Ev kadınları neden küçümseniyor

Hem çalışmış
hem çalışmayan biri olarak düzenli gelirin olması mükemmel bir duygu çalışmadan da varsa bu gelir( éş parası değil de kira geliri gibi )ne güzel
ama diğer türlü çalışılması gerektiğini düşünüyorum

Çalışma hayatı bence paradan önce bir duruş kazandırıyor kadına. İmkanı olan kadın çalışmalı, zengin dahi olsa. Bilmiyorum kocanın bakış açısı bile değişiyor sanki, karşısında daha sağlam duran birini görüyor gibi geliyor bana. Ama çocuk büyütürken kısa aralar verilebilir.

Oy kudra o kadını hoş tut sakın bırakma.

Benim de iki yıl öncesine kadar böyle öldürmeyecek de güldürmeyecek de 15 te veya haftada yarım gün gelen bir kadınım vardi. İşi temiz, ahlakı düzgün, güvenilir...

5-6 kadın deneyip, denedigime denemişime pişman olduktan sonra tam vazgeçmek üzereyken allah yollamıştı bence onu bana

Tam yedi yıl ayda bir iki geldi,dost olduk , sırdaş olduk, evimi gözüm kapalı emanet ettim...sonra bırakmak zorunda kaldı güzel gözlüm, bı daha da öylesini bulamadım, piyasa çok kötü , bildiğin gibi değil, dolandırıcı dolu ortalık sıkı sarıl o kadına memnunsan...

Bu vesileyle Nurdanıımmmm, ben seni çok özledim

Ben niye çalışıyorum diye sorguladım şu an. Enayi miyim acaba

Çevrenizdeki tek çalışan kadını bütün çalışan kadınlara genellemeniz de şahane olmuş.
Zaten bu arkadaşın üzerinden yazmıştım o günde duvarimdaki yazıyı.

Calisan kadınların arasında fark olduğu gibi ev hanımlarının arasında da müthiş fark var.

Mesela biraz önce bir üye evde oturmanın çok rahat olduğunu yazmıştı .(normalde çalışan şuan izinli olan uye)

Ben ev bütçesine katkı olarak çalışmadığım için.

Çocuklarımı yıllarca kendi aracimizla okula bıraktım..o zaman için hesaplarsak bayağı bir katkım oluyordu bu şekilde .

Bundan 2 yıl öncesine kadar 3 cocugumu okula getir gotur yapıp öğle yemeklerini evden hazırlıyordum bende o dönemde çalışan kadından daha çok yoruluyordum

Çok büyük yerde çok lüks evlerın yada işlek bir yerde dükkan kıra getirisı olacak yoksa kıytırık bır ev getırısı yıne maaş etmiyor.
Benım bir arkadaş vardı kımya mezunu. Atanmadan evlendı esı de calısmana gerek yok demiş.
Çünku babası kıza ev verdı çok lüks ve kiralık dükkan vardı gelır olarak ve bayağı iyi bir para.
Adam da ogretmen evı vs yok.. Zaten calıssan bır ev alırız ev zaten var demişti
Bu kız ugrasmadı kpss ıle.
Şuan öyle ekonomik olarak kötü haldeyız herseyı geçtim babadan vs para yoksa çok zor calısmamak.

Arkadaşlar beni çok da şapmayin siteye ilk geldiğimde bosan yazanlara karsiydim
Çok banlanmistim polemiklere..

Sitenin ufkumu açtığı doğrudur.

Bazı üye yorumlari beni kendime getirmiş vs olabilir .hatta duvardan beni az çok tanıyan üye vardır yani .

Çevresi çok geniş olup çok da özgür yaşamış biri değilim bu gune kadar

Herkesin yaşam standartları yaşanmışlıkları başka. Benimde adım adım ilerlemeye çalıştığım bir hayatım var.

Sukrede sukrede devam ediyorum. Bazen şükretme yerine baskaldir da gerekiyor bunu da biliyorum. Bazı şeylerin farkındayım da bazen güç alman gereken nedenlere ihtiyacı vardır insanın.

