Ev hanimi olan bir esle hayat cok zormus!

bende çalışıyorum ama bu düşünceye sahip erkeği az görmedim bu yüzden evlenmeye korkar oldum Allah korusun yarın bir şey olsa çalışamasam yediğim lokma gözüne gelecek demek ki

cocugunuzun ingilizcesi için endişe etmenize hiç gerek yok.
3 -4 yaşında kreşe başladıklarında ingilizceyi oğreniyorlar ve hatta türk çocukları kendi aralarında ingilizce konuşuyor.
burada anne babası ingilizce bilmediği halde kendisi ingilizceyi anadili yapmış bir sürü çocuk var.
konuşma terapistinin bana soylediği herkes anadilini konuşsun.
cocuk ilk DIL temelini düzgün alsın. ingilizceniz anadil seviyesinde değilse çocuğun kafası bulanmasın.sıfırdan ogrenmek yanlışı düzeltmekten kolaydır.
bunları 3 dille büyüyen oğlum için tavsiye etti. bariz konuşma geriliği var.o yüzden terapiste gidiyoruz.
kreşe falan gitmediği halde, çizgifilm ve şarkılardan ingilizce oğreniyor. ben sürekli türkçe konuştuğum halde, ingilizce cevap vermeyi tercih ediyor.

bende çalışıyorum ama bu düşünceye sahip erkeği az görmedim bu yüzden evlenmeye korkar oldum Allah korusun yarın bir şey olsa çalışamasam yediğim lokma gözüne gelecek demek ki
Gelir gelir... Evhanımları direk hizmetçi gözlerinde.. Saygıyı haketmeyen köleler gibi bakılıyor o Yüzden mesleğinize sahip Çıkın, sağlığınıza dikkat edin. Allah elden ayaktan düşürüp kimseye Muhtaç etmesin. Hem evhanımı olunca çalışıp gelip yan gelip yatıyorlar. Hayat sadece para kazanmaktan ibaret değil. Kadınlar da çalışsın ki beyfendiler de sorumluluk alsınlar biraz.. Konu sahibinin durumunda ise ben tüketilebilir ev işleri ile gençliğimi heba edicem eşim kariyer basamaklarını üçer beşer tırmanacak yeminle kudururum. Sığmam o eve çalışırım geliştiririm kendimi..
Devir kimseye güvenilecek devir değil.. Bugün boşansalar konu sahibinin eşi elde ettiği kariyerle hayatına misler gibi devam edecek ama konu sahibinin elinde ne var? Size yazar gibi oldu kusura bakma

Şu kk da ne kadar erkektirciler var yahu...evde çocuk bakan kadınlar onursuz mu oluyorlar adam bunalmışmış o kadar çok saçmalıyorsunuz ki..bunalıyorsa edebiyle bunalsın...kadın bas bas bağırmış 3.5-4 yaş gibi vereceğim zaten önce Turkçeyi oğrensin istedik diye,hala aaaaa çocuğu sokağada mı çıkarmayacaksın,sizler yorum yaparken okumuyor musunuz konu sahiplerinin ne yazdıklarını????????

