ev işi yapan erkek

Ben acildigindan cok emin degilim ya.

Çok ilginç, bana da en temel özbakım ve yaşam becerilerini anasından bacısından karısından bekleyen erkek çok aciz geliyor. Aciz adama da yükselemiyorum.

Evde iş bölümümüz var üzerine düşeni yapar. Örneğin ben bulaşık sevmem yerleştrmek yıkanınca yerlerine koymak eşime ait o yapar . Çamaşır bana ait... ama evle ilgili kararlar benim insiyatifimde ben karar veririm o yapar

En azından o konuda açılmış olabilir

Yok be katip keske ama yasadigim sorunlar herkesin evliliginde yasadigi ufak minik sorunlar diyen bir arkadas vardi laf anlatamamistik kendisine. Yazdiklarin bana o arkadasi animsatti. Gunun sonunda biz kotuyduk hatirlatirim :)

Irmik sana gelince boyle adamlar var ama sen boyle bir adamla mutlu olabilirmisin iste butun mesele bu. Boyle adamlar sana pasif geliyor biliyorsun. Once kendini tani. Ben hala kendime gelemedim malum yasadigimiz uzuntuden mesela yani demem o ki hayat baskasinin kocasini dert etmek icin sencede cok kisa degil mi? Bosver arkadaslarinin sikayet ettigi kocalarini sen sikayet etmeyecegin bir es secimi yap kendine bu isin cozumu bu bence.

Şimdi benim kocayı bir başkası görse bununla yaşanır mı der misal o hesap irmik de kendi istediği türden biriyle birlikte olmalı yani. Bu istatistiklerle ne yapacak anlamadım şunun kocası böyle,bunun kocası böyle. Tamam öyle de sana ne faydası var yani derler adama.

Benim eşim yemekten hiç anlamaz. Karnı acıksa internetten yemek söyler. Hatta ben yemek yapınca söylenir hep mutfak dağılıyor diye .. çünkü ben yemek yaparsam o toplar. Kendisi benden daha titiz . Akşam yatarım ev dağınıkken , sabah bi kalkarım salon toplanmış, mutfak temizlenmiş .. sorarsan mükemmel eş mi diye asla .. ama ev işlerinde yardımcıdır çünkü öyle olmak zorunda. en başından beri ben bunu söyleye söyleye bu hale geldik. 2 buçuk yıllık evliyiz bir bebeğimiz var . İlk yıl kendisi bir şey yapmadan hep evin düzenli olmasını bekliyordu çünkü öyle alışmış .. (annesi çok düzenliymiş ).. ama ben seçimli “ben senin annen değilim , beğenmediğin bir şey varsa sen düzelt , sen tap .. benden anca bu kadar . Yani eşlerimize evliliğin müşterek bir hayat olduğunu hatırlatmak birazda bize düşüyor . Benimde tüm hizmetler önüme dizilse kılımı kıpırdatmadan fazlasını beklerdim ya da şikayet ederdim. İnsanoğlu bencil .. talep edeceksiniz.

Eşim her ev işini yapar. Yatılı okulda okumuş, sonra da yalnız yaşamış birkaç sene. Öyle dört dörtlük ev işi beklentisi veya ekstra titizliği yoktur. Elimizden geldiği kadar yapıyoruz ikimiz de. Tabii ki daha çok ben organize ediyorum. Ama ikimiz de yorgunsak, canımız çekmiyorsa yapmayız erteleriz. Rahatsız olup laf ettiğini de görmedim. İkimiz de çalışıyoruz. Bazen benim yoğun zamanlarım olur hiç ellemem o halleder. Bazen de onun aynı şekilde. Normal bir evlilik bence böyle olmalı. Kadının köle gibi yırtınıp kendini yıprattığı şey evlilik olmuyor. Burada neler okuyoruz…Allah tüm hemcinslerime kendilerine layık anlayışlı eş versin.

Yoo neden hayal olsun. Babam da eşim de böyle. Ev işi neden kadının görevi olsun? Yemekleri de kim müsaitse o yapar, çamaşırları da temizliği de. Ya ortak yapılır ya kim müsaitse/hadi sen onu ben bunu şeklinde paylaşarak yapılır. Adı üstünde, “hayatı paylaşmak”

Böyle erkekler var ama nadir. Tabi ki bu durumdan yakınanlar aslında en başta bu davranışlarını, tembelliklerini kabul edip sonradan değiştirebileceğini düşünenler oluyor. Kadınlarımızın önce bunu algılaması gerekiyor. Sonradan kimse kimse için değişmez. O sorumluluk bilinci kimine doğuştan, kimine aileden gelir. Benim aile, akrabalarımda da bu tip erkekler maalesef hiç yok hatta bizimkiler kendini padişah sanar. Hayır yardım etmedikleri gibi erkek işi olarak adlandırdıkları işleri yapabilseler gam yemiycem onu da beceremiyorlar. Böyleleriyle evlenmeyeceksin ki soyları tükensin. Sorun teşkil etmediğini düşünüp evlenince ürüyorlar çocuklarda babalarına benziyor. Bence evin sorumluluğunu kadın erkek ortak almalı. Kadın işi diye bir kavram yok. Hatta erkek işi dediklerini de kadınlar yapmalı, öğrenmeli. Youtube'da yazlığında odunları kıran, boya badana yapan kadınları izlediğimde çok mutlu oluyorum. Birde bu zamanda artık kadınlarda çalıştığı için mecburen işin ucundan tutması gerek. Eskiden kadın evdeydi hepsini yapıyordu şimdi öyle değil artık her iki tarafta çok yoruluyor, emek harcıyor. Aileni seçemiyorsun ama evleneceğin kişiyi seçmek senin elinde. Buna kader denmez bence en başta elinde ki poşeti bile almaya tenezzül etmeyen, hödükçe davranan erkekleri hayatına sokanlar '' nasibim buymuş '' dememeli.

