- 24 Ocak 2021
- 12.300
- 28.192
- 548
Ne farkeder ki günün sonunda çalışan kadın da eve gelip aynı işleri yapmıyor mu Allah aşkınaMerhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım
Yok bacım hiç kıskanmadım inanBunu da en çok çalışan kadınlar yapiyor kıskandıkları için.
Ben çok çok prestijli bir mesleğe sahibim, 32 yaşıma kadar okudum. 10 yıl çalıştım. Şimdi çocuğumu büyütmek için evdeyim. Kocam ikimize de yetecek kadar kazanıyor. Ben çocuğumu kendim büyütüyorum. Kime neeeee???
Kaynanam durup durup söyler, evde boş oturmaktan sıkılmıyor musun? Koca parası yemek zoruna gitmiyor mu? Diye. Hiç de zoruma gitmiyor, kocam kazansın ben yicemEn tatlısı koca parası Yani şaka bir yana kendisi 40 günlükken çocuklarını bakıcıya atıp kaçmış işe (çünkü çocuk bakmak zor ve göze görünmüyor yaptığın). Şimdi benim çocuğuma bakmam zoruna gidiyor. Kendisi hem çalışmış hem ev işi hem kadınlık yapmış değer görebilmek için, benim çalışmadan değer görmem zoruna gidiyor.
Kendine ancak mesleği üzerinden değer biçen hemcinslerim çalışmayan kadınları küçük görebilir ama eminim hepsinin içi gidiyor ben köpek gibi çalışıp para kazanıyorum bunlar evde otururken (!) benden fazla değer görüyor diye.
Aynen öyle. İşte o yüzden çalışmadan aynı değeri gören kadından çıkarıyorlar bütün hırslarını.Ne farkeder ki günün sonunda çalışan kadın da eve gelip aynı işleri yapmıyor mu Allah aşkınaçalışan kadının iş yükü daha fazla , eşin iyi ise bir nebze beraber yaparsın her işi lakin Türkiye'de durum içler acısı, erkeklerin %90 lık büyük bir kısmı çalışan karısına destek olmuyor, suya sabuna dokunmuyor hiç , her iş çalışan kadına bakıyor, ayrıca 1 yıl doğum izninde evde kaldım daha çok yoruldum , ev hanımlarına laf atanlar bence iyi niyetten değil fesatlıktan laf atıyorlar, yahu ben hem anneyim , hem çalışan kadınım, hem de ev hanımıyım kavramlar değişince iş yükü azalıyor mu ki sanki
Ama sen küçük görmüyorsun ki. Ben görenlere diyorum.Yok bacım hiç kıskanmadım inan
Ben sizi kastederek yazmadığımı belirtmiştim yalnız. Başlığa istinaden neden böyle görülüyor? Bence bu sebeplerden.Söyledikleriniz doğru fakat bu kadının kendi bileceği bir iş. Yetişkin her insan kendinden sorumludur. Asıl söylemek istediğim “koca parası yeme” nin nesi kötü mesela?yani nasıl bir sakıncası olabilir bunun anlamıyorum. Kocamın parasını ben yemeyeceksem kim yiyecek biz bir aileyiz neticede evlat büyütüyorum ben de.
Ayrıca ev hanımlarının övgü bekleme kısmını gülümseyerek okudumben kendi adıma cevap vereyim; kimsenin övgüsüne ihtiyacım yok ancak yerginin sebebini anlamlandıramadım, bütün mesele bu:)
Hah derdime derman olmuşsunuz. Evin işi bitmiyor, çocukların derdi bitmiyor diyen ev hanımları karşı tarafın eline koz veriyor. Sanki bunları çalışanlar yapmıyor… ev hanımlarının dünyadan haberi yokmuş gibi bir algı oluşuyor bende bu savunmaları duyunca. Çalışmak istemiyorum desinler yeter. Ayyy aslında çok yoğunuz muhabbeti yapmaları komik oluyorBiz analık yapmıyor muyuz?İlla bir meslek bulmaya gerek yok ki ya çalışmıyorsan çalışmıyorsundur ayıp mı günah mı? Öyle hale getirdiler ki kadınları artık evde çalışıyorum, annelik yapıyorum gibi meslek uydurmak zorunda kalıyor insanlar. Keşke olsa da göğsümü gere gere kocamın parasını yiyorum desem
Evde olunca herşey göze batıyor, dolayısıyla daha çok ev işi çıkıyor. Çalışınca zorunlu olan şeyleri yapıp günü kurtarıyoruzNe farkeder ki günün sonunda çalışan kadın da eve gelip aynı işleri yapmıyor mu Allah aşkınaçalışan kadının iş yükü daha fazla , eşin iyi ise bir nebze beraber yaparsın her işi lakin Türkiye'de durum içler acısı, erkeklerin %90 lık büyük bir kısmı çalışan karısına destek olmuyor, suya sabuna dokunmuyor hiç , her iş çalışan kadına bakıyor, ayrıca 1 yıl doğum izninde evde kaldım daha çok yoruldum , ev hanımlarına laf atanlar bence iyi niyetten değil fesatlıktan laf atıyorlar, yahu ben hem anneyim , hem çalışan kadınım, hem de ev hanımıyım kavramlar değişince iş yükü azalıyor mu ki sanki
Evet çalışmak istemiyorum demek yerine yapılan drama çok gereksizHah derdime derman olmuşsunuz. Evin işi bitmiyor, çocukların derdi bitmiyor diyen ev hanımları karşı tarafın eline koz veriyor. Sanki bunları çalışanlar yapmıyor… ev hanımlarının dünyadan haberi yokmuş gibi bir algı oluşuyor bende bu savunmaları duyunca. Çalışmak istemiyorum desinler yeter. Ayyy aslında çok yoğunuz muhabbeti yapmaları komik oluyor
Boş boş oturmuyoruz ki bacım çocuk bakıyoruz. 24 saat çalışıyoruzMerhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım
Bizimde mesleğimiz var ki:
Analıque
Bunu da en çok çalışan kadınlar yapiyor kıskandıkları için.
Hem çalışan kadın oldum hem kelimenin tam anlamıyla evde boş oturan kadın da. Anne oldum çocuk peşindeyim de, sezonda kendi işimdeyim de. Ev hanımıyım da...Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum.
Ev hanımlarına helede çocuk büyütenlere çok saygı duyuyorum... Mesleğini icra edip birde çocuk sahibi olanlarada ayrıca saygı duyuyorum çok zor, bunu anlamak için illede yaşamak gerekmez... 3 üni bitirmiş özgüveni olmayan çok kişi tanıyorum bir baltaya sap olamamış.. birde annem lise mezunu emekli sürekli kendini geliştiren bir kadın kitap okumayı sevmeyi ondan öğrendim..yemin ederim o kadar bilgin bir kadınki ve çok özgüvenli yaşından büyük kişiler gelip akıl danışıyorlar... Sizin kendiniz hakkınızda bence eksik tarafınız var ve bir kaç çapulcu sizi manipüle ediyor sankiMerhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?