- 19 Mayıs 2020
- 47.082
- 211.251
- 548
Ne işi yapıyor arkadaşın, bazı mesleklere uzun ara vermek kariyerin katliamı demek olabiliyor. Evde daha çok nasıl yorululuyor ki, iş aynı iş, koca dahil olmazsa kadın daha çok yorulur çalışınca. Yorulmamak için memur falan olmak lazım, hastanede barkod kesen eleman yorulmaz mesela.Tam hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarını yazayım. Çalışan kadın genelde eve temizlikçi alıyor. Temizlik derdi olmuyor. Birde evde oturan kadın oldu mu evde daha çok iş çıkıyor gibi birsey yazmıştım sanki öyle aklımda kalmış.
Benim bir arkadaşm var sırf evde oturunca daha çok yorulduğu için çalışıyor hiç bir ihtiyaçları yok birikim yaptıkları yok mesela..çocuklarını da annesi/kyv getir gotur yapıyor (maddi imkanları çok çok iyi ev araba vs de var )
Ayy evde oturup çocuk bakmaktansa çalışmak daha rahat dedi kac kere ..
Kendi calistigi para da kreş e harciyordu artık iki çocuk da okula gidiyor mesela .
Allah iyiliğini versin
Ya da evde çocuğuna eksiksiz bakan, evi dört dörtlük bedava sıkıntısız çekip çeviren bı kv-anne filan varsa ?Ne işi yapıyor arkadaşın, bazı mesleklere uzun ara vermek kariyerin katliamı demek olabiliyor. Evde daha çok nasıl yorululuyor ki, iş aynı iş, koca dahil olmazsa kadın daha çok yorulur çalışınca. Yorulmamak için memur falan olmak lazım, hastanede barkod kesen eleman yorulmaz mesela.
Yoo almıyor. Siz öyle zannediyorsunuz sadece. Annem çalışan kadındı, hiç temizlikçisi olması. Ailemdeki bütün kadınlar çalışıyor, eve yardımcı alan 1 ya da 2 kişi. İş arkadaşlarımdan da alan yok. Keza ben de bugün temizlik yapıyoruz Yukarda da yazdımÇalışan kadın genelde eve temizlikçi alıyor.
Hatta bir de kere şehir dışından yatılı misafirim gelecekti. Onlar gelmeden önceki hafta her öğlen işten eve gelip evin bir odasını toplayıp temizlemiştim. Koştur koştur işe geri dönmüştüm. Bazen de akşamdan kaldıysa bulaşık falan öğlen gelip yıkayıp gidiyorum.Yoo almıyor. Siz öyle zannediyorsunuz sadece. Annem çalışan kadındı, hiç temizlikçisi olması. Ailemdeki bütün kadınlar çalışıyor, eve yardımcı alan 1 ya da 2 kişi. İş arkadaşlarımdan da alan yok. Keza ben de bugün temizlik yapıyoruz Yukarda da yazdım
Ben de şaşırdım... Benim çevrem de çalışan kadın ağırlıklı, çalışıp da düzenli yardımcısı olan 2 kişi var, yüzde bir falan yani, hatta benim çalışıp bekar yaşıyan erkek kardeşim bile eve temizliğe asla kadın almaz , her işini kendi yapar....Burda çalışmayıp yardımcı alan daha çok üye tanıdım ... Benim çevrem aşırı fakir veya cimri olabilir bilemedimYoo almıyor. Siz öyle zannediyorsunuz sadece. Annem çalışan kadındı, hiç temizlikçisi olması. Ailemdeki bütün kadınlar çalışıyor, eve yardımcı alan 1 ya da 2 kişi. İş arkadaşlarımdan da alan yok.
Bir firmanın teknik servisinde telefon bakıyor/kısmen muhasebe islerini de ayarlıyormuşNe işi yapıyor arkadaşın, bazı mesleklere uzun ara vermek kariyerin katliamı demek olabiliyor. Evde daha çok nasıl yorululuyor ki, iş aynı iş, koca dahil olmazsa kadın daha çok yorulur çalışınca. Yorulmamak için memur falan olmak lazım, hastanede barkod kesen eleman yorulmaz mesela.
Tesekkur ederim o sizin tatlılığınızAllah iyiliğini versintamam linclemiycez ama yanaktan bı makas alırım çünkü çok tatlısın
Yani cimrilik ya da fakirlik bir yana, güvenilir, işini düzgün yapan birisini bulmak da kolay değil. Olanların da hali hazırda düzenli gittikleri evler var. Zaten bir dünya para olmuş, yazık kendim yaparım diyor insan.Ben de şaşırdım... Benim çevrem de çalışan kadın ağırlıklı, çalışıp da düzenli yardımcısı olan 2 kişi var, yüzde bir falan yani, hatta benim çalışıp bekar yaşıyan erkek kardeşim bile eve temizliğe asla kadın almaz , her işini kendi yapar....Burda çalışmayıp yardımcı alan daha çok üye tanıdım ... Benim çevrem aşırı fakir veya cimri olabilir bilemedim
Bir firmanın teknik servisinde telefon bakıyor/kısmen muhasebe islerini de ayarlıyormuş
Burdan cevap vermiş olayimKudrAlobar şahsen paraya ihtiyacım olmasa çalışmam.(senelerdir ev hanimi) Yani soruna cevabım evet olmuş oluyor.
