Peki. Bildim ve yine umursamadım.Zaten sizi ilgilendirsin diye yazmadım, bilin diye yazdım.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Peki. Bildim ve yine umursamadım.Zaten sizi ilgilendirsin diye yazmadım, bilin diye yazdım.
Bu nasıl bir düşüncedir yahu? Tek amaç para yemek mi? Kocamın milyonları olsa bile çalışmayı isterim. Üreten kadın her daim daha güçlüdür.Bunu da en çok çalışan kadınlar yapiyor kıskandıkları için.
Ben çok çok prestijli bir mesleğe sahibim, 32 yaşıma kadar okudum. 10 yıl çalıştım. Şimdi çocuğumu büyütmek için evdeyim. Kocam ikimize de yetecek kadar kazanıyor. Ben çocuğumu kendim büyütüyorum. Kime neeeee???
Kaynanam durup durup söyler, evde boş oturmaktan sıkılmıyor musun? Koca parası yemek zoruna gitmiyor mu? Diye. Hiç de zoruma gitmiyor, kocam kazansın ben yicemEn tatlısı koca parası
Yani şaka bir yana kendisi 40 günlükken çocuklarını bakıcıya atıp kaçmış işe (çünkü çocuk bakmak zor ve göze görünmüyor yaptığın). Şimdi benim çocuğuma bakmam zoruna gidiyor. Kendisi hem çalışmış hem ev işi hem kadınlık yapmış değer görebilmek için, benim çalışmadan değer görmem zoruna gidiyor.
Kendine ancak mesleği üzerinden değer biçen hemcinslerim çalışmayan kadınları küçük görebilir ama eminim hepsinin içi gidiyor ben köpek gibi çalışıp para kazanıyorum bunlar evde otururken (!) benden fazla değer görüyor diye.
Peki. Bildim ve yine umursamadım.![]()
Bunları çalışan anneler de yapıyor. İşten geldiğimde çocuklarıma ben baktım (yorulmuş olarak) çünkü bütün bebelerin bir tane annesi var."Boş oturan" bir ev hanımı olarak yazıyorum. Sabah 6da kalktım çocuğu yedirdim gönlünü eyledim tam oturayım kahvaltı yapayım derken diğeri uyandı onu emzirdim diğeri yakamı çekiştirirken sonra uyutma seansı saat 1de iki lokma yedim bu saat oldu yemek temizlik çocuklar derken yeni oturdum bir kahve içiyorum. Çalışsam bu kadar yorulmazdım heralde![]()
Canım benim sen gidip ev hanımlarını zorbalıyor musun? Çalışmayan arkadaşlarına gidip "evde boş boş oturmaktan sıkılmıyor musun?" diye soruyor musun? Anladığım kadarıyla sormuyorsun. O zaman kastedilen sen ve senin gibi çalışan kadınlar degil. Niye alındınız anlamadımHerkes boş iş yapmıyor ki hayatımın şu döneminde kıskanacağım son şey ev hanımı olmak sanırım. Hem maddi hem manevi tatmin olduğum sevdiğim bi mesleğim varken neyi kıskanmalıyım mesela?
Siz rahatsanız mutluysanız bundan ancak mutlu olurum hemcinsin olarak.
Herkesin hayat koşulları bir olmuyor işte ben bahsettiğim şeylerde haklı olduğumu düşünüyorum , tabikide herkes iyi niyetli değil.Ev hanimligini ben de meslek olarak ya da is olarak hic gormuyorum kendim calismiyorken de gormuyordum suan calisiyorum ve calişmayana niye evdesin demem "durduk yere"
Olay "başka kadinin zor durumda kalmasini istemeyiz ondan soyluyoruz" değil kesinlikle. Kimse iyiligini dusunugu kadina asalak, parazit demez ya da alttan alta asagilamaz iyilik dusunmek ooyle yapilmaz.
Calismiyorum diyen herkesi kendi cevresinde 50 sene onceki hic calismamis teyzelerle ayni hayat içinde hayal ederek yorum yapilmasi iyi niyetli değil.
Turkiyede senelerce calismadim.
Bastim geldim avrupaya imkanimlarim var calisiyorum ha cok mu buyuk isler yapiyorum burdahayir ama kimseye muhtac olmam. Ailem zengin degil ama calismasam da sokakta kalmazdim o ayri. Bosanmis olsam daha erken Turkiyeden gitmis olurdum sadece.
