bende çalışıyorum ama bu düşünceye sahip erkeği az görmedim bu yüzden evlenmeye korkar oldum Allah korusun yarın bir şey olsa çalışamasam yediğim lokma gözüne gelecek demek kiCalışmak demek evde de herseyi tek basına kadının üstlenmesi demek olmamalı.. Çalışıyorum haftada bir temizliğime biri gelir herseyi yapar, yemek yapmayı seviyorum bu Yüzden özene bezene Yaparım ancak istemiyorsam yorgunsam dışarıda yeriz. Herkes kendi sorumluluğunu bilir, kimsenin dadısı, hizmetçisi Değilim ve kimsenin arkasını toplayamam. Bu arada eğitimime de devam ediyorum.( üstelik doktora düzeyinde ) sporumu da Yaparım, sosyal faaliyetlerim de olur. Bunların hepsini kendim için yapıyorum. Evlilik demek erkeklere kölelik yapmak demek olmamalı.. Yani her çalışan kadın Köle değil demek istediğim bu..
bende grcen bir konu actim esim ev islerini yarim saatte yaoarim bi bok yaomiyosun kendin icin demisti. nanlor kizim bunlar takma ye ic gez calissanda bi kulp takar
Gelir gelir... Evhanımları direk hizmetçi gözlerinde.. Saygıyı haketmeyen köleler gibi bakılıyor o Yüzden mesleğinize sahip Çıkın, sağlığınıza dikkat edin. Allah elden ayaktan düşürüp kimseye Muhtaç etmesin. Hem evhanımı olunca çalışıp gelip yan gelip yatıyorlar. Hayat sadece para kazanmaktan ibaret değil. Kadınlar da çalışsın ki beyfendiler de sorumluluk alsınlar biraz.. Konu sahibinin durumunda ise ben tüketilebilir ev işleri ile gençliğimi heba edicem eşim kariyer basamaklarını üçer beşer tırmanacak yeminle kudururum. Sığmam o eve çalışırım geliştiririm kendimi..bende çalışıyorum ama bu düşünceye sahip erkeği az görmedim bu yüzden evlenmeye korkar oldum Allah korusun yarın bir şey olsa çalışamasam yediğim lokma gözüne gelecek demek ki
Bencede ohaa yani eşini onursuz etti adam, ya ne kadar bunalsada insan eşine çalışmadığı için bunları söyleyemez yaaOhaaaaaaaaa
Eşin çok bunalmış tabi bu bunalım seni kırma hakkını ona vermiyo ama malesef erkekler böyle önce en yakınlarına eşlerine saldırıyolar çünkü nazlarını çekiyoruz kırıldıysan tavrını koy ama kötü bir dönemden geçtiğini hayat şartlarının tek başına çalışan bi erkeği nekadar zorladığını unutma biz kadınlar anaç olduğumuz için birkaç işi aynı anda yapabilme becerisine sahibiz allah vergisi ama onlar öyle değiller ve yapamadıkları zaman hırçınlaşıyolar ve bize piskolojik saldırıya geçiyolar sende güçlü olmalı söylediklerine kulak asmamalısın iyi günde kötü günde dedik burda işin büyüğü sende arkadaşım eşini anlamaya çalış telkinlerde bulun isteyerek yapmadığını zamanla farkediceksin onun şuan desteğe ihtiyacı var kolay gelsin...Herkese selamlar,
27 yasindayim, 6yillik evliyim, 2 bucuk yasinda bir oglum var.
Universite 2. sinifi bitirdigimde evlendim, yurt disina yerlestim.
Zor bela okulumu bitirip diplomami aldim.
4 yilin sonunda bir oglumuz oldu.
Oglum dogana dek calistim tam olarak kendi meslek alanimda olmasada yakin bir alanda.
Esim her zaman calismak istersen calis, istemezsen de calisma, is konusunda tamamen ozgursun dedi.
Bende birakamadim minik kuzumu krese, cok yuksek miktarda da kazanmiyordum, krese para verecegimize ben bakarim dedim.
2 bucuk yildir bu sekilde idare ettik.
Son zamanlarda esimin calistigi sirketin durumu kotulesti, isten cikarmalar basladi.
Esim is yerinde onemli bir pozisyonda olsada baska bir sirkete gecip, surekli dalgalanan bu piyasadan kurtulmak istedi.
Ancak bunun icin calismak istedigi sirketlerin, birkac asamadan olusan sinavlarina girmesi gerekiyor.
Ve gercekten ciddi bir sekilde calismasi lazim.
Bende ona destek olup hafta ici isten geldikten sonrada evde calismasini onerdim.
Ve bu sure zarfinda da oglumla ilgilenmeye basladim.
Yaklasik 2 haftadir aksamlari evde calisiyordu.
Bu sabah uyandik kahvaltisini etti ve yine calismaya basladi.
Bende haftaici calisiyorsun, hafta sonuda bizimle ilgilensen dedim ve tartisma basladi
Ben bizim icin calisiyorum sen dir dir yapiyorsun, sana ragmen calismaya calisiyorum.
Bana hic bir katkin yok, bu evde ne ise yariyorsun, ben sahip olabilecegim ideallerimden (is- kariyer) vazgecip hala bu evde yanindaysam hergun sukretmen gerek.
Biz bastan hata yaptik, sana senin istediklerini yapacak bir es, banada calisan, bana bagimli yasamayan, ONURLU bir es lazimdi dedi.
