Herkese selamlar,
27 yasindayim, 6yillik evliyim, 2 bucuk yasinda bir oglum var.
Universite 2. sinifi bitirdigimde evlendim, yurt disina yerlestim.
Zor bela okulumu bitirip diplomami aldim.
4 yilin sonunda bir oglumuz oldu.
Oglum dogana dek calistim tam olarak kendi meslek alanimda olmasada yakin bir alanda.
Esim her zaman calismak istersen calis, istemezsen de calisma, is konusunda tamamen ozgursun dedi.
Bende birakamadim minik kuzumu krese, cok yuksek miktarda da kazanmiyordum, krese para verecegimize ben bakarim dedim.
2 bucuk yildir bu sekilde idare ettik.
Son zamanlarda esimin calistigi sirketin durumu kotulesti, isten cikarmalar basladi.
Esim is yerinde onemli bir pozisyonda olsada baska bir sirkete gecip, surekli dalgalanan bu piyasadan kurtulmak istedi.
Ancak bunun icin calismak istedigi sirketlerin, birkac asamadan olusan sinavlarina girmesi gerekiyor.
Ve gercekten ciddi bir sekilde calismasi lazim.
Bende ona destek olup hafta ici isten geldikten sonrada evde calismasini onerdim.
Ve bu sure zarfinda da oglumla ilgilenmeye basladim.
Yaklasik 2 haftadir aksamlari evde calisiyordu.
Bu sabah uyandik kahvaltisini etti ve yine calismaya basladi.
Bende haftaici calisiyorsun, hafta sonuda bizimle ilgilensen dedim ve tartisma basladi
Ben bizim icin calisiyorum sen dir dir yapiyorsun, sana ragmen calismaya calisiyorum.
Bana hic bir katkin yok, bu evde ne ise yariyorsun, ben sahip olabilecegim ideallerimden (is- kariyer) vazgecip hala bu evde yanindaysam hergun sukretmen gerek.
Biz bastan hata yaptik, sana senin istediklerini yapacak bir es, banada calisan, bana bagimli yasamayan, ONURLU bir es lazimdi dedi.
Ben sadece yaziklar olsun, nasil bu kadar nankor olabiliyorsun, bastan calisip calismamakta ozgursun vs diye edebiyat yapmayip, acik olsaydin diyebildim.
Ev hanimi olan birisiyle hayatin cok zor oldugunu, is hayatiyla ilgili bir suru risk alip maceralara atilabilecekken hic bir adim atamadigini, benim evde yaptigim her seyi parasiyla satin alabilecegini soyledi durdu...
Cok sukur ki okulumu bitirmistim ama burada okudugum bolumun, is sahasi olarak birebir karsiligi yok.
Yillarca burada baska bir bolum okumak istedim ama maddi durumumuz el vermedi.
Oglumu krese verip yeniden calissam oglumla simdiye dek sadece turkce konustuk dil problemi yasayacak,din-kultur-yemek problemleri dahi yasayacak.
Diyeceksiniz ki ileride okul hayatina basladiginda da bu sorunlari yasamasi muhtemel ancak 3bucuk-4 yasindan itibaren gidilen okullar var, bu okullar cocuklara dil, ulke kulturu vs bir cok seyi ana sinifindan once ogreten okullar.
Bende oglumu bu okullara yollayip yavas yavas alismasini istiyordum.
Hem eski isime donsem ve oglumu krese versem de,aldigim ucreti krese verdikten sonra cok cuzi bir miktar artacak.
Soyledigi her seye o kadar kirildim ki, ben tabiri yerindeyse evimle, esimle ve cocugumla ilgilenmek, onlara guzel bir aile ortami saglamak icin yirtiniyordum.
Kendimi evin ic islerine adamistim ve esimin calisip, bizler icin kazanmasini da hep takdir ettim.
Ama suan ne yapmam gerektigini dahi dusunemiyorum, beynim sanki uyusturuldu
Bu durumda disaridan gozlemleyen birileri olarak siz nasil bir adim atardiniz?
Tavsiyeleriniz benim icin cok onemli, hepinize tesekkur ederim.