- 1 Aralık 2021
- 13.149
- 45.456
- 548
- 34
Oy kudra o kadını hoş tut sakın bırakma.Ben düzenli alıyorum da düzenli dediğim öyle 5 gün 8 saat değil. Haftada bir yarım gün geliyor, siliyor süpürüyor derleyip topluyor gidiyor. Bana aylık 3000 liraya mal oluyor bu, ama haftasonu bir günümü temizliğe ayırmamış oluyorum. Bitiyor mu, bitmiyor tabi ki. Yemek, bulaşık, çamaşır, ütü vs yine bizde.
Kız çevrendeki tek çalışan kadına bakıp niye genelleme yapiyon o zamanBı de evleri arabaları var birikime ihtiyaçları yok filan demişsin Ayol durumu o derece iyi olan ailenin dolabı boş olur mu, kreş, yemek , bakıcı parası hesap edilir mi? Bu bildiğin aileden destekle ite kaka çocuk buyuten gariban emekçi kadın... Sen üzülme diye yoruluyorum dememiş , çalismak iyi geliyor filan demiş gibi geldi bana
Zaten bu arkadaşın üzerinden yazmıştım o günde duvarimdaki yazıyı.Ben niye çalışıyorum diye sorguladım şu an. Enayi miyim acaba
Çevrenizdeki tek çalışan kadını bütün çalışan kadınlara genellemeniz de şahane olmuş.
Bunu da yanlış yazmışım markette mercimek alirken aklıma geldiMinik lynching doesn't want it
Sana bir sürprizim vaaarÇocuklarımı yıllarca kendi aracimizla okula bıraktım..o zaman için hesaplarsak bayağı bir katkım oluyordu bu şekilde .
Bundan 2 yıl öncesine kadar 3 cocugumu okula getir gotur yapıp öğle yemeklerini evden hazırlıyordum bende o dönemde çalışan kadından daha çok yoruluyordum
Demek ki benim çevremdeki ev kadınları cok rahat .Sana bir sürprizim var , çalışan anneler de zaten bunları yapıyorbeslenmeler geceden hazirlanir, sabah işe geçmeden çocuk okula bırakılıp işe geçilir, mesaiden sonra okula ugranip çocuk alınır, sonrası zaten yatana kadar dans Bu yüzden tam 6 yıl gunde 2 buçuk saat mesai trafiğinde direksiyon sallarken bu şekil aile bütçesine katkım olduğu hiç aklıma gelmemişti iş bile değildi yani benim icin...
Nasıl buluyorsunuz bu arada? Ben çevreye soruyorum genelde ama böyle sitelerden, uygulamalardan vs çıkıyor mu adam akıllı biri?Oy kudra o kadını hoş tut sakın bırakma.
Benim de iki yıl öncesine kadar böyle öldürmeyecek de güldürmeyecek de 15 te veya haftada yarım gün gelen bir kadınım vardi. İşi temiz, ahlakı düzgün, güvenilir...
5-6 kadın deneyip, denedigime denemişime pişman olduktan sonra tam vazgeçmek üzereyken allah yollamıştı bence onu bana
Tam yedi yıl ayda bir iki geldi,dost olduk , sırdaş olduk, evimi gözüm kapalı emanet ettim...sonra bırakmak zorunda kaldı güzel gözlüm, bı daha da öylesini bulamadım, piyasa çok kötü , bildiğin gibi değil, dolandırıcı dolu ortalık sıkı sarıl o kadına memnunsan...
Bu vesileyle Nurdanıımmmm, ben seni çok özledim
Minik her sabah kızı okula bırakıp ters istikamete geri dönüyorum. Akşam da aynısının tersini yapıyorum. Konuşturtma beni istersenZaten bu arkadaşın üzerinden yazmıştım o günde duvarimdaki yazıyı.
Calisan kadınların arasında fark olduğu gibi ev hanımlarının arasında da müthiş fark var.
Mesela biraz önce bir üye evde oturmanın çok rahat olduğunu yazmıştı .(normalde çalışan şuan izinli olan uye)
Ben ev bütçesine katkı olarak çalışmadığım için.
Çocuklarımı yıllarca kendi aracimizla okula bıraktım..o zaman için hesaplarsak bayağı bir katkım oluyordu bu şekilde .
Bundan 2 yıl öncesine kadar 3 cocugumu okula getir gotur yapıp öğle yemeklerini evden hazırlıyordum bende o dönemde çalışan kadından daha çok yoruluyordum
Yaa tencere sen böyle yazınca yanlış bişey diyip kalbini kiricam diye de ödüm kopuyor, çünkü belli ki çok akıllı, gelişime ve değişime açık , cin gibi pırıl pırıl bir kadinsın...Arkadaşlar beni çok da şapmayin siteye ilk geldiğimde bosan yazanlara karsiydim
Çok banlanmistim polemiklere..
