• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kadınları neden küçümseniyor

Hayır öyle değil aslında ama siz öyle anlamak istiyorsanız bilemeyeceğim 🤣
Sizin tercihiniz olmayan ne mesela? Doğduğunuz aileden falan bahsetmiyorum bakın. Meslek seçiminden, eş seçiminden, ebeveyn olmayı seçmekten falan bahsediyorum. Bunları sizin yerinize evren mi seçti?

Sizin tercihiniz olmayan ne mesela? Doğduğunuz aileden falan bahsetmiyorum bakın. Meslek seçiminden, eş seçiminden, ebeveyn olmayı seçmekten falan bahsediyorum. Bunları sizin yerinize evren mi seçti?
Doğduğunuz aile sizce meslek seçiminizi okumanızı vs etkilemiyor mu mesela sizce ?

Doğduğunuz aile sizce meslek seçiminizi okumanızı vs etkilemiyor mu mesela sizce ?
Yeterli çaba sarfedilirse etkilemiyor. Bu ülkenin çobanlıktan gelen cumhurbaşkanı var. Son 10-15 yılda doğanlar için belki bu çok kolay değil ama bizim nesilde de bizden sonraki nesillerde de mümkündü. Ülkedeki en iyi üniversiteler hala devlet üniversiteleri.

Bazı şeyler aslında sizin tercihiniz olmuyor . Olacak olan oluyor ama siz kendi tercihiniz zannediyorsunuz . Evrenin bir döngüsü var buna göre yaşıyoruz

bir şeyleri tercih edememiş olmak da sizin temelde sizin tercihiniz aslında. ne denli muhafaza edilmiş olduğunuz ve dolayısıyla baskılanmanız, günün sonunda sizin izin verdiğiniz ölçüde sizin hayatınıza sirayet ediyor. tercih.

Yeterli çaba sarfedilirse etkilemiyor. Bu ülkenin çobanlıktan gelen cumhurbaşkanı var. Son 10-15 yılda doğanlar için belki bu çok kolay değil ama bizim nesilde de bizden sonraki nesillerde de mümkündü. Ülkedeki en iyi üniversiteler hala devlet üniversiteleri.
Ben kadınlar için böyle düşünmüyorum maalesef ki . Bu ülkede babasından amcasından vs dayak yiyen okula yollanmayan yeterli eğitimi alamamış bir çok kadın var . Burası Avrupa değil maalesef. Belli ki sizin şartlarınız bambaşka bazılarının şartları bambaşka . Birde şu olay var herkesin aynı kapasitesi yok İnsanların aileden getirdikleri bir zeka beceri seviyesi de var bunu da göz önüne almak lazım . Aslında günün sonuna baktığımız zaman bence de kadınlar çalışmalı kendi ayakları üzerinde durmalı kimseye muhtaç olmamalı . Ama bazen de imkanlar yeterli gelmiyor ve olamıyor bu durumda karşımızdaki kadını da aşağılamamak bulunduğu duruma saygı göstermek lazım öyle değil mi ? Diyeceğim o ki her iki tarafta saygı göstermeli . Çalışan kadını da biz zorla çalıştırmıyoruz sistem ekonomi kötü bunun sorumlusu çalışmayan kadınlar da değil . Kaldı ki çalışan kadın da bedava çalışmıyor öyle değil mi ? Sosyal imkanlar farklı maddi imkanlar farklı emeklilik vs var .

Ben kadınlar için böyle düşünmüyorum maalesef ki . Bu ülkede babasından amcasından vs dayak yiyen okula yollanmayan yeterli eğitimi alamamış bir çok kadın var . Burası Avrupa değil maalesef. Belli ki sizin şartlarınız bambaşka bazılarının şartları bambaşka . Birde şu olay var herkesin aynı kapasitesi yok İnsanların aileden getirdikleri bir zeka beceri seviyesi de var bunu da göz önüne almak lazım . Aslında günün sonuna baktığımız zaman bence de kadınlar çalışmalı kendi ayakları üzerinde durmalı kimseye muhtaç olmamalı . Ama bazen de imkanlar yeterli gelmiyor ve olamıyor bu durumda karşımızdaki kadını da aşağılamamak bulunduğu duruma saygı göstermek lazım öyle değil mi ? Diyeceğim o ki her iki tarafta saygı göstermeli . Çalışan kadını da biz zorla çalıştırmıyoruz sistem ekonomi kötü bunun sorumlusu çalışmayan kadınlar da değil . Kaldı ki çalışan kadın da bedava çalışmıyor öyle değil mi ? Sosyal imkanlar farklı maddi imkanlar farklı emeklilik vs var .
Zor kullanmak farklı bir durum ama. Bunu ilk mesajımda zorla evlendirilmediyse olarak belirttim, dar bir çerçeve olmuş haklısınız. Zorla evlendirilme, okumasına engel olma, çalışmasına engel olma vs hariç. Bunlar da ataerkil zihniyetin ürünleri zaten. Az önce ataerkilliği öveni alkışlayan sizdiniz sanki. Yanılıyorsam peşinen özür dilerim.

