- 15 Aralık 2019
- 13.897
- 51.260
- 548
- 27
- Konu Sahibi KahveCekirdegi7
-
Yapması gerekir diye düşünüyorum, ama ben çalışmıyorum o yüzden işlerin çoğu ben de. Yine de yardımcı oluyor sağ olsun.selam kızlar,
Öncelikle depremden etkilenen illerde yaşayan tüm üyelere geçmiş olsun allahım bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Konuma gelecek olursak kocalarınızın evde ev işi yapma yada yardım etme düzeyleri nedir? Bir erkek karısından daha fazla ev işi yapar mı yada yapma ihtimali nedir? Bu onun için bir süre sonra yorucu bıktırıcı bir hale gelir mi? Birde eviyle aşırı ilgilenen erkeklere bakışınız nasıl. Mesela ev market alışverişinde alınacakları listeleyen planlayan. Karısına haftasonu karısı demeden hadi evi temizleyelim deyip temizliğe girişen. karısı sofrayı kurduysa yedikleri zaman tamam sen içeri git deyip masayı kaldıran tencereleri yıkayan. geçe çalıştırılan bulaşık makinesini sabah eşi uyurken kalkıp boşaltan yada çamaşırları asan. böyle erkekler var mı yoksa hayal mi? Birde böyle erkekler karısının işine düzenine fazla karışan tipler mi olur can sıkıcı mı olur görüşlerinizi merak ediyorum. İyi günler hepinize.
Bazi kadinlar en ufak bir eşyanin yeri degişse bile coook buyuk dert ediniyor. Düzenim bozuldu durumu bu oluyor sanirim.
Eşim biyerleri temizlediğinde bazen bir şeylerin yerini degistirebiliyor.Beni rahatsiz etmiyor tabi.
Hem yetiştirilme tarzı hemde alıştırılma tarzı bu tamemen. İki sağlıklı birey için bahsediyorum. Aşırı ataerkil erkekten bahsetmiyorum. Baktın kendisi yapmıyor olayın içine çekiceksin hafif hafif uyarılarla. Biryerden sonra yapması gerektiğini anlıyor ve yapıyor. O nasılsa yapmıyor diye kadın herşeyi üstlenirse yapmıyor. Ama tamamen kendiliğinden bunu yapan erkekler var ama nadirbu ara evli arkadaşlarımın yakındığı dertler bunlar, hiçbirinin eşi evde iş yapmıyormuş sofra kurulumuna yardım etmiyormuş falan. bir arkadaşım 3 aydır sıkı bir eğitime gidiyor bir yandanda çalışıyor bu sebeple evde yemek yapmaaya fırsatı olmamış annesinden falan almış hep. bende dedimki eşin hiç yapmadı mı ufak tefek bile olsa. yok dedi. etrafımda pek yardım eden evi kadından çok düşünen erkek göremedim. ama bu erkeklerinde ev düzeninden temizlikten beklentileri ona göre oluyor sanırım çok bişey beklemiyorlar. temizlikten anlayan yardım eden evle ilgilenen adam sanki daha dört dörtlük istiyor
bu biraz fazlaymış yani yardım etmesi iyiymiş ama bu fazla yani bu kadarda olaya hakim olup sizi devre dışı bırakması olmaz,insan kendini eve ait hissedemez herşey bir insanın kontrolunde olursa bi sure sonra boğar,herşeye karışır mutfak listesi yapıyorsa harcanana bakar hesap yapar yediğine içtiğine kadar karar vermeye başlar,vardı böyle bir tanıdığım en son pazardayken para verdiği dilenciyi takip edip sigara alirken yakalamıştı azarladı adamı bunun içinmi verdim o parayı sana diye verdiğide 5 tl flndı o gün kendisine veda ettim çok mutluyum aynen bu tarif ettiğiniz tipteydiselam kızlar,
Öncelikle depremden etkilenen illerde yaşayan tüm üyelere geçmiş olsun allahım bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Konuma gelecek olursak kocalarınızın evde ev işi yapma yada yardım etme düzeyleri nedir? Bir erkek karısından daha fazla ev işi yapar mı yada yapma ihtimali nedir? Bu onun için bir süre sonra yorucu bıktırıcı bir hale gelir mi? Birde eviyle aşırı ilgilenen erkeklere bakışınız nasıl. Mesela ev market alışverişinde alınacakları listeleyen planlayan. Karısına haftasonu karısı demeden hadi evi temizleyelim deyip temizliğe girişen. karısı sofrayı kurduysa yedikleri zaman tamam sen içeri git deyip masayı kaldıran tencereleri yıkayan. geçe çalıştırılan bulaşık makinesini sabah eşi uyurken kalkıp boşaltan yada çamaşırları asan. böyle erkekler var mı yoksa hayal mi? Birde böyle erkekler karısının işine düzenine fazla karışan tipler mi olur can sıkıcı mı olur görüşlerinizi merak ediyorum. İyi günler hepinize.