Sitenin ufkumu açtığı doğrudur.
Bazı üye yorumlari beni kendime getirmiş vs olabilir .hatta duvardan beni az çok tanıyan üye vardır yani .
Çevresi çok geniş olup çok da özgür yaşamış biri değilim bu gune kadar
Herkesin yaşam standartları yaşanmışlıkları başka. Benimde adım adım ilerlemeye çalıştığım bir hayatım var.
Sukrede sukrede devam ediyorum. Bazen şükretme yerine baskaldir da gerekiyor bunu da biliyorum. Bazı şeylerin farkındayım da bazen güç alman gereken nedenlere ihtiyacı vardır insanın.
Burdakiler de rahat Minik, öyle bi rahatlar ki günde iki tur birbirlerini yemeğe bile vakitleri kalıyor. Yemeğime, temizliğime, çocuk yetiştirmeme tonla laf edilir arkamdan, önümden sadece bi iki laf sokulur. Ama belediyede iş bulan arkadaşlarını 2 ayda bir saç baş girişmelerine rağmen tutarlar, napsın çalışıyo kadın olur.Demek ki benim çevremdeki ev kadınları cok rahat .
Ben de kendi aracımızla oğlumu okula bırakıyor-alıyorum. İki okul, bir özel kurs devam ediyor; öğle yemeğini, beslenmesini yanına hazırlıyorum, okuldan alıp eve gelip bir diğer okuluna götürene kadar muhakkak bir yemek faslı daha geçiyor; en azından yemek olmasa dahi ekstra atıştırmalıklarını hazırlıyorum. Mesela cuma günü full çekiyoruz; sabah okula bırak-al, özel kursa bırak-al, çıkışta tekrar eve uğra yemek faslı ve diğer okuluna götür-al. Bu tempoyla, çalışma hayatındaki (Çocuksuzken) tempomu kıyaslayınca, çalışma hayatı benim için daha yorucuydu.Zaten bu arkadaşın üzerinden yazmıştım o günde duvarimdaki yazıyı.
Calisan kadınların arasında fark olduğu gibi ev hanımlarının arasında da müthiş fark var.
Mesela biraz önce bir üye evde oturmanın çok rahat olduğunu yazmıştı .(normalde çalışan şuan izinli olan uye)
Ben ev bütçesine katkı olarak çalışmadığım için.
Çocuklarımı yıllarca kendi aracimizla okula bıraktım..o zaman için hesaplarsak bayağı bir katkım oluyordu bu şekilde .
Minik duvara yazdığın her gönderini gördüğümde keşke reelde arkadaşım, komşum falan olsa diyorum.Arkadaşlar beni çok da şapmayin siteye ilk geldiğimde bosan yazanlara karsiydim
Çok banlanmistim polemiklere..
Sitenin ufkumu açtığı doğrudur.
Bazı üye yorumlari beni kendime getirmiş vs olabilir .hatta duvardan beni az çok tanıyan üye vardır yani .
Çevresi çok geniş olup çok da özgür yaşamış biri değilim bu gune kadar
Herkesin yaşam standartları yaşanmışlıkları başka. Benimde adım adım ilerlemeye çalıştığım bir hayatım var.
Sukrede sukrede devam ediyorum. Bazen şükretme yerine baskaldir da gerekiyor bunu da biliyorum. Bazı şeylerin farkındayım da bazen güç alman gereken nedenlere ihtiyacı vardır insanın.
Senin çevrendeki çalışan numunelik kadın bile cok rahatDemek ki benim çevremdeki ev kadınları cok rahat .
Yaa tencere sen böyle yazınca yanlış bişey diyip kalbini kiricam diye de ödüm kopuyor, çünkü belli ki çok akıllı, gelişime ve değişime açık , cin gibi pırıl pırıl bir kadinsın...
Tek örnekle genelleme yapma lütfen bı daha diye rica edip kocaman sarılıyorum sana, daha da bişey yazmiycam
Umarım evlatlarınla musmutlu, tümseksiz, surprizsiz upuzun bir hayatın olur...
Ben şimdi tanıştım, acayip pozitif bir elektrik alıyorum kendisinden, komşusu olmayı da ciddi düşünüyorumMinik duvara yazdığın her gönderini gördüğümde keşke reelde arkadaşım, komşum falan olsa diyorum.
Miniğin mesajlarından sonra aydınlandım. Sanırım bir çoğunun aklına çalışan kadın denince kocalar geliyor. Sabah elini bir şeye sürmeden giyinip kapıyı çekip çıkan, akşam işten gelince yorgunum deyip yemekten sonra çocuğun yüzüne bile bakmadan kanepeye uzanan kocalar.Senin çevrendeki çalışan numunelik kadın bile cok rahatKız belki sizin memleketin havası suyu mübarektir özelden yaz , oraya tayin istiycem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?