Cevabı mıyım bilemem. Ama keyfimin çok yerinde olduğunu biliyorum :) Herkesin istediği düzende yaşama hakkı olduğunu savunan biriyim. Herkesin nasıl mutlu ise o şekilde yaşamasını savunan biriyim.

Aşırı feministlik yapıp sonra "Seyit Onbaşı olduk. Eşitlik bu değildi"deyip ağlayan binlerce kadınların Instagramdaki psikoloji sayfalarının altındaki yorumları da okuyorum.

Kendine yeten,kendini seven,kadın düşmanı olmayan her hemcinsim baş tacıdır. Sizin gibi böyle (beni tanimaz etmezsin :) ) yorum yapıp kendini ön plana atan kadınların iç dünyasını da biliyoruz.

Diyeceğim o ki kimsenin kimseyi küçüksemeye hakkı yok. O hakkı kendinde görüyorsa kendi iç dünyasında hallemediği bir şeyler vardır.
Siz dalga mı geçiyorsunuz. Ne kadar çelişkili önceki mesajınızın nasıl tersi bir mesaj bu..

Kendine yeten???
Herkesin nasıl mutluysa öyle yaşaması??? Eşiniz??

Erkek bize bakmak zorunda paşa paşa bakacak diyen siz mi diyorsunuz bunu???

Çalışmamayı tercih edenleri anlıyorum. O şekilde daha uygundur herkes daha huzurludur. Ailenin yararınadır vs. Sizi asla anlayamam ama.Siz tamamen bağımlısınız. Ve özünüze de saygısızsınız.
Sizin söylediklerinizi kendine saygısı olan ev hanımları da kabul etmez.

Aşırı feministlik yapıp sonra "Seyit Onbaşı olduk. Eşitlik bu değildi"deyip ağlayan binlerce kadınların Instagramdaki psikoloji sayfalarının altındaki yorumları da okuyorum.
Siz bu "Seyit onbaşı" metaforundan niye bu kadar kendi lehinize negatif bir anlam çıkardınız ki?

Bunu söyleyen kadın, kendisinden sonraki kuşaklara bağımsızlık vermek için zamanında Seyit onbaşıların, Nene Hatunların, Kara Fatmalarin cepheden verdiği cinsiyet üstü mucadeleyi bugün ekonomik ve toplumsal hayatta varolmak için verdiğinin çok farkında olmayabilir, belki de o yüzden "Nene Hatun" değil de "Seyit Onbaşı" demiştir...

Hakeza Seyit Onbaşı veya Nene Hatun olmak , bol ağdalı ucuz yerli dizilerle parlatılan köle cariye Hürrem olmak kadar ilginizi çekmiyor, rüyalarınızı suslemiyor, agzinizin suyunu akitmiyor biliyorum ama biraz okuyup hangisinin daha onurlu bir yaşam sürdüğünü, sizin şu anda elinizin tersiyle ittiginiz varolma özgürlüğünü size bırakmak için neler yaptığını, örnek almanız gerekenin aslında hangisi olduğunu, Seyit Onbaşı veya Nene Hatun olmanın hakaret değil, aksine en büyük onur olduğunu sizin de bir gün anlayabilmenizi , en azından çocuklariniz için aydinlanmanizi gönülden isterdim....

Son düzenleme:
IMG_4699.webp
IMG_4698.webp
IMG_4700.webp
IMG_4696.webp
IMG_4695.webp

İster anne ol ister çalışan kadın, ister savaş kahramanı ol ister tarla sür, ister yan gel yat.
Elinin değdiği her yeri güzelleştirirken KK’da kavga etme, lütfen.

Çalışan kadınlar iş hayatından çekilsin demedim. Çalışmak isteyen çalışabilir. Yukarıda yazdım bir daha okuyun. Çalışmak istemeyene de saygı duyulsun yazdim.
Vala erkekler ev işine ortak oluyorsa buyrun başarın. Yapın. Değişimi sağlayın. Bizler de alkislayalim.
Ataerkillige de karşı değilim. Haa siz bunu da elestirirsiniz. Ama ataerkillik ve hanımcilik her ikisi de olmalı.
Çok merak ettim hanımcılık ve ataerkillik ikisi bir arada nasıl olacak? Cidden merak ettim, açıklar mısınız?

Çok merak ettim hanımcılık ve ataerkillik ikisi bir arada nasıl olacak? Cidden merak ettim, açıklar mısınız?
Ay Allah aşkına hiç mi muhteşem yüzyıl veya aşiret dizisi seyrermediniz?

