvencesi olmalı. Fakat, sizin işsiz kaldığınız dönemde biri gelip size laf söylese zorunuza gitmez mi? Gidip de milletin yakasına yapışmadıysanız para diye, kimse size git çalış diyemez. Onu demeye çalışıyorum.

soruya direkt cevap vermek gerekirse, çalışmayan kadınların büyük bir çoğunluğunun varlığı üretmek değil; tüketme dinamikleri üzerine kurulmuştur.

Hiç katılmıyorum, hatta tamamiyle yanlış bir bakış açısı. Homemaking denen evi ev yapma işi de gayet zaman alan ve ciddi bir iştir. Holding sahibi olsan da eve geldiğinde bir kap yemek yoksa, evde kimse yok buz gibi boş eve geliyorsan çalışacak dermanın kalmaz. Ben de çalışan kadınım, yardımcım emektar kızçem var geldiği günlerde evi derler, toplar yemeği yapar, güzel bir de kahve köpürtür. Benim işim çok yemeğe vaktim olmuyor o kız olmasa midem şenlenmez o zaman da ne çalışacak enerjim kalır ne de yaşayacak.

Ekonomiye gelirsek , homemaking işinin tamamiyle kadına yıkıldığı ülkelerde ekonomiyi tamamiyle kadınlar çevirir. Kadınsız ekonomi olmaz. Evde yemeği kadın yapar, tencereyi kaynatır, malzemeleri alır, pişirir sofraya koyar. Çocuklarla ilgilenir, çocuğu büyütür, topluma insan yetiştirir. Ev içi emek bu şekilde değersiz görenler erkekse anlarım ama annenin, teyzenin, anneannenin eve çalışmaya gelen yardımcının dadının yaptığı işin de verdikleri desteğin de kıymetini bilmeyecek bir kadın olamaz, olmamalı. O yüzden hayatımdaki tüm kadınlar iyi ki var çalışsın çalışmasın hepsi başımın tacı varlıkları yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…