• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev işi yapan erkek

Evli değilim ama erkek arkaşımla çok temizlik yapmışlığımız var. Yemekte yapar,kahvaltıda hazırlar,bulaşıkta yıkar. Yemekler bendense bulaşıklar ondan olur ya da tam tersi. Yani böyle erkekler var hayal değil.

Bizde 2 küçük bebek olduğu için ev işleri ve çocukların bakımı paylaştık. Temizliğe haftada bir kadın geliyor. Eşim kahvaltıyı hazırlar, akşam yemeğini de çoğunlukla o yapar. Çünkü benim mümkün değil 1 saat mutfağa girebilmem. Bazen annem yapar yollar. Haftada bir dışardan isteriz. Alışverişi de genelde eşim yapıyor. Ben evde çocuklarla ilgileniyorum.
Bu adam evlenmeden önce içtiği bardağı mutfağa taşımazdı. Ama sonuçta hayat müşterek. Yapmak zorunda.

Çok şükür benim eşim tam da yazdıklarınız gibi nazar değmesin. Ben çalışmıyorum, yorulmuyorum ama yine de uykuya düşkünümdür. Haftasonu ben uyurum, o bulaşıkları yerleştirir, çamaşır atar, mutfağı toparlar, evcil hayvanımızla ilgilenir ve kahvaltı hazırlayıp uyandırır. Çamaşır asmayı sevmiyoruz, çamaşırları kurutma makinesine de o atar. Ben katlayıp kaldırırım dolaba sadece. Banyo ve tuvaletlerin temizliğini yapar, toz alır, vileda çeker, kapı siler. Ben hiç yapmadım bunları hep o yaptı. Haftaiçi dikey süpürgeyle hızlıca toz alır, haftasonu robotu çalıştırırız. İş yapmayı seviyor adam, benim de işime geliyor. Ben yemek yapmaya gitsem peşimden gelip tutar ucundan mutlaka, ben de oturup onu izlerim. Ama ben de zaman zaman ütüsünü yaparım, ertesi gün giyeceğini ayarlarım. O sevgisini beni yormayarak gösterir ben de böyle.Market, manav alışverişini de birlikte yaparız kafasına göre bir şey almaz. Benim babam da evde kahvaltı hazırlar, ütülerimi hep o yapardı. Tuvaleti de yıkar, bulaşık da yıkar, yemek de yapar. Bunlar hanımına değer vermekle, vicdanlı olmakla alakalı şeyler. Ev işi yapıyor diye her şeye karışacak diye bir genelleme olmamalı

bu ara evli arkadaşlarımın yakındığı dertler bunlar, hiçbirinin eşi evde iş yapmıyormuş sofra kurulumuna yardım etmiyormuş falan. bir arkadaşım 3 aydır sıkı bir eğitime gidiyor bir yandanda çalışıyor bu sebeple evde yemek yapmaaya fırsatı olmamış annesinden falan almış hep. bende dedimki eşin hiç yapmadı mı ufak tefek bile olsa. yok dedi. etrafımda pek yardım eden evi kadından çok düşünen erkek göremedim. ama bu erkeklerinde ev düzeninden temizlikten beklentileri ona göre oluyor sanırım çok bişey beklemiyorlar. temizlikten anlayan yardım eden evle ilgilenen adam sanki daha dört dörtlük istiyor
Aynen öyle. Benim eşim çok titiz sayılmaz ama takintilidir. Buyuzden yetişemediği mi görüp işin ucundan tutmaya çalışır. Bu yüzdende dediğin gibi dört dörtlük bekliyor. Sofrada yemeğe elle dokunulmasindan hiç hoşlanmaz. Çocuklar bile tabağı siyirirken kaşıkla toplar hani iki üç princ tanesi kalirda diğer parmağımla ittireyim kaşığa yapmazlar kaşıkla toparlayıp çatalla itilir kalan. Tavuğu bile kanat falan elle yendiği için sevmez çocuklarada takıntı yapinti sürekli peçete ile silinir o parmaklar sofrada mesela. Dyson süpürge almak istiyor mesela eve arastirmis falan ilgi alanindaysa yapıyor bence erkekler. Benim erkek kardesimde evde iş yapar temizlik yemek falan. Ama babamda öyle mesela yemekti temizlikti illa annemin yapmasını beklemez. Annem yemek yaparken gider yanına salata yapar. Yada ev supurulecekse anneme süpür demez kendi yapar.