Neden hep kadın açısından bakılıyor bu meseleye de çocuk açısından bakılmıyor? O çocuk hep 2-3 yaşlarında kalmayacak. Büyüyecek, aklı erecek. Benim annem de zamanında okul kazanmış ama gidememiş. Şimdi çok pişman tabii. Bana da hep okumam için telkinde bulundu. Babam hiçbir zaman kırıcı bir laf etmedi, kırıcı bir davranışta bulunmadı. Ama yaş kemale erince anlıyorsunuz durumun vehametini.
Anneler diyorsunuz ya hani ''Kreşe vereceğime kendim bakarım!''. Bakamazsınız kardeşim. En azından çocuk bebeklik dönemini atlattıktan sonra. Bu çocuğun kendi akranlarıyla sosyalleşmesi farklı, sizinle sosyalleşmesi farklı. Ev hanımlarının yaptıkları işin de abartıldığını düşünüyorum. Çamaşırı çamaşır makinesi yıkıyor, bulaşığı bulaşık makinesi(varsa) yıkıyor, yemek yapmak dünyanın en zor işi değil, temizlik de her gün yapılmıyor zaten. Bunları öğrenci halimle ben de yapıyorum, yapmam gerekli çünkü. Yapan erkekler de var gayet. Hayatın getirilerinden biri bu. Ama can sıkıntısından iş yapmaya sardığınız için ekstra yorulursunuz tabii, bu da normal. Sizi sürekli evde gördükleri için ev hanesinin angarya işlerini yapmakla da yükümlü sayılıyorsunuz bazı insanlar tarafından. Hatta burada bile var böyleleri, ''Evdeysen yardımcı kadın tutma!!!'' diye yazıp çiziyorlar.
Annem ev hanımı olunca, onun benimle daha çok ilgilendiğini düşünüp daha çok sevmedim. Potansiyelini böyle sonu gelmeyen bir şeye harcadığı için üzüldüm sadece. Annem evde kalıp bana bakacağına çalışsaydı yine onu aynı oranda severdim. Bu bir ölçüt de değil.
Konu sahibi, başka bir ülkeye gittiyseniz çocuk elbette oranın kültürünü ve dilini alacak. Madem istemiyorsunuz, o zaman çocuğu Türkiye'de doğurup büyütecektiniz. Yani bunu ertelemenin manası yok. Din konusuna şimdi girmem, zaten yasak da. Çocuk aklı erdiği zaman dinini de değiştirebilir ya da hiç inanmamayı seçebilir. Bunu belirleyemezsiniz isteseniz de. Sizin şu an çocuğu kreşe verip bir yerlerden başlamanız gerekiyor. Başlayınca devamı da gelir. Çalışınca ortamınız da değişir, hayatınız rutine oturur biraz. Eşinizin onursuz demesi elbette yaralayıcıdır ama 2015 yılında ''Kendimi evime adadım'' argümanı elle tutulur değildir ve ziyandır. Elden ayaktan düşmediğimiz sürece daima daha ileri gitmeye çalışmalıyız ki başımıza olur da bir şey gelirse bir hakkımız, edecek iki çift sözümüz olsun.

Üniversite 2. sınıfı bırakıp bambaşka bir ülkeye üstelik evlenerek gitmeniz de hata ama buraya da değinirsem yazı çok uzayacak.
Alın size ev hanımı bir annenin çocuğundan çıkarımlar yaptım.

Eşin çok bunalmış tabi bu bunalım seni kırma hakkını ona vermiyo ama malesef erkekler böyle önce en yakınlarına eşlerine saldırıyolar çünkü nazlarını çekiyoruz kırıldıysan tavrını koy ama kötü bir dönemden geçtiğini hayat şartlarının tek başına çalışan bi erkeği nekadar zorladığını unutma biz kadınlar anaç olduğumuz için birkaç işi aynı anda yapabilme becerisine sahibiz allah vergisi ama onlar öyle değiller ve yapamadıkları zaman hırçınlaşıyolar ve bize piskolojik saldırıya geçiyolar sende güçlü olmalı söylediklerine kulak asmamalısın iyi günde kötü günde dedik burda işin büyüğü sende arkadaşım eşini anlamaya çalış telkinlerde bulun isteyerek yapmadığını zamanla farkediceksin onun şuan desteğe ihtiyacı var kolay gelsin...
Bu arada yorumumu okuyup düşüncemin aksini düşünenler sana ver yansın yapan feminen düşünen arkadaşlar olucaktır gaza gelme biz türk kadınıyız bunu bize unutturmaya çalışıyolar dinen yapmamız hereken herşeyi kadın haklarına çeviriyolar alakası yok bi yandan batılaşırken eşlerimize olan görevlerimizi sorumluluklarımızı unutmayalım haklarımızı eşlerimize karşı gelerek elde etmeye çalışmayalım belki bana kızıcaksın bu yazım için yadırgıcaksın ama yuvayı dişi kuşun yaptığını unutmayalım arkadaşım hee küçük bir ayrıntı bunları her erkek te haketmiyo ama çalışıp ailesine düşkün olan her erkeğin alması icap eden karşılık bu nacizhane fikrim...

esiniz in soyledikelri uzucu kirici
ama bunaldigi için soylemis olmali, yani gerçek fikrileri olarak almayin
bi kaç hafta izin verin duylazdan gelin sinavini geçsin ekonomik oalrak rahatalyin sonra intikaminizi alirsiniz :)
Sende süpersin maralcığım sadece beğenmekle yetinemedim

Kendine guvenmiyorsa evlenmeseymis. Siz evlendiginizde ogrenciymissiniz o zamanlar calisan degil ki. Bunu bile bile evlenmis. Kendi sIkIntilarini size atmasin. Evliligin sorumluluklarini yapamayacaksa evlenmeseymis esiniz. Siz sorumluluklarinizi yapiyorsunuz sonucta. Bununla ilgili bir durum varsa onlardan sikayetci olsun.
Ben calismanizi oneririm ama esiniz icin degil kendiniz icin yapin bunu.

