İşte keşke Nene Hatunun, Halide Edip in, Türkan Saylan in, Safiye Ali nin, Afife Jale nin, Zehra Kosova nin hayatlari da 8er sezon öpüşmeli koklaşmalı dizi yapılsa da halkımızın kadınları bari ucundan merak edip onları da biraz arastirıp örnek alsa, 8 Mart emekçi kadınlar gününde tek meziyeti entrika çevirip kendi çıkarı için yaşamak olan harem kadınlarını değil onlari savunsa...Her yorumunda dizi izlemissin diyorsun izledim ve diziyi izlemek gercek Hürrem Sultan tarihte, gercekte neydi merak etmemi saglamisti.
Evet aynen öyle en fazla seçimine saygı duyarım. Napayım fasülyeleri de mi ben kırayım?En fazla seçimine saygı duyarım mı? Lütuf mu şimdi bu hahah.
Hanımefendi saygı duymak zorundayız zaten.
Çalışanlar evde hiç yalnız kalamıyor bu arada ekleyeyim müsaadenizle. Çocuklar okuldayken biz de işte oluyoruz. Hatta benim okuldan dörtte çıktığım günler küçük kızım yanıma geliyor okulda bekliyor mecburen. Sonra beraber eve gidiyoruz, mutfakta ona ödev yaptırırken yemek yapıyorum falan… yani çok yoruluyoruzdan dem vurmak yerine zaten mesleğim ve diplomam yok, attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değmeyecek, yaşadığım yerde iş bulma ihtimalim yok, çalışmak istesem de durumum bu deseler çok daha gerçekçi olur. Neyse çok takıldım bu konuda…Ee o çocuk sürekli evde mi olacak? Tam zamanlı okula başladığında yine evde yalnız kalmayacak mısınız? Konu neden çalışan çalışmayan kadın ekseninden “çalışmayan anne” eksenine evrildi anlayaladım. Sanki ev hanımları ölene kadar evde bebek bakıyor, onların çocukları hiç büyümüyor.kızımın kreşindeki 10 çocuktan 7sinin annesi ev hanımı bu arada.
Net olarak söylüyorum, ben şu an maaşımı alamıyor olsam, bu ne yahu benim tüm işim evin içinde böyle dönüp durmak mı derim. Ama maaşımı aldığım için hiç umrumda değil çünkü bu işleri zaten çalışırken de ben yapıyordum. Ha zengin koca faktörü ayrı tabi o talih kuşu çalışmasam da benim başıma konmazdı dgshskdlaqşÇalışanlar evde hiç yalnız kalamıyor bu arada ekleyeyim müsaadenizle. Çocuklar okuldayken biz de işte oluyoruz. Hatta benim okuldan dörtte çıktığım günler küçük kızım yanıma geliyor okulda bekliyor mecburen. Sonra beraber eve gidiyoruz, mutfakta ona ödev yaptırırken yemek yapıyorum falan… yani çok yoruluyoruzdan dem vurmak yerine zaten mesleğim ve diplomam yok, attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değmeyecek, yaşadığım yerde iş bulma ihtimalim yok, çalışmak istesem de durumum bu deseler çok daha gerçekçi olur. Neyse çok takıldım bu konuda…
Ev hanımlığını yaz tatilinde ve onbeş tatilde tecrübe ediyoruz zaten. evin her gün kırklanmadığını, yanında ceberrut kaynanan yoksa karışanın görüşenin olmadığını gayet iyi biliyoruz.Net olarak söylüyorum, ben şu an maaşımı alamıyor olsam, bu ne yahu benim tüm işim evin içinde böyle dönüp durmak mı derim. Ama maaşımı aldığım için hiç umrumda değil çünkü bu işleri zaten çalışırken de ben yapıyordum. Ha zengin koca faktörü ayrı tabi o talih kuşu çalışmasam da benim başıma konmazdı dgshskdlaqş
Yetişmeyen ev işleri için de şunu söyleyebilirim ki o tamamen plansızlıktan. Ben şu saat oldu hala çay içiyorum örneğin, kalkıp nevresimleri değiştirmem lazım ama amaaaan sen de yarın değiştiririm sanki sabah kalkıp işe mi gideceğim diyorum. Yok öyle evde iş bitmiyor çalışsak bu kadar yorulmazdık vs vs. Buralar çok keyifli gelsenize
Biz de aynı şekilde, sabah evden beraber çıkıyoruz. Akşam birlikte giriyoruz. Yemeğiydi banyosuydu derken 9 gibi yanında uyuyakalıyorum. Uyanırsam 1 bardak çay içip biraz tv telefon yapıp yatıyorum. Hafta sonu bir aradayız zaten. Şu an ev işine verdiğim molada yazıyorum buraya da. Kız bacağımdan ayrılmıyor.Çalışanlar evde hiç yalnız kalamıyor bu arada ekleyeyim müsaadenizle. Çocuklar okuldayken biz de işte oluyoruz. Hatta benim okuldan dörtte çıktığım günler küçük kızım yanıma geliyor okulda bekliyor mecburen. Sonra beraber eve gidiyoruz, mutfakta ona ödev yaptırırken yemek yapıyorum falan… yani çok yoruluyoruzdan dem vurmak yerine zaten mesleğim ve diplomam yok, attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değmeyecek, yaşadığım yerde iş bulma ihtimalim yok, çalışmak istesem de durumum bu deseler çok daha gerçekçi olur. Neyse çok takıldım bu konuda…
Hamileliğim pandemiye denk geldi. 3. Aydan sonra idari izinliydim. Doğuma kadar evdeydim yani. Sanıyorum hayatımın en prime dönemiydiEv hanımlığını yaz tatilinde ve onbeş tatilde tecrübe ediyoruz zaten. evin her gün kırklanmadığını, yanında ceberrut kaynanan yoksa karışanın görüşenin olmadığını gayet iyi biliyoruz.