Eşimle
selam kızlar,

Öncelikle depremden etkilenen illerde yaşayan tüm üyelere geçmiş olsun allahım bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Konuma gelecek olursak kocalarınızın evde ev işi yapma yada yardım etme düzeyleri nedir? Bir erkek karısından daha fazla ev işi yapar mı yada yapma ihtimali nedir? Bu onun için bir süre sonra yorucu bıktırıcı bir hale gelir mi? Birde eviyle aşırı ilgilenen erkeklere bakışınız nasıl. Mesela ev market alışverişinde alınacakları listeleyen planlayan. Karısına haftasonu karısı demeden hadi evi temizleyelim deyip temizliğe girişen. karısı sofrayı kurduysa yedikleri zaman tamam sen içeri git deyip masayı kaldıran tencereleri yıkayan. geçe çalıştırılan bulaşık makinesini sabah eşi uyurken kalkıp boşaltan yada çamaşırları asan. böyle erkekler var mı yoksa hayal mi? Birde böyle erkekler karısının işine düzenine fazla karışan tipler mi olur can sıkıcı mı olur görüşlerinizi merak ediyorum. İyi günler hepinize.
Eşimle yüzde elli elli yaparız. Biri bulaşığı yıkar, diğeri o sırada yemek yapar. Bu konuda ben saha evlenmeden çok nettim ve eşim anne evinde tabağa dokunmayan biri iken şimdi her şeyi gayet yapıyor. Olması gereken de bu, ikimizin işten gelmesi ve o yatarken benim yemek yapmam fikri gururuma dokunur. Hatta işim varsa, eşim yapar tüm işleri. Onun işi varsa da ben yaparım hepsini.
Ev hanımları ayrı bu arada, haftasonu hariç onların yapması daha doğru işleri ancak haftasonu yine bölüşülmeli. Öğretmenim ve sınıfımda da erkeklere çamaşır yıkatıyorum, oyuncakların tozunu aldırıyorum, yer paspaslatıyorum. Sıraya giriyorlar nolur bugün ben yeri sileyim diye😁 bu fikir normali, normal olmayan erkeğin iş yapmayacağının düşünülmesi ve kadınların bunu kabul etmesi… bide üstüne dert yanıp durmaları.

Bu arada erkek, ev işine yardım etmez çünkü zaten o işler kadının görevi değil. Ben bu lafa sinir olurum, eşin sana ne güzel yardım ediyor diyenlere de. Bana niye yardım etsin, ben de ona yardım etmiyorum. Aynı evde yaşıyor ve doğal olarak aynı işleri yapıyoruz.
Keşke kadınlarımız, yüklenmese bu kadar yükü. Neyse ki yeni nesili bizler, kendimiz gibi yetiştiriyoruz. Oğlum olursa, yemek de yaptıracağım temizlik de❤️

selam kızlar,

Öncelikle depremden etkilenen illerde yaşayan tüm üyelere geçmiş olsun allahım bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Konuma gelecek olursak kocalarınızın evde ev işi yapma yada yardım etme düzeyleri nedir? Bir erkek karısından daha fazla ev işi yapar mı yada yapma ihtimali nedir? Bu onun için bir süre sonra yorucu bıktırıcı bir hale gelir mi? Birde eviyle aşırı ilgilenen erkeklere bakışınız nasıl. Mesela ev market alışverişinde alınacakları listeleyen planlayan. Karısına haftasonu karısı demeden hadi evi temizleyelim deyip temizliğe girişen. karısı sofrayı kurduysa yedikleri zaman tamam sen içeri git deyip masayı kaldıran tencereleri yıkayan. geçe çalıştırılan bulaşık makinesini sabah eşi uyurken kalkıp boşaltan yada çamaşırları asan. böyle erkekler var mı yoksa hayal mi? Birde böyle erkekler karısının işine düzenine fazla karışan tipler mi olur can sıkıcı mı olur görüşlerinizi merak ediyorum. İyi günler hepinize.
Ben hiç görmedim dir dir etmiyor uyumlu biriyse süper olur valla