Baskaca yorum okumadan direk yorum yapacagim.

Var, benim erkek kardeşim ve cok yakin kiz arkadasimin eşi.

Ama sıkıcı oluyorlar , yani benim cevremdeki erkekler cok fazla sey yaptiklari ve devamli eslerinin islerine karistiklari hatta ileri gidip eslerinin yaptiklarini begenmedikleri için fazlaca sıkıcı hatta çekilmez oluyorlar.

evde yemekleri %80 oranında eşim hazırlar
Bulaşık makinesinden çıkanları yerleştirir kirlileri toplar makineye koyar
Çamaşırları makineden çıkarıp kurutmaya atar
halı ve koltukları yıkama makinesiyle yıkar
Mutfağı temizler balkon yıkar
Her gün ne yemek yapacağını düşünerek ev alışverişini yapar
Hakkında ne düşünüyorum, Allahın sevgili kuluyum heralde diye düşünüyorum

Yapmama ihtimali varmi ya???

Bizde ben yaparim, esim yapar, cocuklar yapar, eve yardimci gelir yapar, yine de evin isi bitmez.

Yapmazsa herhalde evin civisi cikar.

Ama konu acilirken boyle pembe dizi havasinda, sen gec uzan hayatim ben ev islerini hallederim diyecek erkek yazilmis. Onu bilemem iste. Yani cok da oyle romantize bir durumumuz yok, elimizden geldigince temiz duzenli yasamaya calisiyoruz iste.

Hiç bir zaman evin temizliği,düzeni ile ilgili tüm sorumluluğu üzerimde hissetmedim.

Bazen listeyi o yapar bazen ben yaparım. Yemek yedikten sonra ben çay demlerken o tabakları makinaya yerleştirir gibi gibi. Bence olması gereken de bu. Zorla olmaz ama,içten gelerek yapılınca çok daha eğlenceli olur.

Ay babam buuu her işi yapar çamaşır harici bu arada 30 yıllık evliler asla değişmedi çünkü anneme kıyamaz. Eşine değer veren her erkek elinden geldiğince destek çıkar. Kadın işi erkek işi ayrımı yapan çıktığı mağarasına geri dönsün bı zahmet

Bazi kadinlar en ufak bir eşyanin yeri degişse bile coook buyuk dert ediniyor. Düzenim bozuldu durumu bu oluyor sanirim.
Eşim biyerleri temizlediğinde bazen bir şeylerin yerini degistirebiliyor. Beni rahatsiz etmiyor tabi.

Benimki de değiştiriyor
O an o doğru gelmiştir ya da o kolayına gelmiştir, koyup geçmiştir, bilmiyorum amacı ne
Ben de bir şey yapmaya üşendiğimde kolayıma geleni yapıyorum aslında. Benim buna hakkım varsa onun da var.
Mutfak dolabindan iç çamaşırı, kıyafet dolabindan saklama kabı çıkmadığı sürece dert edecek bir şey yok benim için.

Bu kişi babam. İşi öğlen 2 de biterdi. Biraz dinlenirdi. Yemek yapılacaksa koşar. Annem yorgunsa çay koyar. Temizliğin yetişemediği yerinden o devralır. Bulaşık çoksa makineye dizer. Sabah kendine kahvaltı hazırlarken bizede hazırlar. Annemin kahvaltı hazırladıgını hatırlamam ben
Öyle herseye de karısmazdı. Annem gezeceği yere gider bazen akşamları gelirdi eve. Kocan evde sen nerelerde geziyorsun felan asla duymadım. Aman senin moralin düzgün olsun nasıl istersen öyle yap derdi hep
Şimdi ben iki tane koca gördüm. İkiside evin paşası olarak büyümüş yerden bardak kaldırmazlar. İşleride ağır okey. Kendimi böyle rahatlatıyorum sadece

ben çalışmadığım için genelde gündüzleri süpürmedir, silmedir, toz almadır yapıyorum. yemek yapmazsam bunun lafı bile geçmez dışarıdan söylenir genelde. üniversitede öğrenci evinde kalırken yaptığı için, yap desem yapar ama. fakat şöyle bir iş bölümümüz var ben yemek yaptıysam eşim ocağı siler, bulaşık makinesini çoğu zaman dizer, nevresimleri değiştirir, kurutmadaki çamaşırları katlar, kedinin kumunu değiştirir ve evdeki ütüleri yapar. 4 senede hiç ütü yapmadım mesela, benden iyi bildiği kesin. böyle bir iş bölümünden memnunum, bunları bana yardım olsun diye yapmıyor çünkü o da bu evde yaşadığı için yapıyor. fakat ev işine şöyle karışan birini istemezdim, bir arkadaşımın eşi var iki gün süpürmesin "süpür, çok pis, toz al" diyen.. buna karışılırsa sinirlenirim, sonuçta ben ne yaptığımı biliyorumdur. böylesi titiz bir kocaya gelemem sadece, kendim titiz olmama rağmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…