Erkekler çalışan bayan istiyormuş muş muş..
Oldu canım!
Peki erkekler ev işi yapıyor mu?
Yemek yapıyor mu, cam siliyor mu, çocuk bakıyor mu, tuvalet yıkıyor mu?
Cevap % 85 hayır.
Yapıyor diyen varsa da o sadece bir kuple yardımdır
Kadın çalışacak, eve gelip yemek yapacak, temizlik yapacak, ütü yapacak sonra kocasını hoş edecek
Erkek napacak işten gelecek tüm bunların hepsini bekleyecek biraz çocuk sevecek sonra öff karı ağlıyo sustur şunu

Acaba tüm bunların sonucunda onursuz olarak kim yaşıyor??

bende 1,5 yıldır çalışmıyorum evlendikten sonra işten ayrıldım kısa bir süre çalıştım ancak çalışma saatleri yüzünden ayrıldım.Şimdi tüp bebek tedavisi olduğumuz için işe girmeyi düşünmüyorum.Ancak eşim çalışmamı istiyor içten içe..O da benim sosyalleşmem için böyle evde olunca sanırım onu daha çok sıkıyorum
Ama konu sahibinin eşinin söyledikleri çok ağır ..Evlenmeseymiş ozaman gidip kariyer sahibi birini bulsaymış.Sizi seçtiyse eş olarak ömür boyu size bakmakla yükümlü çok ayıp etmiş doğrusu!!!

onurlu eş lafı cidden çok ağır olmuş gerekçesi ne olursa olsun.
o halde kendisi de her bunaldığında eşini kırmaktan çekinmeyen onursuz bir erkek midir?
ciddi manada kendini affettirene kadar soğuk davranmalı ki bir daha konuşacağı zaman kelimelerini dikkatli seçsin.
haddini bilsin.

Ben eşinizin ağzına terlikle vurmak istedim adeta. Sizin çalışmak gibi bir zorunluluğunuz yok, canınız isterse çalışın istemezse çalışmayın, o da madem kariyer yapmak istiyormuş yangından mal kaçırır gibi daha siz 21 yaşında iken evlenmeyecekmiş öyle herşey bir arada olmuyor.

İlgi beklemek de sizin en doğal hakkınız bunu dile getirmek de, eşinizden ilgi beklemeyeceksiniz de sokaktan geçen adamdan mı bekleyeceksiniz! Çocuk yapmaya, evlenmeye kafası çalışan bir erkek, eşi ve çocuğuna ilgi göstermenin de sorumluluğu olduğunu fark etsin bir zahmet. Ben sizde bir sorun göremedim hiç de alttan almayın. Kocanız hayallerini gerçekleştirsin diye kendinizden taviz vermeyin daha fazla. Zaten okulunuzu yarım bırakıp, mesleğinizi yapamayan bir kadın olarak yeterince feragat etmişsiniz kendi hayatınızdan. Boşanın diyemem ancak iyi bir dersi hak etmiş küstah koca profili.

Sacmalamista sacmalamis. Sinir oldum. Peki sen calisinca onun maddi yukunu hafifletince ev islerini cocuk sorumlulugunu senin kadar yuklenip o senin sorumluluklarini hafifletecek mi? Parayla alirmis sizin yaptiklarinizi oyle mi? Hangi paraya hangi kadin gelip onun cocugunu buyutup yemegini yapip donlarini yikayip evini piril piril tutacakmis? Hemde gun saat sinirlamasi olmadan 24 saat yapacak bu isi.

"Erkek olsun, sorumluluk bilsin çalıştırmasın" mantığı o kadar tehlikeli bir yaklaşım ki, biraz akıllıca yazmanızı tavsiye ederim. Bu zihniyeti besleyen kadınlar konu sahibi gibi ağır sözler işitmeye mahkumdur maalesef. Hayır yani adam "Sen de karılık yap" dese diyecek laf bulamazsınız. Bu mantıkla bu itişmenin sonu gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…