selam kızlar,

Nazar değmesin ama benim eşim böyledir. Ben çalışmıyorum eşim işten gelir ben bazen yemek yapmamış olurum o yapar. Bütün marketi her şeyi o planlar. Evi ben hiç süpürmem hep eşim süpürür. Ben de bulaşık yıkarım evi toplarım banyoyu temizlerim. Kendi ütüsünü kendi yapar ki askeri personel sürekli kamuflaj ütülenmesi gerekiyor. Misafir geleck oldu mu kek bile yapar. Ve bunun övünürde. Asla gocunmaz. Çay servisi yapar. Yani ben çalışmasam bile sen çalışmıyorsun ev işini sen yapacaksın demez. Yemek yapmaktan zevk alır.

B
Konuyu okuyan başkaları da vardır.
Ev işi kadinin işi diyen kocaya o zaman ev geçindirmek de erkeğin işi deyin 5 kuruş vermeyin ev için harcamayın kazandığınız paradan hanımlar.
Burda hem erkeğin hiç bişey yapmamasından rahatsız olan hemde ben sevmem benim işime karışmasını falan diyen çok insan var kişiye göre değişiyor tabi ama bende ortak olmasından yanayım çevremde çok böyle Örneğe rastlamadım şuana kadar

Çok şükür benim eşim tam da yazdıklarınız gibi nazar değmesin. Ben çalışmıyorum, yorulmuyorum ama yine de uykuya düşkünümdür. Haftasonu ben uyurum, o bulaşıkları yerleştirir, çamaşır atar, mutfağı toparlar, evcil hayvanımızla ilgilenir ve kahvaltı hazırlayıp uyandırır. Çamaşır asmayı sevmiyoruz, çamaşırları kurutma makinesine de o atar. Ben katlayıp kaldırırım dolaba sadece. Banyo ve tuvaletlerin temizliğini yapar, toz alır, vileda çeker, kapı siler. Ben hiç yapmadım bunları hep o yaptı. Haftaiçi dikey süpürgeyle hızlıca toz alır, haftasonu robotu çalıştırırız. İş yapmayı seviyor adam, benim de işime geliyor. Ben yemek yapmaya gitsem peşimden gelip tutar ucundan mutlaka, ben de oturup onu izlerim. Ama ben de zaman zaman ütüsünü yaparım, ertesi gün giyeceğini ayarlarım. O sevgisini beni yormayarak gösterir ben de böyle.Market, manav alışverişini de birlikte yaparız kafasına göre bir şey almaz. Benim babam da evde kahvaltı hazırlar, ütülerimi hep o yapardı. Tuvaleti de yıkar, bulaşık da yıkar, yemek de yapar. Bunlar hanımına değer vermekle, vicdanlı olmakla alakalı şeyler. Ev işi yapıyor diye her şeye karışacak diye bir genelleme olmamalı
Peki hafta şunu siz uyurken o bu işleri yapmaktan rahatsız değil mi size laf sokmuyor mu her seferinde kendi yapmaktan memnun mu bir süre sonra bıkar gibime geliyor

selam kızlar,

Var benim eşim böyle. Birde bana söyleniyor hep bulaşıkları tezgaha sudan geçirmeden koyma diye 😁
Bende çalıştığım ve çocuklarım küçük olduğu için ev işlerinde bu kadar aktif .