Yani o yuzden tavsiye istemeyen kadinlara sirf calismiyorum dedi diye sanki evde kocadan her gun dilencilik yapiyir gidecek yeri olmayan gariban gibi konusulmasi cok yersiz.
Ee bu böyle diye evde oturan kadınları zorbalayalım mı?Bu nasıl bir düşüncedir yahu? Tek amaç para yemek mi? Kocamın milyonları olsa bile çalışmayı isterim. Üreten kadın her daim daha güçlüdür.
Çalışma hayatı sırf para kazanmak mı? Dışarda iyisine, kötüsüne maruz kalıp en basiti savunman gelişiyor. Ufkun açılıyor ve daha çok şey öğreniyorsun. Kazık dahil bir çok şeyi tecrübe ediyorsun.
Koca parası yiyelim derken bunun iflası, işine son verilmesi, hastalığı, vefatı vs. Hiç düşündünüz mü? Bu durumlarda olayın yası, çalışmaya başlama adaptasyonu, evi, çocuğu, düzeni derken apışıp kalıyorlar.
Ev hanımı olmak hiç kolay değil. Biz işten gelip bir yemek yapsak minnet duyuyorlar ama evde olan hanım yapınca kıymeti yok. Doğru mu? Asla ama gerçekler böyle.
Veya ev işinde "Yoruluyorsun zaten" diyor eşler. Ev hanımına kaç kez deniyor? Çünkü onların görevi o zaten deniyor.
Benim eşim çalışan kadını sever. Köydeki kız yeğenlerini okuttu 2 hekimimiz oldu. Neden okuttu? Derseniz kendi ayaklarının üzerinde dursun, kocasına minnet etmesin, ezildiği zaman kapıyı çekip çıkabilsin ve kendi çocukları perişan olmasın düşüncesi ile. Onlara hep akıl verir "Kızım siz okuyun, meslek sahibi olun dayınız arkanızda"dedi. Bir tanesi son sınıfta evlenmek istediğini eşim karşı çıktı. Mesleğini icra etmeden bu kapıdan çıkamazsın. Seviyorsa seni bekler dedi.
Evlenmek istediği kişide zengin bir aileydi. İyi de oldu, kız söz dinledi. Koca parası yemiyor.
Çünkü hoşuma gidiyor.Hımm! Demek öyle. Neden cevap verme zahmetinde bulunuyorsun o zaman?
Niye helal olsun? Zengin koca buldular diye miCanım benim sen gidip ev hanımlarını zorbalıyor musun? Çalışmayan arkadaşlarına gidip "evde boş boş oturmaktan sıkılmıyor musun?" diye soruyor musun? Anladığım kadarıyla sormuyorsun. O zaman kastedilen sen ve senin gibi çalışan kadınlar degil. Niye alındınız anlamadım
Ben de 4 ay sonra çok sevdiğim işime döneceğim ve bu günleri sadece özleyeceğimçalışmayan kadınlara da helal olsun diyeceğim
![]()
Yooo yedikleri içtikleri helal olsun. Kimseye dert değil sonuçta.Niye helal olsun? Zengin koca buldular diye mi![]()
Bu yazıdan bunu mu çıkardınız gerçekten :)Ee bu böyle diye evde oturan kadınları zorbalayalım mı?
Herkesin hayat koşulları bir olmuyor işte ben bahsettiğim şeylerde haklı olduğumu düşünüyorum , tabikide herkes iyi niyetli değil.
Her şeyin de güzel söylenme şekli vardır ben şahsen insanların hayatını ne yaparlar ne ederler neden yapmazlar vs. soran merak eden birisi hiç olmadım.Sorsam da yakınımdır ve asla bu üslupla onu kötü hissettirecek şekilde konuşmam kimsenin de buna hakkı olduğunu düşünmüyorum.
Bence iyi niyetli kişiler de var .O yüzden kadınların çalışılmaya teşvik edilmesi kötü bir şey değil.Siz sokakta kalmazsınız ama başkası birden fazla çocukla sokakta kalabilirdi mesela.
Sırf yıllardır çalışmadığı için sudan çıkmış balığa dönen , veya korkuları yüzünden boşanamayan kadınlar var. Kimse tabiki kocasının parasını yediği için dilenci olmaz helal bu gayet yenir kocamın parasını ben yemeyeceksem başka kadın mı yiyecek ne münasebet![]()
Siz benim yazdığımdan bunları çıkardıysanız...Bu yazıdan bunu mu çıkardınız gerçekten :)
Çünkü hoşuma gidiyor.![]()