ev işi yapan erkek

Bizde beraber yapıyoruz. Bana yardımcı olmaz çünkü asıl sorumlu değilim. Herkes işleri yapar. Bazı işlerde tek yaparız. Ben cam silme sevmem o yapar. O da dolap toplama sevmez bana terapi gibi geliyor.
Çamaşır makinesini ben çalıştırırım o asar ve toplar gibi. Çocuk sorumluluğu da eşit. Altta değiştirir, çocukta yıkar, tuvalette temizler. Ben seramik keser mutfak arası fayans döşerim. Ev işlerini cinsiyetten bağımsız yaparız.
Babası da öyle abileri de. Benim babamda evde herşey yapar.

Ev islerini esit yapiyoruz diyebilirim ama benim yonetmemle oluyor maalesef. Yerleri o supurur ben tozlari alirim. Kedinin kakasini copu o atar ben bulasiklari yerlestiririm, camasiri da ortak hallederiz. Alisveris listesi yapmak, hadi beraber haftasonu temizligi yapalim demek gibi sorularinizin cevabi ise hayir. Burada sordugunuz sorulara evet boyle erkek var diyen kadinlar ya yalan soyluyor ya da sordugunuz sorulari carpitiyorlar. Evi temizleyelim demesem bir ay evde temizlik yapilmaz oyle soyleyeyim. Ek bilgi: Ikimiz de esit kosullarda calisiyoruz ve esit kazaniyoruz.

Böyle anonim bir ortamda neden yalan söyleyelim? Ev işlerini beraber yapıyoruz. Böyle erkekler var gerçekten. Eşim yapıyor hatta 10 yaşındaki oğlumda yapıyor.
Ataerkil toplumlarda bulmak zor olduğundan insanın inanası gelmiyor olabilir.

Ya erkekler iki is yaptiginda sizin gozunuze cok geliyor olmasin yigidim aslanim kocisim cok yoruluyor diyerekten? Gormesek inanacagiz. Ben, buradaki "esim benden cok is yapar" benzeri yorumlara inanmiyorum. Benim esim icin, bizi taniyan misafir olan herkes beni yan gelip yatiyor onu da cok ev isi yapiyor hamarat zannediyor. Halbuki sordugunuz sorularin cogunun cevabi hayir.

Bence haklısınız, sonuçta dünya benim gördüğüm kadardır.
Yuvarlak diyenler falan var ama o başka konu.

Züğürt tesellisi Haklısınız ne diyim. Sizi üzmek istemem ama varlar onlar gerçek. Siz iş yapan erkeği gözünüzde masal kahramanı gibi çok büyütüyorsunuz.

Yok yav hiç de öyle şeyler demiyoruz. Neden diyelim, biz yaparken daha mı az yoruluyoruz? Erkeklerin canı ipekten mi, iki paspas atınca ah kocişim çok yoruluyor diye vahlanalım? Asıl onlar bize üzülsün, narin canımızı nelere koşturuyoruz ahah. Vücut yapısı kastan olan güçlü bir canlıya üzülmek, çok değişik geldi bana.

O kocadan bende de var

Böyle erkekler tabiki var.
Ben mesela eşime göre gevşek bir insanım yemekten sonra yayılmak isterim ağırlık çöker ama eşim hemen etrafı toplamaya kalkar. Bizim anlaşmazlığımız bu konuda oluyor ben “birazdan yaparız yaaa” derim. O duramaz kalkar yapar :) çamaşırdan hiç hoşlanmaz ama çamaşır işi bende. Banyo yıkamaya bayılır 2yıldır evliyiz ben hiç tuvalet banyo temizlemedim ki böylede olmalı ikimizde çalışıyoruz. İşten eve önce ben geliyorum yemek yapma bende. Bulaşıkları toplama ve sonrasında kahve eşimde. Haftasonu ben süpürüyosam o arkamdan paspasla gelir. Böylece işler çabuk biter. İkimize zaman kalır ev işinin erkeği kadını olmamalı

Hanımlar bir çok yorumu okudum ve merak ettiğim bir nokta var.Eşi ile beraber evde iş yapan hanımlara soruyorum eşiniz sizin yönlendirmenizle mi yapar yoksa kendi kendine mi?
Benim eşim söylediğim her şeyi yapıyor ancak bu beni çok yoruyor sürekli benim onu dürtmem gerekiyor.Mesela akşama çamaşırları katla derim 2. Gün olur neden katlamadın diye sitem ederim o an söyleseydin katlandım unutuyorum der.Herşeyi ama herşeyi unutuyorum der.Bu kendimi önemsenmeyen olarak hissettiriyor.Başlı başına bir konu olur da bu biraz fikir almak istedim.

Ikiz cocugunuz olsun. Mecburen her seyi yapiyorlar zaten yapmak zorunda kalıyorlar.

Şuanda ben burda keyif yaparken, eşim mutfakta krep yapıyor.
Öncesinde de süpürge tutup, çamaşır asti.
Yapıyor yani, elinden mi alayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…