Orda ana karakterler her zaman feodal ataerkil ailelerine karşı göğüs gerip aşklarını savunurlar, bu yüzden bütün 4. sınıf flaş tv senaristleri ve izleyicileri bilir ki ataerkil düzende hanimcilik, beşamelli karnıyarık kadar lezzetli ve mümkündür 😂

Vasıflı,vasıfsız diye insanları ayırmak da bana göre çok saçma. Her insanın vasfı vardir. Zaten insanları kalıplara soka soka bu hale gelindi.
Daha komik cok az şey duydum 😂

Ay ben size bayıldım yaa, her bir fikriniz ufuk yakıcı 😂 Buna rağmen ulusal bir forumda bunları paragraf paragraf yazabilecek kadar da özgüvenlisiniz ,sayenizde günüm şenlendi yemin ediyorum 🥰 iyi ki varsınız

Daha komik cok az şey duydum 😂

Ay ben size bayıldım yaa, her bir fikriniz ufuk yakıcı 😂 Buna rağmen ulusal bir forumda bunları paragraf paragraf yazabilecek kadar da özgüvenlisiniz ,sayenizde günüm şenlendi yemin ediyorum 🥰 iyi ki varsınız
İzlemediğime yemin etsem inanır mısınız? 😄

Siz bu "Seyit onbaşı" metaforundan niye bu kadar kendi lehinize negatif bir anlam çıkardınız ki?

Bunu söyleyen kadın, kendisinden sonraki kuşaklara bağımsızlık vermek için zamanında Seyit onbaşıların, Nene Hatunların, Kara Fatmalarin cepheden verdiği cinsiyet üstü mucadeleyi bugün ekonomik ve toplumsal hayatta varolmak için verdiğinin çok farkında olmayabilir, belki de o yüzden "Nene Hatun" değil de "Seyit Onbaşı" demiştir...

Hakeza Seyit Onbaşı veya Nene Hatun olmak , bol ağdalı ucuz yerli dizilerle parlatılan köle cariye Hürrem olmak kadar ilginizi çekmiyor, rüyalarınızı suslemiyor, agzinizin suyunu akitmiyor biliyorum ama biraz okuyup hangisinin daha onurlu bir yaşam sürdüğünü, sizin şu anda elinizin tersiyle ittiginiz varolma özgürlüğünü size bırakmak için neler yaptığını, örnek almanız gerekenin aslında hangisi olduğunu, Seyit Onbaşı veya Nene Hatun olmanın hakaret değil, aksine en büyük onur olduğunu sizin de bir gün anlayabilmenizi , en azından çocuklariniz için aydinlanmanizi gönülden isterdim....

Hürrem Sultan i niye gömdünüz ya 🙄
Bence şartlarina göre gayet başarili zeki bir kadinmış. Onursuz olduğunu düşünmüyorum o dönemde o yaşta köle alinip oradan oraya savrulmak dilini bilmedigin kocaman bir saraya ve düzene giriyor ve bunu kendi istegiyle yapmiyor buna uymak onursuzluk degil. Suan 15 yasindakiler donunu düz giyemez 20-25 yasindaki koca kadinlara bile bebek muamelesi yapiliyor gunumuzde.
1500lü yillarda ve 15li yaşindaki birini koskoca hanedan ve saray duzenine karsi cikmadi ve uydu diye 2025te onursuzlukta anmak doğru gelmiyor. O zamanlar oyleymiş.
Ben seviyorum kendisini kendisinin umrunda olur mu sanmam ama 😄

Hepsi kendi sartlarinda ayri ayri mucadele vermis kadinlar.

Son düzenleme:
Hürrem Sultan i niye gömdünüz ya 🙄
Bence şartlarina göre gayet başarili zeki bir kadinmış. Onursuz olduğunu düşünmüyorum o dönemde o yaşta köle alinip oradan oraya savrulmak dilini bilmedigin kocaman bir saraya ve düzene giriyor buna uymak onursuzluk degil. Suan 15 yasindakiler donunu düz giyemez 20-25 yasindaki koca kadinlara bile bebek muamelesi yapiliyor gunumuzde.
1500lü yillarda ve 15li yaşindaki birini koskoca hanedan ve saray duzenine karsi cikmadi ve uydu diye 2025te onursuzlukta anmak doğru gelmiyor.
Ben seviyorum kendisini kendisinin umrunda olur mu sanmam ama 😄

Hepsi kendi sartlarinda ayri ayri mucadele vermis kadinlar.
Hürrem örnekti zaten, istersen yüzbin başka versus bulunur...Yine de Seyit onbaşı ve kadın erkek cephe arkadaşlarının hakkinda ileri geri konusulmasi beni rahatsız eder ama Hürrem e veya herhangi bir emperor royale (ucuz TV dizilerinde yansıtılan ütopik hallerinden bahsetmiyorum)duyar kasmak ölsem de aklıma gelmez.😅

Back