Reelde çevremde evimin kraliçesiyim diyen yok da bu iş bitmiyor muhabbetini çok duyuyorum. Temizlikçi bedava gelmiyor bize, kendim yapsam zaman yok. Pztesi canım istemedi, belim ağrıyor salı yapayım, bugün sadece camları sileyim de gerisi yarına kalsın deme lüksüm yok ertesi gün ders programı doluBiz de aynı şekilde, sabah evden beraber çıkıyoruz. Akşam birlikte giriyoruz. Yemeğiydi banyosuydu derken 9 gibi yanında uyuyakalıyorum. Uyanırsam 1 bardak çay içip biraz tv telefon yapıp yatıyorum. Hafta sonu bir aradayız zaten. Şu an ev işine verdiğim molada yazıyorum buraya da. Kız bacağımdan ayrılmıyor.eşim de bulaşık yıkıyor şu an. Hava çok güzel, çıkıp gezmek istiyorum + evlilik yıl dönümümüz. Muhtemelen hiçbir şey yapamayacağız çünkü hafta içi asla vakit yok ev işlerine. o değil de konu en başında ev hanımları prensesti, ki ben de konu sahibine yersiz sorular soran kişinin kıskanıyor olabileceğini söylemiştim. Sonra nolduysa biz daha çok yoruluyoruza evrildi
İşte keşke Nene Hatunun, Halide Edip in, Türkan Saylan in, Safiye Ali nin, Afife Jale nin, Zehra Kosova nin hayatlari da 8er sezon öpüşmeli koklaşmalı dizi yapılsa da halkımızın kadınları bari ucundan merak edip onları da biraz arastirıp örnek alsa, 8 Mart emekçi kadınlar gününde tek meziyeti entrika çevirip kendi çıkarı için yaşamak olan harem kadınlarını değil onlari savunsa...
Zira biz baska türlü kurtulamiycaz sanırım bu karanlıktan....
Peki...Ya piraye şu konu 8 mart konusu degil. Burada 8 mart anmasi da yapmiyoruz o üye de seyit onbasi derken kimseyi kotulemeye calismiyordu.
Yazdığının yarısı boşa gidiyor zaten, boşveryazacak o kadar şey var ki ,üşendim
Şu kadar şey yazacağına duvarına yazdığını bı yazsaydın da baksaydikGeçen duvarımda çalışanlar için birsey yazdığımda beğenmedim almıştım ..bazı yorumlara kısmen katılıyorum diyip kaçıyorumramazanda kk oruçlusu olmak istemm
Tam hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarını yazayım. Çalışan kadın genelde eve temizlikçi alıyor. Temizlik derdi olmuyor. Birde evde oturan kadın oldu mu evde daha çok iş çıkıyor gibi birsey yazmıştım sanki öyle aklımda kalmış.Şu kadar şey yazacağına duvarına yazdığını bı yazsaydın da baksaydik
Hayır linçleyeceğiz
İnsan sadece ihtiyacı olduğu için ya da birikim yapmak için mi çalışır sizce?Tam hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarını yazayım. Çalışan kadın genelde eve temizlikçi alıyor. Temizlik derdi olmuyor. Birde evde oturan kadın oldu mu evde daha çok iş çıkıyor gibi birsey yazmıştım sanki öyle aklımda kalmış.
Benim bir arkadaşm var sırf evde oturunca daha çok yorulduğu için çalışıyor hiç bir ihtiyaçları yok birikim yaptıkları yok mesela..çocuklarını da annesi/kyv getir gotur yapıyor (maddi imkanları çok çok iyi ev araba vs de var )
Ayy evde oturup çocuk bakmaktansa çalışmak daha rahat dedi kac kere ..
Kendi calistigi para da kreş e harciyordu artık iki çocuk da okula gidiyor mesela .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?