Ben sadece yaziklar olsun, nasil bu kadar nankor olabiliyorsun, bastan calisip calismamakta ozgursun vs diye edebiyat yapmayip, acik olsaydin diyebildim.
Ev hanimi olan birisiyle hayatin cok zor oldugunu, is hayatiyla ilgili bir suru risk alip maceralara atilabilecekken hic bir adim atamadigini, benim evde yaptigim her seyi parasiyla satin alabilecegini soyledi durdu...
Cok sukur ki okulumu bitirmistim ama burada okudugum bolumun, is sahasi olarak birebir karsiligi yok.
Yillarca burada baska bir bolum okumak istedim ama maddi durumumuz el vermedi.
Oglumu krese verip yeniden calissam oglumla simdiye dek sadece turkce konustuk dil problemi yasayacak,din-kultur-yemek problemleri dahi yasayacak.
Diyeceksiniz ki ileride okul hayatina basladiginda da bu sorunlari yasamasi muhtemel ancak 3bucuk-4 yasindan itibaren gidilen okullar var, bu okullar cocuklara dil, ulke kulturu vs bir cok seyi ana sinifindan once ogreten okullar.
Bende oglumu bu okullara yollayip yavas yavas alismasini istiyordum.
Hem eski isime donsem ve oglumu krese versem de,aldigim ucreti krese verdikten sonra cok cuzi bir miktar artacak.
Soyledigi her seye o kadar kirildim ki, ben tabiri yerindeyse evimle, esimle ve cocugumla ilgilenmek, onlara guzel bir aile ortami saglamak icin yirtiniyordum.
Kendimi evin ic islerine adamistim ve esimin calisip, bizler icin kazanmasini da hep takdir ettim.
Ama suan ne yapmam gerektigini dahi dusunemiyorum, beynim sanki uyusturuldu
Bu durumda disaridan gozlemleyen birileri olarak siz nasil bir adim atardiniz?
Tavsiyeleriniz benim icin cok onemli, hepinize tesekkur ederim.
Mantıklı kadınları gerçekten tebrik ediyorum keşke her kadın senin benim gibi düşünseKötü bir dönem geçirdiği için kırıcı konuşmuş.
Pişman olacaktır bence.
Sessizce beklemenizi tavsiye ediyorum..
Ne desem bilemedim..
Sende süpersin maralcığım sadece beğenmekle yetinemedimesiniz in soyledikelri uzucu kirici
ama bunaldigi için soylemis olmali, yani gerçek fikrileri olarak almayin
bi kaç hafta izin verin duylazdan gelin sinavini geçsin ekonomik oalrak rahatalyin sonra intikaminizi alirsiniz :)
onurlu eş lafı cidden çok ağır olmuş gerekçesi ne olursa olsun.Aklimda kaldigi kadariyla ictenlikle mesaj yazan arkadaslara cevap yazmak istedim.
Esime benim evde calismasini onerdigim halde neden ilgilenmesini istedin diye sorulmus, cunku oglum masallah cok hareketli bir cocuk tum gun haliyle pesinde epey yoruluyorum.
Esimden de hafta icleri calismasini rica etmistim, ama hafta sonu dahi calistiginda tukeniyorum.
Oglumun ingilizceyi henuz ogrenmemesi de, daha once yazdigim gibi tamamen Turkce'sini korumak amacli.
Cunku ingilizce Turkceye gore cok kolay bir dil, eger oglumuz Turkceyi ogrenmezse ailelerimizle hayat boyu konusamayacak.(anneanne-babanne-dedeler vs)
Burada her yastan tanidigimiz Turk ailelerin cocuklari malesef erken yasta kreslerde ingilizce ogrendikleri icin, sonrasinda Turkce ogrenemiyorlar.
Ailelerin en buyuk problemi neredeyse bu.
Anne babalariyla dahi ingilizce konusuyorlar.
Zaten ileride arkadaslariyla, etraflarindaki herkesle ingilizce konusuyorlar.
Bu yuzden acele etmedik.
Ayni zamanda evimizde televizyon yok, tvden izleme durumuda yok, elektronik aletlerden uzak tutmaya calisiyoruz.
Esimin yukunu ve stresini anlayabiliyorum.
Ancak suanki isinde esimin isten atilma durumu yok, muduru cok memnun olduklarini soyleyip, onu yoneticilik icin egitiyorlar.
Yani aslinda esim kendisi petrol piyasasindan uzaklasmak istiyor, bir nevi kendi tercihi.
Demek istedigim kendisi daha cok para, daha stabil bir alana kaymak istiyor.(kendisi bilgisayar ve yazilim muhendisi her alanda is bulmasi mumkun)
Bu acidan ben asla ona daha cok para kazanmasi icin bir talepte bulunmadim.
Aslinda icinde bulundugu durum tam olarak bu.
Fakat yinede destek olmaya gayret ediyorum.
Son durum: Nasil olduysa aylardir ilk kez aksamustu oglumla disari ciktilar iki saatligine, donuste bana kahve getirmis.
Gece oglumu yatirip salona gectigimde, yatak odasindan yanima gelip, burada mi uyuyacaksin iceri gelsene, seninle bir sey konusacagim dedi.
Ben bugun konusmak istemedigimi, hazir hissetmedigimi soyledim.
Fikrini degistirirsen bekliyorum dedi.
Icim buz gibi soguk, onursuzluk lafini hazmedemiyorum.