Peki hafta şunu siz uyurken o bu işleri yapmaktan rahatsız değil mi size laf sokmuyor mu her seferinde kendi yapmaktan memnun mu bir süre sonra bıkar gibime geliyor
Yok değil. Çünkü baştan tanıyıp evlendi benle. Ben de çok isterdim haftasonu erken kalkıp güzel kahvaltı hazırlayan kocasını öpücüklere boğan bir eş olmayı ama yapı olarak tembel biriyim. Eşimden bunu saklamadım evlenmeden önce. Bir de ben de bel fıtığı var, tutunca çok ağrım oluyor. Bu nedenle de pek ayakta kalmamı istemiyor. Eşimin tavrı bana özel değil yani yerimde başkası olsa ona da yapardı çünkü vicdanlı birisi olduğunu düşünüyorum. Başıma kalkma durumu olmuyor. Baştan tanımak ve kendini olduğu gibi tanıtmak önemli

B

Burda hem erkeğin hiç bişey yapmamasından rahatsız olan hemde ben sevmem benim işime karışmasını falan diyen çok insan var kişiye göre değişiyor tabi ama bende ortak olmasından yanayım çevremde çok böyle Örneğe rastlamadım şuana kadar
Yardım eden erkeğe mi rastlamadınız ? Çevreniz ev hanımı ise bu normal. Eşitlik gereğince bence de karisi ev hanımı ise koca evde ev işi yapmaması normal. Sonuçta herkes üzerine düşeni yapıyor. Ama her ikisi de çalışıyorsa ama ev işini sadece o kadin yapıyorsa kerizdir enayidir o kadin saçma sapan biridir saygı bile duymam o kadina zira onun kendine bile saygısı yok

selam kızlar,

Benim eşim o erkek
Evde çamaşır serer,çamaşır katlar,ben evi süpürürken o siler,bulasik yıkar,tencereler zor sen yıkama der evlendiğimden şu ana kadar ben tencere yıkamadım. Benimle birlikte yaprak sarar,toz alır,perdeleri asar ve daha niceleri ve benim eşim ve diğer benim eşim gibi olan erkekler iyi ki varlar.

Hafta da iki gün çalışmaya başladım.
İki günlük ücreti evin butçesine koymam şartıyla iş paylaşımı yaptık. Mesela çamaşırı o yıkar serer ben katlarim. Her akşam ben yemek yapıyorum o bulaşığı kaldırıyor. Çalıştığım günler ise yani iki gün o yemek yapıyor ben bulaşığı kaldırıyorum. Hafta sonu iki saat ise aynı anda genel temizlik yapiyoruz.

Hafta da iki gün çalışmaya başladım.
İki günlük ücreti evin butçesine koymam şartıyla iş paylaşımı yaptık. Mesela çamaşırı o yıkar serer ben katlarim. Her akşam ben yemek yapıyorum o bulaşığı kaldırıyor. Çalıştığım günler ise yani iki gün o yemek yapıyor ben bulaşığı kaldırıyorum. Hafta sonu iki saat ise aynı anda genel temizlik yapiyoruz.
Tüm paranızı mı ev bütçesine koyuyorsunuz

selam kızlar,

Benim babam bildim bileli ev işi yapar ama annemlede bu yüzden sürekli tartışırlar 😅 her ikiside farklı bir düzen oluşturmaya çalışıyorlar😂. Benim eski eşim canı isterse yapardı ama yaptığınıda başıma kakardı 🤦🏼. İnsan olan evde ev işide yapar çocuğada bakar ama bizim ülkemizde böyle erkeklerin sayısı bence baya bi azdır.

Evdeyse beraber yapıyoruz, evde yoksa ben yaparım. Keza tadilat gerektiren şeyleri de evdeyse o yapar, onu bekleyecek zamanım yoksa ben yaparım elimden gelir. Bazen akşamları o işteykrn acıkıp yediysek yemeği o geldiğinde elim doluysa kendi tencereden koyup yer yemeğini sofrasını toplar. Yani kimin eli boştaysa bi işin ucundan tutar. Şuan çalışmıyorum o dışarıda yoruluyor diye genelde ona iş bırakmam ama günüm yorgun geçmişse bişey yapma geldiğimde beraber yaparız der. Ama market yiyecek olayını ben ayarlarım ya o gider almaya yada ben yada beraber yine. Eve bişey alınacaksa asla alma, etme demez zevkini mutlaka sorarım ortak karar alırız ama genelde sevdiysen alalım der.

kadınlar bu iş bizim işimiz onların ki 'YARDIM' dediğimiz sürece çok da şeyapmamak lazım. Değişim erkekden değil kadından başlar

Back
X