aynı ben valla , yediğim içtiğim giydiğim şeyler çok temiz ve hijyenik olmalı ama tv tozunu umarsamam mesela , giysi dolabım dağınık düzen benim de :)) eşimin tarafı milimi milimine düzenli ,o kendi yapar kendi dolabını ben de dağınıklığınla mutluyum. Hergün hergün kendini yıpratırcasına temizlik yapmak doğru değil ama toplumda onlar temiz sen rahat yada pis diye nitelendiriliyorsun çok yanlış esasen ,her şey dengede olmalı ,fazlası sağlığımı heba etmekten başka bişey değil. Onun yerine bi kitap okurum ,film izlerim ,yürüyüş yaparım beni daha çok motive ederSiz bilirsiniz tabii de büyükanneannem aşırı titiz bir kadındı, ben gençliğini bilmiyorum ama anneannem ve annemler anlatırdı, o zamanlar makineler yok, el süpürgesiyle süpürme, kazanlarda çamaşır kaynatma vs varmış, kazanda kaynatıp sonra saatlerce çitilediği çamaşırlara tek bir toz gelse aynı şeyleri sil baştan yaparmış, neredeyse çocuklarını dahi çitileyerek yıkayanlardanmış, yaşlandığında belinden çok çekti tek başına tuvalete bile gidemiyordu ama hala ağzını yüzünü derisi kalkana kadar silmek için çabalardı, biz silince beğenmez kendi gücü yettiğince bastırarak silerdi, düzenli olmak güzeldir de her şeyin aşırısı fazla bana göre, dolabım dağınık düzendir ama hijyenin önemli olduğu WC ve mutfakta temizimdir mesela, sehpada toz varsa önemsemem ama çay bardağım tabaklarım pırıl pırıl olsun isterim veya yemek yaparken hijyenik olunsun isterim, bana kalırsa bırakın eşiniz dolaplarını kendi istediği gibi düzenlesin.
benim eşim de mutfakta masadakini tezgaha koydu diye ablası hiddetle “sen bırak sen bırak” diye elinden almaya çalışmıştı masa ve tezgah arasında kol mesafesi vardıBenim duyduğum en üst level, bir erkeğin mevsim geçişlerinde kendi kışlıklarını kendisi kaldırıp yazlıklarını çıkarması.
Aslında normali bu. Ama nadir olduğu için ve ataerki, kadını yetersiz hissettirdiği için anormal geliyor. Benim eşim çaydanlık taşıdı diye kp ona acımıştı. Vah yavrum vah çocuğum diye.
Herkesin ev düzeni farklı tabii:)) titizler üzerine alınmasın genellemek için yazmıyorum ama ben ne titizler biliyorum evet evlerinde her şey düzenli, sehpalarında tozun zerresi yok ama sokakta çerini çöpünü yerlere atıyor, karşı apartmanımda bir kadın var inanın sabah 7’de bir başlıyor temizliğe gece 12’ye kadar ama evdeki çöplerini camdan sokağa fırlatıyor, balkonda sigara içiyor izmariti yan apartmanın bahçesine atıyor ama evi temizaynı ben valla , yediğim içtiğim giydiğim şeyler çok temiz ve hijyenik olmalı ama tv tozunu umarsamam mesela , giysi dolabım dağınık düzen benim de :)) eşimin tarafı milimi milimine düzenli ,o kendi yapar kendi dolabını ben de dağınıklığınla mutluyum. Hergün hergün kendini yıpratırcasına temizlik yapmak doğru değil ama toplumda onlar temiz sen rahat yada pis diye nitelendiriliyorsun çok yanlış esasen ,her şey dengede olmalı ,fazlası sağlığımı heba etmekten başka bişey değil. Onun yerine bi kitap okurum ,film izlerim ,yürüyüş yaparım beni daha çok motive eder
Konunuza beğenmedim attım çünkü sorunuz çok cirkin. Size tüm bunların normal olmadığını alttan alta hissettiren o ataerkil toplumun ta içine….selam kızlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?