Sana bir sürprizim vaaar çalışan anneler de zaten bunları yapıyor Beslenmeler geceden hazirlanir, sabah işe geçmeden çocuk okula bırakılıp işe geçilir, mesaiden sonra okula ugranip çocuk alınır, sonrası zaten yatana kadar dans Bu yüzden tam 6 yıl gunde 2 buçuk saat mesai trafiğinde direksiyon sallarken bu şekil aile bütçesine katkım olduğu hiç aklıma gelmemişti iş bile değildi yani benim icin...

Demek ki benim çevremdeki ev kadınları cok rahat .

Nasıl buluyorsunuz bu arada? Ben çevreye soruyorum genelde ama böyle sitelerden, uygulamalardan vs çıkıyor mu adam akıllı biri?

Minik her sabah kızı okula bırakıp ters istikamete geri dönüyorum. Akşam da aynısının tersini yapıyorum. Konuşturtma beni istersen

Yaa tencere sen böyle yazınca yanlış bişey diyip kalbini kiricam diye de ödüm kopuyor, çünkü belli ki çok akıllı, gelişime ve değişime açık , cin gibi pırıl pırıl bir kadinsın...

Tek örnekle genelleme yapma lütfen bı daha diye rica edip kocaman sarılıyorum sana, daha da bişey yazmiycam

Umarım evlatlarınla musmutlu, tümseksiz, surprizsiz upuzun bir hayatın olur...

Demek ki benim çevremdeki ev kadınları cok rahat .
Burdakiler de rahat Minik, öyle bi rahatlar ki günde iki tur birbirlerini yemeğe bile vakitleri kalıyor. Yemeğime, temizliğime, çocuk yetiştirmeme tonla laf edilir arkamdan, önümden sadece bi iki laf sokulur. Ama belediyede iş bulan arkadaşlarını 2 ayda bir saç baş girişmelerine rağmen tutarlar, napsın çalışıyo kadın olur.

Ben de kendi aracımızla oğlumu okula bırakıyor-alıyorum. İki okul, bir özel kurs devam ediyor; öğle yemeğini, beslenmesini yanına hazırlıyorum, okuldan alıp eve gelip bir diğer okuluna götürene kadar muhakkak bir yemek faslı daha geçiyor; en azından yemek olmasa dahi ekstra atıştırmalıklarını hazırlıyorum. Mesela cuma günü full çekiyoruz; sabah okula bırak-al, özel kursa bırak-al, çıkışta tekrar eve uğra yemek faslı ve diğer okuluna götür-al. Bu tempoyla, çalışma hayatındaki (Çocuksuzken) tempomu kıyaslayınca, çalışma hayatı benim için daha yorucuydu.
Bence bu yorgunluk yarışını boşverelim.

Kim kendini nerede mutlu, huzurlu hissediyorsa orada olsun. Ama yerinde olan da "Küçümseniyorum, küçümsüyorlar" diye ne kadar umursar, kendini, yorgunluğunu ispat etmeye çalışır bilmiyorum. Not: Senenin yarısı ev hanımıyım.

Son düzenleme:
Minik duvara yazdığın her gönderini gördüğümde keşke reelde arkadaşım, komşum falan olsa diyorum.

Minik Duduklu Tencere ne yazdığımı kelimesi kelimesine hatırlamıyorum ama geçenlerde bir evlilik konusunda " çevremde tek maaş asgari ücretle evlenenler var " yazmıştım. Biri de " sizin çevreniz bir değişikmiş" yazmıştı. Aklıma bu geldi şimdi.

Forumun amacı, farklı hayatlara sahip insanları biraraya getirip fikir alışverişi sağlamak. O yüzden bir konuda farklı fikirlerin olması kadar doğal bir şey yok. Ama anormal olan kendi hayatına bakarak herkesin hayatının öyle olduğunu düşünmek veya sadece senin düşüncenin her yerde her şartta doğru olacağını dikte etmek.

Senin çevrendeki çalışan numunelik kadın bile cok rahat Kız belki sizin memleketin havası suyu mübarektir özelden yaz , oraya tayin istiycem
Miniğin mesajlarından sonra aydınlandım. Sanırım bir çoğunun aklına çalışan kadın denince kocalar geliyor. Sabah elini bir şeye sürmeden giyinip kapıyı çekip çıkan, akşam işten gelince yorgunum deyip yemekten sonra çocuğun yüzüne bile bakmadan kanepeye uzanan kocalar. bunlar çalışan herkese tanınan ayrıcalıklar değil ne yazık ki. Erkeklerin dünyası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…