Senelerdir çocuklarını sadece doğurdu desem yeridir .babaanne okula gönderirdi anneanne alırdı. Akşam yemeğini kyv yerdi ..bunu da nerden biliyorsun dersen bir gün disarda buluştuğumuzda evine davet etmişti. Benimkilerden biri acıktım dediğinde. Evde de hiç birsey yok biz evde yemiyoruz demişti ordan biliyorum.Ya da evde çocuğuna eksiksiz bakan, evi dört dörtlük bedava sıkıntısız çekip çeviren bı kv-anne filan varsa ?
Minik lynching doesn't want itMaslow dislikes this.
Aynen, düzenli kadın alanlar sigortasını filan da yaptırıyor zaten, başlı başına en az asgari ücret odemen gerekiyor, e ben zaten soyadım Arkas, Sabancı filan olmadığı için çocuğumun birikimine, eğitimine calisan bir kadınım, nasıl ve neden vereyim günde iki saatte bitirdiğimde bir iş için asgarî ücret?Yani cimrilik ya da fakirlik bir yana, güvenilir, işini düzgün birisini bulmak da kolay değil. Olanların da hali hazırda düzenli gittikleri evler var. Zaten bir dünya para olmuş, yazık kendim yaparım diyor insan.
Böyle bir standart yok ama. O Allahın şanslı kullarındanmış. Benim annem de kvdem de yakınımda değil mesela. Bırak yemeği, kızı 5 dk bırakacak kimsem yok. Ne yapıyorsak eşimle beraber yapıyoruz.Senelerdir çocuklarını sadece doğurdu desem yeridir .babaanne okula gönderirdi anneanne alırdı. Akşam yemeğini kyv yerdi ..bunu da nerden biliyorsun dersen bir gün disarda buluştuğumuzda evine davet etmişti. Benimkilerden biri acıktım dediğinde. Evde de hiç birsey yok biz evde yemiyoruz demişti ordan biliyorum.
Eşi falan ev işlerinde destekci biliyorum .eslerimiz aynı iş yerinde iken sürekli görünüyordu aynı zamanda komşuyduk da
Hep onu gördüğüm için çalışan kadın
Bana hep çalışmak daha kolay gelmiştir
Kız çevrendeki tek çalışan kadına bakıp niye genelleme yapiyon o zamanSenelerdir çocuklarını sadece doğurdu desem yeridir .babaanne okula gönderirdi anneanne alırdı. Akşam yemeğini kyv yerdi ..bunu da nerden biliyorsun dersen bir gün disarda buluştuğumuzda evine davet etmişti. Benimkilerden biri acıktım dediğinde. Evde de hiç birsey yok biz evde yemiyoruz demişti ordan biliyorum.
Eşi falan ev işlerinde destekci biliyorum .eslerimiz aynı iş yerinde iken sürekli görünüyordu aynı zamanda komşuyduk da
Paraya ihtiyacın yok mu? Çalışmayı düşünmüyor musun?Bir firmanın teknik servisinde telefon bakıyor/kısmen muhasebe islerini de ayarlıyormuş
Burdan cevap vermiş olayimKudrAlobar şahsen paraya ihtiyacım olmasa çalışmam.(senelerdir ev hanimi) Yani soruna cevabım evet olmuş oluyor.
Bir firmanın teknik servisinde telefon bakıyor/kısmen muhasebe islerini de ayarlıyormuş
E ne var öyle çalışmaya, hem işi rahat masa başından kalkmıyor, hem de çoluk çocukla alakası yok, üstüne akşama kadar çocuklar ya okulda ya ninelerinin evinde, haftada bir süpürge vileda yetip artıyodur.Senelerdir çocuklarını sadece doğurdu desem yeridir .babaanne okula gönderirdi anneanne alırdı. Akşam yemeğini kyv yerdi ..bunu da nerden biliyorsun dersen bir gün disarda buluştuğumuzda evine davet etmişti. Benimkilerden biri acıktım dediğinde. Evde de hiç birsey yok biz evde yemiyoruz demişti ordan biliyorum.
Ben niye çalışıyorum diye sorguladım şu an. Enayi miyim acabaBir firmanın teknik servisinde telefon bakıyor/kısmen muhasebe islerini de ayarlıyormuş
Ben düzenli alıyorum da düzenli dediğim öyle 5 gün 8 saat değil. Haftada bir yarım gün geliyor, siliyor süpürüyor derleyip topluyor gidiyor. Bana aylık 3000 liraya mal oluyor bu, ama haftasonu bir günümü temizliğe ayırmamış oluyorum. Bitiyor mu, bitmiyor tabi ki. Yemek, bulaşık, çamaşır, ütü vs yine bizde.Aynen, düzenli kadın alanlar sigortasını filan da yaptırıyor zaten, başlı başına en az asgari ücret odemen gerekiyor, e ben zaten soyadım Arkas, Sabancı filan olmadığı için çocuğumun birikimine, eğitimine calisan bir kadınım, nasıl ve neden vereyim günde iki saatte bitirdiğimde bir iş için asgarî ücret?
Çocuk büyütürken böyle full aile desteği almak zorunda olanların çoğu da aile nazı niyazı yüzünden heder oluyor genelde...E ne var öyle çalışmaya, hem işi rahat masa başından kalkmıyor, hem de çoluk çocukla alakası yok, üstüne akşama kadar çocuklar ya okulda ya ninelerinin evinde, haftada bir süpürge vileda yetip artıyodur.Böyle tabi evde durmaz o kadın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?